Flere markeder i Europa har i denne uge fået et nyt købssignal på ugebasis. DAX mangler dog, men både Euronext og IBEX er gået i køb.
Tirsdagens mest stigende aktie var Novozymes, da de fremlagde deres regnskab i løbet af dagen. Aktiekursen har etableret en topformation ved månedsskiftet august/september i niveauet 510 og i begyndelsen af oktober blev niveauet 430 testet og siden er aktien steget til 460. Den stigende tendens har trukket op i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD er ved at etablere en bundformation. Den samme tendens ser man i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er 510 og herefter i niveauet 595. Nærmeste støtteniveau er ved 430 og herefter i niveauet 410. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Onsdag hævede ChemoMetec forventningerne til omsætningen fra 316-326 mio. kr. til 335-340 mio. kr. og forventningerne hæves til EBIDTA 150-155 mio. kr. til 160-165 mio. kr.
Fundamental-modellen indikerer en fair pris over 1100.
Teknisk toppede aktien i slutningen af september i niveauet 1100 og nu handles aktien i niveauet 900 efter at have testede 800 i midten af oktober. Der er salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen mens det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 900 som en støttelinie. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Alm. Brand leverede et regnskab, der viser, at de blev lidt ramt af vejrligsskader, men selskabet opjusterer forventningerne med 500 mio. kr. og forventer nu et resultat før skat på 1.200-1.250 mio. kr. Teknisk bevæger aktien sig i en stigende tendens og banker nu på modstandsniveauet 52. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens RSI bevæger sig vandret og Momentum bevæger sig vandret. Men Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation. Aktien ser interessant ud ved køb ved brud af niveauet 52. De mest stigende aktier i oktober måneder har været Sydbank, Solar og Nilfisk Holding. De to første selskaber har opjusteret forventningerne i de foregående uger.
Nilfisk Holding er aktuel med deres kvartalsregnskab den 24/11. Teknisk har aktien konsolideret sig i niveauet 200-250. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Afvent udviklingen i aktien.
I den kommende uge er der regnskab fra Coloplast mandag. Tirsdag er der regnskab fra A.P. Møller-Mærsk, BankNordik, Jyske Bank samt Trifork Holding. Onsdag er der Columbus, Genmab, NNIT, North Media, Novo Nordisk, Pandora, Vestas samt Ørsted. Torsdag er det Alm. Brand, D/S Norden, Matas, Netcompany, Scandinavian Tobacco Group samt Solar og cBrain.
C25-indekset på dagsniveauet er gået i køb i Bollingerkanalen for 2 dage. Der blev etableret en dobbelt bund i oktober, hvor støtteniveauet 1820 blev testet 2 gange. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etableredes i midten af september. De sidste par ugers svage stigning i indekset har fået de tre indikationsmodeller til at stige på ugebasis. RSI har ramt 50 og Momentum har etableret en bundformation.
Nærmeste modstandsniveau er ved 2020 og herefter i niveauet 2075, mens der er støtte i niveauet 1890 og herefter i niveauet 1825.
DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato 17,2 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 16,9 pct. cBrain, DFDS og Rockwool er på salgalisten.
Nordisk portefølje
Munters Group og VBG Group er på salgslisten.
Hold købssignalet i USA
Torsdagens amerikanske nøgletal viser en lidt lavere vækst end ventet i tredje kvartal. Den amerikanske økonomi voksede med 2,0 pct. i tredje kvartal i forhold til andet kvartal i år.
Regnskaber i den kommende uge: Pfizer Inc., Qualcomm, Moderna Inc., Square , Amgen, The Estee Lauder, CVS Health, Airbnb, Uber Technologies, Modndelez, Duke Energy, The Southern Com. Samt Eaton Corp.
S&P 500 er fortsat i køb både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen, De glidende gennemsnit har ligeledes genetableret deres ”Golden Cross” i midten af oktober og det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 4400 som en støttelinie. De tre indikationsmodeller er i en stigende tendens. RSI har ramt 65 og MACD har etableret en bundformation. Momentum på månedsbasis har ligeledes etableret en bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 4700 og herefter i niveauet 4850, mens der er støtte i niveauet 4300 og herefter i niveauet 4175.
Nasdaq Composite tester modstandsniveauet fra september i niveauet 15.400. Den stigende tendens betyder, at der er etableret købssignal på både dags- og ugeniveauet.
Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 14.600 som en støttelinie.
De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation i både MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har 66 og for Momentum ligger den seneste bund højere end den foregående.
Momentum på månedsbasis har etableret en bund, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra endnu.
Modstandsniveauet 15.200 bliver testet i øjeblikket. Nærmeste modstandsniveau er ved 15.500 og herefter i niveauet 15.800, mens der er støtte i niveauet 14.400 og herefter i niveauet 14.200. Der er en række åbne ”gaps” i grafen under det nuværende niveau.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.
Holder støtten i det japanske marked?
Det japanske marked holder fast i købssignal både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanaen. De glidende gennemsnit har begge etableret et ”Golden Cross” både på dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem modellerne Momentum, MACD og RSI på ugebasis. MACD og Momentum er begge faldende. Momentum på ugebasis er under den tidligere bund og den tidligere top er også under den foregående. RSI er kommet over 60.
Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens og det har stået på siden slutningen af 2020. Nærmeste støtteniveau er ved 27.000-27.500 og herefter i niveauet 25.000, mens der er modstand i niveauet 30.000 og herefter 31.000.
Strategi: Strategien er hold på det japanske marked.
OMX Stockholm 30 har været i en stærk udvikling i år og flere af de aktier vi har haft i porteføljen har klaret sig godt. Dog har flere brudt stop-loss, før de har taget rebound som blandt andet Biogaia og Duni.
På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2290 som en støttelinie. Der er en række åbne ”gaps” i grafen både over og under det nuværende niveau.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen og det har nu stået på i 5-7 uger. Den faldende tendens i indekset kan ses i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt 40.
Momentum på månedsbasis har været i en faldende tendens de sidste 4 måneder. Nærmeste støtteniveau er fortsat 2220 og herefter i niveauet 2150-2160, mens der er modstand i niveauet 2380 -2390 og herefter i niveauet 2420-2425.
Strategi: Afvent udviklingen.
KABE Group er regnskabsaktuel i næste uge og med det stigende salg af campingvogne vil der de kommende år også være et øget behov for service af disse. Aktiekursen har bevæget sig vandret i niveauet 205-245. Den vandrette formation har fået signalmodellerne til at skifte mellem køb og salg både på dags- og ugeniveauet.
I øjeblikket er der salgssignal i Bollingerkanalen både på dags-og ugeniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum falder, mens RSI er i en stigende tendens og modellen har ramt 52.
Nærmeste modstandsniveau er ved 245-250 og herefter i niveauet 280, mens der er støtte i niveauet 200-205 og herefter i niveauet 180-185. Aktien tages med på kandidatbænken.
Frankfurt DAX på dagsniveauet har etableret et købssignal i midten af oktober og de glidende etablerer et ”Golden Cross” i slutningen af september.
På ugebasis er der fortsat salg i Bollingerkanalen efter tilbagefaldet under kurs 15.800. De glidende gennemsnit ligger side om side med det lange glidende gennemsnit, som ligger øverst som en modstandslinie. Der er etableret en dobbelt bund i RSI og modellen er kommet op i niveauet 46-47. Der er etableret en bund i Momentum og MACD, og den samme tendens ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er 16.000 og herefter i niveauet 16.300, mens der er støtte i niveauet 15.500 og herefter i niveauet 15.000.
Strategi: Hold på det tyske marked.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Coloplast og A. P. Møller-Mærsk
Coloplast tabte pusten sammen med markedet i oktober, men allerede før var aktien i en faldende tendens efter en hurtig stigning i juli fra 1000 til 1150 i august. I oktober blev niveauet 980 testet og siden har aktien været i en stigende tendens og nu handles den i niveauet 1060-1080. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” og de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Golden Cross” for 8 dage siden.
På ugebasis er der salg i både kursgrafen og Bollingerkanalen. Den stigende tendens de sidste par uger har trukket op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 40. Stigningen kan ligeledes ses i Momentum på månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1200 og herefter i niveauet 1260, mens der er støtte i niveauet 1000 og herefter i niveauet 925. Fastholder køb på aktien og bibeholder aktien i porteføljen.
A. P. Møller- Mærsk har på dagsniveauet etableret et købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 5 dage siden. Kursgrafen har etableret en dobbelt bund og dagsniveauet er i niveauet 16.000-16.500.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit testes i øjeblikket som en støttelinie. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 18.000. De tre indikationsmodeller er i en stigende tendens. Der er etableret en dobbelt bund i RSI, og RSI har ramt 55 på ugebasis. MACD er under 0 i øjeblikket, men holder den stigende tendens, bliver det passeret i løbet af 2-3 uger.
Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket vil give en positivt indikation af aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 20.500 og herefter i niveauet 21.000, mens der er støtte i niveauet 16.500 og herefter i niveauet 15.400-15.600. Aktien er med på kandidatbænken.
Overreaktion i olieprisen
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1790-1810. Den vandrette formation har trukket ned i indikationsmodellerne på ugebasis. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1830, mens der er støtte i niveauet 1750-1760.
SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens og har ramt 74,8. Der er købssignal både på dags- og ugeniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 3 uger siden. Nærmeste modstandsniveau er 75 og der er støtte i niveauet 74,1.
EUR/USD: holder fast i den stigende tendens og har testet niveauet 1,17. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,175 og herefter i niveauet 1,18, mens der er støtte i niveauet 1,16. Der er fortsat salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,18 som en støttelinie.
Metalmarkedet: Industrimetallerne falder igen lidt tilbage efter en topformation i midten af oktober. Det var kun bly og nikkel, som holder skansen. Den faldende tendens i de vigtige industriråvarer er med til at sende inflationsspøgelset lidt retur.
Landbrugsmarkedet: Afgrøderne kakao, kaffe og sukker bevæger sig vandret, mens den kraftige stigning i bomuld er aftaget og nu bevæger kursen sig vandret. Den samme tendens ser man blandt kornafgrøderne, og det er kun havre, som fortsætter den stigende tendens.
Brent Spot har toppet i niveauet 86 dollar for en tønde olie. Tilbagefaldet i aktien har fået Bollingerkanalen til at etablerere et salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit testes i øjeblikket som en støttelinie. På ugebasis er der fortsat købssignal i alle modellerne. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. RSI er i 90 og Momentum er faldende. Forventer en stabilisering af olieprisen i det nuværende niveau.