Sommeren har ramt børsen

Omsætningen på de amerikanske markeder er faldende, selvom der er gang i omsætningen i Gamestop, AMC og mange af de andre shortede aktier.

Orphazymes fortsatte mandag den faldende tendens og handles nu i niveauet omkring 46. De store udsving i aktien betyder, at Bollingerkanalens kanallinier har udvidet sig og det betyder, at der fortsat er købssignal i modellen på både dags- og ugeniveauet. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.

MT Højgaard Holding er fortsat i gang med sit tilbagekøbsprogram, hvilket holder hånden under aktien. Tirsdag meddelte MTHøjgaard Holding, at man køber entreprenørkoncernen NemByg. Teknisk er der etableret et salgssignal i aktien på både dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 200 som en støttelinie. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det kan godt være, at der er gang i byggeriet, men aktierne er ikke i køb i øjeblikket.

GreenMobility køber en andel af den tyske virksomhed Twist Mobility for at sætte gang i den internationale forretning. Aktien toppede i januar i 220 og ramte 130 i marts og nu handles aktien i niveauet 160-170. Der er salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens modellen fortsat er i køb på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger over det korte glidende gennemsnit og kursudviklingen, hvilket indikerer, at man skal afvent udviklingen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er stigende, mens Momentum og RSI begge er faldende på ugeniveau. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Onsdag var der fokus på The Drilling Company of 1972 (Mærsk Drilling). Trods en stigende tendens i olieprisen så har aktien stået stille siden februar og det er til trods for at selskabet har indgået et række nye aftaler de sidste mange uger. Der er købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens modellen er i salg på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis er i niveauet 245 som en støttelinie. Der er divergens mellem tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og Momentum er faldende, mens RSI er i en stigende tendens. RSI-modellen har ramt 48. Nærmeste modstandsniveau er ved 280 og bliver det brudt, er nærmeste modstandsniveau ved 350, hvor der også er et ”gap” i niveauet 346,2-349,2. Anbefaler at man afventer udviklingen. (Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

Stærkt regnskab fra Flügger Group. Specielt bundllinien, som går fra 60.3 mio. kr. i 2020 til 179 mio. kr. i 2021. Fundamental-modellen ser en fair pris i niveauet 950-960 mod dagens pris i 732. Teknisk er der igen etableret et købssignal på dagsniveauet, mens der er et salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen.

I denne uge kommer der ikke regnskab fra nogen danske selskaber. Fra Sverige kommer Dustin Group onsdag og torsdag er det H&M, mens Nobina er med regnskab fredag den 2/7.

C25-indekset tester stadig modstandsniveauet 1850, hvilket betyder, at den nedre kanallinie i Bollingerkanalen er ved niveauet 1830 og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 1815. På ugebasis er der fortsat signal i alle modellerne. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1710 og Bollingerkanalen nedre kanallinie er i niveauet 1760.
Der er en faldende tendens i Momentum og RSI. RSI er over 72 på ugebasis. Hold øje med de grønne aktier, da flere af dem er ved at etablere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 1860 og herefter i niveauet 1895, mens der er støtte i niveauet 1750 og herefter i niveauet 1600.

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 10,2 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 9,9 pct.


Nordisk portefølje
Biogaia tages med i porteføljen, se analyse under det svenske indeks.

Bryder Nasdaq igennem modstanden?
Torsdagens amerikanske nøgletal viser fortsat en uensartet tendens. Der var flere nytilmeldt ledige, da tallet ramte 411.000 mod forventede 380.000. Der var en positiv udvikling i ordreindgangen på de varige forbrugsgoder.
Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Micron Technology, Walgreens Boots Alliance, Ggeneral Mills, McConmick Inc., Bed Bath & Beyond samt Herman Miller.

S&P 500 etablerede et nyt købssignal i går torsdag efter 5 dage i salg og holder ugens udvikling, er Bollingerkanalen ligeledes gået fra salg til køb i denne uge. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger som en støttelinie i niveauet 4100. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI og Momentum stiger, mens MACD er i en faldende tendens. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 4300 mens der er støtte i niveauet 4050.

Nasdaq Composite er brudt igennem modstandsniveauet 14.100-14.200. Nærmeste modstandsniveau er ved 14.500 og herefter i niveauet 15.000. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den positive tendens har trukket Momentum op på månedsbasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 14.000 og herefter i niveauet 13.800.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Store udsving i Japan
Det har været store udsving i ugen, der er gået på det japanske marked, men torsdag var indekset tilbage i niveauet omkring 29.000. På dagsniveauet er der salgssignal i blandt andet Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis.
På ugebasis er der ligeledes salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI bevæger sig vandret i niveauet, mens Momentum er i en stigende tendens. RSI har ramt 40.


Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.
Nærmeste modstandsniveau er ved 30.000 og herefter i niveauet 30.500, mens der er støtte i niveauet 27.500 og i niveauet 26.500.
Strategi: Afvent udviklingen på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 bevæger sig fortsat vandret i niveauet 2200-2300. Det betyder, at Bollingerkanalen har etableret et salgssignal på dagsniveauet. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross” på dagsniveauet, hvilket har givet et kortvarigt negativt billede.


På ugebasis holder Bollingerkanalen fortsat fast i købssignalet og den nedre kanallinie for modellen er i niveauet 2240, så en lukkekurs under det niveau vil ændre signalet (det er midsommer i dag i Sverige, så markedet er lukket). Det lange glidende gennemsnit er i niveauet 2150 som en støttelinie.
Den vandrette formation har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. RSI er under 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 2325 og herefter i niveauet 2395, mens der er støtte i nivauet 2200 og ved 2050.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Biogaia har været i køb siden maj, hvor Bollingerkanalen på dagsniveauet etablerede et købssignal,  som i dag er skiftet til salg. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”. På ugebasis har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” i denne uge og Bollingerkanalen har været i køb i 6 uger. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og det betyder, at RSI har ramt 70. Momentum er i en stigende tendens og det samme er MACD. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 510 og herefter i niveauet 540, mens der er støtte i niveauet ved 430 og herefter i niveauet 400-410. Køber aktien til porteføljen.

Frankfurt DAX 30 har tabt en smule Momentum de sidste par dage, hvilket har fået indekset til at etablere de første salgssignaler på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis holder signalerne sig fortsat i køb og den overordnede tendens er positiv.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50 og MACD er over 0, men begge modeller er i en faldende tendens, mens Momentum er i en stigende tendens. Den samme tendens ses på månedsbasis i Momentum. Nærmeste modstandsniveau er ved 15.800 og herefter i niveauet 16.000, mens der er støtte i niveauet 15.000 og i niveauet 14.800.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er FLSmidth & Co. og Bootz.
FLSmidth-aktien har været i en faldende tendens i 11 dage i træk, hvilket betyder, at Bollingerkanalen er gået i salg og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 5 dage siden.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen, men den nedre støttelinie bliver testet og skal helst holde for ikke at skifte signal til salg. Der er ligeledes købssignal i Parabolic-modellen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 244 og bliver testet som en støttelinie.


Der er divergens mellem MACD, Momentum og RSI på ugebasis. MACD toppede i begyndelsen af juni og har været i en faldende tendens og den samme tendens ser man i Momentum på ugebasis, mens der er en stigende tendens i RSI på ugebasis, hvor modellen har ramt 58.
Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er 280 og herefter i niveauet 310-315, mens der er støtte i niveauet 230 og herefter i niveauet 200. Bryder kursen igennem 260, så anbefales det, at man tager en position i aktien.

Bootz holder overordnet fast i den stigende tendens, men topformationen i april betyder, at der på dagsniveauet er blandede signaler. På ugebasis ser det positivt ud med købssignalerne, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 135 som en støttelinie og aktien handles fredag i niveauet 136,90-137.


Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 150 og herefter i niveauet 160, mens der er støtte i niveauet 130 og herefter i niveauet 120-125. Afventer udviklingen i aktien, men mener, at blandt andet New Wave er mere interessant.  

Er der fundet en bund i guldet?
Guldet holder fast i niveauet 1780. Der er fortsat salg både på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum stiger og der er en faldende tendens i RSI og MACD. Nærmeste støtteniveau er ved 1740, mens der er modstand i niveauet 1820.

SEK/DKK: har taget en rebound i ugen der er gået og handles nu i niveauet 73,4. Der er etableret en bund i flere indikationsmodeller som RSI og Momentum, Nærmeste modstandsniveau er ved 74 og herefter i niveauet 75, mens der er støtte i niveauet 73 og herefter i niveauet 72,8.

EUR/USD: har fundet en bund i niveauet 1,185 og er svagt stigende. Der er fortsat salgssignal i de fleste modeller. Men stigningen har trukket op i Momentum, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet 48 og MACD fortsætter den faldende tendens.

Metalmarkedet: er fortsat i en sivende tendens i de fleste industrimetaller. Nikkel har rettet sig, men Momentum er endnu ikke begyndt at stige.

Landbrugsmarkedet: De fleste landbrugsvarer konsoliderer sig, mens tømmerpriserne falder kraftigt i USA. De er halveret på 2 måneder fra 1600 til 800. Sojabønner, mel- og olieprisen er faldet kraftigt tilbage, og det samme er majsprisen i den seneste uge, mens hvede og havre bevæger sig vandret. Stabile fødevarepriser er med til holde inflation i ro.


Brent Spot er brudt igennem niveauet 75 og nu testes niveauet 76 og næste modstandsniveau er ved 77,5, mens der er støtte i niveauet 74 og herefter i niveauet 73.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.