Markedsdeltagerne er fortsat helt rolige trods udsigt til indskrænkelser i obligationsopkøbene på sigt både i Europa og USA. Japan vil fortsætte med støtteopkøbene med samme styrke også i 2022.
Mandag var der igen fokus på cBrain, Bavarian Nordic og DFDS. DFDS kunne mandag meddele markedet, at EU-kommissionen havde godkendt deres overtagelse af HSF Logistics Group. Det fik DFDS-aktien til at stige med 1,9 pct. Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 330-400 siden slutningen af april og frem til i denne uge. Den stigende tendens i aktiekursen fra slutningen af juli betyder, at der igen er etableret købssignal på både dags- og ugeniveauet. Den positive tendens ses ligeledes i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har rundet 70.
Onsdag var en rød dag på markedet, hvor de grønne aktier blev sendt en tur ned. I den grønne side var det noget blandet, men et af selskaberne som steg var RTX, som efter 4 dages fald rettede sig. Kursen toppede i 198 for 4 dage siden og kursen ramte 175 tirsdag. Det betyder, at der er salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er købssignal på ugebasis. Hold øje med aktien.
NTG Nordic Transport Group fortsætter den stigende tendens og nærmer sig et interessant modstandsniveau ved 595. Modstandsniveauet 550 er netop blevet brudt, men der er en sivende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 85 efter en test af niveauet 95. MACD har ligeledes etableret en topformation sammen med Momentum. Momentum på månedsbasis er derimod i en stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra i modellen.
FLSmidth havde en positiv dag torsdag med en stigning på 2,9 pct. På dagsniveauet er der etableret købssignaler i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 5 dage og nu bliver det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet testet som en støttelinie.
På ugebasis er der fortsat salgssignaler i Bollingerkanalen, da kursen skal over 245, før der bliver etableret et købssignal.
Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 245 som en modstandslinie.
De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er fortsat under 40. Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 260 og herefter i niveauet 280. Aktien ser interessant ud på niveauet. Aktien er på kandidatbænken.
I denne uge kommer følgende regnskaber fra Danmark: Tirsdag Flugger Group og Onxeo. Torsdag er det Agat Ejendomme og ChemoMetec.
C25-indekset har konsolideret sig i niveauet omkring 2000 og på dagsniveauet er der etableret et salgssignal og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage er brudt oppefra.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1860 som en støttelinie.
Konsolidering i markedet har sendt de tre indikationsmodellerne ned på ugebasis. RSI er under 80 og Momentum er brud igennem det glidende gennemsnit oppefra.
Nærmeste modstand er ved 2150 og herefter i niveauet 2250, mens der er støtte i niveauet 1960 og ved 1920.
DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato 21,5 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 16,5 pct.
Nordisk portefølje
Er der en større korrektion på vej?
Antallet af nytilmeldte blev på 310.000, hvilket er det laveste niveau i 18 måneder. Markedsdeltagerne havde ventet 335.000.
Regnskaber i den kommende uge: Oracle Inc., Mission Produce Inc., Skillsoft Corp. samt Matrix Service Company.
S&P 500 holder fast i den stigende tendens, men på dagsniveauet ses de første svaghedstegn og salgssignalerne er dukket op i Bollingerkanalen. På ugebasis holder signalmodellerne stadig deres købssignal. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 4300 som en støttelinie. Der er nu divergens mellem de 3 indikationsmodeller, idet MACD og Momentum bevæger sig vandret, mens RSI falder og har ramt 66, mens Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat 4600 og herefter i niveauet 4650, mens der er støtte i niveauet 4400 og ved 4350.
Nasdaq Composite banker på modstandsniveauet 15.400, men kan ikke bryde igennem. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er faldet tilbage og har ramt 65, mens MACD bevæger sig vandret, og så er der en stigende tendens i Momentum. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 15.500 og herefter i niveauet 15.700, mens der er støtte i niveauet 15.000 og herefter i niveauet 14.200.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.
Nikkei i 30.000
Det japanske indeks er fortsat den stigende tendens og den hurtige stigning betyder, at der er opstået en række ”gap” i grafen på dagsniveauet og spørgsmålet er, om de skal lukkes. På dagsniveauet holder de forskellige modeller fast i købssignallet og på ugebasis har de ligeledes skiftet signal.
I kursgrafen på dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” i slutningen af august. De glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 1-3 uger.
Stigningen trækker godt op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har på ugebasis netop passeret 0 og RSI har ramt 60. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation.
Nærmeste modstandsniveau er ved 30.500 og herefter i niveauet 32.000, mens der er støtte i niveauet 27.500-28.000, mens der er støtte i niveauet 26.500-27.000.
Strategi: Fastholder køb på Japan.
OMX Stockholm 30 faldt tilbage onsdag, da en række EQT-partnere solgte aktier for 24 mia. kr., hvilket var noget før den oprindelige lock-aftale, hvor selskabet opererede med aftale frem til 2022. Torsdag tog EQT en rebound og aktieudbruddet har ikke skræmt investorerne bort.
Indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 2320-2400, og der er etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis holder alle modellerne deres købssignaler. Bollingerkanalens nedre kanallinie er i niveauet 2350 som en støttelinie og det lange glidende gennemsnit på 28 uger ligger i niveauet 2300.
Konsolidering i indekset har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis. RSI er under 65. Momentum på månedsbasis er ligeledes i faldende tendens og det har stået på siden slutningen af juni. Nærmeste modstandsniveau er ved 2425 og herefter ved 2450, mens der er støtte i niveauet 2300 og ved 2250.
Strategi: Afvent udviklingen.
Frankfurt DAX 30 holder fast i den stigende tendens, selvom hastigheden er gået ud af markedet. Der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”.
Signalmodellerne på ugebasis er fortsat i køb og det lange glidende gennemsnit på ugebasis bliver i øjeblikket testet som støttelinie. Den faldende tendens i indekset trækker med i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 70. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 16.000 og herefter i niveauet 16.250, mens der er støtte i niveauet 15.500 og ved niveauet 15.250.
Strategi: Ændre til hold på det tyske marked.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er ChemoMetec og Windowmaster International
ChemoMetec holder fast i den stigende tendens og handles nu i niveauet 1000-1050. Der er købssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit på ugebasis etablerede et ”Golden Cross” i oktober i 2019. De fald der har været i aktiekursen har markedsdeltagerne brugt til at købe op i aktien. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og stiger. RSI har ramt 76 og MACD er over 0.
Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1200 og herefter i niveauet 1275, mens der er støtte i niveauet 890-900 og herefter i niveauet 850. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Windowmaster er et af de nyere selskaber på First North børsen. Der har været pæne udsving i aktien siden noteringen i november. I slutningen af november var kursen i 8,5 og i januar var kursen i 16 og i øjeblikket bliver aktien handlet i niveauet omkring de 11-11,5.
På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen har etableret et nyt købssignal i slutningen af august.
På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal for 6 uger siden. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et købssignal i løbet af 1-3 uger.
Det går den rigtige vej for de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI har ramt 60. Eneste udfordring er Momentum, hvor den seneste top ikke er over den foregående, men det ser man i forbindelse med bundene.
Den øvre modstandslinie som ligger på toppene fra februar, april og august er blevet brudt med stigning i september.
Nærmeste modstandsniveau er ved 12,5-12,75 og herefter i niveauet 13,75-14,5 mens nærmeste støtteniveau er 10 og herefter i niveauet 8,75. Afvent et brud af niveauet 11,5.
Skal olieprisen op?
Guldet bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1780-1840. Det betyder, at Bollingerkanalen har skiftet signal fra køb til salg på dagsniveauet, mens det på ugebasis fortsat er købssignal i indekset. Der er en positiv tendens i MACD, mens Momentum og RSI er i en faldende tendens. Afvent køb.
SEK/DKK: den svenske krone er faldet lidt tilbage, så der er skabt et salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er købssignal på ugebasis. Indikationsmodellerne stiger alle fortsat på ugebasis. MACD er stadig under 0, hvilket indikerer, at der mangler lidt fart i den svenske krone.
EUR/USD: holder fast i den stigende tendens og er i første omgang blevet afvist i niveauet 1,19, mens de 3 indikationsmodeller alle er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,19 og herefter i niveauet 1,198.
Metalmarkedet: Der er en stigende tendens i aluminium, nikkel og zink, mens kobber og bly bevæger sig vandret.
Landbrugsmarkedet: Der er fortsat en stigende tendens i flere landsbrugsråvarer, blandt andet kakao, kaffe, sukker, bomuld samt orangejuice. Der er en faldende tendens i maj, soja og hvede, mens havre fortsætter op.
Brent Spot bevæger sig vandret og trods historien om at kineserne vil åbne for deres strategiske lagre, så er olieprisen stabil i niveauet 72. Den vandrette formation betyder, at signalet i Bollingerkanalen skifter frem og tilbage mellem køb og salg. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD bevæger sig vandret, mens Momentum stiger og RSI falder. Nærmeste modstandsniveau er ved 74 og herefter i 76, mens der er støtte i niveauet 69 og herefter i niveauet 67,8.