Hold fast i strategien

IC Group er til salg.

Det er sommer og det kan være svært at følge med i markedet i den kommende tid. Men vigtigst er at holde fast i sin strategi, og det dækker også over en exit strategi.

Rockwool holder fast i den stigende tendens, der blev etableret i november efter bundformation i kursniveauet 1050 og i dag handles aktien i niveauet 1400. Den positive tendens i aktiekursen har trukket på de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 80 på ugebasis. Første modstandsniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1550. Aktien tages med på kandidatbænken.

FLSmidth afholdt onsdag kapitalmarkedsdag. Teknisk har aktien etableret en stigende tendens efter bundformationen, som aktien brugte 15 måneder på at etablere fra september 2015 til november 2016. Den seneste 1½ måned har aktien bevæget sig vandret i niveauet 390-420, hvilket har fået de tre indikationsmodeller til at toppe på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 400 og herefter i niveauet 380-390, mens nærmeste modstandsniveau er ved 450-460. Momentum på månedsniveauet ser fortsat stærkt ud, så hold øje med aktien.

Donald Trump sagde i sidste uge, at han ville sætte en stopper for et øget samarbejde mellem Cuba og USA. Det kan give medvind til Scandinavian Tobacco Group. Aktiekursen tog et dyk i forbindelse med kvartalsregnskabet hvor de måtte nedjustere, og kursen kom under 105, men i dag handles aktien i 110. Der er fortsat et ”gap” i niveauet 107,7-123,8. Er man på jagt efter udbytte og stabilt forbrug, så er Scandinavian Tobacco Group en mulighed.

Mælkepriserne holder sig over niveauet fra 2016 og er på niveauet med 2015. En stigende efterspørgsel på mælk løfter priserne, og det kan gøre mælkeproducenterne interessante og på det danske marked er der Firstfarms. Firstfarms ligger i en stigende trendkanal og det har stået på siden februar 2016, hvor aktien blev handlet i niveauet 38-40 og nu har aktien ramt niveauet 54-56 og nærmer sig topformationen fra 2014 i kursniveauet 60. Nærmeste støtteniveau er ved 53. Bryder kursen igennem niveauet 56, så er næste modstandsniveau ved 65. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

SP Group opjusterede i sidste uge og nu forventer selskabet en omsætning på mellem 1,8-1,9 mia. kr. og et resultat før skat og minoriteter i 150-170 mio. kr. Aktien er steget 78 pct. i år og har ramt en ny all time high. RSI har været oppe over 78 siden april. Der er lagt op til en korrektion i aktien og nærmeste støtteniveau er ved 1050 og herefter i niveauet 950.

Denne uge byder på Flügger og Harboes Bryggeri om onsdagen. Samme dag kommer H&M og KappAhl. Torsdag er der regnskab fra Nobina.

Flügger har oplevet en positiv tendens den seneste tid efter en bundformation ved årsskiftet, hvor aktien blev handlet i niveauet 320-330 og i dag er kursen oppe i 380. Aktien tester modstandsniveauet 380, der også blev testet i maj 2016, men blev afvist og aktien faldt tilbage. Den vandrette formation i aktiekursen gør, at de tre indikationsmodeller har etableret en topformation. Bryder kursen igennem 380 og næste modstandsniveau er ved 400, mens nærmeste støtteniveau er ved 370. Anbefaler at man afventer udviklingen.

C20 indekset på ugebasis.

C20-indekset holder fast i den stigende tendens og indekset har været oppe og teste niveauet 1020, men er blevet afvist i første omgang. Tilbagefaldet i indekset har ændret retningen på MACD og Momentum på ugebasis. RSI er fortsat oppe i det overkøbte niveau omkring 80.

Det korte glidende gennemsnit har støtte i niveauet 1000, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 940. Indekset har nu været i den stigende trendkanal siden november. Momentum på månedsniveauet peger fortsat opad, hvilket indikerer, at de danske aktier fortsat er interessante.

 

DK Portefølje
Hold fast den nuværende portefølje.Grundet studenterfejring af min datter fredag udkommer Trends i en kortere udgave.

Nordisk portefølje
Hæver målkursen og stop-loss på Astrazeneca.

 

Rally eller korrektion i sommeren?

De amerikanske nøgletal har været blandede den seneste tid, hvilket indikerer, at den positive økonomiske udvikling i USA er gået lidt ned i gear. Torsdagens nytilmeldte ledige landede lidt højere end ventet.

Den kommende uge byder på regnskab fra Nike Inc., Walgreens Boots Alliance, Monsanto, Micron Technology, General Mills, Conagra Brands samt Rite Aid Pharmacy.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Averages holder fast i den stigende tendens og de to sidste par dages tilbagefald har ikke ændret dette billede. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er en positiv tendens i MACD og RSI på ugebasis, mens der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis har tabt pusten og har brudt den positive tendens. Dow Jones næste modstandsniveau er ved 22.000, og mens der er støtte ved 21.100.

S&P 500

S&P 500 holder fast i den stigende tendens på ugebasis, som man ser det i Dow Jones. Korrektion i denne uge i indekset betyder ligeledes, at der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI og Momentum falder tilbage, mens der er en stigende tendens i MACD. Signalmodellerne er alle i køb og den nedre støttelinie i modellerne er ved 2350. Næste modstandsniveau er ved de 2490-2500. Momentum på månedsniveauet viser fortsat en positiv indikation og er i en stigende tendens.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite har fortsat sit åbne ”gap” fra den 9. og 12. juni i niveauet 6183,81-6320,04, hvor teknologi-aktierne faldt tilbage. Omvendt er der også et åbent ”gap” i niveauet 6243,31-6161,56, så der er lagt op til en interessant sommer med udsving i begge retninger. De tre indikationsmodeller er alle faldet tilbage, men trenden er fortsat opadgående. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 5900. Signalmodellerne er i køb på ugebasis.
Strategi: Hold på amerikanske aktier. 

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: IC Group, ALK-Abello og BankNordik.

IC Group-aktien er faldet tilbage og handles vandret i niveauet 140-150. Faldet i aktiekursen har efterladt aktien med et ”gap” i niveauet 158,5-162,5. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et købssignal og de glidende gennemsnit er tæt på et ”Golden Cross”. MACD er tæt på at etablere en bundformation på ugebasis, mens der er en svagt stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis, hvilket er positivt. Signalmodellerne er i salg på ugebasis og kursen skal over 160, før signalet ændres til køb. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet og aktien ser derfor interessant ud.

Den spekulative investor samler op nu og den langsigtede investor køber ved brud af det korte glidende gennemsnit ved kursniveauet 150.

ALK-Abello-aktien bevæger sig opad med stor volatilitet og i hop. I januar 2017 etablerede aktien et købssignal i ´Bollingerkanalen, og det holder fortsat, mens Parabolic er gået i salg på ugebasis. Divergensen indikerer, at markedsdeltagerne er uenige om udviklingen. RSI har etableret en bundformation på ugebasis, mens der fortsat er en faldende tendens i MACD og Momentum. De glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt oppefra, hvilket giver en negativ indikation, da det næste er et ”Death Cross”.

Nærmeste støtteniveaue er 950 og nærmeste modstandsniveau er ved 1100-1120. Tager aktien med på kandidatbænken.

BankNordik holder fast i den stigende tendens og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i forrige uge. Bollingerkanalen har etableret et købssignal i begyndelsen af maj og den nedre støttelinie er i niveauet 114. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 122 og herefter i niveauet 130.
Anbefaler køb på niveauet.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.