Markederne retter sig

Der blæser milde vinde mellem Kina og USA, hvilket gør, at markederne er blevet en smule mere rolige. USA har derimod vendt sit skyts mod Rusland, hvilket har fået de russiske aktier til at falde.

DFDS køber det tyrkiske rederi U. N. ro-ro for 7,1 mia. kr. Det tyrkiske rederi er operatør på en række fragtruter i Middelhavet med udgangspunkt i Tyrkiet til blandt andet Italien og Frankrig. Købet betyder, at DFDS stopper sit aktietilbagekøb og finansiering vil ske via en kapitaludvidelse på ca. 5 pct. af aktiekapitalen. Købet har fået DFDS til at opjustere forventningerne til hele året.

Teknisk er nærmeste modstandsniveau ved 370, og bliver det brudt, ser aktien interessant ud.

Smørlagerne i Europa falder igen og det kan skubbe til mælkepriserne. I Danmark har vi et enkelt noteret landbrug, Firstfarms, som har landbrug i Slovakiet og Rumænien og som netop driver mælkeproduktion. Teknisk tog aktien en pæn stigning igennem 2017, hvor man oplevede ”smørmangel” rundt om i Europa. Aktien gik fra kurs 50 til 70 i løbet af de næste par måneder. Siden faldt aktien tilbage og ramte niveauet 45-50 og nu er der igen etableret købssignal ved kurs 50 og alle modellerne peger opad (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

SAS bestiller 50 nye fly til en samlet pris på 24 mia. kr. Teknisk har aktien fundet støtte i niveauet 13,5-13,6. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 14,6 som en modstandslinie. På ugebasis er der en positiv tendens i de tre indikationsmodeller, og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 16. Signalmodellerne er alle i salg og Momentum på månedsniveauet er først nu ved at etablere en bundformation. Anbefaler at man køber ved brud af kurs 15 (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

Tryg leverede et regnskab, der viste som forventet at fald i investeringsafkastet grundet udviklingen på investeringsmarkederne. Derudover har vejret også drillet, men på trods af det blev indtjeningen ikke påvirket, hvilket skyldes opkøb og effektivisering. Teknisk har aktien fundet støtte i niveauet 138, som også var en topformation i oktober og et støtteniveau i juli til september i 2017.

På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på et ”Golden Cross”. På ugebasis er der fortsat salgssignal på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 148 som en modstandslinie. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Den kommende uge byder på en række kvartalsregnskaber fra en række mindre selskaber. Tirsdag er det NTR Holding. Onsdag er det fra cBrain. Torsdag kommer SmallCap Danmark og ugen slutter af med Strategic Investments. I det svenske starter det for alvor op med kvartalsregnskaber. Torsdag er der ABB og fredag er der Telia.

cBrain har været i en faldende tendens siden efteråret 2016, hvor aktien blev handlet i niveauet 65 og i dag handles aktien i niveauet 36-38. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie på ugebasis og i øjeblikket i niveauet 39. Selskabet vil investere kraftigt i deres udenlandske forretning, hvilket betyder, at antallet af medarbejdere stiger og det samme gør investeringerne i it og teknologi. Ser man på indtægterne, har der været en forskydning, således at salg af tjenesteydelser er faldet, mens abonnementsalget er steget og det samme er arbejde for fremmed regning. Aktien tages med på kandidatbænken.

C25 på ugebasis.

C25-indekset fortsætter den vandrette formation i 1100-1140. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et købssignal, mens det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet fortsat ligger i en faldende tendens.

På ugebasis er der divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger, mens MACD og Momentum falder på ugebasis. Mellem signalmodellerne er der ligeledes divergens, idet Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er i køb på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1130 som en modstandslinie. Nærmeste støtteniveau er ved 1080, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1160.

Momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens, hvilket indikerer, at man ikke skal have porteføljen fyldt op.

 

DK Portefølje
Hæver stop-loss på Ørsted og sætte Novo Nordisk og Scandinavian Tobacco på salgslisten. Tager gevinsten i DSV og køber Pandora til porteføljen.

Nordisk portefølje
KABE er på salgslisten.


 

Så er det kvartalsregnskabernes tid

Koldt forår har sat sine spor i den seneste arbejdsløshedsrapport, og det kan gå ud over forbruget og efterspørgselen på byggematerialer. Dagens regnskab fra Delta Air Lines viser, at vinterstormen har påvirket indtjeningen, som dog var bedre ene markedsforventningerne, hvilket fik aktien til at stige med 2,9 pct.

Torsdagens nytilmeldte ledige overraskede negativt med lidt flere end markedsdeltagerne havde forventede.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Johnson & Johnson, Bank of America, UnitedHealth Group, Procter & Gamble, IBM, Netflix, General Electric, Honeywell samt Morgan Stanley.

Dow Jones Industrial Average har været en tur i niveauet 23.500 og tester støtteniveauet tilbage fra november og i første omgang kunne niveauet tage presset. Det betyder, at indekset igen er kørt op og tester niveauet 24.000-24.500. De glidende gennemsnit har etableret ”Death Cross”, så det ser ikke så interessant ud på kort sigt. Signalmodellen Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis. Den faldende tendens i indekset trækker ned i Momentum og indikerer, at man skal være afventende. Der er støtte ved niveauet 23.500, mens der er modstand ved niveauet 25.500.

USA er presset.

S&P 500 svinger frem og tilbage mellem køb og salg i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger ved kurs 2650 og det korte glidende gennemsnit er ved 2645. På ugebasis er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Death Cross” og samtidig er der etableret salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Momentum på månedsniveauet har været i en faldende tendens, men er ved at etablere en bundformation, så der er en begyndende  positiv indikation i indekset. Nærmeste støtteniveau er ved 2550, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2800 og herefter i niveauet 2850.

Nasdaq fortsat i køb.

Nasdaq Composite har været nede og teste støtteniveauet 6700-6800 og de seneste par dages stigning har trukket Bollingerkanalen i køb på dagsniveauet. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal være på vagt overfor at investere for tungt i indekset på den korte bane. Bollingerkanalen holder sit købssignal på ugebasis, men det lange glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 7500-7600, mens nærmeste støtteniveau er ved 6800.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Japan: Det ser positivt ud

Det japanske marked holder fast i den stigende tendens, der blev etableret for to uger siden. Stigningen betyder, at det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 22.400. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Ny signal i Japan.

Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er alle i salg på ugebasis og har været det siden februar. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og er på vej op.
Strategi: Hold på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 handles fortsat vandret i niveauet omkring 1500-1520. Der er etableret bundformationer i RSI og Momentum, mens MACD mangler det sidste for at bekræfte bunden.

Stockholm på ugebasis.

Momentum på månedsniveauet har ligeledes svært ved at etablere en bundformation. Nærmeste støtteniveau er fortsat 1500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1600. Signalmodellerne er i salg både på dags- og ugeniveauet.
Strategi: Hold på de svenske aktier.

De svenske selskaber, som sælger byggematerialer eller produkter som er afhængig af byggeriet er ramt af den lange vinter vi har været igennem i Norden. Det er blandt andet gået ud over Byggmax, Inwido og Nordic Waterproofing Holding.

Er det en bund?

Inwido arbejder igen på at etablere en bundformation, hvilket også var tilfældet ved årsskiftet. Bollingerkanalen har etableret et købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit på dagsniveauet er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 82. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket giver en positiv indikation af en rebound. Støtteniveauet er ved 72, mens nærmeste modstandsniveau er ved 80-82 og herefter i niveauet 90. Tager aktien med på kandidatbænken.

Omvendt skulde-hoved-skulde formation??

Frankfurt Dax 30 kravler stille og roligt deropaf og har ramt niveauet 12.400. De sidste 6 dages positive tendens kan ses i indikationsmodellerne på ugebasis, idet MACD, Momentum og RSI alle har etableret en bundformation på ugebasis. Den samme positive tendens  ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er fortsat 12.600 og herefter i niveauet 13.000, mens der er støtte i niveauet 11.800.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Pandora med i porteføljen
Det seneste årsregnskab fra Pandora viste fortsat en vækst i toplinien og i den primære drift, mens de finansielle poster trak resultatet ned. Omsætningen landede på 22,7 mia. kr. mod 20,2 mia. kr. året før. EBIT ramte niveauet 7,7 mia. kr. mod 7,4 mia. kr. året før. Men både bruttomargin og EBIT-margin var lavere end året før, hvilket skyldes produktmix og valuta.

Fordelt på regioner så er det fortsat Europa, som er det største marked efterfulgt af Nord- og Sydamerika og herefter Fjernøsten og Mellemøsten.
Der har været fremgang i alle produktkategorier. Det mest interessante er, at charms stadig har fremgang i 2017. Kedeligt er det, at næststørste produktkategori er armbånd og på tredjepladsen kommer ringe efterfulgt af øreringe og mindste ben er halskæder og vedhæng.
Fundamentalt indikeres der en fair pris på 767, hvilket giver et potentiale på 13 pct. med de nuværende estimater.

Pandora er nu med i porteføljen.

Pandora har testet støtteniveauet 540 to gange indenfor de seneste 5 måneder og siden er aktiekursen steget op til niveauet 660-680.
På dagsniveauet betyder det, at der er etableret købssignal igen i slutningen af marts i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 12 dage siden. Den positive tendens ses også på ugebasis, hvor Bollingerkanalen har etableret et købssignal i ugen, der er gået og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.
Den positive tendens i kursudviklingen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er kommet op i det overkøbte niveau og MACD har ramt niveauet 20.
Momentum på månedsniveauet stiger og det giver en positiv indikation i aktien. Modstandsniveauet 680 har været testet før og bryder aktien igennem, er nærmeste modstandsniveau ved 760 og herefter i niveauet 780. Køber aktien til porteføljen. 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er DFDS, DSV og G4S.

DFDS tager et hop efter købt af det tyske rederi U.N. Aktien har været i en faldende tendens siden topformation i marts 2017 hvor kurs var i niveauet 410. I december og marts blev støtteniveauet ved 320-325 testet og der er nu etableret en form for dobbeltbund.

Den seneste tids stigning i aktiekursen betyder, at de glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis og fortsætter den positive tendens i aktiekursen, så etableres der et ”Golden Cross” på ugebasis.
Signalmodellerne på ugebasis har ligeledes etableret købssignal med torsdagens stigning. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. MACD er fortsat under 0 og RSI er i 52, så modellerne er ikke helt bullish.

DFDS ser interessant ud.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bund og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket giver en positiv indikation i aktien.Nærmeste modstandsniveau er ved 400 og herefter i niveauet 420, mens der er støtte i niveauet 330. Har man ikke en transportaktie i porteføljen, så er DFDS en mulighed.

Signalmodellerne i DSV siger salg og det har stået på siden slutningen af januar, men der er en svagt stigende tendens i kursen efter bundformation i februar i niveauet 450 og i dag handles aktien i 480. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI ligger i niveauet omkring 55, mens MACD er i niveauet -4.

Tak for over 60 pct. i afkast.

Overordnet har aktien bevæget sig vandret siden oktober, hvor bunden var 450 og toppen var i 510. Det har fået Momentum på månedsniveauet til at etablere en faldende tendens, men der er endnu ikke etableret en bund i modellen, hvilket indikerer, at der overordnet ikke er nogen hastighed i aktien i øjeblikket. Tager gevinsten i aktien. 

G4S har været i en faldende tendens siden den seneste topformation i 2017, hvor aktien testede niveauet 28-29 og aktien ramte niveauet 20,5 ved månedsskiftet marts/april. Siden er aktien steget op til niveauet 21,5 og på dagsniveauet er der etableret købssignal i både Bollingerkanalen, og samtidig har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross”.

Hold øje.

Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg. Der er en positiv tendens i de tre indikatonsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, så den langsigtede tendens ser interessant ud. Nærmeste støtteniveau er ved 20,5, mens nærmeste modstandsniveau er ved 24,5 og herefter i niveauet 28. Afvent udviklingen. 

 

Guldet bevæger sig vandret

Guldet bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1310-1350 efter en kortvarig tur oppe i niveauet 1360. Momentum på månedsniveauet peger nedaf, hvilket indikerer, at guldet ser lidt svagt ud.

EUR/USD: bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1,22-1,24 og det har stået på hele året.

SEK/DKK: er gået under 0,72 og alle indikationsmodeller peger fortsat nedaf. Næste støtteniveau er ved 71.

Metalvaremarkedet ser små bedringer. Aluminium har fundet en bund og stiger, mens der fortsat er en faldende tendens i bly og zink, mens kobber, nikkel og tin bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet viser svaghedstegn i kakao og bomuld, som bevæger sig vandret, mens der er en faldende tendens i kaffe og sukker. Hvede bevæger sig vandret, majs stiger, mens der er en faldende tendens i havren.. Der er samme positive tendens i mælke- og oste-futures, som i sidste uge.

Det stiger.

Brent Spot stiger igen efter en test af støtteområdet 67. Stigningen i olieprisen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsbasis. Signalmodellerne er i køb og har været det siden sommeren 2017. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 75 dollar for en tønde olie, som tilbage i efteåret 2009 og foråret/sommeren  2010 var et støtte -og konsolideringsniveau.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.