Hvor er støtteniveauet?

Markederne har på 4 uger sendt mange indeks flere år tilbage. Det er hovedsageligt gået ud over DAX, men også det belgiske BEL 20 og det franske CAC40 er sendt flere år tilbage, mens det spanske indeks IBEX 35 er under finanskrisens bund og nærmer sig bunden fra 2012, som var i 6000.

Forventer at flere danske virksomheder vil trække deres forventninger tilbage, som vi har set det med B&O, Coloplast, DSV Panalphina og SAS.

Mandag blev flere danske aktier ramt af store fald på over 10 pct., mens Ambu gik i den modsatte retning grundet en købsanbefaling fra en af de store banker. Tirsdag kunne selskabet meddele, at den malaysiske regering vil indføre bevægelseskontrolordning grundet Covid-19. Ambu har siden meddelt markedet, at de ikke er omfattet af disse ordninger og derfor fortsatte aktien den stigende tendens onsdag. Teknisk har aktien ikke etableret noget salgssignal på ugebasis, men kun kortvarigt på dagsniveauet. Aktien har været i en optrend siden sensommeren, dog med flere tilbagefald mod det lange glidende gennemsnit, som ligger som støttelinie under kursudviklingen. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb og har været det siden sensommeren, mens Parabolic er gået i salg for to uger siden. Der er fortsat en positiv tendens i både Momentum, MACD og RSI. RSI er i 68 på ugebasis. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 180, som var en bund i toppen fra maj 2019 og herefter i niveauet 210, mens nærmeste støtteniveau er ved 120 og herefter i niveauet 105-110. Aktien ser interessant på niveauet.

DSV Panalpina er faldet med over 300 point eller over 38 pct. siden toppen i februar, som var ved kurs 800 og i dag handles aktien i niveauet 469,4. Faldet har sendt RSI under 40 og de øvrige indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 460 og herefter i niveauet 420, mens der er modstand i niveauet 580 og herefter i niveauet 640. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.

H+H er blevet halveret på 4 uger, hvor kursen er gået fra 140 til 70. På dagsniveauet blev der etableret salgssignal i de glidende gennemsnit i slutningen af februar og på samme tidspunkt gik Bollingerkanalen i salg. På ugebasis er salgssignalerne i salg og har været det i de sidste 4 uger. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Faldet har ligeledes trukket ned i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt niveauet 24 og dermed er aktien oversolgt på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 65, som var en top ved årsskiftet 2016/17 og herefter er der støtte i niveauet 55. Nærmeste modstandsniveau er ved 85-87 og herefter i niveauet 97-100. Aktien tages med på kandidatbænken.

Prime Office driver ejendomsselskab med fokus på ejendomme, som ligger i Nordtyskland. Aktien steg i begyndelsen af året, da selskabet opjusterede forventningerne, men corona-virusen har sendt aktiekursen ned til niveauet 185-190.

I denne uge er der regnskab fra NTR Holding om mandagen. Tirsdag er det fra Nordic Shipholding, Agat Ejendomme samt Columbus. Onsdag er det fra Athena Investmenst samt Prime Office. Torsdag er det EAC Invest, F. E. Bording og Scandinavian Brake Systems. Fredag slutter man af med SP Group.

C25 tester vigtigt støtteniveau.

C25-indeksen er faldet med 400 point og RSI har ramt 30 og er dermed i det oversolgte niveau, så der er mulighed for en rebound i den kommende uge. Signalmodellerne er alle i salg på ugebasis og har været det i 4 uger. Momentum er faldet kraftigt på månedsbasis, og der er endnu ikke etableret en bund i modellen. Støtteniveauet 1040 blev testet i slutningen af 2018 og næste støtteniveau er ved 1000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1150 og herefter i niveauet 1200.

 

DK Portefølje
Fastholder porteføljen.

Nordisk portefølje
Fastholder porteføljen.


Så lukkede USA ned
I USA har man nu lukket ned og i et land, hvor man går ud og spiser, bliver det interessant at se, om de amerikanske supermarkeder kan levere varen til forbrugerne.

Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at corona er begyndt at sætte sig i den amerikanske økonomi. Det bliver interessant at se, hvor arbejdsløsheden ender.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Nike, Micron Technology, Paychex, Lululemon Athletica, Tiffyny, FactSet Research Systems samt RH.

RSI for S&P 500

S&P 500 har ramt niveauet 2300 og dermed er indekset faldet med 1000 point, RSI har passeret 20 på ugebasis, hvilket indikerer, at indekset er oversolgt på ugebasis. Der er ikke etableret nogen bundformation i de tre indikationsmodeller, hvilket indikerer, at der ikke er nogen stabilitet endnu.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic har været i salg de sidste 4 uger og den øvre kanallinie er i niveauet 3300, så der går tid, før der bliver etableret nye købssignaler i modellerne.

Nasdaq er over den forrige bund.

Nasdaq Composite er ligeledes faldet i 4 uger og RSI nærmer sig 20. Trods et kraftigt fald på 20 pct. siden årsskiftet så holder Nasdaq sig fortsat over den gamle bund fra december 2018, som var i niveauet 6300. Men lægger man en støttelinie fra 2016 på bunden og 2018, så rammer man 7200. Kan indekset holde sig over det niveau, er indekset fortsat i en stigende tendens.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Nikkei i 17.000
Det japanske indeks er i 17.000 og dermed har indekset ramt niveauet fra 2016. Nærmeste støtteniveau er ved 16.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 18.500. De glidende gennemsnit blev brudt ved månedsskiftet marts/april og i sidste uge blev der etableret et ”Death Cross”. Bollingerkanalens øvre kanallinie ligger i niveauet 24.000, hvilket indikerer, at der går nogle måneder, før der bliver etableret et købssignal.

Det japanske marked.

RSI har ramt 10 på ugebasis, hvilket indikerer, at der er en mulig rebound på vej i markedet. Momentum har været faldende siden slutningen af november, men den sidste måned er det gået stærkt – modellen har været i frit fald.
Strategi: Fastholder salg på indekset. 

OMX Stockholm 30 er faldet tilbage til niveauet fra 2016 på bare 4 uger og for hele året har indekset tabt 23 pct. Bollingerkanalen har været i salg siden månedsskiftet febraur/marts, hvilket var samme tidspunkt som de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross”. RSI har ramt 20 på ugebasis og dermed er aktien oversolgt. Momentum på ugebasis har været i frit fald de sidste to uger.

Det svenske marked.

Momentum-modellen har været i en faldende tendens siden slutningen af november. Det svenske indeks er tilbage på 2016-niveau. Nærmeste støtteniveau er ved 1250 og herefter i niveauet 1200, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1500.
Strategi: Afvent udviklingen.

Midsona har som alle andre aktier været i en faldende tendens de sidste par uger. Aktien er gået fra 55 til 35, men har siden taget en rebound og handles nu i niveauet 40-42. På dagsniveauet er der endnu ikke etableret købssignaler i hverken Bollingerkanalen eller i de glidende gennemsnit. Kursen skal over 42, før der bliver etableret et købssignal.

På kandidatbænken

På ugebasis er alle signalmodellerne i salg og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Nærmeste støtteniveau er ved 34 og herefter i niveauet 29, mens nærmeste modstandsniveau er ved 45 og herefter ved kursniveauet 48-49. Aktien er med på kandidatbænken.

Frankfurt DAX 30 har tabt 35 pct. siden årsskiftet og det er gået hurtigt de sidste 4 uger, hvor indekset er gået fra 13.100 til 8560. Den faldende tendens i grafen betyder, at de tre indikationsmodeller på ugebasis er i en faldende tendens. RSI har ramt 15 og dermed er indekset i det meget oversolgte niveau, hvilket indikerer, at der er rebound-mulighed indenfor rækkevidde. Bollingerkanalen har haft et salgssignal de sidste 4 uger.

Det tyske markedet.

Det tyske ZEW index var værre end frygtet og er faldet tilbage til -49,5 mod 29 i måneden før. ZEW er det tyske erhvervstillidsindeks.
Strategi: Salg på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er SimCorp, Per Aarsleff Holding og Chr. Hansen Holding.
SimCorp ”plejer” at tage en hurtig rebound efter aktien er faldet tilbage, og det så man blandt andet i 2014, 2015 og i 2018. I 2017 tog det lidt længere tid at indhente de tabte.
SimCorp-aktien ramte niveauet 480, som tilbage i december var en topformation. Aktien er siden handlet op i niveauet 495-498.

SImcorp på ugebasis

RSI har ramt 14 på ugebasis og dermed er aktien oversolgt. Momentum er faldet kraftigt både på uge- og månedsniveauet og der er endnu ikke etableret en bundformation, hvilket indikerer, at aktien skal konsolidere sig i niveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 560, som var en bund i efteråret 2019 og herefter i niveauet 620-630. Aktien tages med på kandidatbænken.

Per Aarsleff Holding-aktien er faldet tilbage med godt 40 pct. Per Aarsleff etablerede et salgssignal i Bollingerkanalen ved årsskiftet og siden har aktien været i den faldende tendens. Men allerede i efteråret etablerede de glidende gennemsnit et ”Death Cross” og faldet i aktiekursen har trukket de tre indikationsmodeller ned. RSI er under 20.

Afvent udviklingen.

Aktien handles i støtteniveauet 135, som var et støtteniveau tilbage i juni 2016 og herefter skal man ned i niveauet 118 for at finde støtte og der var en gammel top fra 2014. Nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 175. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Chr. Hansen Holding oplever store udsving som så mange andre aktier gør i øjeblikket. Chr. Hansen- aktien er faldet fra 750 til niveauet 489. Aktien var kortvarigt i niveauet 420 for 4 dage siden, og det viser noget om, hvor meget det svinger for tiden. På min gamle lærermester Axel Steuchs grafer er aktien nu nede i ”billigzonen”, hvilket er første gang siden børsnoteringen, at aktien er i det niveau. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. MACD er under 0 og RSI har været under 40 siden juni. Momentum toppede på månedsbasis i slutningen af 2018 og har været i en faldende tendens indtil årsskiftet 2019/20.

Med på kandidatbænken.

På dagsniveauet er der etableret de første købssignaler i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder den positive tendens, så bliver der etableret et ”Golden Cross”. Nærmeste støtteniveau er ved 440 og herefter i niveauet 410, mens nærmeste modstandsniveau er ved 590 og herefter i niveauet 610. Der er 5 ”gaps” i dagsgrafen.
Aktien tages med på kandidatbænken.

Brent i drastisk fald
Guldet falder sammen, men aktiemarkedet er fortsat ikke nogen sikker havn i guldet. Det indikerer, at markedsdeltagerne har brug for deres penge. Momentum toppede i slutningen af januar på månedsniveauet. På ugebasis har de tre indikationsmodeller ligeledes etableret en topformation og de glidende gennemsnit i modellerne er blevet brudt oppefra, hvilket giver en negativ indikation. Nærmeste støtteniveau er ved 1450 og herefter i niveauet 1420, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1540-1560 og herefter i niveauet 1590.

Guldet faldet.

SEK/DKK: har taget et dyk ned i niveauet 66,6-67,4 og man skal tilbage til 2008 og 2009 for at finde det niveau. RSI har ramt niveauet 20, hvilket indikerer, at den svenske krone er oversolgt.

EUR/USD: er faldet tilbage og har ramt niveauet 1,08, som er under den seneste bund fra februar. RSI er under 40 på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Signalmodellerne er alle i salg på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1,06.

Metalmarkedet er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at markedet stadig mangler efterspørgsel.
Landbrugsmarkedet er fortsat presset og flere afgrøder er i faldende trend. Det er kun ris og sojamel, som stiger, mens kaffe og orangejuice bevæger sig vandret.

Nordsøen olien.

Brent Spot har været en tur under under 30 dollar for en tønde olie, men fredag forsøger prisen at bryde igennem modstandsniveauet ved 30. De tre indikationsmodeller har endnu ikke fundet en bund, så forventer, at olieprisen skal bevæge sig rundt i det nuværende niveau noget tid.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.