Forrygende uge på markedet

Virus eller ej – markedsdeltagerne gik indkøbsamok i ugen, hvilket har fået markederne til at stige stort set over hele linien – selv det russiske indeks er steget og det er på trods af  en faldende oliepris. Endvidere dukkede der nyhed op onsdag om at britiske læger havde fundet en kur mod coronavirus.

Tirsdagens regnskab fra Carlsberg viste en pæn omsætningsfremgang og en pæn fremgang på bundlinien. Markederne i Europa er stabile, mens der kan gøres endnu mere på de asiatiske markeder, hvor Carlsberg ikke er nr. 1 på særlige mange markeder. I Østeuropa er Carlsberg fortsat presset af vigende markeder.
Teknisk er aktien kommet tilbage i den stigende tendens efter regnskabet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1000 som en støttelinie og signalmodellerne er alle i køb på ugebasis. RSI er 58 og MACD stiger igen. Momentum stiger på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 1100 og herefter 1200, mens nærmeste støtteniveau er ved 980 og herefter i niveauet 940.

Onsdag var der blandt andet regnskab fra Novo Nordisk, Danske Bank og Vestas. Vestas leverede et regnskab, der viste vækst i omsætningen, men bundlinien står stille. Trods det så hæver Vestas udbytte til 7,93 kr. pr. aktie mod 7,44. Markedsdeltagerne var også godt tilfredse med ordrebeholdningen, hvilket fik aktien til at stige med over 5 pct., hvilket har sendt Bollingerkanalen tilbage i køb og trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Aktien ser igen stærk ud på niveauet.

Novo Nordisk leverede et regnskab, der fik aktien til at stige med mere end 10 kr. Aktien har været i en stigende tendens siden juli/august, hvor aktien blev handlet i niveauet 320. Den stigende tendens i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI er over 80. I Momentum er den forrige bund under den seneste. Nærmeste støtteniveau er er ved 410 og herefter i niveauet 480, mens nærmeste modstandsniveau er ved 450 og herefter i niveauet 495. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Coloplast havde en pæn vækst i deres seneste kvartalsregnskab, som var bedre end hvad markedsdeltagerne havde ventet. Det fik aktien til at stige med over 4,7 pct. Torsdagens stigning sendte aktien over 900 og RSI er tæt på 80.
De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af januar og i Bollingerkanalen blev der etableret et købssignal i midten af december. Aktien ser interessant ud på nuværende niveau. Næste modstandsniveau er ved 1000 og herefter i niveauet 1100, mens nærmeste støtteniveau er 850 og herefter i niveauet 820.

I denne uge er der regnskab fra FLSmidth om tirsdagen og ellers er det ret stille på regnskabsfronten i Danmark, da der er vinterferie i store dele af landet. Derimod kommer der masser af regnskaber fra interessante udenlandske virksomheder.

All time high.

C25-indekset har taget et hop op i niveauet 1340, hvilket er all time high. Stigningen i aktiekursen trækker op i Momentum på ugebasis og den er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Bollingerkanalen har været i køb siden slutningen af oktober. RSI er tæt på 80. Det danske indeks ser interessant ud. Næste modstandsniveau er ved 1350 og herefter i niveauet 1375, mens der er støtte i niveauet 1280 og herefter i niveauet 1240.

DK Portefølje
BEMÆRK at tendens udkommer ikke i næste uge. Porteføljen har år til dato givet et afkast på 8,3 pct. mod 7,1 pct. for C25. Har hævet målkursen og stop-loss i Novo Nordisk og Novoymes. Har hævet stop-loss for Schouw.

Nordisk portefølje
Køber Nokia til porteføljen. Kongsberg Automotive og Rottneros er på salgslisten.

USA fortsætter op – all time high igen
Torsdagens amerikanske nytilmeldte ledige overraskede positivt, da kun 202.000 meldte sig mod forventede 217.000.  Fredag kommer der kongen af nøgletal – den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Alibaba, Cisco, PepsiCo, NVIDIA, CVS Health, Global Payments, The Kraft Heinz samt Welltower.

S&P 500 har taget en rebound efter indekset var nede og teste niveauet 3220 for 5 dage siden. Det betyder, at der fortsat er købssignal i indekset i flere modeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3100, mens Bollingerkanalens nedre støttelinie ligger i niveauet 3200.

TId til en pause i det amerikanske indek.

Nærmeste modstandsniveau er fortsat 3350 og herefter i niveauet 3400, mens nærmeste støtteniveau er ved 3250 og herefter i niveauet 3150. Momentum har etableret en dobbelt top på månedsbasis – er det et tilfælde eller en advarsel om dårligere tider? Hold øje med dit stop-loss.

Nasdaq Composite er brudt igennem modstandsniveauet 9400 og på vej mod næste modstandsniveau ved 9500 og herefter i niveauet 9550. Der er købssignal i alle modeller på ugebasis. Men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at markedet har brug for en pause i den stigende tendens. MACD har toppet og peger nedaf, mens der er en stigende tendens i både RSI og Momentum på ugebasis.

Ny all time high. Rammer vi 10.000 i den måned.

Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 8600, hvilket er et godt stykke fra den nuværende kurs i indekset. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation, men overordnet er tendensen opadgående.
Strategi: Fortsat Hold på det amerikanske indeks.

 

Skifter signalet i Japan?
Det japanske indeks var en tur i niveauet 23.000, men har taget sig en tur retur til lige under 24.000. Stigningen har fået Bollingerkanalen på dagsniveauet til at gå i køb og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet.

Nyt købssignal på vej i Japan??

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens det det lange glidende gennemsnit blev testet som en støttelinie, men ikke brudt. Der er etableret en bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 60. Nærmeste støtteniveau er ved 23.000 og herefter i niveauet 22.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 24.500 og så i niveauet 25.000
Strategi: Går indekset over 24000, så ændres signalet til køb.

OMX Stockholm 30 holder fast i niveauet omkring 1850. På ugebasis er der fortsat køb i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1750 som en støttelinie. Der er en stigende tendens i både RSI og Momentum på ugebasis.

Stærk udvikling i Stockholm.

RSI er over 70. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1875 og herefter i niveauet 1895, mens nærmeste støtteniveau er ved 1775 og så i niveauet 1700.
Strategi: Køb på det svenske marked.

Amerikanerne er ude efter Nokia eller Ericsson, da de mangler en producent af netværk i USA. Det har fået begge aktier til at stige i dag. Begge har et ”gap” i deres graf på dagsniveauet, som over tid skal lukkes. Ericsson har næsten lukket sit ”gap”. Nokia er gået i køb på ugebasis, mens Ericsson fortsat er i salg på ugebasis i Bollingerkanalen og kursen er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. MACD er under 0 og RSI er over 40.

Nokia har etableret købssignal både på Bollingerkanalen og i Parabolic. Det lange glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt nedefra. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme positive tendens er der i Momentum på månedsniveauet. Anbefaler køb af Nokia og tager aktien med i porteføljen.

Frankfurt DAX 30 har genetableret sit købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit blev testet, men ikke brudt og nu ligger det som en støttelinie i niveauet 13.000. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum fortsat falder, mens den negative er aftagende og der er en stigende tendens i RSI, som har ramt 60 på ugebasis.

DAXén på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 14.000 og herefter i niveauet 14.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 12.500.
Strategi: Køb på det tyske indeks.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er GN Store Nord og Rockwool.
GN Store Nord har genetableret sit købssignal på dagsniveauet efter denne uges stigning. På ugebasis har signalmodellerne været i køb siden november og dengang blev aktien handlet i niveauet 290-295 mod dagens kurs i 380. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af december. Men der er lige divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet de bevæger sig vandret i niveauet. RSI er lige over 70 og MACD er over 0.

Afvent udviklingen.

Momentum på månedsniveauet har etableret en dobbelt bund, hvilket giver et stærkt signal i aktien. Nærmeste modstandsniveau 425 og herefter 450, mens der er støtte i niveauet 340 og herefter i niveauet 310. Anbefaler at man samler op ved tilbagefald.

Rockwool har taget et pænt hop op i forbindelse med fremlæggelse af regnskabet og holder dermed fast i den stigende tendens, der er i aktien. De to signalmodeller Bollinger og Parabolic har været i køb siden november og slutningen af november. De tre indikationsmodeller havde alle mistet lidt fart, men stiger igen på ugebasis. RSI har ramt 78 og MACD er over 0.

Er 2020 Rockwool år?

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1450 som en støttelinie. Momentum på månedsniveauet har været i en stigende tendens siden foråret 2019, hvilket bekræfter, at aktien ser interessant ud.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1850 og herefter i niveauet 2100. Fastholder køb på aktien på niveauet.

Guldet har tabt pusten
Guldet har tabt pusten i takt med den positive udvikling man ser på aktiemarkederne. Markedsdeltagerne har valgt at sælge eller reducere deres position. Momentum på månedbasis er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at guldet kan falde yderligere den kommende tid.

SEK/DKK: testede støtteniveauet 70, men har siden rettet sig og handles nu i niveauet omkring 71. På dagsniveauet er der etableret nyt købssignal i både kursgrafen og Bollingerkanalen.

EUR/USD: har taget endnu et dyk og handles i niveau under 1,1 for første gang siden efteråret 2019. Valutakrydset er gået i salg på ugebasis.

Metalmarkedet: er faldet tilbage og der er en negativ tendens i alle industrimetaller. Kina mangler i markedet.

Landbrugsmarkedet: er også blevet ramt af manglende efterspørgsel af blandt andet palmeolie samt flere mælkeprodukter og grise- og oksekød. Bomuld er også gået i salg, mens majs, havre og hvede bevæger sig vandret.

Brent Spot har testet støtteniveauet ved 54, som i første omgang ser ud til at holde. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum falder, mens RSI har etableret en bundformation og stiger. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og Bollingerkanalen er i salg på ugebasis.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.