Regnskabssæsonen er i gang

Den amerikanske regnskabssæson er i gang, mens den er under opstart i Europa. I USA har der været fokus på bankerne i denne uge og i næste uge er det de store amerikanske medicinal-selskaber, der er på listen.

Bang & Olufsen er for den spekulative investor en interessant case. Aktien har masser af ”gaps” på dagsniveauet i kursgrafen, som skal lukkes, men usikkerheden er fortsat stor, men investorer har sendt aktien op efter en test af niveauet 30, som sidst blev testet i januar 2015. Signalmodellerne på ugebasis er alle i salg. Bollingerkanalen har været det siden midten af december efter et kort købssignal i december. Parabolic-modellen har været i salg siden december 2018. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens.

MT Højgaard Holding har en tredjeplads blandt de mest stigende danske aktier siden årsskiftet. Aktien startede den positive tendens allerede i midten af november, hvor aktien blev handlet i niveauet 75 efter en stigning fra 65 i oktober. Den positive tendens i aktiekursen har trukket de tre indikationsmodeller op på ugebasis og RSI har ramt 94. Nærmeste modstandsniveau er ved 120, mens nærmeste støtteniveau er ved 94-95. Aktien ser interessant ud, men omsætningen kan være begrænset (bemærk jeg ejer den selv).

Chr. Hansen måtte onsdag nedjustere forventningerne, da blandt andet Healthcare-forretningen halter bagefter, hvilket rammer selskabet. Aktien faldt tilbage på nedjusteringen og handles under støtteniveauet 500, hvilket har fået Bollingerkanalen på ugebasis til at gå i salg. Der er en faldende tendens i Momentum både på uge- og månedsniveauet. Tager Chr. Hansen med på kandidatbænken.

Novo Nordisk ser muligheder i at Victoza udsætter demenssygdommen Alzheimers. Det har fået aktien til at stige de sidste par dage, hvilket har fået aktien til at etablere ny all time high.

I denne uge er der regnskab fra Tryg om onsdagen og torsdag er det Novozymes og kvartalsregnskab fra RTX.

Tryg-aktien er vendt rundt og stiger. Ved månedsskiftet november/december blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic ved årsskiftet ændrede signal. Den positive tendens i aktiekursen har trukket op i MACD, Momentum og RSI. RSI har ramt 70. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, hvilket giver en positiv indikation. Anbefaler køb af aktien på niveauet.

RTX fortsætter den stigende tendens og modstandsniveauet 210 testes nu for tredje gang – er det lykkens gang? Der er en positiv tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis. Aktien ser interessant ud på niveauet.

RSI er over 70.

C25-indekset tester modstandsniveauet 1350 og det er Novo Nordisk, som har trukket indekset op. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etableret en topformation, mens RSI har været i en faldende tendens, men er ved at etablere en bundformation. Bollingerkanalen har nedre støttelinie i niveauet 1300 som en støttelinie. Næste modstandsniveau er 1400 og herefter i niveauet 1425, mens nærmeste støtteniveau er ved 1320 og herefter i niveauet 1280.

 

DK Portefølje
Hæver målkurs og stop-loss på H+H: Målkurs 140 og stop-loss 110.

Nordisk portefølje
Har hævet stop-loss på Rottneros.

Kan USA holde farten?
Torsdagens amerikanske nøgletal viste en positiv udvikling med færre ledige og stigende detailsalg i december. Erhvervslivets aktivitetsindeks Philadelphia viste en stærk udvikling, hvilket er positivt for tendensen de næste par måneder.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Intel, Comcast, Abbott Laboratories, Netflix, Anheuser-Busch samt Union Pacific Corp.

Dow Jones Industrial nærmer sig 29.500, da indekset lukkede i 29.297 torsdag. Næste modstandsniveau er ved 30.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 28.000. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet omkring 28.000.

Stærk udvikling i USA.

S&P 500 brød igennem modstandsniveauet 3300 og lukkede i 3318. De tre indikationsmodeller har genfundet melodien og har alle etableret en stigende tendens. RSI har ramt 95 på ugebasis, hvilket indikerer, at indekset er overkøbt, så der er lagt op til en pause i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 3350 og herefter i niveauet 3400, mens nærmeste støtteniveau er ved 3100 og herefter i niveauet 3000. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3100 på ugebasis.

PÅ vej mod 9500.

Nasdaq Composite holder ligeledes fast i den stigende tendens og er kommet over 9300. På dagsniveauet betyder den stigende tendens, at der er fortsat køb i modellerne og kursen skal under 9100, før signalet blive ændret. På ugebasis betyder den stigende tendens i indekset, at de tre indikationsmodeller fortsætter den stigende tendens og RSI er tæt på 100. Nærmeste modstandsniveau er ved 9400 og herefter i niveauet 9500, mens nærmeste støtteniveau er ved 9000.

Strategi: Hold på det amerikanske indeks.

 

 

Det står stille i Japan
Onsdag var der positive tal fra Japan, idet maskinordrer overgik forventningerne i markedet, hvilket giver et positivt undertone.

Tester 24.000.

Det japanske marked står stille og er ikke kommet igennem modstandsniveauet 24.000. Den vandrette formation i indekset for de tre indikationsmodeller til at etablere topformationer på ugebasis og RSI er faldet ned til de 65 på ugebasis. Bollingerkanalen nedre støttelinie er i niveauet 23.500.
Nærmeste modstandsniveau er ved 24.500 og herefter i niveauet 25.000, mens der er støtte i niveauet 23.500 og herefter i niveauet 23.000. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.500 som en støttelinie.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 1800, men der mangler Momentum for at modstandsniveauet bliver brudt. RSI er også faldet tilbage og har ramt niveauet 60. Bollingerkanalens nedre støttelinie på ugebasis er i niveauet 1750. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er ved 1740 og herefter i niveauet 1700, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1850 og herefter i niveauet 1875.

Vækst i S30.

Flere mener, at den svenske industri kan løbe ind i problemer, hvis kronen begynder at stige,  hvis Riksbanken begynder at hæve renten.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Swedish Orphan Biovitrum har haft 3 vilde dage, hvor aktien er gået fra 155 til 190. Først blev aktien opjusteret af både Danske Bank og Pareto og siden opjusterede selskabet selv forventningerne til det kommende regnskab, hvilket har fået aktien til at stige yderligere. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70 og MACD har passeret 0.

Nyt signal i Sobi.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens, hvilket giver et positivt billede af aktien. Aktien har været i en faldende tendens siden topformation i august/september 2018 i niveauet 300. Den faldende tendens er blevet brudt og der er etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic samtidig med at de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30  holder fast i den stigende tendens og nu tester indekset modstandsnieauet 13.500. Men overordnet har det tyske indeks bevæget sig vandret omkring 13.200, og det betyder, at der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD og RSI stiger, mens Momentum falder på ugebasis.

DAX op eller ned?

På månedsbasis er der en stigende tendens i Momentum. Bollingerkanalens nedre kanallinie ligger i niveauet 13.200. Nærmeste støtteniveau er ved 13.000.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 aktier er ALK-Abelló, Demant og H+H.
ALK-Abelló havde et forrygende 2019, hvor aktiekursen var oppe i niveauet 1750 efter aktien startede året i 1000. I år er aktien oppe med 6 pct.. Men der er divergens mellem signalmodeller og indikationsmodellerne på ugebasis, idet MACD og RSI begge falder. RSI er under 60. Momentum på ugebasis stiger og der er købssignal i flere modeller på ugebasis.

Afvent udviklingen.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 1850 og herefter i niveauet 1900, mens der er støtte i niveauet 1625 og herefter i niveauet 1400-1425. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Demant toppede tilbage i 2018 ved månedsskiftet juli/august, hvor aktien blev handlet i niveauet 310-315 mod den nuværende kurs på 210-215. I oktober var aktien i 160-165 og der blev etableret en bundformation. På dagsniveauet er der etableret nyt købssignal, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb for 4 dage siden.

Se interessant ud.

På ugebasis har der været købssignal siden midten af november og de glidende gennemsnit har etableret ”Golden Cross” i midten af december.
De tre indikationsmodeller på ugebasis har alle etableret en topformation, hvilket indikerer, at aktien har brug for en konsolidering i niveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 205 og herefter i 190. Brug tilbagefald til støtteniveauerne til opsamling. Aktien er med på kandidatbænken.

H+H har på dagsniveauet etableret et salgssignal, da aktien er faldet lidt tilbage og det giver mulighed for opsamling på det nuværende niveau, da den stigende tendens fortsat er intakt. På ugebasis ligger det korte glidende gennemsnit i niveauet 120 som en støtteline, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 120. Der er køb i begge signalmodellerne og de blev etableret i begyndelsen af oktober.

Stadig køb.

Konsolideringen i niveauet 120-125 som man kan se på dagsniveauet betyder, at de tre indikationsmodeller har etableret en topformation på ugebasis. RSI er under 70. Nærmeste modstandsniveau er ved 135 og herefter i niveauet 140, mens nærmeste støtteniveau er ved 110 og herefter i niveauet 100. Anbefaler køb på niveauet.

 

Stadig optrend i olien
Guldet har taget sig en pause i den stigende tendens, efter der igen er ro i Mellemøsten. Topniveauet 1600 kunne ikke brydes i første omgang, så guldet handles i øjeblikket i niveauet 1540-1560, som er en gammel top fra september.

Afventer udviklingen

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 90 og MACD er over 0, mens Momentum har etableret en topformation. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1500.

SEK/DKK: Fortsætter den faldende tendens og nærmer sig niveauet 70,5. Der er en faldende tendens i Momentum på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 70 efter 70,5.

EUR/USD: Fortsætter den stigende tendens med stigende bunde og toppe. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,120, som blev testet ved årsskiftet og herefter i niveauet 1,125.

Metalmarkedet: Metalmarkedet viser også en positiv bedring. Tin er gået i køb i denne uge.

Landbrugsmarkedet: Afgrødspriserne fortsætter den stigende tendens og er med til på sigt at skabe inflation. Det er kun tømmer, som ikke rigtigt er i en stigende tendens samt et par mælke futures. Der er en stigende tendens i kakao, bomuld, sukker samt alle kornadfgrøderne.

Brent Spot er nede og tester støtteniveauet ved 64 og skal den positive tendens fastholdes må kursen ikke komme igennem støtteniveauet. Overordnet har de tre indikationsmodeller en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal holde øje med støttelinie. Momentum på månedsniveuaet holder fast i den stigende tendens, hvilket indikerer, at der hastighed opad. Nærmeste modstandsniveau er ved 70 mens nærmeste støtteniveau er ved 62.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.