FED-referatet ødelagde den gode stemning

Det startede ellers stille og roligt ud, men et referat fra FED onsdag aften satte gang i nervøsiteten hos markedsdeltagerne og sendte markedet ned torsdag.
I den anden ende er den finansielle sektor, som er kommet godt fra start. Jyske Bank, Spar Nord og Sydbank er alle steget med mere end 7 pct.

Vestas’ ordreindgang mellem jul og nytår skuffede. Dermed startede ugen med et mindre fald i Vestas. Er fortsat i en faldende tendens og der er salgssignal i flere modeller. RSI er under 30 og MACD er under 0. Momentum på ugebasis er faldende, men tendensen er stigende. På månedsbasis er der etableret en bundformation. Der er et ”gap” i niveauet 242,9-266,5, som over tid skal lukkes. Afvent udviklingen.

Matas har bevæget sig vandret i niveauet 115-130 siden midten af august, men siden begyndelsen af december har der været en stigende tendens i aktiekursen. Den positive tendens i aktiekursen nærmer sig en test af modstandsniveauet 130. MACD er ved at bryde igennem 0 og RSI er over 50. Momentum stiger på ugebasis, mens modellen på månedsbasis er i en faldende tendens. Køb ved brud af niveauet 130. Bemærk jeg ejer selv aktier i Matas.

Denne uge er der etableret nye købssignaler i Torm og FLSmidth. FLSmidth har bevæget sig vandret i niveauet 220-270 i det meste af 2020 og nu testes modstandsniveauet 260 igen, hvilket er fjerde gang siden februar. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i november. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 58 og MACD er over 0. Momentum på månedsbasis er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Aktien er på kandidatbænken.

Torm har etableret købssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af december på dagsniveauet, mens det mangler på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er 55, mens Momentum har tabt pusten på ugebasis, mens der er en stigende tendens på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er 55-56 og herefter i niveauet 59-60. Nærmeste støtteniveau er ved 48 og herefter i niveauet 44-45. Aktien er på kandidatbænken (bemærk jeg ejer selv aktier i Torm).

I den kommende uge er der ikke regnskaber fra danske selskaber og i Sverige havde de halv uge grundet Helligtrekonger i går torsdag, så fra de svenske selskaber kommer de første regnskaber i uge 2.

C25-indekset har genetableret sit købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af december. Bemærk at det danske marked svinger mere end mange andre europæiske markeder, da der er mange udenlandske investorer som handler i markedet.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen, mens der er etableret købssignal i Parabolic. De glidende gennemsnit ligger side om side.
I de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI er der divergens, idet Momentum og RSI falder. RSI har ramt 48, mens der er etableret en dobbelt bund MACD, som stiger men er under 0. Nærmeste modstandsniveau er 2020 og herefter i niveauet 2050, mens der er støtte i niveauet 1820- 1840 og 1750.

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Chr. Hansen og Coloplast.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.