Holder købssignaler

Der er kommet flere købssignaler på de internationale indeks i ugen efter påske. Det tyske indeks har dog svært ved at hænge med.

Chr. Hansen leverede et godt regnskab, der fik aktien til at stige med over 3,5 pct., men sluttede lavere med et minus på 1,4 pct. Aktien har været i en stigende tendens siden bunden i februar, hvor den blev handlet i 380 i dag er kursen i 440-442. Stigningen har trukket op i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Bryder kursen igennem modstandsniveauet, bør man købe aktien.

Carlsberg er brudt igennem modstandsniveauet 600 og tester nu niveauet 640. Det er anden gang på 11 måneder, at aktien tester det niveau. Der er etableret købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 590. Carlsberg-aktien ser interessant ud på niveauet.

Torsdag bød på store fald til danske bankaktier. Danske Bank -2,0 pct., Jyske Bank -3,3 pct. Nordea -1,0 pct. samt Sydbank 1,5 pct. Bank-aktierne har haft en kedelig udvikling siden årsskiftet. Den lave rente og et uensartet finansmarked har fået investorerne til at flygte fra finansaktierne. Med de lækkede Panama-papirer er branchen igen kommet i søgelyset.

I denne uge har flere mellemstore selskaber fået øget Momentum bla. Columbus, Zealand Pharma og SAS. Blandt de store aktier er det William Demant, Genmab og Pandora, som er i front.

Columbus holder fast i den stigende trend, der har været i gang siden september sidste år. I oktober etablerede Bollingerkanalen et købssignal på ugebasis og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af november. Nærmeste modstandsniveau er ved 9,25. Har man ikke IT i porteføljen, ser aktien interessant ud på niveauet.

Den kommende uge byder på regnskab fra Tryg om tirsdagen og så er den nye regnskabssæson sat i gang. Forsikringsaktierne har haft det svært i år og Tryg-aktien har tabt 8 pct. i år Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er i køb. Der er divergens mellem Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI er i en faldende tendens, mens Momentum stiger.

Konkurrenterne Alm. Brand og Topdanmark har bevæget sig i hver sin retning i år. Alm. Brand har givet et afkast på 1,4 pct. Aktien var nede i 40 i midten af februar og nu tester niveauet 48-49. Der er en positiv tendens i Momentum og de glidende gennemsnit ligger i niveauet 45-46 som to støttelinier. Det er tredje gang, at modstandsniveauet tester siden begyndelsen af 2015. Næste modstandsniveau er ved 55, og man skal tilbage til 2004 for at niveauet blev testet. Et brud af niveauet 50 åbner op for test af 55. Topdanmark har tabt 13,2 pct, og var nede i 145 i midten af februar og er nu handlet op i niveauet 169 – 171.

C20 på ugebasis
C20 på ugebasis

C20-indekset bevæger sig vandret i niveauet 940-960. Det lange glidende gennemsnit ligger fortsat i niveauet 960 som en modstandslinie. Men det korte glidende gennemsnit er blevet brudt og ligger i niveauet 950 som en støttelinie. Den vandrette formation trækker ned i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er kommet ned i 44 på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 920, mens nærmeste modstandsniveau er ved 980. Den vandrette formation har nu stået på i over et år, hvilket er en historisk lang periode med et vandret marked.

DK Portefølje
Hæver stop-loss på Torm, Royal Unibrew og NKT Holding 

DKPort1

 

Nordisk Portefølje
Trelleborg og Bactiguard er sat på salgslisten. Hæver stop-loss på Oriflame fra 147 til 152. 

DKPort.

 

Bryder indekset igennem modstanden?
De to gamle amerikanske indeks er testet vigtige modstandsniveauer, og bliver de afvist, indikerer det et rekyl ned mod niveauet 17.200.

Torsdagens amerikanske nøgletal var som ventet, og det fik ikke indflydelse på markederne, som lukkede lavere.

Den kommende uge byder på flere regnskaber, som blandt andet Wells Fargo, JPMorgan, Bank of America, Citigroup, Reynolds American, Infosys samt Delta Air Lines.

Dow Jones
Dow Jones

Dow Jones Industrial Average tester modstandsniveauet 17,800 og testen af niveauet har nu stået på flere gang uden at det er lykkedes at bryde igennem for alvor. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Bollingerkanalen har nu været i køb i 6 uger. Konsolideringen betyder, at Momentum har etableret en topformation på ugebasis.

S&P 500
S&P 500

S&P 500 har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 2100, som var et modstandsniveau i november/december. Nærmeste støtteniveau er ved 2000. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis og har været det i 6 uger. Konsolidering i niveauet 2050 har fået Momentum til at etablere en topformation på ugebasis. Den samme tendens ses i RSI på ugebasis.

Nasdaq Comp.
Nasdaq Comp.

Nasdaq Composite er fortsat i en faldende tendens trods købsignaler i Bollingerkanalen, som blev etableret for 4 uger siden. De glidende gennemsnit er blevet brudt af den stigende tendens indekset har været igennem siden bunden i februar. Der er en positiv tendens i både RSI og Momentum med en mindre korrektion i ugen, der er gået. Der er fortsat et ulukket ”gap” i grafen. Nærmeste støtteniveau er ved 4700, mens nærmeste modstandsniveau er ved 5000.
Strategi: Køb ikke for tidligt.*

Nikkei tester støtteniveauet
Det japanske bevæger sig fortsat i niveauet 15.500-17.000. Der er salgssignal i alle signalmodellerne både på dags- og ugeniveauet. Trods den kedelige udvikling i indekset så holder Momentum på månedsniveauet fast i etableringen af en bundformation. Der er ligeledes en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis. RSI er nede i det oversolgte niveau på ugebasis. Den overordnede tendens er fortsat faldende og indekset skal igennem 17.000.

Nikkei
Nikkei

Strategi: Afvent udviklingen.

Stockholm på ugebasis
Stockholm på ugebasis

OMX S30 er faldet tilbage til støtteniveauet 1350. På dagsniveauet er Bollingerkanalen i salg og har været det siden midten af marts. På ugebasis er Bollingerkanalen fortsat i køb på ugebasis. Trods tilbagefaldet i indekset så fortsætter MACD, Momentum og RSI at stige på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens og har etableret stigende bund og top. Den faldende tendens bliver dog først brudt ved at bryde igennem niveauet 1400.
Strategi: De svenske aktier ser fortsat interessante ud.

Invisio Com.
Invisio Com.

Invisio Communications tabte over 30 kr. fra toppen i december til bunden i februar. I februar ramte aktien niveauet 45 og har siden været i en stigende tendens og handles nu i niveauet 60-62. Stigningen i indekset har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis. Signalmodellerne er begge i salg på ugebasis, men først ved brud af niveauet 65 går Bollingerkanalen i køb på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, så man bør afvente udviklingen.

DAX på ugebasis
DAX på ugebasis

Frankfurt, Dax 30 har testet niveauet 10.000-10.100 og er blevet afvist og handles nu i niveauet 9600, som er et vigtigt støtteniveau fra februar og marts. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis og går først i køb ved brud af niveauet 10.100. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis, mens RSI er faldende på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen nedefra, hvilket indikerer, at der kan være en rebound på vej.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Solar konsoliderer sig
Byggeriet er ikke rigtigt kommet tilbage på niveauet som før krisen. Det betyder at Solar har måtte tilpasse sig udviklingen og indfører just in time levering til byggepladser og entreprenørselskaber.

For 2016 forventer Solar et aktivitetsniveau i installationsområdet på 2015-niveauet men med et uensartet marked i Europa. I Sverige forventes en positiv udvikling, mens udviklingen i Danmark og Holland forventes at være uforandret. I Polen er der en vækst i erhvervsmarkedet.

Offshore markedet er ramt af de lave oliepriser og vil fortsat spille en rolle i 2016. På industriområdet er der en svag positiv udvikling i både Danmark, Sverige og Polen.

Fundamentalt forventer selskabet en omsætning på niveau med 2015 for 2016. Omsætningen var på 10,5 mia. kr. og et resultat før skat på 201 mio. kr. Fundamental-analysen indikerer en fair pris i niveauet 380-395 mod dagens kurs i 344-346, hvilket giver et potentiale på 10 pct.

Solar på ugebasis.
Solar på ugebasis.

Teknisk har aktien konsolideret sig i niveauet 330-350. Den vandrette  formation trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er dog fortsat nede i det oversolgte niveau på ugebasis.

Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg på ugebasis. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen på dagsniveauet har etableret et købssignal. Aktien tages med på kandidatbænken, men ser først interessante ud ved brud af niveauet 350.

 

ALK-Abello holder fast i væksten
Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, som har stået på siden november, hvor kursen var 720-730. MACD har etableret en bundformation på ugebasis og er i en stigende tendens i modellen. Den samme tendens ses i Momentum og RSI på ugebasis.

ALK-Abello
ALK-Abello

Signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden midten af november. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 900. Nærmeste modstandsniveau er ved 1150 og herefter i niveauet 1210. Nærmeste støtteniveau er ved 950.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og har været det siden begyndelsen af januar. Falder aktien tilbage til niveauet 1000, så bør man samle op i aktien.

I februar sagde ALK-Abello farvel til Jens Bager, som har været direktør i 16 år. Forventer at den de leder efter skal have mere fokus på salget af selskabets produkter.

ALK-Abello lancerer deres tabletvaccine mod husstøvmider, som nu er godkendt i de første 11 europæiske lande. Lande som Tyskland og Danmark har allerede produktet på hylden og i løbet af foråret kommer flere lande med i Europa. I Japan, Nordamerika, Australien og  New Zealand bliver produktet lanceret.

Græstabletten har haft svært ved at bliver den store sælgert som man havde håbet på. Man vil fortsat hellere helbrede end forebygge, hvilket gør det svært at sælge tabletten i et marked, som passer på, at sygehusudgifterne ikke stiger.

Det bliver derfor interessant at se, hvordan salget af bynke- og cedertræsmedicin slår igennem i henholdsvis USA og Japan.

ALK-Abello lancerer allerede i 2015 en række produkter på nye markeder, men det er fortsat Europa, der udgør 75 pct. af omsætningen i selskabet efterfulgt af Nordamerika med 17 pct. og resten af verden med 8 pct. Et af de nye markeder ALK-Abello er kommet ind på et Tyrkiet, som viser en positiv vækst og efterspørgsel på selskabets produkter.

 

Guldet holder fast i niveauet

Guldet holder fast i niveauet omkring 1220-1260. Købssignalet i Bollingerkanalen og Parabolic er fortsat i køb på ugebasis og de sidste par dages stigning har fået Bollingerkanelen til at etablere et købssignal. Nærmeste modstandsniveau er ved 1280 og støtteniveauet er ved 1220. MACD har toppet på ugebasis og RSI er faldet til fra det overkøbte niveau på ugebasis.

EUR/USD fortsætter den stigende tendens og tester fortsat modstandsniveauet 1,14, som har stået på de sidste 6 dage. Der er positiv tendens i MACD og Momentum, hvilket indikerer, at et brud af niveauet 1,15 er indenfor rækkevidde.

NOK/DKK er fortsat i køb på ugebasis og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

SEK/DKK er fortsat i salg på ugebasis og kursen skal over 80,5, før der kommer et signalskifte. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en stigende tendens og har været det siden slutningen af december 2014.

Metalvaremarkedet har igen været uensartet i ugen der er gået. Bly, kobber og nikkel er faldet tilbage i ugens løb, mens tin holder niveauet.

Landbrugsmarkedet er fortsat uroligt. Sukkerpriserne, der var i en stigende tendens, er faldet tilbage og har brudt den stigende tendens, mens hvede og sojaolie stiger på ugebasis.  Man skal fortsat passe på med investeringer i landbrugsprodukter.

Brent Spot blev afvist i 42 og blev handlet ned til 38 i begyndelsen af april. Faldet har fået Bollingerkanalen til at gå i salg på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat køb i signalmodellerne på ugebasis.

Olieprisen
Olieprisen

RSI har etableret en topformation på ugebasis, mens der fortsat er en stigende tendens i MACD og Momentum på ugebasis.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.