Mandag var der fest og farver på det danske marked, da vi havde holdt lukket i sidste uge, hvor det amerikanske marked steg pænt. Den mest stigende aktie var Orphazyme med 21,5 pct. Der var ligeledes en 2-cifret stigning i Boozt og ChemoMetec.
NNIT kunne mandag meddele markedet, at man har indgået en fireårig kontrakt med Sundhedsdatastyrelsen og onsdag kunne selskabet meddele, at man havde indgået en aftale med Nationalbanken. Det fik aktien til at stige med over 11 pct. Aktien blev i sidste uge handlet i all time low i niveauet 58,4. Den stigende tendens i aktien betyder, at det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og Bollingerkanalen er gået i køb. RSI var i 10 i sidste uge, hvilket indikerer, at aktien er oversolgt. På ugebasis er alle modeller i salg. Aktien tages på kandidatbænken.
Tirsdag var der regnskab fra Per Aarsleff Holding, der kunne vise fremgang på toplinien, mens bundlinien er ramt af øgede omkostninger og derfor er der underskud i 1. kvartal. Selskabet hæver vækstforventningerne for 2022/23, og det betyder, at vores fundamental-model indikerer en fair værdi på niveauet 320-325 mod dagens kurs på 251,50. Teknisk er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 5 og 20 dage har etableret et salgssignal ved et ”Death Cross” i midten af maj. På ugebasis er der ligeledes salgssignal i Bollingerkanalen, mens der er købssignal i Parabolic-modellen. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis, da Momentum bevæger sig vandret, mens RSI stiger og har ramt 43. Aktien er på kandidatbænken (jeg ejer selv aktier i selskabet).
Bavarian Nordic meddelte tirsdag, at man opjusterer forventningerne til omsætningen fra 1,4-1,6 mia. kr. mod 1,3-1,5 mia. kr., mens bundlinien fortsat forventes at blive i minus.
Vores fundamental-model indikerer en fair pris på 164 og dermed indikerer modellen ikke, at der er meget potentiale i aktien med de nuværende fundamental-forventninger.
Vores model indikerer fortsat en fair pris under den nuværende kurs. Den kraftige stigning har givet et købssignal på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og Parabolic. Teknisk er de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”. Aktien er på kandidatbænken.
Matas leverede onsdag et regnskab, der viste en vækst på 4,3 pct., hvilket gav en omsætning på 4,3 mia. kr. mod 4,1 mia. kr. sidste år. Resultatet blev på 276,5 mio. kr. mod 269 mio. kr. Teknisk handles aktien vandret i niveauet 88-100. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens der er salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er fortsat under 50 og MACD er under 0. Aktien skal bryde igennem 100, før den er interessant. (Bemærk jeg ejer selv aktier i Matas).
Torsdag var der fokus på Rockwool som steg over 2 pct., da deres franske konkurrent Saint Gobain var kommet med gode tal for deres første halvår. Teknisk har Rockwool-aktien været i en faldende tendens fra august 2021, hvor aktien blev handlet i niveauet 3400. I midten af maj ramte kursen 1700 og torsdag blev aktien handlet i niveauet 1831-1979. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”, mens der på ugebasis fortsat er salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. RSI har ramt 32 på ugebasis. Aktien er på kandidatbænken.
I den kommende uge er der regnskab fra: tirsdag fra Orphazyme, onsdag er det Glunz og Jensen Holding og også Agat Ejendomme kommer onsdag.
C25-indekset har været i en svagt stigende tendens siden midten af maj. Der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1750 som en modstandslinie.
Formationsmæssigt har indekset etableret en dobbelt bund med en test af niveauet 1560 i slutningen af februar og midten af maj.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet 45 og Momentum er faldende på ugebasis. MACD er ligeledes i en faldende tendens og er under 0. Nærmeste støtteniveau er ved 1500 og herefter i niveauet 1430. Nærmeste modstandsniveau er ved 1775 og herefter i niveauet 1860.
DK Portefølje
Sælger Spar Nord Bank og køber SimCorp.
Nordisk portefølje
Er der mere i indekset?
Torsdagens nøgletal fra USA viser, at 200.000 amerikanere melder sig som førstegangsledige mod forventede 210.00. Opec+ hæver dagsproduktionen med 648.000 tønder om dagen i juli og august. Det vil sende olieprisen ned og hjælpe med at sænke inflationen.
Regnskaber i den kommende uge: Brown-Forman, Hologic, DocuSign, Campbell Soup, Vail Resorts, Casey`s General Stores, Five Below, Thor Industries samt Signet Jewelers.
S&P 500 har etableret et købssignal for 4 dage siden i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i går.
På ugebasis er der salgssignal i Bolllingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 4400 som en modstandslinie. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI er under 30 og MACD er under 0.
Nasdaq Composite har genfundet lidt styrke og er gået fra 11.400 til 12.316. Der er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage er tæt på et ”Golden Cross”.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.500 som et modstandslinie.
Der er en faldende tendens i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI er under 30 og MACD er under 0.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.
Nikkei er igen over 27.000
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens, og der er etableret købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af maj. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI falder og har ramt 38 mod 63 den 20/5. Der er en stigende tendens i Momentum på både uge- og månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 28.000 og herefter i niveauet 29.000, mens der er støtte i niveauet 26.000 og herefter i niveauet 25.000.
Strategi: Afvent udviklingen.
OMX Stockholm 30 har formationsmæssigt etableret en dobbelt bund, hvor niveauet 1900 er blevet testet i marts og maj. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 4 dage siden.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2170 som en modstandslinie.
Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 40 og MACD er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 2100 og herefter i niveauet 2200, mens der er støtte i niveauet 1900 og herefter i niveauet 1800.
Strategi: Stigende tendens i det svenske marked.
Den malaysiske regering har forbudt eksport af kylling for at prisen i landet ikke skal stikke af. Den samme tendens så man i Indonesien bare med palmeolie. Produktion af kylling er blevet dyr og bliver dyrere i takt med, at priserne på råvarer stiger. Det har været svært for kyllingeproducenten Scandi Standard og det kan ses kursen som toppede i januar 2020 i niveauet 80 og nu handles aktien i kurs 41-42. På dagsniveauet er der blandede signaler, idet Bollingerkanalen har genetableret sit købssignal, mens de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage fortsat indikerer salg.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Bollingerkanalen har været i køb siden slutningen af april og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af maj. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller op ugebasis. RSI er over 70 og MACD er ved 2.
Nærmeset støtteniveau er ved 34 og herefter i niveauet 30, mens der er modstand i niveauet 48 og herefter i niveauet 52. Aktien er interessant og med på kandidatbænken.
Frankfurt DAX har etableret en stigende tendens siden bunden i niveauet 13.500, som blev etableret i maj. På dagsniveauet blev der etableret et købssignal i midten af maj og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af maj.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 14.600.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50 og MACD tester niveauet omkring 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 14.600 som i øjeblikket bliver testet. Herefter i er der modstand i niveauet 15.000, mens der er støtte i niveauet 13.000 og herefter i niveauet 12.500.
Strategi: Købssignal i det tyske marked.
Teknisk kommentar til en aktie
Demant har etableret en stigende tendens efter niveauet 255 blev testet for tredje gang siden årsskiftet. Første gang var i februar, anden gang var i marts og tredje gang var i maj. Modstandsniveauet 320 er blevet testet i april samt maj og holder tendensen, bliver det det igen i juni. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen har etableret et købssignal for 3 dage siden.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger og Momentum har etableret en topformation. MACD er over 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 340 og herefter i niveauet 380, mens der er støtte i niveauet 250 også i niveauet 240. Aktien er på kandidatbænken.
Stabil udvikling i olieprisen
Guldet testede niveauet 1800 som bestod prøven og nu handles guldet i niveauet 1840-1860. Det korte glidende gennemsnit er ved at bryde igennem det glidende gennemsnit oppefra og dermed er der etableret et ”Death Cross”. Momentum er faldende på ugebasis og RSI er nede i 32.
SEK/DKK: Den svenske krone bevæger sig vandret i niveauet 0,705-0,71. Der er salgssignal i de fleste modeller på ugebasis.
EUR/USD: holder fast i den svagt stigende tendens og der er etablerede købssignal på dagsniveauet. Mens der fortsat er salgssignal på ugebasis.
Metalmarkedet: Der er en svagt stigende tendens, da flere industrimetaller har oplevet en korrektion i april og i begyndelsen af maj. På månedsbasis har de fleste industrimetaller en stigende Momentum-kurve. Hold øje med mineselskaberne og leverandøren til dem.
Landbrugsmarkedet: Der er en uensartet tendens i flere afgrøder Der har været en faldende tendens i hvede, havre og bomuld den seneste uge. Omvendt så stiger kaffe og kakao i pris.
Brent Spot har genetableret den stigende tendens og tester nu 120 igen, som også blev testet i marts. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI falder, mens Momentum og MACD stiger på ugebasis. Tendens peger op ad.