Der er igen Momentum i markedet, men spørgsmålet er, om det kan holde eller det er en kortvarig frist, indtil markedet igen falder tilbage. De kommende måneder står i udbyttebetalingens tegn, og det kan være med til at holde markederne nede, da der skal udbetales store udbytter i den kommende tid.
William Demant leverede et regnskab, der overgik forventningerne i markedet, mens selskabet har konservative forventninger til 2016. Teknisk har aktien rettet sig efter en test af støtteniveauet 545. Stigningen i aktiekursen betyder, at den faldende tendens er brudt og nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 660. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Croos” og signalmodellen Bollinger er gået i køb. Den stigende tendens i kursen giver en stigende tendens i Momentum og MACD på ugebasis.
Novo Nordisk faldt tilbage torsdag med over 3 pct., da det kom frem, at konkurrenten Sanofi har den største markedsandel på det kinesiske marked. Novo-aktien er i en faldende tendens og trods de sidste 4 ugers rebound, så er det ikke lykkedes at bryde den faldende trendens. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er faldende og har været det siden begyndelsen af august.
BoConcept leverer et stærkt regnskab og opjusterer forventningerne endnu engang. Selskabet forventer en omsætningsvækst på ca. 8 pct. og forventer en EBIT på 9 pct. Aktien er steget 10,8 pct. i år. Aktien har været i en stigende tendens siden april måned sidste år. Bollingerkanalen etablerede et købssignal i begyndelsen af marts. Aktien ser ikke interessant på det nuværende niveau.
SAS er igen ved at etablere et nyt købssignal efter en korrektion i januar og februar. Aktien har fundet støtte i niveauet 16-17,5 og har taget en rebound op i niveauet 19. Aktien med mest Momentum blandt de store danske aktier er GN Store Nord. Bollingerkanalen har etableret et købssignal for tre uger siden. De glidende gennemsnit har svært ved at etablere et ”Golden Cross”, så man skal afvente udviklingen.
Den kommende uge byder på regnskab fra Bavarian Nordic mandag. Tirsdag kommer der regnskab fra Brdr. Hartmann og Torm. Onsdag kommer der regnskab fra G4S, Jeudan og Veloxis Pharma. Torsdag er det Scandinavian Tobacco og fredag slutter af med Brøndby og Erria.
Bavarian Nordic har etableret en faldende tendens, og der er salg i signalmodellen Bollinger og først ved brud af niveauet 320 bliver der etableret et nyt købssignal.
Torm var i niveauet 62 i begyndelsen af februar og i midten af måned ramte man 78 og faldt tilbage til niveauet 68 for 3 dage siden. Dermed er der etableret en stigende tendens. Stigningen trækker op i Momentum og RSI på ugebasis. Momentum stiger ligeledes på månedsniveauet, hvilket indikerer, at aktien ser interessant ud.
C20 holder fast i den stigende tendens og er brudt igennem de glidende gennemsnit nedefra, men de har endnu ikke etableret et ”Golden Cross”. Momentum-kurven er aftagende og er brudt ud af den stigende tendens. Bollingerkanalen er fortsat i salg på ugebasis og kursen skal over 975, før signalet ændres. Nærmeste modstandsniveau er ved 1000 og herefter i niveauet 1100, mens nærmeste støtteniveau er ved 900 og herefter i niveauet 850.
DK Portefølje
Køber Torm og Royal Unibrew til porteføljen. SAS er på salgslisten.
Nordisk Portefølje
Swedol er solgt og sælger Elekta. Bactiguard er sat på salgslisten. Overvejer køb af Norsk Hydro og Loomis.
*Det er ikke til at blive klog på
Antallet af nytilmeldt ledige endt på 278.000 mod forventede 270.000. Torsdagens nøgletal var noget blandede. ISM Service-tallet var bedre end forventningerne i markedet, mens fabriksordrer og ordreindgang var lavere. Det er fortsat et noget broget indtryk af nøgletallene, der gør, at markederne fortsat bevæger sig vandret.
Den kommende uge byder på regnskab fra Dollar General, Blue Buffalo Pet Products, Urban Outfitters Inc. samt Thor Industries.
Dow Jones Industrial Average holder fast i sidste uges stigning og er brudt op over 16. 800. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 17.000. Bollingerkanalens øvre kanallinie er i niveauet 16.900. Nærmeste modstandsniveau er ved 17.200 og herefter i niveauet 18.000. Der er en stigende tendens i Momentum og RSI på uge. RSI har bevæget sig vandret i niveauet 30-40 i 7 uger.
S&P 500 har etableret et ny købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis efter 12 uger i salg. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2000. Niveauet 2000 har tidligere været en bund i januar og december 2015. Der er en positiv tendens i Momentum, der nu har været i en opadgående trend i 3 uger. RSI har ligeledes etableret en stigende tendens på ugebasis.
Nasdaq Composite har etableret en stigende tendens, og det har nu stået på i 4 uger. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 4800. Det nærmeste modstandsniveau er ved 4700, som den tidligere har været et i et par gange i 2015. Bollingerkanalen er fortsat i salg og har været det i 12 uger. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Der er fortsat et ”gap” i niveauet 4926- 4999.
Strategi: Køb ikke for tidligt.
Nikkei peger lidt op
Det japanske indeks fortsætter den positive tendens efter bunden i februar. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. MACD har etableret en bundformation på ugebasis. RSI har etableret et W og Momentum et V. På månedsniveauet er der ligeledes etableret en bundformation.
Der er fortsat et salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen på ugebasis og først ved brud af niveauet 18.500 bliver der etableret et købssignal.
Strategi: Ser ikke interessant ud endnu.
OMX S30 fortsætter den stigende tendens, og det betyder, at købssignalet er intakt i Bollingerkanalen på dagsniveauet, og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger som en støttelinie i niveauet 1350. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller MACD. Momentum og RSI på ugebasis. På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt af stigningen i indekset, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 1420. Momentum på månedsniveauet har mistet pusten, men er fortsat i en stigende tendens. Nærmest modstandsniveau er ved 1450 og herefter i niveauet 1500, mens nærmeste støtteniveau er ved 1300.
Strategi: Interessant udvikling i Sverige.
Loomis er faldet tilbage grundet to af hovedaktionærerne solgte ud af deres B-aktier. Faldet i aktien betyder, at der er etableret et stort ”gap” i niveauet 242,80-279,8. Forventer at det bliver lukket over tid og anbefaler, at man samler op i aktien på niveauet.
SSAB har ligeledes etableret et interessant købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit blev brudt nedefra ved månedsskiftet på ugebasis, og det lange gennemsnit bliver testet i denne uge. Holder væksten i aktien, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2 til 3 uger. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i alle indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70. Momentum er ligeledes stigende på månedsniveauet. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Frankfurt, Dax 30 har etableret en stigende tendens på dagsniveauet og købssignalerne er styrket efter ugens udvikling. MACD har etableret en bundformation, og det samme har Momentum og RSI. RSI er fortsat nede i det oversolgte niveau på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er endnu ikke vendt rundt, men der er etableret en bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 9000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 10.000 og herefter i niveauet 10.500.
Strategi: Afvent udviklingen.
Pepsi’s nye ven i Norden
Royal Unibrew fortsætter den positive udvikling med vækst i top- og bundlinien. I år har Royal Unibrew udvidet samarbejdet med PepsiCo. Fra 1. januar 2016 står Royal Unibrew for salg og distribution af PepsiCo i Baltikum. Derudover skal Royal Unibrew sælge PepsiCo’s snackprodukter som Lay´s og Bugles i Danmark fra januar 2016.
Det finske marked er fortsat udfordrende grundet den økonomiske situation i landet.
I Baltikum er situationen noget bedre end i Finland og i takt med en forbedring i økonomien bliver købekraften stigende. Der var en stigning i salget, mens nettoomsætningen faldt grundet ændret produktmix og et generelt fald i ølpriserne.
I Italien forventes svag stigning i salget efter en varm sommer i 2015, der trak salget op både i afsætning og omsætning. I Danmark og Tyskland var der ligeledes vækst i salget, og det var på trods af en kold sommer.
Maltdrik- og eksportområdet viser fremgang både i omsætning og afsætning. Endvidere har EBIT-margin rundet 22,5 pct. Det er de afrikanske markeder, der oplever en positiv udvikling. Styrkelse af dollaren og pundet har påvirket indtjeningen positivt med 22 mio. kr.
Teknisk testes modstandsniveauet 290 for 3. gang. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er ved at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Bollingerkanalen er i køb og har været det siden midten af januar, og Parabolic går i køb i denne uge, hvis signalet holder. Momentum på månedsniveauet er stiger.
Fortsat vækst i G4S
Halvårsregnskabet fra G4S viste en stigning i omsætningen, mens resultat før skat faldt fra 80 mio. pund til 70 mio. pund. G4S-forretningen er delt op i 6 geografiske områder: Africa, Asia Middle East, Latin America, Europa, North America og UK & Irland. I Africa var væksten i omsætningen på 3,9 pct., mens bundlinien faldet. Faldet i bundlinien skyldes en forøgelse i investeringerne for de langsigtede kunder. I Asia Middle East var der vækst, hvilket skyldes en øget efterspørgsel på sikkerhedsydelser blandt andet i Indien, Hong Kong samt Thailand.
I Latin America har G4S også investeret i langsigtede kontrakter med kernekunder, hvilket kan ses på bundlinien i den region. Men der opleves fortsat en positiv efterspørgsel på sikkerhedsprodukter i det geografiske område.
I Europa er G4S ramt af lavere volume i værdihåndteringsområdet, hvor Belgien trækker ned i indtjeningen. Derimod har selskabet vundet en ny kontrakt indenfor sikkerhed i Helsinki Airport.
I North America har G4S oplevet en stærk vækst, hvilket giver udslag i en stigende top- og bundlinie. I UK & Irland er det igen værdihåndteringsforretningen, som ikke performer og trækker indtjeningen ned.
Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden april og maj i 2015, hvor kursen var i 32. I øjeblikket handles aktien i kurs 21, og der er etableret en stigende tendens efter niveauet 18, som blev testet i februar. Stigningen har trukket op i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD endnu ikke er brudt igennem den faldende tendens nedefra på ugebasis. Momentum er ved at etablere en bundformation på månedsniveauet. Et brud af det glidende gennemsnit i Momentum modellen vil være et stærkt signal.
To selskabers tekniske signaler
Torm og Alm. Brand har etableret købssignal på dagsniveauet og aktierne ser interessante ud.
Torm har etableret et købssignal på dagsniveauet. Bollingerkanalen har været i køb i 4 dage og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD er ved at etablere en bundformation. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens, og det har stået på siden begyndelsen af februar. Tager aktien med i porteføljen.
Alm. Brand har ligeledes etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Momentum på månedsniveauet stiger, hvilket indikerer, at den lange tendens er ved at vende. Aktien tages med på kandidatbænken.
Har olien fundet bunden?
Olieprisen nærmer sig 38 dollar for en tønde Nordsø Olie og den amerikanske WTI pris er på nærmer sig 36 dollar for en tønde. Den positive tendens i kursen trækker op i Momentum på månedsniveauet og holder den tendens, så er der etableret en interessant bund.
EUR/USD har fundet støtte i niveauet 1,09. MACD har etableret en topformation på ugebasis, så en test af støtteniveauet 1,08 kan blive aktuelt i den kommende tid.
NOK/DKK bliver styrket i takt med stigningen i olieprisen. De glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2 -3 uger. Parabolic har etableret et købssignal på ugebasis.
SEK/DKK er ligeledes i en stigende tendens, og der er etableret et købssignal på dagsniveauet, mens kursen skal over 81, før der bliver etableret et købssignal på ugebasis.
Guldet fortsætter den stigende tendens og er handlet op over 1250. Stigningen i guldprisen har sendt RSI op i det overkøbte niveau. Det indikerer, at stigningshastigheden vil aftage lidt i den kommende tid.
Metalvaremarkedet viser en positiv tendens i flere råvarer. Blandt dem som har etableret en stigende tendens er aluminium, bly, tin samt kobber. Den positive tendens i råvarerne vil gavne hele råvaresektoren.
Landbrugsprodukterne har derimod oplevet et tilbagefald i flere afgrøder bl.a. kaffe, majs, sojabønner samt hvede, mens der er en positiv tendens i kakao.
Brent Spot fortsætter den stigende tendens og er brudt over 35 dollar pr. tønde olie. Nærmeste modstandsniveau er ved 38 dollar. Den positive tendens i kursudvikling trækker op i Momentum og RSI på ugebasis.