Markederne har sats sig og vi nærme os statistisk de bedre måneder på år og spørgsmålet er om man skal tanke op nu eller vente til slutningen af september det hele afhænger af udviklingen på Korea halvøen.
William Dement opjusterede forventningerne mandag men markedsdeltagerne var ikke helt tilfreds og sendt aktien ned med 3 pct. Teknisk faldet aktien tilbage og niveauet 158 blev testede men ikke brudt. Der blev etableret en faldende trends efter dobbelt toppen i juni. Nærmest støtteniveau er ved 155 og herefter i niveauet 143-146. Anbefaler at man afventer udviklingen.
Topdanmark opjusterede forventningerne hvilket fik aktien til at stige med over 4 pct. da det positiv regnskab kom bag på markedet. Aktien er i en stigende trendkanal og aktien nærme sig modstandsniveauet 235 som var en topformation i februar 2015. Signalmodellerne er i køb og har været det siden april ind da gik aktien vandret i niveauet 175-185 i 7 måneder. De tre indikationsmodeller har alle etableret en topformation på ugebasis. Momentum på månedsniveauet fortsætter i den positive stigningen så den langsigtede trends ser stærk ud. De danske forsikrings aktier ser stærke ud.
Alm. Brand er med regnskab i næste uge og aktien har modstand i niveauet 63. Aktien har været i en stigende trendkanal siden slutningen af 2011 dog med bump på vejen. Den spekulativ investor kan samle op på niveauet.
Onsdagens regnskabs aktuelle selskaber faldet alle tilbage eller blev handlet stort set uforandret med undtagelse af A. P. Mærsk-Møller som steg med over 2,3 pct. A. P. Møller-Mærsk aktien holder fast i den stigende trendkanal og nærmest modstandsniveau er ved 14.000 og herefter i niveauet 14.250.
Coloplast skuffede markedsdeltagerne både på top –og bundlinie hvilket sendt aktien ned med omkring 5 pct. Faldet har udløst et salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Aktien havde forinden også etableret en dobbelt top. Nærmest støtteniveau er ved kurs 500. Afvent udviklingen.
Torsdagens regnskab bød på positiv og negative historier. Vestas trak de største overskrifter da selskabet ikke ramt analytikernes forventninger det er blandt andet prisen på ny solgt vindmøller der skuffer markedsdeltagerne. Nærmest støtteniveau er ved 570 og herefter i niveauet 550.
Den danske regnskabssæson fortsætter. Mandag er det Royal Unibrew og UIE. Tirsdag er det Jyske Bank, Matas og Nordjyske Bank. Onsdag er det Ambu og SP Group. Torsdag er det A&O Johansen, Alm. Brand, Columbus, Jeudan, Rockwool Int., Sanistål, Scandinavian Tobacco Group, SimCorp og Zealand Pharma. Fredag slutter af med Bavarian Nordic.
Matas har tabet godt 15 kr. siden juni hvor aktien blev handlet i niveauet 112-114 og siden har aktien været i en faldende tendens og nu handles aktien i niveauet omkring de 93-98. Faldet har fået signalmodellerne til at ændre signal til salg fra køb. De glidende gennemsnit er blevet brudt og der er etablerede et ”Death Cross” i begyndelsen af august. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI har ramt niveauet omkring de 20. Matas laveste kurs var ved månedsskiftede november/december i 2016 hvor aktien handles i niveauet 92-94. Holder niveauet omkring de 93-95 så bliver der etableret en dobbelt bund hvilket er et interessant signal. Afvent udviklingen.
C20-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 980-1020 og det har nu stået på siden slutningen af april. Indikationsmodellerne er begyndt at etablerer bundformation på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligge i niveauet 975. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 990. Afvent udviklingen.
DK Portefølje
Pandora er på salgslisten.
Nordisk portefølje
Ericsson, Kongsberg Gruppen og Yara er på salgslisten.
Trenden er stadig stigende
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede. Antallet af nytilmeldt ledige var mindre end ventet, mens industriproduktionen var mindre end estimaterne og det samme var Philadelphia Fed.
Den kommende uge byder på regnskab fra Medtronic, Costco Wholesale, Salesforce.com, HP Inc., Autodesk, Hormel Foods, Dollar Tree samt AutoZone.
Dow Jones Industrial Averages holder fast i den stigende trend. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 21.250 som en støttelinie. Indekset handles fortsat rundt om 22.000. Signalmodellen Bollinger er i køb på ugebasis, og kursen skal slutte under 21.400 for at der bliver etableret et salgssignal på ugebasis. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis. RSI stiger og holder sig i niveauet 75-80, hvilket indikerer en bullish RSI. Momentum bevæger sig vandret. Nærmeste modstandsniveau er ved 23.000, mens støtten er ved 21.400.
S&P 500 holder fast i den stigende tendens, som man ser det i Dow Jones. Nærmeste støtteniveau er ved 2400, og det er også det sted, hvor det lange glidende gennemsnit slutter. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er dog fortsat i niveauet omkring 60, så det er fortsat en positiv tendens i indekset. Bollingerkanalen er fortsat i køb og den nedre støttelinie er i niveauet 2425.
Nasdaq Composite har toppet i niveauet 6400-6450 og er faldet tilbage til niveauet 6200-6250. De tre indikationsmodeller taber fart, og kursen nærmer sig de første vigtige støtteniveauer ved 6100. Det lange glidende gennemsnit ligger ved kursniveauet 6100 og det samme sted har Bollingerkanalen sin nedre støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 6450 og 6500.
Momentum på månedsniveauet har etableret en dobbelt top, hvilket indikerer, at markedet har brug for en pause. Indikerer det at dollaren har bundet ud og euroen har toppet, så man skal lægge om til europæiske aktier? Det vil resten af august give en indikation om.
Strategi: Reducerer på amerikanske aktier.
Nikkei falder tilbage
Det japanske indekset fortsætter den faldende tendens, hvilket betyder, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit er blevet brudt og Bollingerkanalen har etableret et salgssignal. Den faldende tendens i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. MACD er tæt på nul, mens RSI har ramt 30.
Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 20.200, mens nærmeste støtteniveau er ved 19.400.
Strategi: Hold på japanske aktier.
OMX Stockholm 30 fortsætter den faldende tendens og har nu ramt niveauet 1525 og herefter i niveauet 1500, som var en bund i januar 2017. Nærmeste modstandsniveau er ved 1580 og herefter i niveauet 1610.
Den faldende tendens i kursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller. RSI er under 30 og MACD er i -30. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” Signalmodellerne er i salg på ugebasis. Momentum har været i en faldende tendens siden slutningen af februar. Det svenske indeks ser svagt ud, og man skal kun investere i selskaber, hvor regnskabet overgår forventningerne.
Strategi: Reducerer de svage svenske aktier.
Getinge tester igen støtteniveauet 140-142 for 3. gang siden november. Holder niveauet, ser det interessant ud. På dagsniveauet er det glidende gennemsnit blevet brudt af den stigende kurs og Bollingerkanalen har ændret signal til køb fra salg. På ugebasis har de 3 indikationsmodeller etableret en bundformation, hvilket bekræfter muligheden for en rebound i den kommende tid. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en bundformation.
På ugebasis er der fortsat et stykke op til at signalmodellerne etablerer et købssignal. Aktien tages med på kandidatbænken.
Frankfurt Dax 30 bevæger sig vandret i niveauet 12.000-12.300, hvilket får Bollingerkanalen på dagsniveauet til at skifte signal mellem køb og salg. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet, men det var også tilfældet i juli, men der løb signalet ud i sandet.
På ugebasis er der salgssignal i de Bollinger og Parabolic og der er en faldende tendens i indekset. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”, så man skal holde øje med støtteniveauet.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.
DFDS overrasker igen
Det danske transportselskab DFDS overrasker igen med en øget vækst i omsætningen på 3,8 pct. fra 3,5 mia. kr. til 3,6 mia. kr. EBIT ramte 502 mio. kr. mod 454 mio. kr. i samme periode året før.
DFDS består af to divisioner: Shipping og Logistics.
Shipping-divisionen har oplevet en positiv udvikling i Østersøen og Nordsøen, mens der har været en afmatning i udviklingen på Kanalen indenfor passagermarkedet. Det svage pund har været med til at trække i den forkerte retning. I Nordsøen har der været vækst på ruterne Holland-England og Sverige-Belgien. Den sidstnævnte er blandt andet komponenter til bilindustrien, som trækker læsset, mens udviklingen mellem Sverige og England oplever en afmatning.
I Østersøen er det gået godt med den nye rute Hanko, Finland til Paldiski i Estland og den samme positive tendens ses på ruten Polen-Rusland, mens ruten Danmark-Litauen. I Middelhavet tabte man 8,8 pct., men da forretningen er meget lille, påvirker den ikke den positive forretning.
Logistics oplevede en positiv udvikling i fragt og omsætningen i Norden samt England og Irland, mens der var en flad udvikling på kontinentet.
Den positive tendens DFDS har oplever gør, at de har købt to ny ro-ro skibe til deres rutenetværk på Nordsøen.
Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 410-420, hvilket gør, at der er en ”rabat” på godt 16 pct. i forhold til den nuværende kurs.
Teknisk toppede DFDS-aktien i begyndelsen af maj i niveauet 410-415 og i dag handles aktien i niveauet 350-370. Trods det tilbagefald så har aktien givet et afkast på godt 11,5 pct. Signalmodellerne har været i salg siden maj/juni måned og kursen skal igennem niveauet 370-385, før signalet skifter.
De tre indikationsmodeller har etableret en bundformation på ugebasis og alle tre modeller stiger. RSI er kommet op i niveauet 48, mens MACD er ned i niveauet omkring de -8 og er fortsat nede i det negative område. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, men den seneste bund ligger højere end den foregående, så der er en konsolidering i gang i modellen.
Nærmeste modstandsniveau er ved 370 og herefter i niveauet 400, mens nærmeste støtteniveau er ved 340 og herefter i niveauet 320. Anbefaler køb på niveauet.
Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 aktier er Parken, Højgaard Holding og Matas.
Parken holder fast i den stigende tendens, som blev etableret tilbage i januar 2016, hvor aktien blev handlet i niveauet 50 og i dag handles aktien i niveauet 90-92. I den stigende trendkanal kan man se, at støttelinien er blevet testet et par gange, men den har holdt. Den stigende tendens i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg på ugebasis.
Momentum på månedsniveau stiger igen og har etableret en dobbelt bund. Nærmeste modstandsniveau er ved 100 og herefter i niveauet 110. Nærmeste støtteniveau er ved 88 og herefter i niveauet 84. Anbefaler køb på niveauet og brug eventuelt nederlag til Qarabag til at samle op i aktien.
Højgaard Holding har nu været i en faldende tendens siden topformation i september 2015, hvor aktien blev handlet i kursniveauet 420-440 og i dag handles den i niveauet 205-210. Momentum på månedsniveauet har været i en stigende tendens siden slutningen af december, mens kursen fortsætter den faldende tendens.
Holder niveauet omkring 205, er nærmeste modstandsniveau ved 225 og herefter i niveauet 245. Afvent udviklingen.
Matas er faldet tilbage til niveauet 94-96, og det er anden gang indenfor 8 måneder, at det niveau bliver testet. Holder det, er der etableret en dobbelt bundformation. Faldet i Matas har efterladt aktien med salgssignaler i både Bollinger og Parabolic. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 97 som et modstandsniveau og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 102. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Der er ”gap” i niveauet 103,5-107,5.
Nærmeste modstandsniveau er ved 99-100 og herefter ved 103-104. Den spekulative investor køber op på niveauet. Bemærk at jeg selv ejer aktier i selskabet.
Hvad skal olien?
Guldet holder fast i den stigende tendens, men det er ikke lykkes kursen at bryde igennem modstandsniveauet 1290. Signalmodellerne er fortsat i køb på ugebasis, og der er en positiv tendens i indikationsmodellerne.
EUR/USD har krydset etableret en topformation? Der er etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er tæt på et ”Death Cross”. På ugebasis er alt fortsat i køb. RSI er kraftigt overkøbt.
NOK/DKK konsoliderer sig i niveauet 79-80, og det har nu stået på siden midten af juli. Det er fortsat olieprisen, der afgør udviklingen i den norske krone.
SEK/DKK holder fast i den stigende tendens og banker nu på niveauet 78,5. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 79.
Metalvaremarkedet holder fortsat fast i den positive tendens, man så i sidste uge. Det er kun tin, som ikke rigtigt kan følge med op.
Landbrugsmarkedet er noget mere uensartet. Kaffen har tabt pusten er og er røget ud af konsolidering, mens kakao holder fast i den. Der er en faldende tendens i sukker, majs og hvede, mens der er en stigende tendens i de mælkerelaterede produkter.
Brent Spot holder ligeledes fast i den stigende tendens, selvom der har været tilbagefald i prisen i denne uge. Det glidende gennemsnit på ugebasis nærmer sig et ”Golden Cross” og der er køb i signalmodellerne på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens og har været det siden sommeren 2016.