Genmab blev ramt og Europa stjæler fokus

Fortsat købssignal på ugebasis.

Uroen i Italien har skabt nervøse markeder, hvilket har fået renterne til at stige i Sydeuropa og banke aktierne til at falde. Men det er ikke kun i Italien den er gal, for den spanske premierminister Mariano Rajoy skal i dag fredag modstå en mistillidsvotum i det spanske parlament omkring korruptionsskandalen i Rajoys eget parti (Partido Popular). Det kan give nyvalg i Spanien inden længe og giver medvind til Euro-skeptikerne, også i Spanien.

Så var det Genmabs tur til at opleve et to-cifret kursfald. Kursfaldet skyldes, at Janssen stopper et kombinationsforsøg med Darzalex for behandling af lungekræft.

Teknisk har aktien fundet støtte i niveauet omkring 950, hvilket også tilbage i april 2016 var et støtteniveau i den stigende tendens. Faldet har udløst salgssignaler i både Bollingerkanalen og Parabolic. Momentum på månedsniveauet har længe været i en faldende tendens, hvilket viser, at hastigheden i aktien er gået ud og den på nuværende niveau er uinteressant.

Der har været pæn volatilitet i G4S-aktien i denne uge. På dagsniveauet har der været køb i aktien siden april i år, hvor der blev etableret et ”Golden Cross” i aktien og samtidig gik Bollingerkanalen i køb. På ugebasis er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Golden Cross”, og der er en positiv tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 25 og herefter i niveauet 28, mens nærmeste støtteniveau er ved 21,5-22. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Firstfarms meddelte tirsdag, at man havde købt et tjekkisk landbrug med fokus på svine- og planteproduktion. Købet bliver finansieret med nye aktier i Firstfarms samt et konvertibelt obligationslån på 19,9 mio. kr. Meddelelsen får Firstfarms til at stige med XX pct. Aktien har konsolideret sig i niveauet 48-53 siden februar. Der er en positiv tendens i Momentum både på uge- og månedsniveauet. RSI har ramt 68 på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 54 og herefter i niveauet 60, men der er støtte i niveauet 48-49 og herefter ved 46. Aktien ser teknisk interessant ud. Pas på der er lav likviditet i aktien og jeg ejer selv aktier i selskabet.

Matas-aktien har taget et dyk ned til støtteniveauet ved 66-68, som var et støtteniveau i februar. Faldet har fået Bollingerkanalen til at gå i salg på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. På ugebasis holder købssignalerne fortsat i Bollingerkanalen og Parabolic, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket er et negativt tegn. Der er topformation i alle indikationsmodellerne på ugebasis, hvilket bekræfter, at Matas-aktien er presset. Afvent udviklingen.

SAS tabte også pusten ovenpå regnskabet i denne uge, men ser ud til at have fundet støtte i niveauet 14,2-14,4 og dermed holder aktien fast i den overordnede stigende tendens. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg og har været det siden midten af december, mens Parabolic holder fast i købssignalet. Der er en negativ tendens i Momentum på månedsniveauet, hvilket indikerer, at man skal holde sig væk. Nærmeste modstandsniveau er ved 16 og herefter i niveauet omkring kurs 18.

Fortsat købssignal på ugebasis.

C25-indekset er faldet tilbage til støtteniveauet ved 1100, som også var blevet testet i april, hvor støtten holdt. Der er divergens mellem de to signalmodeller Bollingerkanalen og Parabolic. Bollingerkanalen er i køb og har været det siden begyndelsen af denne måned, men bryder kursen igennem 1100, så bliver der etableret et salgssignal i modellen. Parabolic er derimod gået i salg på ugebasis. De glidende gennemsnit er ikke blevet brudt nedefra, og det indikerer, at man ikke har noget interessant signal i kursgrafen endnu. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket giver en positiv indikation på langt sigt. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket er positivt. Nærmeste støtteniveau er ved 1100, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1140 og herefter i niveauet 1170.

 

DK portefølje
Sælger Scandinavian Tobacco Group. Novo Nordisk og Schouw er på salgslisten.

Nordisk portefølje
Trelleborg og KABE Husvagnar er på salgslisten.

 

Igen gode nøgletal fra USA

Torsdag leverer USA igen en række positive nøgletal med øget forbrug, stigende kerneinflation samt en stigende Chicago PMI. Det eneste tal, som skuffede var igangværende bolighandler.

PepsiCo købte i denne uge Bare Foods, som producerer sunde, bagte frugt-  og grønsagssnack. De store producenter mærker forbrugerne skifte i vaner og øget fokus på sundhed. I Sverige findes en producent, der minder om Bare Foods nemlig Rootfruit, som producerer chips af rodfrugter. Teknisk er aktien handlet vandret i niveauet 6,8-8,0 de sidste par måneder. Aktien har været i kurs 16 i begyndelsen af 2015. Aktien er på aktietorget og har ikke meget omsætning, så vær forsigtig. Endvidere kender jeg nærtstående person, som ejer aktier i selskabet.

Dow Jones Industrial Average fortsætter den vandrette formation i niveauet 24.500-25.000. Trods den vandrette formation på ugebasis så er der en positiv tendens i de to af de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er tæt på at bryde igennem 0 og Momentum ligger i en stigende kanal. RSI er under 50.Nærmeste støtteniveau er ved 23.500, mens nærmeste modstandsniveau er 25.000.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 har etableret en kileformation med faldende toppe og stigende bunde. Overordnet så er der fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI har ramt 75. Der er divergens mellem Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Sidst der var divergens mellem disse modeller var fra efteråret 2014 og frem til efteråret 2015. Kursstigningen har igen trukket det korte glidende gennemsnit op, men det lange glidende gennemsnit ligger fortsat øverst som en modstandslinie. Nærmeste støtteniveau er ved 2550-2600, som blev testet i april og maj, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2740 og herefter i niveauet 2800.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite nærmer sig en test af modstandsniveauet 7600, og samtidig har man lukket ”gappet” fra marts. Nærmeste støtteniveau er ved 7200. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis og har været det siden december. De glidende gennemsnit har igen etableret et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i både Momentum og MACD på ugebasis.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Støtte ved 22.000?
Det japanske marked ser ud til at have fundet støtte i niveauet 22.000. På dagsniveauet er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og kursgrafen. På ugebasis holder modellerne fortsat fast i købssignalet og de glidende gennemsnit skærer hinanden i denne uge. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, men der er svaghedstegn i MACD, som er ved at etablere en mindre top-formation.

Det japanske indeks.

Momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens, så hold øje med støtteniveauet ved 22.000. Nærmeste modstandsniveau er ved 23.000
Strategi: Ændre til hold på japanske aktier.

 

OMX Stockholm 30 holder fast i sidste uges salgsignal på dagsniveauet, idet de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og Bollingerkanalen er i salg. På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet MACD har etableret en mindre top og der fortsat er en positiv tendens i Momentum og RSI.

S30 på ugebasis.

Momentum er i en faldende tendens på månedsniveauet, hvilket indikerer, at man ikke skal tanke helt op af svenske aktier. Nærmeste støtteniveau er ved 1550 og herefter i niveauet 1525, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1575-1590 og herefter i niveauet 1620-1630. Der blev ikke købt nogen aktier til porteføljen, da Italien-uroen kom i vej og vi må se, om det bliver i denne uge.
Strategi: Forventer at der skal købes enkelte eller to aktier til porteføljen i næste uge.

Stora Enso med stærk Momentum. Efter en konsolidering i niveauet omkring 175-180 så stiger aktien igen, og der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet.

Ny optrend i Stora Enso.

På ugebasis har aktien været i køb siden oktober og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 212-220, mens der er støtte i niveauet 170 og herefter 160. Anbefaler køb af aktien på niveauet.

Frankfurt Dax har tabt Momentum i ugen, der er gået, hvilket har fået modellerne til at gå i salg på dagsniveauetm, mens der fortsat er er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 12.600 og herefter i niveauet 12.400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 13.200, som blev testet for 8 dage siden og så i niveauet 13.500 der blev testet tilbage i februar.

DAX på ugebasis.

Momentum på månedsniveauet er i faldende tendens og har været det siden begyndelsen af 2017.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 er: Tryg, Nilfisk og DSV.
Tryg har etableret en svagt stigende tendens og handles nu i niveauet 144-149 mod 138-140 for 1½ måned siden. Stigningen har fået Bollingerkanalen og Parabolic til at etablere et købssignal på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder den stigende tendens, bliver der etableret et ”Golden Cross”.

Ny vækst i Tryg.

Der er en positiv tendens i Momentum, MACD og RSI på ugebasis, hvilket bekræfter den stærke trend i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 155 og herefter er de i niveauet 170, mens nærmeste støtteniveau er ved 138-140 og herefter i niveauet 132-134. Har man ikke forsikring i porteføljen, så ser Tryg interessant ud på det nuværende niveau.

Nilfisk tester igen bundformation omkring 286-288, som også blev testet i slutningen af marts og begyndelsen af april i niveauet 282-288. Holder støtteniveauet er der et ”gap” oppe i niveauet 328-335 fra slutningen af februar. Der er divergens mellem signalmodellerne og kursgrafen på ugebasis, idet Bollingerkanalen på ugebasis har etableret et købssignal, mens Parabolic fortsat er i salg og de glidende gennemsnit i kursgrafen er endnu ikke blevet brudt nedefra.

Er der en dobbelt bund i Nilfisk.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er dog under 50 og MACD er under 0, hvilket indikerer, at det er for tidligt at samle op i Nilfisk. Tager aktien med på kandidatbænken.

DSV har efter et kort salgssignal i februar, marts og april ændret signal til køb på ugebasis. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 90, hvilket indikerer, at aktien er overkøbt på nuværende tidspunkt. Der er ligeledes en positiv tendens i MACD, selvom hastighed er aftagende.

DSV stiger igen.

Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, hvilket giver en positiv indikation på langt sigt. Nærmeste modstandsniveau er ved 600, mens nærmeste støtteniveau 500. Der er ”gap” i niveauet 515,8-524,4. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.  

Overreaktion i olien
Guldet
har fundet støtte og er steget til niveauet 1300 og det første købsignal er blevet etableret i guldet på dagsniveauet. Der er salgsignal i guldet på ugebasis, så markedet er fortsat roligt i forhold til de geopolitiske udmeldinger.

Er bund fundet ??

EUR/USD: Har fundet støtte i niveauet 1,16-1,17 og nærmeste modstandsniveau er ved 1,19 og støtten er i niveauet 1,15

SEK/DKK: Testede modstandsniveauet 73 og blev i første omgang afvist og nu handles den svenske krone i niveauet 72-72,5.

Metalvaremarkedet: Tin taber pusten og falde tilbage, mens bly får lidt medvind og stiger. Aluminium falder ligeledes tilbage, mens kobber, nikkel og zink er uforandret i forhold til sidste uge.

Landbrugsmarkedet: Den største ændring på det marked er, at sukker stiger kraftigt, mens kakao falder tilbage. Endvidere stiger flere kornsorter grundet de vejrlige forhold rundt omkring på kloden.

Skal olie over 80 dollar igen??

Brent Spot var nede og teste støtteniveauet 75 og er siden blev handlet op i niveauet 78. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis, mens RSI er faldet tilbage til 70.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.