Gassen er gået af markedet

Mandag bød på to overraskelser. Søren Skou siger farvel til A. P. Møller-Mærsk. Chr. Hansen Holding fusioneres med Novozymes, men Novozymes som det fortsættende selskab. Chr. Hansen- aktien sluttede mandagen med en stigning på 17,6 pct., mens Novozymes tabte 15,2 pct.

Lundbeck holder fast i købssignalet på ugebasis som blev etableret i Bollingerkanalen for 6 uger siden. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 29 som en modstandslinie.
Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 65 på ugebasis og MACD er over middelværdien 0. Momentum har været i en stigende tendens siden midten af oktober. Aktien ser interessant ud på niveauet (jeg ejer selv aktier i selskabet).

Skako som er et small cap-selskab kunne tirsdag meddele, at man havde indgået en aftale med en større international kunde. Anlægget skal leveres i 2024 og vil påvirke resultatet i 2023 og 2024. Teknisk er aktien i en stigende tendens, der startede i begyndelsen af november og nu testes modstandsniveauet 65, som blev testet i april/maj. På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 2 uger siden.
RSI er over 80 og MACD er over middelværdien. Momentum er i en stigende tendens og har været det siden bunden i oktober. Bliver modstandsniveauet 65 brudt, er næste modstandsniveau ved 75 og herefter i niveauet 85, mens der er støtte i niveauet 60 og herefter i niveauet 54. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Det er ikke hver dag man ser, at en udenlandsk investor øger sin eksponering i en mindre dansk virksomhed som TCM Group. Den nye aktionær som har passeret 10 pct. er Paradigm Capital Value Fund. Teknisk er aktien i en faldende tendens. Ved årsskiftet lå kursen i 160 og nu handles aktien i niveauet 62-66. Der er salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et Death Cross i januar. De tre indikationsmodeller er derimod i en stigende tendens. RSI har ramt 33 og MACD er under 0. Afvent udviklingen.

Ordrer ruller stiller og roligt ind til Vestas her på årets sidste måned som altid. Teknisk fortsætter Vestas-aktien den stigende tendens og handles nu i niveauet 200-210. På dagsniveauet er der købssignal i alle modeller og det samme gør sig gældende på ugebasis. RSI har ramt 90 og MACD er over 0. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum. Nærmeste modstandsniveau var 200 og nu handles kursen over. Nærmeste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 270, mens der er støtte i niveauet 180 og herefter i niveauet 150. Aktien ser interessant ud på niveauet.

I den kommende uge er der regnskab fra Roblon som allerede har afleveret hovedtal i sidste uge.

C25-indekset er faldet tilbage i ugens løb og lukker indekset under 1700, etablerer Bollingerkanalen et salgssignal på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 1680 som en støttelinie.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 1 uge siden. Ofte når der er etableret et Golden Cross, så skal det lange glidende gennemsnit testes for at se, om det kan holde og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1630. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har været i 90 og er nu faldet tilbage til 88. MACD er stigende og er over. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på ugebasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1750 og herefter i niveauet 1800, mens der er støtte i niveauet 1650 og herefter i niveauet 1550. Den overordnede tendens i det danske marked er positiv. Men man skal afvente udviklingen i den kommende tid for at se, hvor mange salgssignaler der dukker op.

DK Portefølje
Jyske Bank, UIE og Noble er på salgslisten. 

Nordisk portefølje
Yara er på salgslisten. 

 

Der var ikke julegaver fra Fed
Fed mener stadig, at renten skal hæves i det nye år, dog i et mindre tempo. Antallet af nytilmeldt ledige ramte 211.000 mod forventede 227.000. I modsatte retning trak detailsalget som viste et fald op 0,6 pct.

Regnskaber i den kommende uge: Nike, Micron Technology, General Mills, Cintas Corp., FedEx, Paychex, HEICO Corp., The Toro Company samt CarMax og Worthington Industries.

S&P 500 har etableret salgssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et Death Cross.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 har i denne uge etableret et Golden Cross i denne uge.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 60 og MACD er over middelværdien 0. Momentum er i en stigende tendens og har været det siden begyndelsen af november, hvor modellen etablerede en bundformation.

Der er huller hist og pist. Skalvi først ned for så at komme op.. det tyder det på.

Nasdaq Composite er fortsat i salg på dagsniveauet. Bollingerkanalen har været i salg 7 dage og de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross i dag. På ugebasis er Bollingerkanalen fortsat i køb og har været det i 3 uger. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.500.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50, mens MACD er under middelværdien 0. Momentum fandt en bund i begyndelsen af november og har været i en stigende tendens siden.
Modstandsniveauet 11.500 er blevet testet i ugen der er gået, men ikke brudt. Næste modstandsniveau er ved 12.000, mens der er støtte i niveauet 10.500 og herefter i niveauet 10.200
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Kan Nikkei holde fast?
Der er blandede signaler på dagsniveauet. Der er etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross og et salgssignal. På ugeniveau er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 2 uger siden. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 65 og MACD er over middelværdien 0. Momentum er i en stigende tendens og det har stået på siden bunden i slutningen af oktober.

Nærmeste modstandsniveau er ved 29.000 og herefter i niveauet 29.500, mens der fortsat er støtte i niveauet 27.500 og herefter i niveauet 25.500.
Strategi: Har hold på det japanske marked via investeringsforeninger.

Hang Seng med købssignal. Kina løfter coronarestriktioner og samtidig holder de kinesiske myndigheder gang i en lempelig pengepolitik for at holde hånd under det kinesiske boligmarked. Det betyder, at kinesiske aktier har etableret købssignal på ugebasis. Bollingerkanalen er gået i køb for 4 uger siden og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Holder tendensen, vil der i løbet af 2-3 uger blive etableret et Golden Cross. RSI har ramt 60 på ugebasis og MACD er over middelværdien 0. Momentum er stigende og det har stået på siden månedsskiftet oktober/november.
Strategi: Køb en ETF el. investeringsforening der dækker Kina.OMX Stockholm 30
holder sig fortsat over 2100, men kan niveauet holde? Der er fortsat købssignal i alle modellerne både på dags- og ugeniveauet.
Der er en positiv udvikling i de tre indikationsmodeller. RSI er oppe i niveauet 90 og MACD er over 0. Momentum er ligeledes i en stigende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 2150 og herefter i niveauet 2200, mens der er støtte i niveauet 1900 og herefter i niveauet 1850.
Strategi: Ændre fra køb til hold.

Elekta har på dagsniveauet købssignal i Bollingerkanalen i slutningen af november. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede i midten af november et Golden Cross. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på siden starten af november. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et Golden Cross i løbet af 2-3 uger.
RSI er i niveauet 58, mens MACD har passeret 0. Der er en stigende tendens i Momentum som har stået på siden begyndelsen af november. Formationsmæssigt er der etableret en dobbelt bund i niveauet 55: Den første er i september og den anden er i slutningen af oktober. Aktien ser interessant ud på niveauet.

 

Det har været noget op og ned i den uge.

Frankfurt DAX konsoliderer sig i niveauet omkring 14.000 – 14.500. På dagsniveauet er der etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger side om side. Der er købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og de glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross tilbage i slutningen af november. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 14.250 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.400.
De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er over 90 og MACD er over 0. Momentum er i en stigende tendens og har været det siden slutningen af oktober.
Nærmeste modstandsniveau er ved 15.000 og herefter i 15.400, mens der er støtte i niveauet 14.000 og herefter i niveauet 13.000.
Strategi: Afvent udviklingen i det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er cBrain og Schouw.
Hvorfor har Trends beholdt cBrain i porteføljen? Aktien har brudt stop-loss og aktien har været i en faldende tendens siden september 2021 frem til oktober. Engang imellem bliver man bare forelsket i en aktie og har ikke solgt den i tide.
Derudover skal verden digitaliseres og her har cBrain store muligheder med deres programmer.
Teknisk er der etableret et salgssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et Death Cross.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret for 5 uger siden. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et Golden Cross i denne uge.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70 og MACD er over 0. Momentum er i en stigende tendens og har været det siden slutningen af oktober. Nærmeste modstandsniveau er ved 200 og herefter i niveauet 220, mens der er støtte i niveauet 160 og herefter i niveauet 125. Afvent udviklingen.

Schouw-aktien fandt en bund i oktober i niveauet 435 og de glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross på dagsniveauet i slutningen af oktober, mens Bollingerkanalen har etableret et salgssignal for 5 dage siden.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret for 4 uger siden. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et Golden Cross i løbet af 1-3 uger.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 75 på ugebasis og MACD er over 0. Der er en positiv udvikling i Momentum på ugebasis og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra i slutningen af november.
Nærmeste modstandsniveau er ved 540 og herefter i niveauet 570. Der er støtte i niveauet 500 og herefter i niveauet 475. Aktien ser interessant ud på niveauet.

 

Guldet over 1800
Guldet er kommet over 1800 i denne uge. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et salgssignal mens Bollingerkanalen er i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross i begyndelsen af november og på ugebasis er det sket for 1 uge siden. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

SEK/DKK: bevæger sig vandret i niveauet 68-69. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 69 og herefter i niveauet 70, mens der er støtte i niveauet 68.

EUR/USD: fortsætter den stigende tendens og nu er krydset over 1.05. RSI har ramt 95 på ugebasis.

Metalmarkedet: Uensartet tendens i industrimetallerne. Der er en stigende tendens i bly og zink, mens aluminium, kobber og nikkel bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Det har været en uensartet uge med stigninger i kaffe, kakao og havre, mens der har været fald i smør og rapsolie.

Brent har rettet sig i ugen der er gået og nu handles den i niveauet omkring 82. Der er salgssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit på ugebasis har etableret et salgssignal i juli. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er tæt på at ramme 30 og MACD er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 75 og nærmeste modstandsniveau er ved 85.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.