Nervøsitet har ramt markedet

Nye nedlukninger giver nervøsitet i markedet og faldende markeder. Guldet er ligeledes faldet tilbage, så markedsdeltagerne sikrer deres gevinster og ser det ikke på den korte bane som et ”sikkert” objekt.

Tirsdag var der fokus på A. P. Møller-Mærsk, da flere internationale banker har hævet deres kursmål på selskabet eller genoptaget dækningen. De positive nyheder trækker op i aktiekursen og på dagsniveauet er der etableret en ø i kursgrafen på dagsniveauet.
De tre indikationsmodeller bevæger sig vandret og RSI holder fast i niveauet omkring 80. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 10.000 og herefter i niveauet 11.000, mens der er støtte i niveauet 9.000. Aktien ser interessant ud.

SAS har fået vedtaget deres redningsplan, hvilket på kort sigt har lagt en bund under aktien. Men flere reaktioner og øgede smittetal kan sætte en stopper for at vi kommer i luften. Signalerne er alle i salg på både dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller og MACD og Momentum stiger begge, mens RSI fortsætter den faldende tendens. RSI er under 20. Momentum stiger på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 5,5 og herefter i niveauet 6,0, mens der er støtte i niveauet 4,3 og herefter i niveauet 4,0.

De danske banker bliver færre og færre, da flere af dem vælger at fusionere. Onsdag meddelte Salling Bank, at man fusionerer med Sparekassen Vendsyssel. Den positive nyhed fik Salling Bank- aktien til at stige med over 85 pct.
Det betyder, at der er kommet fokus på de mindre banker både onsdag og torsdag, hvilket har fået Danske Andelskassers Bank og Totalbanken til at stige. Danske Andelskasse har bevæget sig vandret i niveauet 6,5-7,0 siden midten af maj. Den positive stemning i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. Det bliver interessant at følge, hvilket fusion vi får i løbet af de kommende 12 måneder.

Regnskaber i den kommende uge: Torsdag er der Bang & Olufsen fra Danmark. Fra Sverige kommer der onsdag Nobina og torsdag er der regnskab fra H&M samt SkiStar.

Bang & Olufsen-aktien bevæger sig vandret i niveauet 12-15. På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen, mens der fortsat er købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 50-60 og MACD er tæt på at ramme 0. Den faldende tendens i aktiekursen trækker ned i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 8, mens nærmeste modstandsniveau er 15 og herefter i niveauet 17-18. Anbefaler at man afventer udviklingen.

C25-indekset har etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, men der er endnu ikke etableret et ”Death Cross”. Den vandrette formation, som har stået på siden midten af juli har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis. RSI er under 60. Momentum på månedsbasis har ligeledes etableret en topformation og er brudt igennem det glidende gennemsnit. Nærmeste støtteniveau er ved 1440 og herefter i niveauet 1380, mens der er modstand i niveauet 1500 og herefter i niveauet 1525. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

DK Portefølje
DFDS er på salgslisten og samtidig hæver jeg stop-loss i NKT Holding og Schouw. Afkastet i den danske portefølje år til dato er 16,8 pct., mod C25-indekset som i år til dato har givet et afkast på 18,8 pct.

Nordisk portefølje
Tager gevinsten i Sectra. Haldex er fortsat på salgslisten.

 

Foden på bremsen
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede, idet antallet af nytilmeldte ledige steg mere end ventet. Men salget af nye boliger blev på 1.011.000 mod et forventede salg på 890.000.
De  amerikanske markeder har taget en pause i den stigende tendens, og det bliver interessant at se, hvordan de udvikler sig de kommende måneder op til præsidentvalget.
Amerikanske regnskaber i denne uge er: PepsiCo Inc., Micron Technology, McCormick & Company, Conagra Brands, Thor Industries og Bed Bath & Beyond samt

S&P 500 har etableret en faldende tendens, hvilket betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet i de glidende gennemsnit og i Bollingerkanalen. Den faldende tendens i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI nærmer sig 50.
Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3150 som en støttelinie.
Momentum er faldet igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket indikerer, at markedet har tabt pusten.

Nærmeste støtteniveau er ved 3150 og herefter i niveauet 3000, mens der er modstand i niveauet 3400 og herefter i niveauet 3000.

Nasdaq Composite er ligeledes i en faldende tendens og er tæt på at bryde igennem støtteniveauet 10.500. Faldet i indekset betyder, at Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis, mens der fortsat er købssignal på ugebasis i Parabolic-modellen.
Den faldende tendens har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsbasis er ligeledes brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen.


Nærmeste støtteniveau er ved 10. 500 og herefter i niveauet 10.200, mens der er modstand i niveauet 11.500 og herefter i niveauet 12.000.
Strategi: Reducere eksponering mod det amerikanske marked.

 

Japan holder niveauet
Det japanske indeks bevæger sig vandret i niveauet 23.000-23.500. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et salgssignal og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket giver et negativt billede på kort sigt.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på midten af august. Den nedre kanallinie i Bollingerkanalen ligger i niveauet 22.500 og et brud af det niveau vil ændre signalet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.000 som en støttelinie.

Det japanske på ugebasis.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum har etableret en bundformation og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens der er en faldende tendens i RSI, som har ramt 55.
Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens der er støtte i niveauet 22.500 og herefter i niveauet 22.000.
Strategi: Ændre til hold på Japan.

OMX Stockholm 30 er igen handlet under 1800, hvilket betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, men der er endnu ikke etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700 som en støttelinie. Den vandrette tendens trækker nu ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 50, mens MACD er over 0. Momentum på månedsbasis bevæger sig vandret.

Det svenske marked på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1860-1880 og herefter i niveauet 1925, mens der er støtte i niveauet 1700 og i niveauet 1660.
Strategi: Afvent udviklingen.

H&M er regnskabsaktuel i den kommende uge. Investorerne vil helt sikkert gerne vide mere om deres onlineforretning. I midten af september gav H&M en midlertidig opdatering, hvilket fik aktien til at stige fra 140 til 160. Siden er aktien faldet tilbage til niveauet 150 og trods faldet så er der fortsat købssignal både på dags- og ugeniveauet. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er i 68.

Stigende toppe og bund i H&M.

Momentum har fundet en bund på månedsbasis og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau 170 og herefter i niveauet 195-200, mens der er støtte i niveauet 140 og herefter i niveauet 125. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 signalmodellen Bollinger har på dagsniveauet etableret et salgssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er Bollingerkanalen gået i salg efter 4 måneder og 2 uger i køb. RSI er under 50 og der er en faldende tendens i alle tre indikationsmodeller, mens Momentum fortsatte op på månedsbasis.

Der er etablerede et salgssignal i DAX.

Nærmeste modstandsniveau er ved 13.600 og herefter i niveauet 14.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 11.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De to aktier er ALK-Abelló og Bavarian Nordic.
ALK-Abelló har etableret nyt købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit endnu ikke har etableret et ”Golden Cross”. Aktiekursen er overordnet inde i en stigende trendkanal med stigende bunde og toppe.

ALK holder fast i den stigende tendens.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etableret en topformation, men er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, så den positive tendens er fortsat intakt i modellen. RSI er stigende og har ramt 65. Momentum er faldende på ugebasis og den samme tendens ses i Momentum på månedsbasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 1900 og herefter i niveauet 1725-1750. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Bavarian Nordic bevæger sig vandret i niveauet 190-220 siden midten af juli, Den vandrette formation betyder, at signalet har skiftet frem og til mellem køb og salg i Bollingerkanalen. På ugebasis holder signalmodellerne fast i købssignalerne fra slutningen af april. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 190 som en støttelinie.

Bavarian Nordic på ugebasis.

Der er en faldende tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI er under 50. Momentum på månedsniveauet er ligeledes faldet tilbage og har brudt det glidende gennemsnit i modellen oppefra. Nærmeste støtteniveau er ved 180-185 og herefter i niveauet 160-165, mens nærmeste modstandsniveau er i niveauet 230 og herefter i niveauet 270. Anbefaler at man holder øje med aktien.  

Olien har tabt pusten
Guldet har etableret et salgssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. På ugebasis har der været i købssignal i Bollingerkanalen fra slutningen af marts. Faldet i kursen har fået de tre indikationsmodeller til at falde på ugebasis. RSI er under 60. Faldet kan ligeledes ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1800 og herefter i niveauet 1750, mens nærmeste støtteniveau er ved 1950 og herefter i niveauet 2000.

SEK/DKK: har faldet 1,5 i forhold til sidste uge, hvilket er det største dyk man har set siden marts. Faldet betyder, at der er etableret salgssignal i signalmodellerne på både dags- og ugeniveauet.

Metalmarkedet: har mistet pusten og er faldet tilbage de sidste par dage. Der er etableret salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er købssignaler på ugebasis.

Landbrugsmarkedet: Der er en fortsat opadgående tendens i kornafgrøderne og nu er havre også kommet med. Der er ligeledes en positiv udvikling indenfor bomuld, kakao, kaffe og sukker.

Oliepirsen på ugebasis.

Brent Spot holder sig fortsat over 40 dollar. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens der er salgssignal i modellen på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og RSI har etableret en bundformation og stiger, mens MACD fortsætter den faldende tendens. Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens, hvilket er positivt for det videre forløb.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, ,

Kommentarer er lukket.