Markedet holder vejret

Markederne holder vejret, da der hele tiden kommer nye toldsatser på kinesiske varer fra USA. Derudover er der dårlig stemning mellem USA og Tyrkiet, hvilket også skaber kurver på tråden. Regnskabssæsonen er snart slut, og så er markedet overladt til nøgletal og andre makroøkonomiske påvirkninger.

Pandora har startet denne uge godt med en mindre stigning efter aktien har testet støtteniveauet omkring 320-330. Tirsdag blev aktien handlet i niveauet 378-380. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagniveauet, mens det korte glidende gennemsnit er blevet brudt og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 400 som en modstandslinie. Stigningen i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Men signalmodellerne og det glidende gennemsnit signalerer, at man skal afvente udviklingen og det samme gør Momentum på månedsniveauet. Der er mere end 3 ”gaps” i grafen, som over tid skal lukkes og det nærmeste er ved 365,10-434,60, mens det der er længst væk er i niveauet 913-940. Bryder kursen igennem 390, ser det interessant ud på den korte bane.

Onsdag bød på 2 gode regnskaber: et fra Matas og et fra GN Store Nord. Matas kunne i regnskabet vise vækst i omsætningen og samtidig var det positivt, at flere kunder havde brugt Matas e-handel til at købe deres solcreme i år. Resultat før skat var lidt lavere for kvartalet grundet omstruktureringsomkostninger. Teknisk har aktien været faldende siden 2015, hvor aktien blev handlet i niveauet 160-165 og i juli ramte kursen 48-49 og er nu handlet op i 55-57. Stigningen har givet et ”gap” i niveauet 52-53, men samtidig lukker den også et ”gap” i den faldende tendens. Der er dog fortsat mange ”gaps” i den faldende graf og kursen skal over 65, før den faldende tendens er brudt. Afvent udviklingen.

GN Store Nord leverede et regnskab, der viste vækst både i høreapparater og headset. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden februar og kursen er steget 60 pct. i år. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens, hvilket giver et fortsat positivt indtryk af aktien. Nærmeste støtteniveau er ved niveauet 300. Der er dog flere ”gaps” under den nuværende graf, så man skal være på vagt. Næste modstandsniveau er ved 335 og herefter i niveauet 360.

RTX har tabt pusten og er handlet ned i niveauet 180. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit testes som en støttelinie og bryder kursen under 180, går modellen i salg. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien er uinteressant på nuværende tidspunkt.

De danske regnskaber i den kommende uge: Mandag er det Royal Unibrew og Sanistål. Tirsdag er det IC Group, Migatronic, Orphazyme, Per Aarleff Holding, RTX og Sydbank. Onsdag er det Parken og Andersen ´& Martini.  Torsdag er det Santa Fe Group samt Scandinavian Tobacco Group. Fredag kommer Egetæpper og Skako.

C25 med styrk

C25-indekset fortsætter den stigende tendens og nærmer sig modstandsniveauet 1170, som blev testet juli. Der er købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Det glidende gennemsnit, der etablerede et ”Golden Cross” i juli bekræfter den positive tendens i indekset og det korte glidende gennemsnit ligger over det lange glidende gennemsnit. Stigningen i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60 mens MACD er over 0. Næste modstandsniveau er ved 1200 og nærmeste støtteniveau er ved 1130. Signalerne indikerer at man skal tanke op i danske aktier.

 

*DK portefølje
Alm. Brand er sat til salg. 

*Nordisk portefølje

 

Holder tendensen i USA?

Først var det Nasdaq, der ramte ny all time high og den samme tendens ses i S&P 500, mens Dow Jones Industrial Average mangler at nå et nyt all time high. Torsdagens amerikanske nøgletal var lidt blandede, idet antallet af nytilmeldte ledige overraskede, mens salget af nye boliger skuffede og industrichefernes tillid dykkede i august.

Der kommer regnskab fra salesforce.com, Costco Wholesale, Dollar General, Brown-Forman, Hewlett Packard Enterprise, Best Buy samt Dollar Tree.

Dow Jones Industrial Average testede niveauet 25800 i denne uge, men har siden mistet hastighed. Nærmeste støtteniveau er ved 25400. Overordnet er der en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne er i køb på ugebasis. Dow Jones tidligere topformation er fra januar/februar i niveauet 26616.

S&P 500 nærmer sig en test af det tidligere topniveau ved 2872,87 og næste modstandsniveau er ved 3000, mens nærmeste støtteniveau er ved 2700. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er i køb og der er støtte i niveauet 2750. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2750 som en støttelinie og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 2825.

På vej mod all time high.

Momentum har mistet hastighed. Modellen har faldende top og stigende bunde og dermed er der etableret en kile-formation i modellen. RSI er stadig i niveauet omkring 75.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens og signalmodellerne er i køb og modellens nedre kanallinie ligger i niveauet 7650. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 7500. Næste modstandsniveau er ved 8000.

Stærk tendens

De tre indikationsmodeller er faldet tilbage frem til midten af august, men er siden steget, men modellerne er i en faldende tendens.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Japan stiger igen

Det japanske marked har fundet lidt Momentum i ugen, der er gået og nu handles indekset i niveauet 22.200-22.400. Stigningen har ændret signalet på dagsniveauet, idet Bollingerkanalen har etableret et købssignal, men de glidende gennemsnit mangler et ”Golden Cross”.

Hold øje med Japan.

På ugeniveauet er der divergens mellem signalmodellerne, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic-modellen er i køb. RSI er i en faldende tendens på ugebasis, mens MACD er ved at etablere en bundformation og Momentum er stigende. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, men den er aftagende.
Strategi: Hold på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og er brudt over de tidligere toppe. På dagsniveauet er der igen etableret købssignal og købssignalet fra slutningen af juni holder. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI har ramt niveauet 70 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og har været det siden slutningen af juni.

Rebound i Stockholm

OMX Stockholm 30 handles fortsat under sit topformation tilbage fra 2015, hvor indekset var i 1700. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 også i niveauet 1725, mens nærmeste støtteniveau er ved 1580 og herefter i niveauet 1520.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Lindab har længe været i en faldende tendens dog med enkelte mellemstationer på vej ned til støtteniveauet 58. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” På ugebasis har stigningen i aktiekursen trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI er tæt på 40, mens MACD er stadig under 0. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 66.

Interessant udvikling i Lindab

Momentum  på månedsniveauet er ligeledes stigende. Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 68-70 og herefter i niveauet 74, mens nærmeste støtteniveau er ved 60. Anbefaler køb af aktien.

Frankfurt Dax 30 holder fast i salgssignalet i både Bollingerkanalen og kursgrafen. Bollingerkanalen har været i salg siden slutningen af juni. Den nedre kanallinie i Bollingerkanalen ligger i niveauet 12.300, men de glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 12.500 og 12.600. Der er en faldende tendens i de to indikationsmodeller på ugebasis.

Kommer hastigheden tilbage i Dax??

Nærmeste støtteniveau er ved 12.200 og herefter i niveauet 11.800, mens nærmeste modstandsniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.400
Strategi: Hold på tyske aktier.

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Chr. Hansen Holding, Scandinavian Tobacco Group (STG) og D/S Norden.

Chr. Hansen holder fast i den stigende tendens på ugebasis på trods af korrektion i slutningen af juni. Signalmodellerne holder fast i deres købssignaler, der blev etableret i midten af april.

Ser lidt træt ud.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 600 som en støttelinie og det korte er i niveauet 660. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum stiger, mens RSI og MACD falder. Nærmeste støtteniveau er ved niveauet 595 og herefter i niveauet 540. Nærmeste modstandsniveau er ved 790 og herefter i niveauet 820. Anbefaler at man afventer udviklingen.

STG testede støtteniveauet omkring  94-95 i juni, men har siden rettet sig og nu handles aktien i niveauet 102-104. Stigningen betyder, at det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 103. Stigningen i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har været over 75. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet der er salg i Bollingerkanalen og køb i Parabolic-modellen.

Er det bunden i STG?

Der er en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

D/S Norden har en tur under 95 i sidste uge, men har siden rettet sig og handles nu i niveauet 98-99. På dagsniveauet betyder det, at der er gået køb i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 105 som en modstandslinie. På ugebasis er der etableret salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic og kursen skal over 120, før der bliver etableret købssignal. Den faldende tendens har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Norden er presset.

Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.  

 

Olien på vej op igen

Guld var en tur i 1160 og er nu handlet op i niveauet 1190-1200. Der er salg i signalmodellerne på ugebasis og det samme er tilfældet på dagsniveauet.

Kursen skal over 1200 for at der etableres et købssignal. De tre indikationsmodeller har etableret en bundformation i alle modeller, mens Momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens.

EUR/USD: Er handlet op i niveauet 1,16, men har svært ved at bryde igennem, da Momentum er aftagende.

SEK/DKK: Er faldet tilbage og handles i niveauet omkring 0,71, hvilket er lidt under bundformation ved månedsskiftet juni/juli. Der er salgssignal i alle signalmodellerne på ugebasis.

Metalvaremarkedet viser fortsat en svag udvikling, og det er kun nikkel, som har fundet en smule Momentum.

Landbrugsmarkedet:  Vi ser flere positive takter med stigninger i flere kornafgrøder og en stigende tendens i mælkepriserne. Der er fortsat en faldende tendens i sukker, ris og bomuld.

Brent Spot fortsætter den faldende tendens. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens og det samme er Momentum mens RSI stiger. Der er salg i signalmodellerne og de glidende gennemsnit er tæt på et ”Death Cross”. Anbefaler at man afventer udviklingen.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.