Der er søgang i markedet

Der er fortsat uro i markedet, og selvom flere selskaber har leveret gode regnskaber, så er mange investorer stadig afventende og der sættes også spørgsmålstegn ved, om væksten kan holde.

Parken opjusterer forventningerne søndag aften, men det har ikke været nok til at løfte kursen for alvor, så aktien handles stadig i niveauet omkring 75. RSI har ramt niveauet 30 og MACD er faldet tilbage og er under 0. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation og er faldende. Holder støtteniveauet ved 75, er nærmeste modstandsniveau ved 86. Afvent udviklingen.

ChemoMetec opjusterer mandag morgen, hvilket sendte aktien op med godt 10 kr. På dagsniveauet blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt og de er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. De tre indikationsmodeller er faldet tilbage på ugebasis og RSI er ned i niveauet omkring de 20. De glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis og der er etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Anbefaler køb ved brud af niveauet 66.

Torsdag bød på stærk regnskaber fra Carlsberg, Novo Nordisk og Ørsted. Carlsberg kunne vise fremgang i alle tre regionalområder med Asien som bedste marked efterfulgt at Vesteuropa, mens det østeuropæiske marked fortsat driller. Teknisk er Carlsberg-aktien i salg på både dags- og ugeniveauet. Aktien etablerede en topformation i august tæt på 800 og nu handles den i 720-730. Faldet har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 30 og MACD er under 0. Aktien er stadig i den langsigtede stigende trendkanal med en bund fra april i niveauet 680. Den kortsigtede indikation siger afvent.

Ørsted fortsætter i den stigende tendens efter regnskabet, hvor de opjusterer forventningerne til det kommende årsregnskab. Aktien har været i en stigende trend siden foråret 2017, hvor aktien blev handlet i niveauet 240-250. Idag er aktien oppe i kursniveauet omkring 430. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er købssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 400. Nærmeste modstandsniveau er 450 og 490 (har anbefalet den til kunder i kurs 353,1, så min holdning kan derfor være farvet).

Matas-aktien fandt en bund i niveauet omkring 50 i juli og august og siden er aktien steget og nu handles aktien i niveauet omkring 70. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er stigende, mens Momentum er i en faldende tendens. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og der er etableret et ”Golden Cross”. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Den kommende uge bliver en stor regnskabsuge i Danmark. Tirsdag er der regnskab fra IC Group, KBHL, Lån & Spar, Pandora, Parken Sport, William Demant. Onsdag er det Columbus, D/S Norden, FLSmidth, Lundbeck, Spar Nord Bank, TCM Group og Vestas. Torsdag Bioporto, Højgaard, ISS, Matas, Monberg & Thorsen samt cBrain. Fredag slutter af med ALK-Abelló, Bavarian Nordic og SimCorp.

Stadig presset.

C25-indekset fandt støtte i niveauet 1040, som er blevet testet et par gange tidligere. Signalmodellen Bollinger er fortsat i salg og går først i køb ved brud af niveauet 1180. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er stadig nede i niveauet omkring 30.

Holder støtteniveauet 1040, så er nærmeste modstandsniveau ved 1140. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 1110, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 1160. Afvent køb af danske aktier.

 

DK portefølje
Carlsberg, Coloplast og  Novo Nordisk på salgslisten. 

      

Nordisk portefølje

Er bunden fundet i USA?

Der er fortsat en positiv tendens i flere af de amerikanske nøgletal. Men torsdagens nøgletal var lidt kedelige idet anlægsinvesteringerne var uændrede i september, mens ISM-indekset faldt.

Den kommende uge byder på en række regnskaber: Berkshire Hathaway, Walt Disney, Eli Lilly, Qualcom, CVS Health, Emerson Electric samt Marriott.

Dow Jones Industrial Average har rettet sig ugens løb og er handlet op i niveauet 25.300, Den faldende tendens er blevet brudt på dagsniveauet, mens der fortsat er en faldende tendens på ugebasis. Indekset testede støtteniveauet 24.500 og niveauet skulle gerne holde. Nærmeste modstandsniveau er ved 25.500 og herefter i niveauet 26.000.

Er bunden fundet?

S&P 500 har været nede og teste støtteniveauet 2650 i de sidste dage af oktober. Siden er indekset steget og nu handles det i niveauet 2740. På dagsniveauet er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, men slutter S&P 500 over 2750, så ændres signalet til et køb. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2760. På ugebasis er alt i salg, der er dog en begyndende bundformationsetablering i Momentum og RSI. Momentum på månedsniveauet er faldende. Næste støtteniveau er ved 2580-2600, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2780 og herefter i niveauet 2850.

Købssignal på dagsniveauet.

Nasdaq Composite er ligeledes fortsat i den faldende tendens. På dagsniveauet er der etableret et købssignal på dagsniveauet. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7400. På ugebasis er signalmodellerne fortsat i salg og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Indikationsmodellerne uenige, idet Momentum og RSI begge har etableret en bundformation og stiger, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket giver en positiv indikation af yderligere stigningsmuligheder i markedet.

Strategi: Ændre til hold på det amerikanske marked.

 

Er der fundet en bund?

Det japanske marked holder fast i test af niveauet 21.000-21.500. På dagsniveauet skal kursen i 22.500, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.600 som en modstandslinie.

Nyt signal i Japan på dagsniv

På ugebasis er der salg i alle modeller og de glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.800 og 23.000 som modstandslinier. Faldet i kursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 40, mens MACD er under 0. Momentum er i en faldende tendens og det indikerer, at man skal afvente udviklingen.
Strategi: Hold fast i hold-anbefalingen.

OMX Stockholm 30 fandt støtte i niveauet 1480 og siden er indekset steget og nu handles indekset i niveauet 1540-1550. På dagsniveauet har stigningen fået Bollingerkanalen til at gå i køb og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Det lange glidende gennemsnit bliver testet som et modstandsniveau i niveauet 1540. Der er etableret en bundformation i både RSI og Momentum, mens der fortsat er en faldende tendens i MACD. Signalmodellerne er fortsat i salg.

Støtteniveauet i S30.

Momentum på månedsniveauet har et
Strategi: Fortsat hold på svenske aktier.

Lindab ser ud til at have fundet en bund i niveauet 58 og nu handles aktien i niveauet 68 og tester dermed det gamle modstandsniveau fra august/september. På dagsniveauet er der etableret købssignal, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb, mens det på ugebasis fortsat ser rødt ud.

Ser interessant ud.

Der er divergens mellem signalmodellerne, idet Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er gået i køb, men de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. De tre indikationsmodeller har etableret en bundformation. RSI er over 50, mens MACD er over 0. Køb en dag aktien sætter sig.

Frankfurt Dax 30 har i første omgang fundet støtte i niveauet 11.200, som var en top i november/december 2015 og tilbage i 2016 var det niveauet markedet nåede op til i forbindelse med den store stigning fra 10.700 til 11.200. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. På ugebasis er der salgssignal i alle signalmodeller og glidende gennemsnit ligger som modstandslinie i niveauet 11.900 og i niveauet 12.300.

Stadig et svært marked.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og der er brudt igennem det glidende gennemsnit, hvilket giver en indikation om en positiv udvikling i det tyske indeks i løbet af de kommende måneder.

Strategi: Ændre til hold på tyske aktier

 

Teknisk kommentar til 2 aktier

De to aktier er Bang & Olufsen og FLSmidth.

Bang & Olufsen har etableret en bundformation på dagsniveauet ved 120 og har de sidste 3 uger været i en stigende tendens og handles nu i niveauet omkring 145. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens de glidende gennemsnit for 4 dage siden etablerede et ”Golden Cross”. På ugebasis har indikationsmodellerne etableret en bund i både Momentum, RSI samt MACD. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er fortsat et par uger til et ”Golden Cross”. Stigningen i aktiekursen har trukket de tre indikationsmodeller op på ugebasis. RSI er i 45, mens MACD fortsat er under 0.

Mangler det sidste.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Anbefaler at man tager aktien med på kandidatbænken.

FLSmidth fandt støtte i niveauet 330, hvilket tidligere har været et niveau aktien har testet tilbage i februar 2018 og i december. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit er blevet nedefra og de er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. På ugebasis er der fortsat salgssignal i de to signalmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 370 og det lange glidende gennemsnit ligger i 390 som en modstandslinie.

På kandidatbænken.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, i det MACD bevæger sig vandret og det samme gør RSI, mens Momentum er steget en smule. Momentum har fundet en bund på månedsniveauet og holder den stigende tendens, ser aktien interessant ud langsigtet.

Kursen er ikke brudt igennem den faldende tendens og kursen skal op i niveauet 380, før den ser interessant ud og herefter er der modstandsniveau ved 400. Afvent udviklingen. 

 

Korrektion i olien  

Guldet har etableret en bundformation, men de sidste par dage har prisen sat sig og Bollingerkanalen på dagsniveauet har etableret et salgssignal. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1210 – 1212.

Alternativet.

På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1230 som en modstandslinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet 60-70 og MACD er over 0. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens.  Nærmest modstandsniveau er ved 1245-1250.

Brent Spot har tabt Momentum i den seneste periode og har nu ramt niveauet 76-78, hvor det lange glidende gennemsnit ligger på ugebasis som en støttelinie. Der har ligeledes været et fald i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60 og MACD har ramt niveauet 1,5 på ugebasis.

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, ,

Kommentarer er lukket.