Men vi venter på G20

Markedsdeltagerne afventer udtalelse fra G20, som er i gang i denne weekend i Osaka i Japan. Der skulle gerne komme noget nyt om en handelsaftale mellem Kina og USA i weekenden, ellers kan det blive nogen pressede markeder i næste uge.

Ørsted kunne sent fredag meddele, at man var blevet valgt som den foretrukne tilbudsgiver til New Jerseys første havvindmøllepark. Aktien holder fast i den stigende tendens, og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 510 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 680, mens nærmeste støtteniveau er ved 520-530.

Danske Bank måtte mandag meddele, at bankdirektør Jesper Nielsen fratræder sin stilling i Danske Bank. Danske Bank har i en periode taget et forhøjet gebyr i deres produkt Flexinvest Fri overfor 87.000 kunder, og det koster nu Danske Bank 400 mio. kr. Teknisk er aktien i en faldende tendens og bryder kursen igennem støtteniveauet 100, så er nærmeste støtteniveau ved 90 og herefter i niveauet 80.

The Drilling Company (Maersk Drilling) kunne tirsdag meddele, at man havde fået en kontrakt på 138 dage i Den Mexicanske Golf. Teknisk har aktien etableret en bundformation i niveauet 420 og er nu handlet op i niveauet 500. Stigningen har givet et købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der etableret  købssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic fortsat er i salg og kursen skal over 520, før signalet skifter til køb. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er 580 og herefter i niveauet 620, mens nærmeste støtteniveau er ved 440 og herefter i niveauet 395.

Flügger leverede et regnskab, der viste en svag vækst i omsætningen, mens bundlinien skrumpede. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 280-310. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket gør, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste modstandsniveau er 310 og herefter i niveauet 335-345. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Onsdag aften meddelte Chr. Hansen, at de var ramt af afmatning i divisionerne Cultures & Enzymes og Health & Nutrition. Endvidere er selskabet presset i Fjernøsten på væksten. Aktien tabte over 12 pct. og blev handlet i niveauet 620-630. Faldet har sendt signalmodellerne i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt, hvilket giver et negativt signal. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens og har været det siden november. Nærmeste støtteniveau er ved 580-590, mens nærmeste modstandsniveau er ved 680. Anbefaler at man afventer udviklingen.

I den kommende uge skulle der være kommet regnskab fra Chr. Hansen om onsdagen, men selskabet sendte det på gaden torsdag i den uge, og samme dag kommer der regnskab fra Dustin Group. Fredag kommer der regnskab fra Diös, Fabege og Industrivärden.

C25 mangler historik – så jeg har taget C20 med i dag,

25-indekset er faldet tilbage grundet dagens negative udvikling i Chr. Hansen. Indekset er handlet i niveauet 1180. Nærmeste modstandsniveau er ved 1220-1230 og herefter i niveauet 1295, mens nærmeste støtteniveau er ved 1140. På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 1170 som en støttelinie. Momentum på ugebasis er ved at etablere en bundformation, hvilket giver en interessant mulighed for en rebound i den kommende tid. Hold øje med nye købssignaler i markedet.

DK portefølje
Alm. Brand er op salgslisten. Har hævet målkursen og stop-loss på Ørsted.

Nordisk portefølje
Har købt SCA B.

Mulighed for sommerrally?
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede. Der var flere nytilmeldt ledige end ventet, mens BNP voksede med 3,1 pct. og de igangværende bolighandler steg mere end ventet.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: National Beverage Corp., Lennar og The Greenbrier Comp. Det er en meget lille regnskabsuge fra USA i den kommende uge.

Dow Jones Industial Average tester igen modstandsniveauet omkring 27.000, hvilket er 3. gang siden 2018. De glidende gennemsnit på dagsniveauet er ved at etablere et ”Golden Cross”, som indikerer, at der er en stærk udvikling i indekset på den korte bane.
På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 25.479 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er 25.000 og herefter i niveauet 24.000, mens nærmeste modstandsniveau er 27.000 og så i niveauet 28.000.

S&P test modstandsniv.

S&P 500 holder fortsat i den stigende tendens og på dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 2875. På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i samme niveau. Momentum på ugebasis har genfundet hastigheden og der er etableret en bundformation og er tæt.

Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis og det er nu anden uge, at modellen viser køb.
Nærmeste støtteniveau er ved 2750 og herefter i niveauet 2650, mens nærmeste modstandsniveau er 3100.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite forsøger ligeledes at holde fast i den stigende tendens. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af juni. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic er i køb. De tre indikationsmodeller er uenige om retningen. MACD har etableret en bundformation og det samme har RSI, mens Momentum er faldet tilbage. Momentum fortsætter den stigende tendens og der er etableret en dobbelt bund. Nærmeste modstandsniveau er ved 8100 og så i niveauet 8200, mens nærmeste støtte i niveauet 7450 og herefter i niveauet 7200.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Det står stille i Japan
Det japanske marked har bevæget sig vandret i niveauet. Det betyder, at der fortsat er købssignal i modellerne på dagsniveauet. På ugebasis er signalmodellerne fortsat i salg og har været det siden maj. De glidende gennemsnit har på ugebasis etableret et ”Death Cross” og der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er faldende på ugebasis, mens Momentum og MACD begge har etableret en bundformation.

Indekset bevæger sig vandret.

Momentum på månedsniveauet fortsætter ligeledes den stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 22.200, mens nærmeste støtteniveau er ved 20.800.
Strategi: Afvent udviklingen lidt endnu.

OMX Stockholm 30 er på dagsniveauet fortsat i køb og har været det siden begyndelsen af juni. På ugebasis er der divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD er ved at etablere en bundformation og det samme ser man i Momentum, mens RSI fortsætter den faldende tendens.

S30 på ugebasis.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1585. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1750, mens nærmeste støtteniveau er ved 1580 og herefter i niveauet 1500. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter, at det svenske marked ser interessant ud.
Strategi: Afvent udviklingen.

Sandvik har etableret en bund i niveauet 144-146 og er nu handlet op i niveauet 168-172. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 157 som en støttelinie. Der er divergens mellem de to indikationsmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg. Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD har passeret 0 i en stigende tendens.

Sandvik ser interessant.

Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens og har været det siden slutningen af 2018. Nærmeste modstandsniveau er ved 185 og i niveauet 190, mens nærmeste støtteniveau er ved 160 og herefter i niveauet 150. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Frankfurt Dax 30 holder fast i den stigende tendens og banker på niveauet 12.400. Signalmodellerne er i køb på ugebasis. Parabolic har været det siden slutningen af februar og Bollingerkanalen er netop gået i køb efter denne uge i salg. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.800. Der er en vending på vej i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket giver en positiv indikation i markedet.

Holder fast i den stigende trendkanal.

Momentum på månedsniveauet fortsætter ligeledes den stigende tendens, hvilket giver indikation om, at indekset kan stige yderligere.
Strategi: Køb på Dax.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er Columbus, H+H og ISS.
Columbus har været i en faldende tendens siden september og modsat det meste af markedet så er tendensen fortsat i den faldende tendens. På dagsniveauet er der etableret en bundformation og signalmodellen Bollinger er gået i køb.

Ser interessant ud. Tag aktien med på kandidatbænken.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic er gået i køb på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.75 som en modstandslinie. RSI har ramt 50, mens MACD og Momentum bevæger sig vandret. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Bryder kursen igennem 13, så ser aktien interessant ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 14 og nærmeste støtteniveau er ved 11,5. Anbefaler at man afventer situationen.

H+H har faldende top og stigende bund og det har stået på siden starten af 2018 og det betyder, at grafen har etableret en stor kile-formation. Første modstandslinie er ved 110 og herefter i niveauet 117, mens støttelinien er i niveauet 103 som en støttelinie. De tre indikationsmodeller på ugebasis er alle i en faldende tendens og der er salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic.

Brud af 110, så ser aktien interessant ud.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Modellen er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 93- 95, mens nærmeste modstandsniveau er ved 118-120 og så i niveauet 128-130. Anbefaler at man afventer udviklingen.

ISS meddelte i maj til markedet, at man højst sandsynligt vil tabe kontrakten med Novatis, som er på 2 mia. kr., hvilket er 2,8 pct. af koncernens omsætning og der en driftsmargin over koncerngennemsnittet. Meddelelsen fik aktien til at falde med 15,6 point fra 212 til 196,4.

Hold øje med ISS.

På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”, mens der på ugebasis fortsat er salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 205 som en modstandslinie.
De tre indikationsmodeller er endnu ikke begyndt at stige. RSI er under 40 og MACD er under 0. Momentum på månedsniveauet forsøger at komme i gang, men mangler at bryde igennem det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste modstandsniveau er ved 220-225 og herefter i niveauet 245-250. Nærmeste støtteniveau er ved 185-190 og herefter i niveauet 165-170. Afvent udviklingen. 

Stærk udvikling i guldet   
Guldet har ramt niveauet 1440, som er det højeste niveau i 5½ år. Næste modstandsniveau er ved 1475, mens nærmeste støtteniveau er ved 1340. Stigningen i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis, således at RSI har ramt 90 på ugebasis. Signalmodellerne har været i køb siden slutningen af maj. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1310 som en støttelinie.

SEK/DKK: fortsætter den stigende tendens og har nu ramt niveauet 70,8-71. Der er en positiv tendens i de tre indikationmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 71,5, mens nærmeste støtteniveau er ved 70.

EUR/USD: fortsætter den stigende tendens og er på vej op i mod niveauet 1,15 og herefter i niveauet 1,16.

Metalmarkedet: Det går den rigtige vej for flere af industrimetallerne, hvilket kan være med til at løfte Boliden i den kommende tid. Aktien har etableret købssignal på dagsniveauet, idet Bollingerkanalen er gået i køb i begyndelsen af juni og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af juni. På ugebasis er der fortsat salgssignal i signalmodellerne og kursen skal igennem 250, før der etableres et købssignal. De tre indikationsmodeller på ugebasis har alle etableret en bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 280, som var toppen i april og nærmeste støtteniveau er 220 og herefter 180.  Afvent udviklingen. 

Landbrugsmarkedet: Den overordnede tendens peger fortsat opad . Sukker ser ud til at være vendt rundt og bevæger sig vandret.

Brent Spot har ligeledes genvundet lidt Momentum og er nu handlet op ved niveauet 66. Nærmeste modstandsniveau er ved 72, mens nærmeste støtteniveau er ved 60.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.