Overreagerer vi som ”normalt”?

Coronavarianten Omikron har sat en skræk i livet på flere investorer og sendt kurserne ned. Mandag var der fokus på Mærsk og Mærsk Drilling. Mærsk får hævet sin anbefaling til ”overvægt” fra ”ligevægt” af finanshuset JPMorgen. Teknisk bevæger A.P. Møller-Mærsk-aktien vandret i niveauet 19.000-20.500. Trods den vandrette formation i kursen så stiger de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 55 og MACD er over 0. Der er købssignal i aktien i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Danske Bank har hævet sin kursmål til 360 fra 280 på Mærsk Drilling. Aktien blev handlet i niveauet 200-210 i august og nu handles aktien i 250-260. Den positive udvikling trækker og i de tre indikationsmodeller. RSI er over 50 og MACD er over 0. Der er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 2 uger siden. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 215, mens der er modstand i niveauet 290 og herefter i niveauet 325.
Vestas har igen fået deres systemer op at køre igen efter cyberangrebet. Aktien har fundet støtte i niveauet 210-230. Der er salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Afvent udviklingen i Vestas.
De seneste salgstal fra Black Friday i USA viser, at blandt andet smykker steg kraftigt set med danske øjne kan det være positivt for Pandora. Aktien toppede i midten af november i niveauet 950 og nu handles aktien i niveauet 810-820. Der er salgssignal i flere modeller og der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsbasis er ved at etablere en bundformation. Afvent udviklingen.
De seneste par dage har de danske bryggerier Carlsberg og Royal Unibrew haft faldende kurser de seneste par uger. Råvarepriserne og produktionsomkostningerne stiger, hvilket trækker ned i indtjeningsmarginerne. Anbefaler at man afventer udviklingen.

NTG Nordic Transport Group meddelte onsdag, at et konsortium bag selskabet har solgt 1,4 mio. aktier med 9,3 pct. rabat., hvilket fik aktien til at falde med 7,2 pct. Der er salgssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet.  Faldet har trukket RSI under 40 og MACD er under 0. Momentum er faldende på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 400-420 og herefter i niveauet 340, mens der er modstand i niveauet 560 og herefter i niveauet 625.

Alm. Brand er færdig med deres emission og aktien ser teknisk interessant ud. Der er etableret købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem kursudviklingen og de tre indikationsmodeller. RSI er under 60, mens Momentum er i en faldende tendens. Aktien tages med på kandidatbænken.
I denne kommende uge er der regnskab fra Rias og First North selskabet Scandinavian Medical Solutions.

C25-indekset er i salg på dagsniveauet og det har stået på i 9 dage i Bollingerkanalen. Der er ”gap” i niveauet 1955,43-1970,59. De glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Death Cross” for 6 dage siden.
På ugebasis er Bollingerkanalen gået i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40 og MACD er under 0.
Nærmeste støtteniveau er 1800 og herefter i niveauet 1775, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2000 og herefter i niveauet 2050. Indekset siger, at man skal afvente udviklingen.

 

DK Portefølje
Tager Boozt med i den danske portefølje. Se analysen fra i går: https://aktieraadet.dk/dobbelt-bund-i-boozt/
Afkastet i den danske portefølje år til dato 12,7 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 10,4 pct. cBrain og Rockwool er på salgslisten. Hæver målkursen og stop-loss på Novo Nordisk – se analysen mandag. 

Nordisk portefølje

 

Holder niveauet?
Dagens amerikanske nøgletal viser en forøgelse af arbejdsstyrken på 210.000 uden for landbruget, hvilket betyder, at arbejdsløsheden falder fra 4,6 pct. til 4,2 pct. Der var ventet en stigning i beskæftigelsen på 550.000. Det bliver interessant at se, om det påvirker inflationen i den kommende tid. Den manglende stigning i beskæftigelsen indikerer, at der stadig er mange at tage af og dermed skulle lønpresset aftage.

Regnskaber i den kommende uge: Costco Wholesale, Broadcom Inc., Chewy Inc., Hormel Foods Corp., Vail Resorts, Campbell Soup samt Toll Brothers Inc.

Forsat i køb.

S&P 500 er gået i salg på dagsniveauet, da de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 3 dage siden og Bollingerkanalen har været i salg i 5 dage. På ugebasis er der fortsat købssignal på ugebasis og den nedre kanallinie ligger i niveauet 4475 og det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 4480.

Korrektion i indekset de sidste par dage kan ses i indekset. RSI har ramt 60. Der er en faldende tendens i Momentum på månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 4700 og herefter i niveauet 4750. Nærmeste støtteniveau er ved 4425 og herefter i niveauet 4300.

Nasdaq Composite  har ligesom S&P 500 etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har på dagsniveauet etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er der fortsat købssignal i de fleste modeller, men korrektion de sidste par dage trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 56.

Momentum på ugebasis er ligeledes i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 16.200 og herefter i niveauet 16.500, mens der er støtte i niveauet 15.000 og herefter i niveauet 14.500.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Nikkei tester støtteniveauet 27.500
Det japanske marked er faldet tilbage de seneste par dage, hvilket har givet salgssignal på både dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på dagsniveauet for 5 dage siden.
På ugebasis er de glidende gennemsnit blevet brudt oppefra og Bollingerkanalen er gået i salg. Den faldende tendens i indekset trækker ned i de to af de tre indikationsmodeller. MACD og RSI er i en faldende tendens, mens Momentum stiger på ugebasis. RSI har ramt 30, mens MACD har ramt 0.

Støtteniveauet 27.500 bliver testet i øjeblikket og herefter i niveauet 27.000. Nærmeste modstandsniveau er ved 29.500-30.000 og herefter i niveauet 30.500.
Strategi: Strategien er reduceret på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 har et ”gap” i niveauet 2279,66-2326,98 og et i niveauet 2331,72-2368,57. Faldet har givet et salgssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Death Cross” i slutningen af november. De glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er faldende, mens RSI og Momentum er stigende. RSI har ramt 44, mens MACD er under 0.

Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, men tendensen er aftagende og en bund er ved at blive etableret.
Nærmeste modstandsniveau er ved 2390 og herefter i niveauet 2420-2425, mens der fortsat er støtte i niveauet 2220 og herefter i niveauet 2150-2160.
Strategi: Reducerer på de svenske aktier.

Med købssignal.

Metsä Board fandt en bund i oktober i niveauet 7,6-7,8 og i november blev niveauet 8 testet som støtte og dermed er der etableret en svagt stigende tendens. Der er etableret et ”Golden Cross” i midten af november og på samme tidspunkt gik Bollingerkanalen i køb.
På ugebasis er der ligeledes etableret en købssignal i Bollingerkanalen, mens det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 8,7.
De tre indikationsmodeller er alle stigende. MACD har etableret en dobbelt bund, men er ikke over 0 endnu. RSI er over 60. Momentum stiger på ugebasis, mens modellen er i en faldende tendens på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 10 og herefter i niveauet 12 Mens der er støtte i niveauet 8,0 og herefter i niveauet 7,5-7,6. Aktien ser interessant ud på niveauet

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er GN Store Nord og SP Group
GN Store Nord fortsætter den faldende tendens og har nu ramt 380, som var et støtteniveau tilbage i juni/juli. Den faldende tendens har givet salgssignal på både dags- og ugeniveauet. Den samme faldende tendens ses i de glidende gennemsnit. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 475 som en modstandslinie og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 400.

Afvent.

De tre indikationsmodeller er ved at etablere en bundformation. RSI er under 20. MACD er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen nedefra. I Momentum-modellen på ugebasis er der stigende bunde og toppe. Nærmeste støtteniveau er ved 350 og herefter i niveauet 320, mens der er modstand i niveauet 440 og herefter i niveauet 480. Aktien er med på kandidatbænken, men ser ikke interessant ud på det nuværende niveau.

SP Group holder fast i den stigende tendens efter en mindre pause i september og oktober, hvor kursen satte sig.  På dagsniveauet er der divergens mellem flere modeller, idet Bollingerkanalen er gået i salg, mens det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 415 som en støttelinie.
På ugebasis er der købssignal i alle modeller. Bollingerkanalen har været i køb siden midten af oktober og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har netop etableret et nyt købssignal.

Ser interessant ud på niveauet.

Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 85, mens MACD er over 0.
Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens, men den seneste måned har modellen peget nedaf. Nærmeste modstandsniveau er ved 475 og herefter i niveauet 500, mens der er støtte i niveauet 395 og herefter i niveauet 360. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Guldet er ikke en sikker havn
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1760-1780. Der er fortsat salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i slutningen af november. På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens, RSI har ramt 55.

Afvent udviklingen i guld.

SEK/DKK: handles vandret i niveauet omkring 72,5. Der er salgssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. RSI er under 40, Momentum er faldende både på uge- og månedsniveauet. Der er støtte i niveauet 72,0 og herefter i niveauet 71,5. mens der er modstand i niveauet 73,5.

EUR/USD: har fundet bund i niveauet 1,12 og handles nu i niveauet 1,13. Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. RSI har ramt 20, mens MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,14 og herefter i niveauet 1,16, mens der er støtte i niveauet 1,12 og 1,10.

Metalmarkedet:  Industrimetallerne bevæger sig vandret og konsoliderer sig i deres nuværende niveauer.

Landbrugsmarkedet: Store udsving i priserne på landbrugsvarer. Sukker og kakao er faldende for markedsdeltagerne har købt til juleproduktion. Næste store højtid er påsken.
Risprisen er faldet lidt tilbage og den samme tendens ser man for sojabønne-olien. Havre bevæger sig vandret, mens majs og hvede er faldet lidt tilbage fra toppen for få uger siden.

Salgssignal i olien på ugebasis.

Brent Spot har tabt pusten og er faldet over 10 dollar på 6 uger. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i begyndelsen af november. På ugebasis er der etableret salgssignal i midten af november.
På ugebasis er der salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.
Den faldende tendens i aktiekursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.