Markedet har det svært

Mandagen startede i plus og på det danske marked var der fokus på Ambu, H+H og NTG Nordic Transport Group. Ambu-aktien er år til dato faldet med 19,7 pct. Aktien toppede i maj i niveauet 340 og ser ud til at have fundet en bund i 130 i midten af januar. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen for 2 dage siden. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 145 som en modstandlinie. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende ligger som en modstandslinie i niveauet 179. Den faldende tendens har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Afventer udviklingen.
Endvidere var der fokus på Bavarian Nordic, der steg med over 7 pct. Tendensen i Bavarian Nordic- aktien er den samme som i Ambu.

Tirsdag var der regnskab fra Novozymes, der viste en vækst i både top og bund. Men markedet var ikke helt tilfreds og det fik aktien til at falde. Det som skuffer markedsdeltagerne er udsigten til en EBIT margin i niveauet 25 til 26 pct. mod 26,8 pct., som regnskabet viser. Fundamental-modellen indikerer en fair pris på mellem 505-530. Det giver et potentiale på 22 pct. i forhold til den nuværende kurs.

Novo Nordisk leverer et pænt regnskab, der viste en størk fremgang i omsætningen og bundlinien. Fundamental-modellen indikerer en fair værdi af aktien i niveauet 900, hvilket er et positivt potentiale i forhold til den nuværende kurs. Teknisk har aktien etableret en bundformation i niveauet 620 og det første købssignal er dukket op på dagsniveauet, mens der fortsat er salgssignaler på ugebasis. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation, hvilket giver et positivt billede af situationen i Novo Nordisk. RSI er over 40, mens MACD endnu ikke er over 0. Afvent udviklingen.

Torsdag startede rødt, da de amerikanske futures lå til fald. Der var regnskab fra Danske Bank og Nordea. Danske Banks regnskab var skuffende og aktien tabte over 2,0 pct. Det var det lave udbytte, som skuffede markedsdeltagerne. Teknisk er der etableret købssignal i Bollingerkanalen ved årsskiftet. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70. Nærmeste modstandsniveau er ved 140, mens der er støtte i niveauet 120. Afvent udviklingen.
Matas er med regnskab i næste uge. Teknisk er der etableret et salgssignal både i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum er faldende. RSI har ramt 48. MACD er under 0. Afvent udviklingen.

I denne uge kommer der tirsdag regnskab fra ALK-Abelló, Ambu, ChemoMetec, DFDS, Dantax, Demant og Gyldendal. Onsdag er det A. P. Møller-Mærsk, DSV, Lundbeck, North Media, Pandora og Rockwool. Torsdag er det Alm. Brand, D/S Norden, GN Store Nord, Gabriel Holding, Matas, Solar, Spar Nord Bank og Vestas. Fredag slutter af med The Drilling Company of 1972.

C25-indekset er gået i køb på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende kurs, mens det lange glidende gennemsnit ligger i 1825, som er et modstandsniveau.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det har stået på siden december. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et ”Death Cross” i slutningen af december.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger og har ramt 35, mens Momentum er i en faldende tendens. Afvent udviklingen. Man kan købe sig en forsikring mod de faldende markeder ved at køb Maj Invest Kontra eller Makro.

 

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato -12,2 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på -11,7 pct. På salgslisten er Bootz, cBrain og Rockwool.

Nordisk portefølje
Har solgt New Wave og har taget gevinsten på 172 pct. På salgslisten er Munters og VBG Group.

 

Pres på de amerikanske markeder
Torsdagens amerikanske ledighedstal viste, at der var 238.000 førstegangsledige i sidste uge, hvilket var færre ledige end de ventede på 245.000.
De øvrige nøgletal viste også en faldende tendens i både fabriksordrer og ISM serviceindekset.
Regnskaber i den kommende uge: Pfizer, Coca-Cola, Walt Disney, PepsiCo, Philip Morris, CVS Health, Amgen, Duke Energy, KKR & Co. samt O´Reilly Automotive.

S&P 500 har på dagsniveauet etableret købssignal i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 4575 som en modstandslinie.
På ugebasis er der ligeledes et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er i en faldende tendens og det har stået på siden begyndelsen af december.
Nærmest støtteniveau er ved 4300 og herefter i niveauet 4200, mens der er modstand i niveauet 4600 og herefter i niveauet 4800.Nasdaq Composite
har ligeledes etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 14.500 som en modstandslinie.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et ”Death Cross”. Momentum er i en faldende tendens, mens RSI har etableret en bundformation og er steget op i niveauet 34.
Nærmest modstandsniveau er ved 15.000 og herefter i niveauet 15.800, mens der er støtte i niveauet 13.000 og herefter i niveauet 12.500.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

De amerikanske rente 10 og 30 årige.

Den 10 årige amerikanske rente.
Den 30 årige rente.

Medvind til det japanske marked
Det japanske marked testede niveauet 26.500 og er nu handlet op i niveauet 27.250. Stigningen har givet købssignal på dagsniveauet. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 27.600 som en modstandslinie. På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen, Parabolic og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 4 uger siden.

Det japanske marked.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er fortsat i en faldende tendens, mens RSI er i en stigende tendens og er kommet over 30. Momentum på ugebasis bevæger sig vandret. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens.
Nærmeste modstandsniveau 28.500 og herefter i niveauet 29.500, mens der er støtte i niveauet 26.000.
Strategi: Afvent udviklingen i det japanske marked.

OMX Stockholm 30 har igen etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det lange glidende gennemsnit på 24 dage ligger i niveauet 2325 som en modstandslinie.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, mens det glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”, men kursudviklingen ligger under de glidende gennemsnit, hvilket indikerer, at man skal afvente situationen.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens som Momentum, mens RSI er i en stigende tendens og er tæt på 60. Momentum på månedsbasis bevæger sig vandret.
Nærmeste støtteniveau er fortsat 2220 og herefter i niveauet 2190, mens der er modstand i niveauet 2390 og herefter i niveauet 2450. Der er et ”gap” i niveauet 2420,35-2442,81.
Torsdagens svenske nøgletal viste en mindre stigning i PMI service fra 67,5 til 68,6.
Strategi: Afvent udviklingen på de svenske aktier.

Frankfurt DAX bevæger fortsat vandret i niveauet 15.000-16.000. Der er salgssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet. Det korte glidende gennemsnit på dagsniveauet er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15.700 som en modstandslinie. På ugebasis ligger de glidende gennemsnit på 8 og 24 side om side. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD bevæger sig vandret i niveauet 0. RSI er over 55 og stiger, mens Momentum er faldet tilbage.

Det tyske marked.

Nærmeste modstandsniveau er ved 16.000 og herefter i niveauet 16.500, mens der er støtte i niveauet 15.000 og herefter i 14.500.
Denne uges arbejdsløshedstal fra Eurozonen viser igen et fald. Den tyske er 3,2 pct., den franske er 7,4 pct., den italienske er 9,0 pct., mens den spanske er på 13 pct. Den samme tendens ses med gælden, der er det igen Spanien, Italien og Grækenland, der har haft den største vækst under pandemien.
Strategi: Hold på det tyske marked.

Det russiske marked

Det russikske indeks er faldet samtidig med at gas prisen er all time high.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er DFDS og ISS.
DFDS etablerede en mindre dobbelt top i maj/juni i niveauet 305, i december ramte aktiekursen 290 og nu handles aktien i niveauet 315,4. På dagsniveauet er der salg i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i midten af januar.
På ugebasis har de glidende gennemsnit etableret et ”Death Cross” i begyndelsen af oktober og kursudviklingen ligger under de glidende gennemsnit på ugebasis. Bollingerkanalen har flere gange etableret et købssignal, men der har ikke været Momentum, så aktiekursen er faldet tilbage.

Formationsmæssigt er der faldende top og stigende bunde. Det har fået indikationsmodellerne MACD, Momentum og RSI til at stige på ugebasis. MACD har ramt 0 i denne uge og RSI er kommet over 55. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation.
Den seneste bund ligger højere end den foregående og den seneste top lige leverer end den foregående og dermed er der etableret en kileformation. Et brud af den øvre modstandslinie vil indikere, at aktiekursen skal yderligere op, mens et brud af den nedre støttelinie vil indikere, at aktiekursen skal yderligere ned. Afvent udviklingen.

ISS har etableret et nyt købssignal for 2 dage siden efter i en kort periode af januar, hvor der var salg i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et nyt ”Golden Cross” torsdag. Holder den positive tendens, er der etableret en bund i 114 i december og nu handles aktien i niveauet 130-135. Dermed er den faldende tendens brudt, som har stået på siden juli, hvor aktien toppede i 160.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på i 4 uger. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og de er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 72. MACD er over 0. Momentum er stigende på ugebasis og det har stået på siden slutningen af december.
Nærmest modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 180, mens der er støtte i niveauet 115 og herefter i niveauet 100. Aktien ser interessant ud og anbefaler køb på niveauet 8 (Ejer selv aktier i selskabet).

Olieprisen på vej mod 100?
Guldet har været en tur under 1800 i slutningen af januar, men siden er guldprisen begyndt at stige og kursen er nu igen over 1800. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er over 50 og MACD er over 0. Momentum på månedsbasis er ligeledes stigende. Nærmeste modstandsniveau er ved 1850 og nærmeste støtteniveau er ved 1770.

SEK/DKK: Den svenske krone har haft en mindre stigning de sidste par dage og har ramt niveauet 71,5. Der er etableret nyt købsignal for en dag siden i Bollingerkanalen. På ugebasis er der salgssignal og kursen skal over 72,5, før der bliver etableret nyt signal på ugebasis.

EUR/USD: Har taget en rebound og er nu i niveauet 1,13 igen som valutaen var i sidste uge. Stigningen betyder dog ikke, at der er etableret købssignaler i signalmodellerne endnu.

Metalmarkedet: Der er en fortsat positiv udvikling i industrimetallerne. Kobber stiger pga. stigende industriaktivitet i Europa, USA og Japan. Den samme tendens ses i zink og nikkel.

Landbrugsmarkedet: Kakaoprisen tester modstandsniveauet 2700 og holder fast i den stigende tendens. Den samme tendens ses i bomuld, der har nået et ny all time high og man skal tilbage til 2011 for at finde en pris, der er højere end den nuværende. Det kan blive dyrt for tøjproducenterne. Til gengæld er sukkerprisen faldende, mens kaffen bevæger sig vandret. Indenfor kornprodukterne har der været en kraftig stigning i havre, mens hvede er faldet tilbage. Der er fortsat en stigende tendens i ris og sojabønner, hvilket er med til at løfte inflationen.

Brent Spot holder fast i niveauet 90, og der er fortsat købssignal på både dags- og ugeniveauet. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 78 og MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 95, mens der er støtte i niveauet 85.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends Mærket ,
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.