Gevinsthjemtagning på det danske marked

I 2020 kunne det danske marked levere et flot afkast, men i år er det gået lidt den anden vej, da mange af de grønne aktier har sat sig år til dato, hvilket har påvirket indekset negativt.Men torsdag tog flere af de grønne danske aktier revanche og indekset steg 2,48 pct.

The Drilling Company og 1972 (Mærsk Drilling) kunne meddele markedet mandag, at man havde vundet en kontrakt til en værdi af 14,5 mio. kr. i Sydkorea. Aktien ser interessant ud på niveauet i   200-210 og testes for 3. gang siden november. Aktien har etableret et nyt købssignal på dags- og ugeniveauet. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaler køb på niveauet. Endvidere er der et stort ”gap” i niveauet 235-272,4.

Stærkt regnskab fra Demant tirsdag sendte aktien op med over 10 pct. og dermed blev tredje gang lykkens gang, da kursen brød over 240. Stigningen betyder, at Bollingerkanalen er gået i køb igen efter 2 uger i salg. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI er kommet over 70. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på månedsbasis. Målkursen på langt sigt er 300. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Onsdagens regnskaber var lidt blandede, hvor Mærsk´s konservative udmelding for 2021 fik aktien til at falde, mens ALK-Abello steg med 7,3 pct. ALK-Abello slår sig nu på madallergier og samtidig lover man forbedringer af marginerne de kommende år. Teknisk ligger aktien i en stigende tendens. Der har været små tilbagefald i aktien, når interessen er forsvundet kortvarigt, men den er ”altid” kommet tilbage i forbindelse med deres regnskaber. Aktien ser interessant ud.

Flügger opjusterer igen onsdag deres forventninger, og det skyldes blandt andet, at der er startet flere renoveringsprojekter under COVID-19 pandemien. Det fik aktien til at stige X pct. Aktien er i en stigende tendens og har været det siden april og dermed er aktien tilbage kursmæssigt fra 2006.

Det giver en god indikations for andre selskaber indenfor brancher, som deltager i renoveringsprojekter, det kan være leverandører af vvs, vinduer eller tage. I Danmark dækker det Brdr. A&O Johansen, Solar samt Sanistål. I Sverige er det selskaberne Nibe, Inwido samt Nordic Waterproofing Holding.

De grønne aktier på det danske marked har det fortsat svært. Ørsted og Vestas er begge faldet med over 10 pct. siden årets begyndelse. Modsat er flere medicinal-selskaber steget som blandt andet Ambu, Bavarian Nordic samt Lundbeck.

I denne uge er der kun regnskab fra Topdanmark, da alle er gået på vinterferie, mens der kommer en voldsom bølge af svenske selskaber. Topdanmark bevæger sig fortsat vandret i niveauet 260-300 siden april sidste år. Afvent udviklingen.

Fortsat i køb på ugebasis.

C25-indekset er trods den positive stigning torsdag fortsat i en faldende tendens. Den faldende tendens betyder, at Bollingerkanalen er gået i salg igen på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i slutningen af januar.
På ugebasis har der været købssignal i Bollingerkanalen siden slutningen af april og de glidende gennemsnit holder fast i den positive tendens efter ”Golden Cross”, som blev etableret i begyndelsen af juni. Momentum er i en faldende tendens på ugebasis, mens RSI er i en stigende tendens. RSI er ved 65.
Nærmeste modstandsniveau er 1700 og herefter i niveauet 1795, mens der er støtte i niveauet 1640 og herefter i niveauet 1600.

 

DK Portefølje
Ørsted har brudt stop-loss og aktien er taget med på salgslisten.
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 3,0 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på -0,28 pct.
Trends holder ferie mandag til onsdag i næste uge.


Nordisk portefølje
New Wave har brudt målkursen. Fastholder aktien i porteføljen og hæver målkursen til 80.

Er det tid til en korrektion?
Nasdaq Composite er steget næsten 9 pct og S&P 500 er steget 4,2 pct. Spørgsmålet er, om det ikke er tid til en pause i den stigende tendens nu hvor regnskabssæsonen er ved at være slut.
Torsdagens amerikanske nøgletal viste blandt at antallet af ny tilmeldte ledige stiger mere end ventet. Der var ventet 760.000, men det ramte 793.000.

Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Walmart, Shopify,  Deere & Company, CVS Health Corp., Applied Materials, Twilio, Zoetis Inc., Ecolab Int. samt Palantir Technologies Inc.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens, der har stået på siden april. Bollingerkanalen på ugebasis har sin nedre kanallinie ved niveauet 3700 og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 3600.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er faldet tilbage, mens RSI fortsætter den stigende tendens i niveauet 60-70. Indekset kæmper med niveauet 3900.
Nærmeste støtteniveau er 3700 og herefter i niveauet 3600, mens der er modstand ved 4000 og herefter i niveauet 4100.

Nasdaq Comp. på ugebasis.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens, som ligeledes blev etableret i slutningen af april. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af maj.
Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 12.800 og det glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.200 som en støttelinie.
Nu bliver modstandsniveauet 14.000 testet og næste modstandsniveau er ved 14.500, og der er støtte i niveauet 13.500 og herefter i niveauet 13.000.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Nikkei stiger fortsat
Det japanske indeks holder fortsat fast i en stigende tendens og er igen gået i køb på dagsniveauet efter 5 dage i salg.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. For førstnævnte har der været et positivt signal siden begyndelsen af november, mens sidstnævnte har været i køb siden midten af maj.

Det japanske marked.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsbasis. Indekset tester nu bunden fra 1990. Nærmeste modstandsniveau er ved 33.000 og herefter i niveauet 36.000, mens der er støtte i niveauet 27.500 og herefter i niveauet 25.000.
Strategi: Anbefaler at man holder fast i sine japanske investeringsbeviser.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og det svenske indeks har givet et afkast på 7 pct. år til dato. Der er købssignal i alle modeller på dagsniveauet. Den samme tendens ses i de fleste modeller på ugebasis.

Det svenske hoved indeks på ugebasis.

Der er dog divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum er i en faldende tendens på ugebasis, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 68.
Nærmeste 2100 og herefter i niveauet 2175, mens der er støtte i niveauet 1850 og herefter i niveauet 1750.
Strategi: Ændre til Hold

 

Moment Group er for den investor, der forventer, at der bliver åbnet op for underholdningen i løbet af sommeren. Selskabet ejer en række teatre i Danmark, Norge samt Sverige som bla., omfatter Wallmans, Hamburger Börs samt Lisbergsteatern. Aktien er allerede steget over 50 pct. i år. Siden 2018 har det været i en faldende tendens i omsætningen, hvilket kan ses i aktiekursen, da den gik fra 22 til 6 tilbage i 2018 og 2019. I forbindelse med coronas indtog i samfundet faldt aktiekursen yderligere ned til 1. Siden december er aktien blevet handlet op fra 1,5 til nu 3. Der blev etableret en dobbelt bund i oktober og november på dagsniveauet.

Stigningen har givet købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70 og MACD er over 0 på ugebasis. Der er en stigende tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Aktien ser interessant ud på niveauet. 

Frankfurt DAX 30 holder sig over 14.000, og der er fortsat en stigende tendens, hvilket betyder, at der er købssignal i både Bollingerkanalen på dags- og ugeniveauet.

Det tyske indeks på ugebasis.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.200 som en støttelinie på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er i en faldende tendens, mens RSI stiger og har ramt niveauet 65.
Indekset leger med 14.000 så næste modstandsniveau ved 14.500 mens nærmest støtteniveau er ved 13.300 – 13.400 og herefter i niveauet 12.700 – 12.800.
Strategi: Hold på det tyske markedet.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er DSV Panalpina og Boozt
Er DSV Panalpina en opsamlingsmulighed? Aktien startede året med en faldende tendens, men har nu rettet sig og stiger, hvilket har givet købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 5 dage siden.

DSV på ugebasis.

På ugebasis er der etableret købssignal efter 10 uger i salg. De glidende gennemsnit på 8 og 24 er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et købssignal i løbet af 2-3 uger. Der er en positiv tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70, men MACD er fortsat under 0. Momentum er i en stigende tendens på ugebasis og den seneste top ligger højere end den foregående.
Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.
Nærmeste modstandsniveau er 1150 og herefter i niveauet 1395, mens der er støtte i niveauet 940 og herefter i niveauet 895-900.Boozt
leverede tirsdag et regnskab, der viste et fald i bruttomargin på 0,2 fra 43,2 pct. til 43 pct., ikke det helt store fald, men skuffende med tanke på potentialet i 2020 med nedlukning af de store købscenter. Aktien ligger i en stigende tendens, men en bund i december i niveauet 115 og den seneste bund i slutningen af januar ligger i niveauet 115-120, som ligger højere end den foregående. Der er etableret købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen.
RSI har ramt 78 og MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er 155-160 og herefter i niveauet 175-180. Nærmeste støtteniveau er ved 120 og herefter i niveauet 95. Der er spekulativt køb i aktien, da der ikke er meget graf-materiale at arbejde med, da aktien er ny.

Stigende oliepris
Guldet har rettet sig, men den faldende tendens er endnu ikke brudt. Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1780 og herefter i 1675. Nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter i niveauet 1950.

Guldet på ugebasis.

SEK/DKK: Den danske krone er blevet styrket og det har givet en lille svækkelse til den svenske krone.

EUR/USD: Har brudt den faldende tendens og er handlet op over de 1,21. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet, mens der er salgssignal på ugebasis.

Metalmarkedet: Der er rebound i industrimetallerne i denne uge og de fleste af metallerne tester nye all time high. Dog ikke zink, som er faldet med 2 pct. siden årsskiftet.

Landbrugsmarkedet: De forskellige landbrugsprodukter fortsætter overordnet sidste uges udvikling. Eneste ændring er et mindre fald i rispriserne.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens. RSI bevæger sig vandret i niveauet 80-90 og det har stået på siden årets begyndelse. MACD er stigende, mens Momentum er faldende. Nærmeste modstandsniveau er 63 og herefter ved 65-66. Nærmeste støtteniveau er ved 55 – 57 og herefter i niveauet 51-52.

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, ,

Kommentarer er lukket.