Markedet har nu forstået, at den amerikanske centralbank vil hæve renten mere end en gang i år og har nu indregnet det i deres forventning. Endvidere ser markedsdeltagerne ud til at tro på, at væksten er i gang i USA, mens det går noget langsommere i Europa og Kina.
De danske medicinal-aktier holder fortsat hånden under C20-indekset, og med godkendelse af Novo Nordisk IDegLira er der lagt op til en pæn indtjening i koncernen de kommende år. Den positive meddelelse fik aktien op i niveauet omkring 380. Aktien har fortsat i en faldende tendens og kursen skal over 390, før den ser rigtig interessant ud teknisk.
NNIT er brudt igennem modstandsniveauet 200 for første gang siden børsnoteringen og aktien steg hele 10 pct. mandag. Efter en kort konsolidering i niveauet 210- 215 så fortsatte aktien den stigende tendens og ramte niveauet 220. NNIT har vundet en række kunder og torsdag kunne de igen fortælle om en ny kunde i butikken, der er Widex. Tilbagefald i aktien giver opsamlingsmuligheder.
Genmab fik mandag besked på, at man måtte markedsføre DARZALEX i Europa, hvilket fik aktien til at stige med 3,7 pct. I alt er aktien steget godt 200 kr. siden midten af maj og frem til denne uge. Aktien har nået nye all time highs. RSI har ramt niveauet 92-93, hvilket indikerer, at aktien har brug for en konsolidering i niveauet omkring 1200.
Bavarian Nordic kunne offentliggøre positive toplinjeresultater fra fase 1-forsøg med ny vaccine mod RS-virus. Det fik aktien til at stige med 4,7 pct. Men den overordnede tendens er fortsat i en faldende tendens og aktien skal igennem modstandsniveauet 275-280 for at den faldende tendens er blevet brudt.
I denne uge er der dukket et par nye købssignaler op i blandt andet: Schouw, Tryg, Royal Unibrew samt GN Store Nord.
GN Store Nord har bevæget sig vandret i niveauet 125- 140 siden februar. MACD har etableret en bundformation på ugebasis og der er ligeledes en positiv tendens i Momentum, hvilket giver en indikation af, at aktiekursen er ved at tage fart. Nærmeste modstandsniveau er 140, som er blevet testet i marts og april.
William Demant har i denne uge fortsat et aktiesplit i denne uge. Aktien er brudt igennem modstandsniveauet 140 og er nu handlet op i 145. RSI er kommet op i det overkøbte niveau på ugebasis, hvilket indikerer at aktien har brug for en pause i den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er den gamle top ved kurs 140.
Royal Unibrew holder fast i den stigende tendens trods 7 ugers tilbagefald. Aktien tester støtteniveauet 290, hvor støttelinien ligger. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 310, som blev testet i april. For bryggeri-sektoren er der lagt op til en god sommer med EM i fodbold og OL, hvilket ofte samler mange mennesker i festligt lag.
Den kommende uge byder på regnskab fra Luxor og German High Street Properties.
C20-indekset tester niveauet 1000, som også var en bund ved topformation ved årskiftet, hvor kursen var oppe i 1020. Bollingerkanalen har etableret et købssignal sidste uge og det er blevet bekræftet med stigning i denne uge. Der er en positiv tendens i RSI og modellen har ramt nivauet 62-65. Momentum har ligeledes etableret en bundformation på ugebasis, hvilket giver en positiv indikation i indekset. Nærmeste modstandsniveau er ved 1100 og nærmeste støtteniveau er ved 925 og herefter i niveauet 900. Det er tid til at samle lidt op på niveauerne.
DK portefølje
Tager SimCorp med i porteføljen og anbefaler køb på niveauet. Endvidere er Lundbeck taget med i porteføljen se analysen fra i onsdags.
Nordisk portefølje
Tager Elekta med i porteføljen. Hæver Målkursen og Stop-loss i Oriflame. Sætter Trelleborg på salgslisten.
Renteforhøjelse på vej i USA
Torsdagens nøgletal var positive, idet ordreindgangen på varige forbrugsgoder steg mere end ventet. Markedet havde ventet en stigning på 0,5 pct. mens det blev 3,4 pct. Antallet af nytilmeldt ledige faldt med 10.000 til 268.000.
Den kommende uge byder på regnskaber fra Medtronic, Cooper Companies samt Michael Kors Holding, hvilket indikerer, at det bliver en meget stille uge i USA.
Dow Jones Industrial Average er steget i ugen, der er gået og indtil videre har støtteniveauet 17.500 stået for presset. På ugebasis er der fortsat et salgssignal i Bollingerkanalen og først ved brud af niveauet 17.900 bliver der etableret et nyt signal. RSI har ramt niveauet omkring 72. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis, hvilket giver en positiv indikation for den videre udvikling. Nærmeste modstandsniveau er ved 18.200.
S&P 500 fandt støtte i niveauet 2050 og er steget op imod modstandsniveauet 2100, som har været testet tilbage i november/december. Det lange glidende gennemsnit har sit støtteniveau ved 2000. Nærmeste modstandsniveau er 2100-2120. Momentum har etableret en bundformation og er igen stigende. Det har været stigningen i de finansielle aktier, som har trukket op i indekset.
Nasdaq Composite har oplevet en positiv tendens i IT-aktierne, hvilket har været med til at trække op i indekset. RSI har ramt 70 på ugebasis, hvilket er første gang siden januar 2015. Momentum har etableret en bundformation efter at være faldet siden begyndelsen af april måned. Den overordnede tendens er fortsat faldende og har været det siden slutningen af juli. Bollingerkanalen er fortsat i salg og modellen går først i køb ved brud af niveauet 4900.
Strategi: Ændre til hold.
Modstandsniveauet testes
Det japanske indeks tester modstandsniveauet 17.000 og herefter er næste modstandsniveau ved 17.500. Den japanske premierminister overvejer fortsat, om momsen skal hæves inden valget til sommer.
Den positive tendens er fortsat intakt i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Det lange glidende har støtte i modstandsniveauet 17.000. Signalmodeller er alle i køb på ugebasis, og der er støtte i niveauet 16.000 for Bollingerkanalen og Parabolic har støtte i niveauet 15.500.
Strategi: Afvent udviklingen.
OMX S30 fortsætter den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 1380, som har været median siden slutningen af februar. På ugebasis er signalmodellerne Bollinger og Parabolic alle i salg og først ved brud af modstandsniveauet 1400 går modellerne i køb. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, og den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet.
Nærmeste modstandsniveau er 1420, som blev testet i marts og april. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis, hvilket bekræfter, at en trendvending er på vej i markedet.
Strategi: Hold øje med modstandsniveauet.
Haldex der leverer til lastvognsindustrien er ved at etablere en bundformation. Men sidste uge valgte Volvo at opsige en række medarbejdere, da man oplevede en afmatning i salg af lastbiler. Det kan påvirke Haldex indtjening, hvilket gør, at man skal holde ekstra øje med aktien. Teknisk var aktien nede og teste støtteniveauet 58-60 i februar og siden har kursen været svagt stigende og nu handles aktien omkring 68. Bryder kursen igennem 71, så bliver der etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De glidende gennemsnit er ved at blive brudt nedefra, hvilket vil bekræfte den positive trend i aktien. Der er en positiv tendens i Momentum på uge- og månedsbasis. Haldex på kandidatbænken.
Frankfurt, Dax 30 er på vej op og tester modstandsniveauet 10.400. Bryder indekset igennem modstandsniveauet 10.400, så er næste modstand ved 10.800-11.000. Nærmeste støtteniveau er 9.800 og herefter i niveauet 9.500. I sidste uge havde MACD på begyndt etablering af den nedtrend, men med ugens stigning er den elimineret og modellen stiger igen. Den samme tendens ses i Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter den positive tendens. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og signalmodellerne er i køb på ugebasis.
Strategi: Ændre til hold.
H+H tør man?
H+H har omsætningsvækst på de europæiske markeder. Den største vækst var der i UK, som både oplevede en volume-vækst samt prisstigning. Der var ligeledes vækst i Norden, Tyskland samt Benelux. I Østeuropa er man ramt af udviklingen i Rusland, hvor salget er faldet tilbage og trækker ned i udviklingen for det geografiske område.
Det seneste regnskab viste en omsætning på 368 mio. kr. mod 343 mio. kr. året før. EBIT sluttede på 15,9 mio. kr. mod 14,6 mio. kr. året før. Selskabet forventer en vækst på 3-4 pct. og en EBITDA på 190-210 mio. kr.
Teknisk har aktien etableret en dobbelt bundformation i niveauet 68-70. De sidste 3 uger har aktien været i en stigende tendens. Stigningen er brudt igennem de glidende gennemsnit og fortsætter den stigende tendens, så bliver der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis i løbet af 2-3 uger. Stigningen betyder, at signalmodellen Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis efter 16 uger i salg. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er 85-90 og herefter i niveauet 100. Anbefaler køb på det nuværende niveau.
UIE med nyt interessant signal
UIE-aktien havde bevæget sig vandret i niveauet 950-1000 fra februar til midten af maj. Med bruddet af 1000 så har signalmodellen Bollinger på ugebasis ændret signal til køb. De glidende gennemsnit vil etablere et ”Golden Cross” i næste uge, hvis tendensen fortsætter. RSI har ramt niveauet 70 på ugebasis. Momentum er i en stigende tendens på både uge- og månedsniveauet.
Første modstandsniveau er ved 1060-1070 og herefter i niveauet 1160-1170. Overordnet er den faldende tendens brudt og der er etableret en stigende tendens. Anbefaler køb på niveauet.
Det seneste kvartalsregnskab viser en omsætning på 62,9 mio. USD. mod 64.7 mio. USD. Resultat før skat blev på 19,3 mio. USD. mod 39,8 mio. USD. Faldet i resultat før skat skyldes fald i aktiekursen i det svenske investeringsselskab Melker Schörling, som er faldet i værdi grundet udviklingen i aktiemarkedet. Den samme tendens har man oplevet i Greenbridge Investment Limited, som også har været ramt af aktiemarkedets opbremsning.
Datterselskabet UP, der dækker over plantager i Malaysia og Indonesien med dyrkning af palmeolie og kokosnødder havde et fald i omsætningen og indtjening, idet man fik et mindre udbytte af palmeolien end sidste år, mens kokosnødderne viste en mindre vækst.
Hva nu med Guldet
Guldet fortsætter den faldende tendens og har nu ramt niveauet 1220, som har været et støtteniveau i marts og april. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 1200. Der er en faldende tendens i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Momentum har månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at guld over tid skal have et mindre dyk.
EUR/USD har fundet støtte i niveauet 1,115-1,12 og den faldende tendens bliver først brudt, når prisen er oppe i niveauet 1,122.
NOK/DKK bevæger sig vandret i niveauet 79,5-81. Den vandrette formation giver et løft i Momentum. Holder tendensen i olien, vil den norske krone følge med.
SEK/DKK har taget et hop op i niveauet 80-80,5, hvilket trækker op i Momentum på ugebasis. Endvidere er divergensen mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er i køb. Nærmeste modstandsniveau er ved 81,5 og der er støtte i niveauet 79,5.
Metalvaremarkedet har taget et dyk, men er ved at finde sit støtteniveau i flere af dem. Kobber og tin har blandt andet etableret en bundformation, og det bliver interessant at se, om det holder.
Landbrugsmarkedet har derimod en opadgående tendens. Der er specielt fremgang i kaffe, sukker, og majs.
Brent Spot holder fast i støtteniveauet omkring 48 og fortsætter nu den stigende tendens og er brudt igennem 50 dollar pr. tønde. Momentum er igen tilbage i olien. Nærmeste modstandsniveau er ved 53.