Er der en vending på vej?

Børsåret 2018 blev afkastningsmæssigt et kedeligt et af slagsen med et negativt afkast på de danske indeks. Men det var ikke kun i Danmark, at afkastet var negativt, det var stort set alle indeks, der gav et negativt afkast. I øjeblikket peger de fleste indeks nedaf, så man går ikke glip af noget, hvis man ikke er med i markedet i øjeblikket.

Onsdag var der fokus på DFDS, der efter 4 måneder med faldende kurser ser ud til at have fundet en bund i december i niveauet 240-260 og første handelsdag på børsen steg aktien over 4 pct., da selskabet er et af tre europæiske rederier, som skal stille ekstra færge til rådighed. Stigningen betyder nyt signal i grafen på dagsniveauet. Stigningen har trukket op i Momentum og MACD på ugebasis. RSI er tæt på at ramme 50.

Kursgrafen på ugebasis har fået det korte glidende gennemsnit brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 305. I Bollingerkanalen ligger den øvre kanallinie ved niveauet 275, så et brud af det niveau vil ændre signalet i modellen til køb. Nærmeste modstandsniveau er ved 290-295 og herefter i niveauet 325-330, mens nærmeste støtteniveau er ved 250-255. Den spekulative investor samler op på det nuværende niveau.

ALK-Abelló havde ligeledes en positiv dag onsdag, men den faldende tendens er endnu ikke blevet brudt, for kursen skal over 1050, før der sker en forandring. Signalmodellerne på ugebasis er fortsat i salg. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1050 som en modstandslinie. Stigningen i december har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har passeret 50, mens MACD fortsat er under 0. Nærmeste støtteniveau er ved 900 og nærmeste modstandsniveau er ved 1000.

Novo Nordisk holder fast i den positive tendens på den korte bane, men overordnet skal kursen for alvor igennem 310 for at bekræfte et brud af den faldende tendens. Der er divergens mellem de 3 modeller på ugebasis, idet MACD og RSI stiger, mens Momentum falder. Nærmeste støtteniveau er ved 290 og herefter i niveauet 270, mens nærmeste modstandsniveau er ved 325 og herefter i niveauet 350-360.

Pandora er fortsat i salg på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og kursgrafen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er fortsat i en faldende tendens, mens der er en stigende tendens i RSI og Momentum på ugebasis. RSI har ramt 20.

Første købssignal kan komme ved brud af niveauet 280 på dagsniveauet, mens der kommer køb i Pandora-aktien på ugebasis ved brud af niveauet 360. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Den kommende uge byder ikke på regnskaber fra danske eller svenske selskaber. De første med regnskab er og Bang & Olufsen den 8/1 og Dustin Group den 9/1.

Det svenske selskab Dustin Group, som kommer med regnskab i den kommende uge er leverandør til IT-sektoren. Aktiekursen toppede i august i niveauet 90 og er siden faldet tilbage til niveauet 70-72. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og RSI stiger, mens Momentum er faldet tilbage. Der er støtte ved 70 og herefter i niveauet 60.

C25 holder sig ved støtteniveauet 1000.

C25-indekset er fortsat i den faldende tendens og er nu ved bundniveauet fra november/december, som lå i niveauet omkring 1000. Faldet har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 30 på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 980 og herefter i niveauet 950, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1040 og herefter i niveauet 1080. Det danske marked ser overordnet kedeligt ud, men enkelte aktier går imod markedet.

DK portefølje
Coloplast er under stop-loss afventer udviklingen. 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.