De store centralbanker gør alt hvad der står i deres magt for at holde markedsdeltagerne glade og i ro. Råvarepriserne har taget en pause i den stigende tendens, hvilket vil være med til at stabiliserere udviklingen.
Mandag var der fokus på Jutlander Bank, som vil fusionere med Sparekassen Vendsyssel som den fortsættende forretning. Det betyder, at Jutlander Bank stiger med 29 pct., hvilket trak nogle af de mindre danske bankaktier i vejret som bl. a. Fyenske Bank, Møns Bank, Kreditbanken og Lån & Spar Bank.
Alm. Brand meddelte fredag, at man havde købt Codan Forsikring, hvilket betyder, at man skal foretage en emission på 11,5 mia. kroner i den kommende tid. Nyheden har presset Alm. Brand- aktien yderligere.
Tirsdag var der fokus på blandt andet SAS, der kunne fortælle, at de åbner endnu mere op for rutenettet, specielt Italien og et par nye destinationer. SAS-aktien har etableret et købssignal på både dags- og ugeniveauet. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.
RSI er i 60. Der er en positiv tendens i Momentum på både dags- og ugeniveauet. En mulighed for den spekulative investor.
Onsdag var der en positiv stemning omkring de grønne aktier både i Danmark og Norge. I Danmark var det Ørsted og Vestas og i det norske var det bl.a. Scatec, som var blandt vinderen.
Den seneste notering i Mid Cap-markedet er Trifork og aktien har haft en positiv udvikling de første 3 uger og stabiliser sig nu i niveauet 180-190. Anbefaler at man sætte aktien på kandidatbænken og afventer udviklingen.
Med den amerikanske rentebesked onsdag var der fokus på bankerne torsdag, hvilket gav et løft til de større banker som Spar Nord Bank, Sydbank, Jyske Bank og Nordea Bank for at nævne et par stykker.
Spar Nord Bank holder fast i den stigende tendens og der er købssignal i aktien både på dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum er i en faldende tendens, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt 62. Nærmeste modstandsniveau er ved 80 og herefter i niveauet 85. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Flügger Group har bevæget sig vandret siden januar i niveauet 700-800. Den vandrette formation betyder, at Bollingerkanalen har skiftet signal flere gange på dagsniveauet i den periode. På ugebasis var Bollingerkanalen i salg i marts til april, hvorefter der var købssignal frem til denne uge.
De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI har ramt 45, mens MACD er over 0.
Der er et ”gap” i niveauet 690-720 fra marts. Nærmeste støtteniveau er ved 660, mens der er modstand i niveauet 800 og herefter i niveauet 880. Afvent regnskabet.
I denne uge kommer der regnskab fra Flügger Group, Harboes Bryggeri samt Roblon. I Sverige er det Diamyd Medical samt RNB Retail and Brands.
C25-indekset er fortsat i en positiv tendens og har ramt ny all time high i denne uge. Der er købssignal i alle modeller på dagsniveauet. Den samme positive tendens kan man se på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1710 og Bollingerkanalens nedre linie er i niveauet 1750. Nærmeste modstandsniveau er ved 1860 og herefter i niveauet 1895, mens der er støtte i niveauet 1750 og herefter i niveauet 1600.
DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 8,9 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 10,3 pct. Hæver målkursen og stop-loss på mandag for cBrain. Lundbeck er på salgslisten.
Nordisk portefølje
Bliver det til et salgssignal?
Torsdag var der fokus på det amerikanske medicinalselskab Danaher, da man har købt selskabet Aldevron, der blandt andet laver vacciner. Aldevron laver blandt andet MRNA, som er grundstenen i coronavaccinerne.
Torsdagens amerikanske nøgletal var ikke alt for gode, idet Philadelphia Fed var lavere end ventet og antallet af nytilmeldte var højere end ventet.
Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Nike, Inc., FedEx, Paychex Inc., CarMax Inc., Blackberry, KB Home, H. B. Fuller, Worthington Industries samt Steelcase.
S&P 500 holder fast i den stigende tendens og der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af maj.
På ugebasis er der købssignal i flere modeller, men støttelinierne lige tæt og et brud af dem vil ændre modellerne til salg. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 70. Nærmeste modstandsniveau er ved 4300, mens der er støtte i niveauet 4050.
Nasdaq Composite bevæger sig vandret i niveauet 13.000-14.000. Der er købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.700 som en støttelinie. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 13.600 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 14.200 og herefter i niveauet 14.500, mens der er støtte i niveauet 13.300 og herefter i niveauet 12.900.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.
Fortsat konsolidering i Nikkei
På dagsniveauet er der en stigende tendens og nærmeste støtteniveau er ved niveauet 28.500, hvor det lange glidende gennemsnit på 24 dage ligger. Torsdag lukkede det japanske marked med et fald oven på den amerikanske rentemeddelelse om en mulig opbremsning af opkøbsprogrammerne allerede i 2023. Faldet i det japanske marked betyder, at der er etableret et ”gap” i niveauet 29197,68-29263,72.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Den svagt stigende tendens i indekset har fået de tre indikationsmodeller til at bevæge sig vandret. MACD er under 0 og RSI har ramt 40.
Momentum er i en stigende tendens på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 30.000 og herefter i niveauet 30.500, mens der er støtte i niveauet 27.500 og i niveauet 26.500.
Strategi: Afvent udviklingen på det japanske marked.
OMX Stockholm 30 bevæger sig fortsat vandret i niveauet 2200-2300. Der er købssignaler på både dags- og ugeniveauet i de fleste modeller. Men den vandrette formation trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis.
RSI er under 60, mens MACD fortsat er over 0. Momentum på månedsbasis fortsætter i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 2325 og herefter i niveauet 2395, mens der er støtte i niveauet 2200 og ved 2050.
Strategi: Hold på det svenske marked.
Probi kunne tirsdag meddele, at de lancerer et nyt produkt sammen med Oriflame. Produktet vil blive lanceret globalt og er et probiotisk kosttilskud. Produktet er specielproduceret til Oriflame.
Teknisk hoppede Probi-aktien næsten 100 kroner op på meddelelsen og fastholder derfor købssignalet i aktien både på dags- og ugeniveauet. Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 78.
Momentum på månedsbasis er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver et positivt billede af den langsigtede tendens. De 600 var en topformation tilbage i 2017. Nærmeste modstandsniveau er ved 695 og herefter i niveauet 720, mens nærmeste støtteniveau er ved 540 og herefter i niveauet 510. Brug tilbagefald til opsamling.
Frankfurt DAX 30 holder fast i den stigende tendens og har ramt all time high i denne uge. Der er fortsat købssignal i alle modeller både på dags- og ugeniveauet. De nedre støttelinier i flere modeller er meget tæt på kursudviklingen, så et lille tilbagefald kan udløse et salgssignal.
De tre indikationsmodeller har mistede hastighed og RSI er gået fra 88 til 72.
Nærmeste modstandsniveau er ved 16.000 og herefter i niveauet 16.250, mens der er støtte i niveauet 14.800 og herefter i niveauet 14.600.
Strategi: Hold på det tyske marked.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er GN Store Nord og Chemometec
GN Store Nord har konsolideret sig i niveauet 450-550 og det har stået på siden oktober. På dagsniveauet er der etableret nyt købssignal i Bollingerkanal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af maj. Modstandsniveauet 550-560 er blevet testet 2 gange i februar og ved månedsskiftet april/maj blev niveauet også testet og spørgsmålet er nu, om modstandsniveauet bliver brudt i forbindelse med en eventuel test i løbet af sommeren.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og det samme signal ser man i Parabolic, mens de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i juni 2020.
De tre indikationsmodeller mangler lidt hastighed. MACD bevæger sig vandret over 0 og det samme gør Momentum, mens RSI har fundet lidt styrke og er gået fra 50 til 55. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger.
Nærmeste modstandsniveau er ved 560 og herefter i niveauet 640, mens der er støtte i niveauet 470 og herefter i niveauet 420. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Chemometec holder fast i den stigende tendens. Det betyder, at der er etableret et nyt købssignal for to dage siden i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af maj.
På ugebasis blev der etableret et ”Golden Cross” i midten af november 2019 og den positive tendens har holdt ved det lange glidende gennemsnit på 24 uger dog med to test ved 1) corona- udbruddets start og 2) i oktober 2020. Men begge gange har kursen taget rebound og fortsat i den stigende tendens.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70, og der er en positiv tendens i MACD. Nærmeste modstandsniveau er ved 850 og herefter i niveauet 975, mens der er støtte i niveauet 700 og herefter i niveauet 625-650. Fundamental-modellen indikerer en fair pris på aktien i niveauet 850-860, hvilket giver et potentiale på over 11 pct. Mangler man en lille vækstaktie til porteføljen, er Chemometec en mulighed.
Salgssignal i guldet fortsætter
Guldet er faldet tilbage til niveauet 1800 og nærmeste støtteniveau er ved 1790, som var et støtteniveau i optrenden tilbage i april og herefter er der støtte i niveauet 1770, mens der er modstand i niveauet 1840 og herefter i niveauet 1870. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. MACD er over 0 og RSI er over 60. Afvent udviklingen.
SEK/DKK: er faldet tilbage til niveauet 73,2 og nærmer sig støtteniveauet ved 73. Tilbagefaldet betyder, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanal på ugebasis og de glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis. Momentum er faldet tilbage og er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra.
EUR/USD: er faldet tilbage til niveauet 1,195, hvilket viser, at dollaren taber styrke, mens Euro bliver styrket, hvilket de europæiske økonomier ikke har brug for.
Metalmarkedet: De fleste industrimetaller bevæger sig vandret. Dog er kobber faldet tilbage til niveauet 9.400, som var et støtteniveau i den stigende tendens i april.
Landbrugsmarkedet: fødevarepriserne er faldet i ugen, der er gået, hvilket er er med til at lægge en dæmper på en mulig inflationsudvikling.
Brent Spot holder fast i den stigende tendens og nærmer sig modstandsniveauet 75. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har passeret 80 og MACD er over 0. Momentum er i en stigende tendens både på uge- og månedsniveauet.