Pause efter flere ugers stigning

Efter en sommer hvor kurserne er steget, ser det ud til, at deltagerne har taget det med ro i denne uge og tager lidt gevinst hjem. Der er fortsat usikkerhed omkring væksten flere steder i verden, og så står USA overfor et interessant valg.

Santa Fe Group det gamle ØK sælger det meste af sine Records Management-aktiviteter (arkivforvaltning) i 10 markeder. Køberen er Iron Moutain og de giver 27,1 mio. EUR for hovedparten af forretningen. Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden årsskiftet, men har etableret en bundformation i juli og der blev etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. RSI var nede i 20 på ugebasis i juni, men har rettet sig den seneste tid og har nu ramt niveauet 50.

Blandt de mindre aktier har man set aktier, der er steget over 70 pct. Der er tale om SP Group, som i marts blev handlet i 350 og i dag er kursen i 650. Faldet i olieprisen har været med til at gøre aktien interessant. Bundlinien blev tæt på at fordoble i forbindelse med regnskabet for 1. kvartal. RSI har været oppe i det overkøbte niveau siden slutningen af april. Aktien ser dog ikke interessant ud pt. så afvent udviklingen.

Længere nede på listen ses RTX, Columbus samt Harboes Bryggeri. Sidstnævnte har ramt niveauet 150, og det var en top tilbage ved årsskiftet 2010/2011 og i juni 2008. Man skal tilbage til 2005 og 2006 for at finde kursen i 250-270. Stigningen har sendt RSI op i 88 på ugebasis. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum på både ugebasis, mens modellen på månedsniveauet har etableret en mindre topformation. Der er generalforsamling den 22. august, hvor der udbetales 2 kr. i udbytte.

Greentech Energy leverede et regnskab, der viste vækst i driftsresultat for første halvår. I 2015 var driftsresultatet på 3,0 mio. EUR mod 5,5 mio. EUR. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, der har været i gang siden juni, hvor kursen var i 6 kr., i dag er kursen 8,5. Nærmeste modstandsniveau er ved 8,8- 9,0 og herefter er der modstand i niveauet omkring 10.

Torsdagens regnskab fra nynoterede Dong Energy skuffede markedsdeltagerne en smule, hvilket fik aktien til at falde med 0,9 pct. Aktien blev handlet  i 281,90 dagen før og har til dato givet et pænt afkast. Historikken er for kort til, at modellerne indikerer noget endnu på ugebasis.

Den kommende uge byder på regnskab fra en række danske selskaber. Tirsdag er det Pandora og Genmab. Onsdag er det G4S, København Lufthavne, Novozymes samt TDC. Torsdag er det B&O, FLSmidth, GN Store Nord, Schouw & Co., samt Solar. Fredag slutter af med A.P. Møller-Mærsk.

Pandora har fået det sværere og sværere siden sølvprisen begyndte sin stigning i foråret. Pandora toppede i 1000 i maj og handles nu i 840, og det skal ses i lyset af en opjustering tidligere på året. Markedsdeltagerne har sendt aktien ned, da de er bange for, at det engelske farvel til EU vil påvirke salget i England. Men pundet er faldet, hvilket har tiltrukket flere turister, og det kunne jo give et eksta salg i butikkerne i London. Jeg forventer, at markedet har overreageret og selskabet vil fastholde den tidligere opjustering.  Den lange trendlinie bliver brudt, hvis aktien lukker ugen under 850.

C20 på ugebasis
C20 på ugebasis

C20-indekset tabte det meste af fremgangen for de to sidste uger og dermed fortsætter indekset vandret i niveauet omkring 950-1000. Momentum mister hastighed på ugebasis, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 50. Signalmodellen Bollinger er fortsat i salg på ugebasis og kursen skal over 990, for at der bliver etableret købssignal. De glidende gennemsnit ligger side om side, hvilket et usikkert signal. I de kommende uger skal man holde øje med de regnskabsaktuelle selskaber.

 

DK portefølje
Fastholder porteføljen.

DKPort

 

Nordisk portefølje
Sælger Trelleborg på mandag.

NPort.

 

USA har taget en pause

Det amerikanske marked tog sig en pause i denne uge. Det skal ses i lyset af 4 ugers stigninger. De amerikanske nøgletal var torsdag lidt svagere end, hvad markedet have forventet, hvilket fik de amerikanske indeks til at starte lidt svagere.

Den kommende uge byder på regnskab fra Alibaba, Walt Disney, Tyson Foods, Mylan samt Macy´s. Sidstnævnte er gået fra kurs i 70 i juli 2015 til kurs 33.5 i denne uge.

Dow Jones på ugebasis
Dow Jones på ugebasis

Dow Jones Industrial Average er faldet lidt tilbage og handles nu i niveauet omkring 18.500. Trods tilbagefaldet så er aktien i en fortsat stigende trendkanal. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 17.750 som en støttelinie. Der er divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis, hvilket indikerer, at markedet er i en uensartet tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 17.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 19.000.

S&P 500
S&P 500

S&P 500 holder sig over 2150, og der er fortsat en positiv tendens i Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter, at der fortsat er en positiv tendens i indekset trods opbremsningen i denne uge. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2075 og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 2125 som en støttelinie. Næste modstandsniveau er ved 2300 og støtteniveauet er ved 2050.

Nasdaq på ugebasis
Nasdaq på ugebasis

Nasdaq Composite holder sig over 5100. Det giver en fortsat positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er oppe i niveauet omkring 70. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis er ved niveauet 5000, mens det lange glidende gennemsnit ligger ved niveauet 4850 som en støttelinie. Bryder indekset igennem 5200, er næste modstandsniveau ved 5300 og der er støtte i niveauet 5100.
Strategi: Fastholder køb på de amerikanske aktier.

 

Japan holder fast i den faldende tendens

Det japanske marked holder fast i den faldende tendens og tester nu støtteniveauet 16.000. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis og MACD fortsætter den stigende tendens, mens der er en faldende tendens i RSI og Momentum. RSI er kommet ned i 42-45 på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.

Det japanske indeks.
Det japanske indeks.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket giver en forventning om et stigende marked i fremtiden. Nærmeste modstandsniveau er ved 17.000 og herefter i niveauet 17.500, mens der er støtte i niveauet 15.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

Stockholm på ugebasis.
Stockholm på ugebasis.

OMX S30 har også mistet styrke i ugen, der er gået og kursfaldet i indekset har trukket ned i RSI på ugebasis, mens Momentum er fortsat stigende på både uge- og månedsniveauet. De glidende gennemsnit nærmer sig et ”Golden Cross”, hvilket vil øge interessen for det svenske marked. Der er divergens mellem de to signalmodeller, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic har været i køb siden midten af juli. Nærmeste modstandsniveau er ved 1420-1440, mens der er støtte i niveauet 1300-1320. Momentum på månedsniveauet har været i en stigende tendens siden årsskiftet med ny høj bund og top.
Strategi: Fastholder køb.

DAX 30

Frankfurt, Dax 30 holder fast i den stigende tendens trods korrektion i denne uge. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og Momentum stiger begge på ugebasis, mens RSI er i en faldende tendens. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens, hvilket giver en positiv indikation. Der er modstand i niveauet 10.400 og brydes det, er næste oppe i niveauet 10.800 og 11.200. Støtteniveauet er ved 10.200, 10.000 og ved 9.800. De glidende gennemsnit ligger side om side, hvilket giver et noget uensartet billede på den korte periode.
Strategi: Ændre til hold.

 

Bliver B&O til noget?

Bang & Olufsen kæmper fortsat med at overbevise markedet, at det er en god forretning. Det kommende kvartal skal vise, at der er efterspørgsel på selskabets ny produkter.

Omsætningen i 3. kvartal viste en fremgang på 8 pct., stærkest var fremgangen i B&O Play, der viste en fremgang på 18 pct. EBIT resultat gik fra -53 mio. kr. i 2014/15 til 22 mio. kr. i 2015/16. For året 2015/16 forventer selskabet en vækst i omsætningen 12-15 pct.

Salgsvæksten var i Europa, BRIK samt resten af verden, mens salget faldt med 11 pct. i USA. Totalt steg salget 7 pct. og der var hovedsageligt tredjeparters forhandler, som havde den største vækst. B&O´s egne forretninger havde et mindre salg, hvilket skyldes butikslukninger og Shop-in-Shop konceptet havde en beskeden fremgang, hvilket skyldes tilgang af en ny butik. Fundamentalt modellen indikerer en fair pris på 75 med en forventede vækst på 12-15 pct.

BANG

Teknisk har aktien rettet sig, efter den var under 55 i juni. I slutningen af juli testede aktien niveauet 75, men er blevet afvist i første omgang. Nu handles aktien i niveauet 69-70. Stigningen der har været i aktien siden midten af juli har ændret signalet i Bollingerkanalen til køb. De glidende gennemsnit har endnu ikke etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 76, som var en topformation tilbage i april  og næste modstandsniveau er ved 80, som var en top ved årsskiftet. Nærmeste støtteniveau er ved 60 og herefter i 55.

Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis og RSI er i niveauet 50 på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

Teknisk kommentar til 3 regnskabsaktuelle aktier: G4S, Københavns Lufthavne samt Novozymes.

G4S som har været i en faldende tendens siden april/maj 2015, hvor aktien blev handlet i kursintervallet 30-32. Siden har aktien været i en faldende tendens og ramte i juni en ny all time low i niveauet 14,5. Herefter har der været en svag stigende tendens i aktien, og der er blevet etableret et købssignal på dagsniveauet. MACD, Momentum og RSI peger alle op ad på ugebasis.

G4S på uge.
G4S på uge.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 18. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens med højere bund. Ser man på konkurrenterne, har de fleste leveret bedre regnskaber end ventet: Securitas, Loomis samt Prosegur. Den spekulative investor samler op i aktien.

KBH. Lufthavne
KBH. Lufthavne

Københavns Lufthavne holder fast i den stigende tendens i aktiekursen. Hastigheden er ikke voldsom, hvilket har fået Bollingerkanalen til at gå i salg på ugebasis, mens Parabolic fortsat er i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit ligger under kursudviklingen som et par støttelinier og det er både det korte og lange snit. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Er man til en rolig udbytteaktie, så skal man samle op i Københavns Lufthavne.

Novozymes i trendkanal.
Novozymes i trendkanal.

Novozymes holder ligeledes fast i den stigende tendens efter faldet i januar, hvor aktien kom ned i niveauet 260 og siden er aktien steget og nu handles den i niveauet 320-322. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden april. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD bevæger sig vandret, mens RSI falder og Momentum stiger. De glidende gennemsnit ligger i niveauet 310 og 320 som to støttelinier. Jeg vælger derfor at give aktien en hold-anbefaling op til regnskabet.  

 

Guldet finder støtte

Guldet fortsætter den positive tendens på ugebasis og på dagsniveauet banker kursen igen på 1360. Signalmodellerne holder fast i deres købssignaler på ugebasis med deres nedre støttelinie i niveauet 1260.

EUR/USD bevæger sig vandret i niveauet 1,11-1,12. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,15, mens der er støtte i niveauet 1,1.

NOK/DKK har taget de samme udsving som oliemarkedet i denne uge. Men tendensen er fortsat i en faldende tendens og nærmeste støtteniveau er ved 78.

SEK/DKK har taget en rebound i denne uge efter den svenske krone ramte niveauet 77,5. RSI er nede i 20, så en rebound er indenfor rækkevidde.

Metalvaremarkedet er overordnet i en stigende tendens, men Momentum er lidt aftaget og en mindre opbremsning i zink og tin er fortsat stigende, mens kobber er faldet lidt tilbage.

Landbrugsmarkedet er meget uensartet. Majsprisen fortsætter den faldende tendens og den samme faldende tendens ser man i sojabønner, mens sukker og kaffe bevæger sig vandret.

Olien på ugebasis.
Olien på ugebasis.

Brent Spot var nede og teste niveauet 42 og i første omgang ser det ud til at holde, da torsdagens lukkekurs var i 44,1. Momentum har været i en faldende tendens siden slutningen af juni, men den er aftagende, hvilket indikerer, at en bund er under etablering.

 

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.