Lav sigtbarhed

Markederne lider i øjeblikket at de mange udfordringer man oplever og det er ved at brede sig til virksomhedernes afsætningsmuligheder og indtjeningsevne.

Ligesom ejendomsaktierne så er shipping-aktierne steget kraftigt i år. Specielt er det gasskibene, som har nydt godt af, at de er få spillere på markedet. De to store aktører på markedet er BW LPG samt Avance Gas Holding. Begge aktier er steget med over 100 pct. i år. På det danske marked halter D/S Norden  og ligger fortsat vandret på trods  af de stigende fragtrater i både tørlast og tankmarkedet. Men da D/S Norden har afdækket en del af deres fragt tidligt på året, får de ikke del i den stigning, der er i markedet og det er grunden til, at aktien bevæger sig vandret og har svært ved at stige. Aktien er handlet vandret med udsving mellem 80 og 100. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis, men der er en svag forbedring af spore i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Bryder kursen igennem 95, bliver der etableret et købssignal på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 110 og nærmeste støtteniveau er ved 80.

Torm tester modstandsniveauet 61-62, som blev testet i maj, i juli og nu i oktober.  Der er en positiv tendens i både MACD og RSI på ugebasis, hvilket bekræfter, at et brud af modstandsniveauet er indenfor rækkevidde. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

Tirsdag sagde Bang & Olufsen farvel til deres adm. direktør Henrik Clausen og goddag til Kristian Teär. Aktien ligger fortsat underdrejet og ser uinteressant ud. Den spekulative investor kan købe op på  niveauet i håb om et opkøb af selskabet eller en fusion ind i et andet selskab.

Positiv udvikling for flere danske banker: Spar Nord og Vestjysk Bak. Det er blandt andet den høje konverteringsaktivitet på realkreditområdet, der giver øget indtjening til sektoren. Men den øgede indtjening er kortvarig og overordnet mangler bankerne den sunde renteforretning. Spar Nord Bank bevæger sig vandret i niveauet omkring kurs 60 og nærmeste modstandsniveau er ved 68-70, mens nærmeste støtteniveau er ved 52. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50 og MACD er over 0. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. På kort sigt kan aktien være en interessant investering, men på langt sigt skal man overveje, om banker er en interessant investering.

I den kommende uge er der ikke nogen danske regnskaber. Men fra de øvrige nordiske lande kommer der torsdag Ericsson, Getinge og Telia. Og fredag slutter af med Assa Abloy, Castellum, Duni, Holmen, Investor, Sandvik og Tele2 samt Volvo. Fra Norge er det Scatec Solar og Yara International.

Ericsson og Nokia er blevet godkendt af amerikanerne som leverandør til deres G5. Ericsson-aktien fandt støtte i niveauet 75 og er nu i en stigende tendens. Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 85. Der er en positiv tendens i RSI og Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter den stærke tendens i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 95 og herefter i niveauet 100, mens nærmeste støtteniveau er ved 75 og herefter i niveauet 65.

Afvent udviklingen.

C25-indekset bevæger sig vandret i niveauet 1100-1150. Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Den negative tendens i indekset trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1100 og herefter i niveauet 1050, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200. Anbefaler at man afventer udviklingen.

DK Portefølje     
Trends holder ferie i næste uge og udkommer først igen den 25/10. Har taget gevinsten i Coloplast. Alm. Brand, Bavarian og Demant er på salgslisten. 



Nordisk portefølje

Catena Media og Hoist er på salgslisten. 


Det er noget blandet i USA

Torsdagens tal var noget blandede. De nytilmeldte ledige overraskede positivt og samtidig steg forbrugerpriserne lidt mindre end ventet.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: JPMorgan Chase & Co., Johnson & Johnson, Bank of America, Coca-Cola, Wells Fargo & Com., UnitedHealth Group, Citigroup, Abbott Laboratories samt IBM.

Dow Jones Industial fortsætter konsolidering i niveauet omkring 26.200-26.600. Den lille rebound man kan se i markedet har trukket op i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Billedet er noget grumset.

S&P 500 bliver det en dobbelt topformation.

S&P 500 fortsat omkring niveauet på 29000. Salgssignalet på ugebasis blev elemineret, da markedet steg sidste fredag. Men de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Stabilisering i markedet i denne uge betyder, at RSI er over 51 og Momentum peger igen peger opad. Nærmeste støtteniveau er ved 2850 og herefter i niveauet 2750, mens nærmeste modstandsniveau er ved 3000 og herefter i niveauet 3100.

Afvent udviklingen.

Nasdaq Composite har taget en rebound i denne uge og det har trukket op i Momentum på ugebasis, mens modellen fortsætter med at falde på månedsbasis. Der er således etableret en faldende tendens i den tidligere topformation fra slutningen af juli og den er ikke blevet passeret af den netop etablerede topformation. Holder kursen sig under 7800, så ligger den nuværende bund lavere end den foregående fra august. Signalmodellerne er i salg på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic er netop gået i salg efter 8 måneder i køb. De glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis, så der mangler lidt signal i de glidende gennemsnit.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan bevæger sig vandret

Det japanske indeks bevæger sig vandret i niveauet 21.000-22.000. Den vandrette formation betyder, at de tre indikationsmodeller alle falder på ugebasis. Men de glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt oppefra af den faldende tendens i indekset og så er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb og den nedre støttelinie er i niveauet 20.900.

Ny rebound i Japan?

Nærmeste støtteniveau er ved 20.200-20.400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 22.200 og herefter i niveauet 23.500-24.000.
Strategi: Anbefaler køb på niveauet.

OMX Stockholm 30 har taget en rebound i ugen, der er gået og er dermed gået imod den overordnede tendens blandt aktiemarkederne i verden. Det har blandt andet været stigningerne i Ericsson og H&M, der har holdt hånden under det svenske indeks. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen.

Rebound i det svenske marled.

På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1580 og herefter i niveauet 1500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1650 og herefter i niveauet 1700.
Strategi: Hold.

Frankfurt Dax har startet fredagen med en ”stor” stigning og det har givet et ”gap” i grafen. De samme ”gaps” så vi i grafen i september, da indekset steg, men tilbagefaldet i oktober lukkede dem igen. Stigningen har givet et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men har endnu ikke etableret et ”Golden Cross”.

Bliver det en S-H-S formation i Tyskalnd?

På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic, mens det lange glidende gennemsnit ligger over det korte glidende gennemsnit, hvilket giver et negativt signal i øjeblikket. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har taget en rebound på over 60. Der er en positiv tendens i både MACD og Momentum, hvilket indikerer, at skulder-hoved-skulder-formation ikke bliver til noget. Næste uge kan derfor bliver afgørende.
Strategi: Salgssignal i DAX

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er  The Drilling Company of 1972, ISS og Össur.

The Drilling Company er fortsat i en faldende tendens. På dagsniveauet er signalmodellen i salg og kursen skal over 380, før det bliver ændret til et købssignal. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 380 som en modstandslinie.
På ugebasis er der ligeledes salgssignal i begge signalmodellerne, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 430 som en modstandslinie. Der er divergens mellem indikationsmodellerne MACD, Momentum, RSI og kursudviklingen. Kursudviklingen fortsætter i den faldende tendens, mens de tre indikationsmodeller stiger på ugebasis. De matematiske modeller er stadig påvirket af den positive udvikling af kursen i begyndelsen af september.

Der er stadig pres på Drilling.

Nærmeste modstandsniveau er ved 420 og herefter 490, mens nærmeste støtteniveau er ved 350 og herefter i niveauet 320. Anbefaler at man afventer udviklingen,  

ISS er fortsat i den faldende tendens, som har stået på siden maj 2017. Aktien har flere gange forsøgt at bryde den faldende tendens, men det er blevet afvist og den negative tendens er fortsat. Signalmodellerne er i salg på både dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 188 som en modstandslinie.

ISS ser ikke interessant ud.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum stiger og MACD bevæger sig vandret, samtidig med der er en faldende tendens i RSI på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Össur etablerede en topformation i slutningen af september i niveauet 52-54 og siden er aktien faldet tilbage til niveauet 46. Faldet har givet et salgssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 44 som en støttelinie. Faldet i aktien har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Bliver det et nyt Ambu?

Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet er ligeledes faldet og brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 44-46 og herefter i niveauet 38-40, mens nærmeste modstandsniveau er ved 52-54. Aktien ser uinteressant ud på det nuværende niveau.

Hvor skal olieprisen hen?  
Guldet bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1450-1550. Der er på dagsniveauet etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 70.

Guld i salg?

Momentum på månedsniveauet har etableret en svagt stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1550 og herefter i niveauet 1600, mens nærmeste støtteniveau er ved 1475 og herefter i niveauet 1400-1420.
SEK/DKK: har testet niveauet 68,5, men har siden rettet sig og handles nu i niveauet 69. Nærmeste modstandsniveau er ved 70. Niveauet 68,5 var det laveste niveau siden 2009. Signalmodellerne er alle i salg på ugebasis. Der er rebound i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet omkring 1,1. Der er en svagt stigende tendens i de tre indikationsmodeller og der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens der fortsat er et salgssignal på ugebasis.

Metalmarkedet:  Fortsætter den vandrette formation på ugebasis. Aluminium fortsætter med at falde, mens bly stiger.

Landbrugsmarkedet: Der er overordent en positiv tendens i de fleste afgrøder. Ris og soja har tabt Momentum, ellers er der en positiv tendens i de øvrige afgrøder.

Brent Spot konsoliderer sig i niveauet omkring 58 og det har stået på siden midten af august. Faldet i olieprisen har fået signalmodellerne til at gå i salg på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 64 som en modstandslinie. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket giver en negativ indikation.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.