Plus 20 pct. for S&P500!!

BørsUdsigten: Olieprisen springer! Fortsat stærke index i S30 og DAX!

 

Wall Street lukkede fredag uforandret plus 0,1 pct. og minus 0,2 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

Asien noteres fra stigninger på op til 0,4 pct. til et fald på 1,1 pct. til morgen, mandag.

De europæiske aktier lukkede med stigninger på mellem 0,2 pct. og 0,5 pct. for de 3 indeks (CAC, DAX og FTSE) som BørsUdsigten følger.

De europæiske aktieindeks ses åbne med fald på mellem 0,3 pct. og 0,8 pct., hvis vi lægger de morgenens handel med de europæiske indexfutures til grund.

Wall Street ligger til fald på mellem 0,5 pct. og 1,0 pct. når vi lægger handelen med indeksfutures til grund.

C20 indekset ses åbne lavere nu til morgen, mandag.

 

FED

I denne uge, er der fokus på Fed og renten.

BørsUdsigten fik lempelsen ved sidste rentemøde hvor der ikke længere bliver strammet op ved ikke at geninvestere amortisationer.

Politikere og Nationalbankdirektører som nu afgående centralbankchef Mario Draghi tror at pengepolitikken – i form at stimmulanser og trykning af penge – skaber vækst.

INTET kan være mere FORKERT!!!

Renten i den nuværende situation betyder meget lidt – bortset fra at statsgælden bliver billigere at finansiere.

Der bliver ikke sat mere i gang på den korte bane.

Der er overvejende tale om symbolpolitik – OG enstørre sandsynlighed for det ingen økonomer kan lide at tale om – “STAGFLATION” eller en tilbagevenden til 70erne og begydelsen af 80erne.

Det der sker er, at uden inflation betaler vi mindre for den samme kage.

Når der kommer inflation betaler vi mere for de samme kage – der dog er holdt op med “at hæve” (vokse)

BørsUdsigten noterer, at vi for øjeblikket har fødevareinflation så mangeler vi blot renten eller energipriserne stiger.

Det er måske årsagen til at vi så højere renter, da ECB satte renten yderligere ned?

Det er et forvarsel der skal tages alvorligt af politikkerne – hvis ikke bliver der risiko for social uro!

 

 

S&P500 Strategi og Vurdering

S&P500 lukkede fredag med et fald på 0,1 pct. (2,18 point) i indeks 3.007,39. For ugen blev det til til et plus på 1,0 pct., og for året plus 20 pct!!

Ser BørsUdsigten på chartet for S&P500 (3.007), sket der en opbremsning optrenden, og udsendt et lille vendesignal. Der er ikke udsendt salgssignal; men et brud af fortsat lagt op til en test af den gamle top i 3.027 niveauet, selvom vi får en opbremsning. Tertiært salgssignal ved brud af 3.000 niveauet, hvilket indikerer mindst en opbremsning af den tertiære trend.

Der er dog tale om et gap mellem 2.960 og 2.940 niveauerne, der normalt skal lukkes indenfor overskuelig fremtid 2-3 uger. Det giver en mulighed for at købe ved et sandsynligt tilbagefald mod 2.940 niveauet.

BørsUdsigten har fortsat “a Perfect Bull” og All In – men situationen kan godt komme under pres.

Gentagelse:

Børsudsigten vurderer fortsat, at der er to scenarier i den nuværende situation:

Får vi et brud af 3.027, vil vi se en test af 3.150-200 niveauet inden ultimo 2019.

Modsat kan vi også se en mulig midlertidig top i form af en dobbelt top og en falddybde til 2.400 niveauet ved brud af 2.840 og efterfølgende 2.740 niveauet.

Der er alt mulig grund til at holde øje med den sidelæns konsolidering efter en test af bundlinien i 2.843-40 niveauet. Bundlinien afviste, men bekræftet brud af det gamle bundniveau i 2.843-40 niveauet vil bekræfte starten på ben 2 i i den faldende trend. Det skyldes at negative korrektioner/korrektive bevægelser oftest – men ikke altid – har to bølger! Jo længere tid der går med konsolideringen jo mindre sandsynligt bliver det med et brud ned.

Udbrud fra konsolideringen SKAL følges. EXIT af amerikanske aktier ved bekræftet brud af 2.843-40 niveauet.

Tertiær/Spekulativt har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 2.910 niveauet. hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.000 niveauet. Strategi: Køb 

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 2.940 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 2.960 niveauet. Strategi: Køb

S&P500: Dagschart

 

OMXC20 Strategi og Vurdering

C20 indekset lukkede fredag med et fald på 0,6 pct. (6,21 point) i 1.026,21. For ugen blev det til et fald på 2,4 pct (24,74 point), og for året 15,1 pct.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for C20, blev det onsdag til et stort vendesignal på C20 indekset bekræftet, efter en reversal, og et “flush out”. Det spekulative købesignal blev udløst ved bruddet af 1.033 niveauet. Sekundært  købesignal ved brud af 1.053 niveauet.

BørsUdsigten vurderer fortsat, at vi skal have en test af 1.100 niveauet i år.

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.033 niveauet. Stop loss ved ved brud af 1.013 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.037 niveauet. Genkøb ved brud af 1.053 niveauet. Strategi: Sælg

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi og Vurdering.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S30 – plus 0,8 pct. (14 point) i indeks 1.665 – blev købesignalet bekræftet ved brud af den horisontale modstand i 1.651 niveauet. Der er fortsat tale om en accelererende optrend. Der er godt momentum i stigningen. Brud af 1.650, udløser et lille salgssignal og mindst en indikation om en opbremsning (konsolidering).

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.540 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.650 niveauet. Strategi: Køb.

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1,567 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.584 niveauet. Strategi: Køb.

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet DAX30 – plus 0,5 pct. (58 point) i indeks 12.469 – er der tale om yderligere optrend. Desuden er der opstået to mindre “gaps”, der skal lukkes indenfor nærmeste fremtid.

BørsUdsigten noterer, at vi ligger tæt på en annullering af en midlertidig topformation i 1.625 niveauet, og dermed en større SHS formation.

Tertiært / Spekulativt har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 11.850 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 12.407 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 11.840 niveauet (solgt i 12.500 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 12.125 niveauet. Strategi: Køb

DAX30: Dagschart

 

USD/DKK – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for valutakrydset USD/DKK (6,747) til morgen, mandag, er der tale om en tertiær sidelæns konsolidering, og en sekundær stigende trend. Begge støttelinier er under pres og et brud af 6,74 niveauet vil sende USD/DKK i første omgang ned i 6,69 niveauet, og bekræftelse af nedtrenden åbne mulighed for er SHS formation.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten solgt ved stop loss en lang position ved bruddet af 6,75 niveauet (købt i 6,765). Genkøb ved brud af ved brud af 6,77 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 6,74 niveauet. Stop loss ved brud af ved brud af 6,73 niveauet. Strategi: Køb

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent Spot

Ser BørsUdsigten på UK Brent (66,6) til morgen, mandag, fik vi et udbrud af vores sidelæns konsolidering. Der er opstået et gap mellem 63 og 66 niveauerne – og gap skal lukkes indenfor de nærmeste uger.

Ingen kunne forudse angrebet på de to Saudiarabiske olieanlæg. Umiddelbart er der tale om ca. 5 pct. af verdens oliebeholdning, der er ramt – men verden vil ikke mangle olie. BørsUdsigten vurderer, at man kan købe upstream olieaktier, i bevægelsen ned mod 63 niveauet, hvis man ikke allerede ejer aktier.

Saudi Arabien har “kun” lagre til 35-40 dage, før man kan få problemer med at overholde sin kontraktlige forpligtelser. Samtidig kan der blive problemer med sat få tankskibe til at sejle ind i regionen. De kan hurtigt blive mål for Droneangreb. Det må medføre stigninger i fragtraterne på den korte bane.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 61,2 niveauet, hvilket man ikke har kunnet nå.61,5 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 66 niveauet. Strategi: Køb. (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 63 niveauet hvilket ikke har kunnet lade sig gøre da prisen sprang fra 60,5 til 68 niveauet for efterfølgende at falde tilbage til 66 niveauet. Stop loss ved brud af 61,5 niveauet. Strategi: Køb. (ændret)

UK Brent: Dagschart

Chart: Investing.com

 

BørsUdsigten Ny Form

BørsUdsigten er lidt anderledes end den BørsUdsigt der har været udgivet tidligere.

Det er dog ikke den største ændring. Den største ændring er, at de tekniske markedsanlyserne fremover vil være GRATIS. Man skal dog fortsat registre sig og logge ind for at få adgang.

BørsUdsigten har endnu ikke lavet en ny fast form; hvorfor formen kan ændres løbende.

Den gamle “redacteur” vil tilstræbe, at der mindst kommer en vurdering og strategi for C20 indekset, S&P500, og USD/DKK, og måske – hvis tiden taler for – S30/Dax30.

Udsendelsestidspunktet vil være senest 08.30 (ca.) Kommentarer (fundamentale vurderinger) vil komme i den tekniske vurdering. Jeg vil forsøge at adskille kommentarerne evt. ved at bruge kursiv. I må meget gerne sprede budskabet om gratis adgang.

 

Ansvarsfraskrivelse:
Ovennævnte vurdering er uden ansvar – og baseret udelukkende på teknisk analyse og handelstekniske erfaringer.

BørsUdsigten opfordrer til at hvis man ikke er professionel – søger rådgivning. Det er dig alene, der er ansvarlig for gevinst og tab ved brug af BørsUdsigten’s vurderinger!

Vigtigt! (gentagelse igen – igen – igen – igen) – Få Styr på Markedsrisikoen!

BørsUdsigten er et risiko- og optimeringsværktøj, der registrerer markedets bevægelser, og kommer med vurderinger og strategier til eksponeringen i aktiemarkedet. Markedsudviklingen udgør ca. 80 pct. af en akties værdi, og resten af individuelle faktorer. Derfor er det vigtigt at forholde sig til markedsrisikoen, når man handler.

Det er her BørsUdsigten kommer ind i billedet!

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Du kan også bruge BørsUdsigten’s strategier alene ved, at handle på købs- og salgssignaler, og vægte  antallet af købte og solgte aktier efter ens egen investeringshorisont.

BørsUdsigten har valg en basisportefølje (primær), en mellemlang (sekundær) og en kort spekulativ indgang (tertiær). Dette for på en enkel måde at minimere risikoen, og kun have aktier / positioner, når investorerne ser positivt på markedet.

Med BørsUdsigten’s strategi undgår man at købe for sent og sælge for tidligt!

Det er naturligvis op til den enkelte investor at vægte ovennævnte til ens risikoprofil.

Når BørsUdsigten skriver, at der skal åbnes en short er det et tilvalg, hvor man hos mange internetmæglere kan ”låne” aktier og spekulere i kursfald – eller man kan benytte ETF (Exchange Tradede Funds) – ofte gearede – til at afdække risiko og spekulere i kursfald. Vær opmærksom på skatteforhold.

BørsUdsigten tager ikke hensyn til eller forholder os til skatteforhold i vores vurderinger! Det er op til læserne selv.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.