Det nye danske indeks har etableret sit første købssignal efter 31 uger i salg. Denne uge har så budt på en række skuffende regnskaber, som har trukket ned i indekset. Signalet i indekset indikerer, at man kan træde lidt på aktiespeederen.
Der er pæne svingninger i de danske aktier for tiden. Mandag tog Bavarian elevatoren op med en stigning på over 7 pct., mens Ambu faldt med over 7 pct. uden de større nyheder.
Tirsdag var der regnskab fra Pandora og NKT. Begge selskaber faldt tilbage på deres regnskaber, da de ikke ramte markedsforventningerne.
Pandora har udfordringer i Kina, og salget i USA er gået tilbage, hvilket har ramt koncernen. Markedet kvitterede med et fald i aktiekursen på over 15 pct. og det fortsatte onsdag. Faldet har sendt aktien ned i niveauet 540, som tilbage i 2014 var et topniveau i den stigende tendens og tilbage i februar blev niveauet også testet. Faldet har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 35. Man skal ikke gribe ud efter aktien på nuværende niveau.
NKT faldt tilbage med over 5 pct. Tirsdag, men siden har aktien rettet sig og nærmer sig udgangspunkt for uge på kurs 190. De sidste par dages stigning har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens, hvilket indikerer at man skal afvent udviklinge. A. P. Møller-Mærsk leverede torsdag et regnskab, som skuffede markedsdeltagerne, hvilket sendte aktien ned med 8,8 pct. Trods faldet er aktien fortsat i køb på ugebasis, mens kursen ligger under to glidende gennemsnit på ugebasis. Faldet har trukket ned i både Momentum og MACD på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 9000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 11.000. Afvent udviklingen.
Alm. Brand leverede igen en opjustering og efter en faldende tendens i aktien siden årsskiftet er aktien vendt rundt og har genetableret den stigende tendens. Stigningen har givet et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Stigningen i aktiekursen trækker op i MACD på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 70 og herefter i niveauet 74, mens der er støtte i niveauet 64 og herefter i niveauet 60. Anbefaler køb på niveauet. (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.)
Har Matas fundet bunden? Aktien har fundet støtte i niveauet 65 i løbet af april og er siden steget og handles nu i niveauet 74,5-75. Den stigende tendens betyder, at Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder den positive tendens, så bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-4 uger. Den positive tendens i kursen trækker op i MACD og Momentum på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 80-82 og herefter i niveauet 90, mens der er støtte i niveauet 70 og herefter i niveauet 65. Den spekulative investor bør samle op på niveauet (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).
Det sidste kvartalsregnskab tikker ind i de kommende uger. Mandag er det Nordic Shipholding. Tirsdag er det Jeudan og Skako. Onsdag er det Bavarian Nordic, Brdr. Hartmann samt UIE. Fredag slutter af med Brdr. A&O Johansen.
C25-indekset har ændret signal på dagsniveauet efter den skuffende uge og der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis bliver testet som en støttelinie.
På ugebasis er der igen signalændringer fra forrige uge, idet tilbagefaldet i indekset ikke har været kraftigt nok. Faldet har dog udløbet en divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD stiger og det samme gør Momentum, mens RSI er faldet tilbage til 50.
Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens.
DK portefølje
Pandora bliver solgt fra porteføljen. Tager Alm. Brand med i porteføljen.
Nordisk portefølje
Har solgt Oriflame fra porteføljen.
Skal vi op eller ned?
Torsdag var der blandede nøgletal, idet Philadelphi fed-indekset overraskede positivt, mens antallet af nytilmeldte ledige overraskede negativt, da det blev på 222.000 mod forventede 215.000.
Den kommende uge byder på regnskaber fra Medtronic, TJX Companies, Target Cor., HP Inc., McKesson Corp., samt Hewlett Packard Enterprise.
Dow Jones Industrial Average konsoliderer sig i niveauet over 24.500 Nærmeste støtteniveau er ved 23.600 og herefter i niveauet 23.200, mens nærmeste modstandsniveau er ved 24.800 og herefter 25.600. Den positive tendens i indekset siden den 3. maj gør, at MACD igen ser interessant ud på ugebasis og den samme tendens ses i Momentum.
S&P 500 bevæger sig fortsat vandret i niveauet 2600-2750. Bollingerkanalen er fortsat i salg på ugebasis og har været det siden slutningen af marts. Kursen er brudt igennem de glidende gennemsnit nedefra og kan indekset holde fast i den stigende tendens i indekset, så bliver der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 2600, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2750 og herefter i niveauet 2800. Der er en positiv tendens i MACD, men modellen er fortsat under 0.
Nasdaq Composite holder fast i købssignalet i Bollingerkanalen, og det er selv om indekset har bevæget vandret i niveauet 7000-7500. Indekset tester igen modstandsniveauet omkring 7500 og det er 3. gang på 5 måneder. De glidende gennemsnit ligger side om side, så et mindre tilbagefald kan udløse et salgssignal a la et ”Death Cross” på ugebasis.
Trods den vandret formation i indekset så har MACD og Momentum bevæget sig opad, mens RSI er faldet tilbage og handles i niveauet under 45. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 7600 og herefter i niveauet 7800-7900, der er støtte i niveauet 7200.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.
Japan holder fast i trenden
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens og holder den positive tendens, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-4 uger. Den stigende tendens i aktiekursen trækker på både RSI, Momentum og MACD på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og herefter i niveauet 25.500.
Strategi: Købe japanske investeringsforeninger og deltage i stigningen. Der er flere foreninger, som udbyder rene japanske foreninger som Danske Invest, SEB Invest, Sparindex og Valueinvest.
OMX Stockholm 30 er brudt igennem 1600, hvilket har givet det første købssignal i Bollingerkanalen i 5 måneder og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det giver et ”Golden Cross” i løbet 2-4 uger. Den positive tendens i indekset har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Men Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 1680, mens nærmeste støtteniveau er ved 1580.
Strategi: Kø på de svenske aktier.
Midsona holder fast i den stigende tendens og nu har aktien ramt niveauet 70. Den stigende tendens betyder, at der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 på ugebasis, så der er fortsat plads til stigninger. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum.
Fibonacci indikerer en pris i niveauet 78 som nærmeste modstandsniveau. Anbefaler køb på niveauet.
Frankfurt Dax 30 fortsætter den stigende tendens og er brudt over 13.000 og nærmer sig modstandsniveauet ved 13.400, som er blevet testet to gange tidligere indenfor de sidste 7 måneder. Det nærmeste støtteniveau er ved 12.600 og herefter i niveauet 12.000. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset.
Strategi: Afvent udviklingen.
Royal Unibrew – sommeren er startet
Royal Unibrew leverede et regnskab for 1. kvartal i slutningen af april, der viste en fremgang i omsætningen, mens der var fremgang at spore på bundlinien. EBIT-margin er gået fra 11,2 til 13,3 i det seneste kvartal. Til gengæld var der et mindre tilbagefald i antallet af solgte liter. Det betyder, at produktmixet er blevet forbedret, idet man sælger de dyre varer frem for de billige produkter.
Salget i de forskellige regioner viser en vækst i Vesteuropa samt i maltdrikke og eksport, mens det baltiske område er gået tilbage. Det er hovedsageligt købet af den italienske sodavandsproducent, som trækker op i Vesteuropa.
Det er nye restriktioner, som har ramt alkoholsalget i Baltikum. Specielt i Finland er man blevet ?? på afsætningen, mens omsætningen stiger – et bevis på at kunderne køber de dyre produkter.
På eksport og maltmarkedet er der fremgang at spore i omsætning og afsætning. Da man sælger større partier af gangen kan de enkelte kvartaler svinge mere end de øvrige forretningsområder, da lageropbygningen og -forskydningen kan forekomme.
Fundamentalt fastholder Royal Unibrew forventningerne, og det giver en fair aktiepris på niveauet 455, hvilket giver et potentiale på 10 pct.
Teknisk er Momentum aftagende, men trenden er fortsat for opadgående. På ugebasis er der etableret en topformation i Momentum og MACD på ugebasis. RSI er gået fra 90 til 70 på tre uger.
Signalmodellerne er fortsat i køb og det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 380. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at hastigheden for alvor er på vej ud af aktien. Afvent udviklingen.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De tre selskaber er: ALK-Abelló og Novozymes
ALK-Abelló aktiekursen steg kraftigt på deres senest kvartals regnskab og nu handles aktien i kurs 1000 efter 2½ måned i niveauet 720-780. Stigningen har fået signalmodellerne til at etablerer et købssignal i flere modeller på ugebasis. Det glidende gennemsnit har etablerede et ”Golden Cross”.
Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og det har ligeledes givet en positiv udvikling i Momentum på månedsniveauet.
Aktien test modstandsniveauet 1000 som også var et støtte- og modstandsniveau i flere omgang i 2017 og et par gang i 2016. Bryder kursen igennem 1000 så er næste modstandsniveau ved 1100 og herefter i niveauet 1150 mens nærmest støtteniveau er ved 850.
Bryder kursen igennem 1000 så anbefales der køb af aktien.
Novozymes test vigtigt modstandsniveau 320-325 og herefter er der modstand i niveauet 335 og herefter i niveauet 350-355 som tilbage i vinteren 2017/18 var et topniveau.
På dagsniveauet er der etablerer købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etablerede et ”Golden Cross”.
På ugebasis test det lange glidende gennemsnit som en modstandslinie i niveauet 323. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendens bliver der etablerede et ”Golden Cross” i løbet af 3-4 uger.
Den stigende tendens i aktiekursen har etablerede en stigende tendens i Momentum, RSI og MACD på ugebasis. MACD er fortsat under 0 og RSI er i niveauet 50-60. Momentum på månedsniveauet har etablerede en bundformation og stiger. Aktien tages med på kandidatbænken.
Stærk oliepris
Guldet er brudt igennem de 1300 og bliver nu handlet i niveauet omkring de 1290. Faldet i guldet har udløst et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.
EUR/USD: Test niveauet omkring de 1,18-1,19. Nærmest støtteniveau er ved 1,16
SEK/DKK: Den svenske krone stiger og er blevet handlet op i niveauet 72-73 og næste modstandsniveau er ved 74.
Metalvaremarkedet har tabt pusten i Tin og Zink. Mens Der er en vandret formation i de 4 andre industriråvare.
Landbrugsmarkedet er der fortsat en nedgang i sojabønner og sukker. Mens der er en positiv tendens i kakao, majs, havre og mælkefutures. Mens der er en vandret formation i bomuld og hvede.
Brent Spot fortsætter den stigende tendens og har nu ramt niveauet 80 dollar for en tønde olie. Holder olien fast i den stigende tendens så er niveauet 84 indenfor rækkevidde. RSI er over 80 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er positivt.