Alle taler om korrektion

Holder støtteniveauet omkring de 990-1000

I denne uge var der flere markedsdeltagere, som begyndte at tale om korrektion, men ser man på Vix indekset, er det fortsat roligt. Ser man samlet på børsen, så er antallet af aktier, som ligger i en stigende tendens begrænset, men det er ofte selskaber, der vejer meget tungt i indekset som man ser det i USA, hvor Nasdaq Composite er steget med over 25 pct.

Den danske børs er presset, da flere af vores guldgrupper er under pres for tiden. Presset dækker  vind, hørerapparater og medicinal og da den danske børs er meget lille og nichepræget, skal der ikke meget til at indekset sætter sig.

D/S Norden tabte pusten i sidste uge, da den norske storaktionær Rasmussen Gruppen valgte at sælge deres aktier for 115. Faldet fik aktien til at gå i salg på ugebasis og de glidende gennemsnit blev brudt oppefra og faldet har fået de glidende gennemsnit til at etablere et ”Death Cross” på ugebasis.

Det indikerer, at man skal afvente udviklingen.

ALK-Abello præsenterede ny strategi for markedsdeltagerne mandag, og det er ikke blevet godt modtaget, da der skal bruges mange penge på at erobre det amerikanske marked. Aktien er faldet med over 350 kr. siden toppen i oktober, hvor aktien var i kurs 1070-1080 mod dagens kurs på 697. Faldet i aktiekursen har sendt de tre indikationsmodeller i frit fald på ugebasis. RSI har ramt 20 på ugebasis. Aktien er tilbage på niveauet fra 2015, men kan niveauet omkring 695-700 ikke holde, så skal aktien i 660-675, og så skal man ikke samle op endnu, men afvente udviklingen.

Novo Nordisk fik godkendt deres Ozempic i USA af  FDA, hvilket fik aktien til at stige med over 3 pct. onsdag. Novo Nordiske- aktien holder fast i den positive tendens aktien er i. Men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD bevæger sig vandret, mens der er en stigende tendens i Momentum og RSI. Nærmeste modstandsniveau er ved 380, mens der er støtte i niveauet omkring 300. Anbefaler køb på niveauet.

I denne uge er der regnskab fra Egetæpper og TK Development om tirsdagen. Onsdag er der regnskab fra Harboes Bryggeri og RIAS.

Egetæpper har været i en faldende tendens siden august, hvor aktien blev handlet i niveauet 285-290. Der blev etableret salgssignal i aktien i midten af september i de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen er gået i salg i slutningen af september. De sidste 4 uger har aktien bevæget sig vandret i niveauet 240-250 og kan det holde, ser det interessant ud. Afvent regnskabet i næste uge.

Fælles for disse 4 selskaber er at de kursmæssigt ikke har budt på nogen positive tendens i deres kursudvikling det seneste halvår.

For TK Development er det stadig frasalget af deres aktivitet i Tjekkiet, Tyskland og Baltikum, der skal være med til at trække op i kursen i den kommende tid. Frasalget vil give et øget udbytte til aktionærerne, hvilket vil være med til at trække op i kursen. Teknisk nærmer aktien sig støtteniveauet 8,0, som tidligere har været en bund og top i 2016. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum er i en faldende tendens, mens RSI er ved at etablere en bundformation. Bollingerkanalen er i salg på ugebasis og kursen skal over 9,5, før at der bliver etableret et købssignal og nærmeste modstandsniveau er ved 9,5. Tag aktien med på kandidatbænken.

 

Holder støtteniveauet omkring de 990-1000

C20-indekset holder fast i niveauet omkring 1000-1020. Signalmodellerne er fortsat i salg og kursen skal over 1040, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Der er ligeledes en negativ tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40 på ugebasis. Holder støtteniveauet ikke ved 980, så er næste støtteniveau ved 960. Nærmeste modstandsniveau er ved 1040 og herefter i niveauet 1075-1080. Der er få danske aktier med en interessant optrend.

 

DK Portefølje
Hæver stop-loss på NKT, Novozymes og Nilfisk.

Nordisk portefølje
Holder fast i den nuværende portefølje og afventer udviklingen da den er lidt grumset på de nordiske markeder.


Julerally eller korrektion?

Torsdagens nytilmeldt ledige var mindre end hvad markedet havde forventet. Fredag er der den vigtigt jobrapport.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Oracle, Adobe Systems, Costco Wholesale, Southern Copper samt Nordson Corp., og Jabil Inc.

Stærk udvikling i USA.

Dow Jones Industriel Average har i denne uge oplevet en korrektion, men det kan ikke ses i grafen, som fortsat er i en positiv trend. Den positive tendens smitter af på de tre indikationsmodeller på ugebasis.  RSI har ramt 85, så der er fortsat potentiale for stigninger. Bollingerkanalen har sin nedre kanallinie i niveauet 23.000, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.500. Omsætningen af aktier i det indeks er fortsat positivt og på et højt niveau trods at man nærmer sig årsskiftet.

Momentum på månedsniv.

S&P 500 har ligeledes haft en uge med en korrektion og på dagsniveauet har indekset ramt niveauet 2630. Der er overordnet en positiv tendens i indekset og indekset skal under 2570, før den stigende tendens er blevet brudt. De tre indikationsmodeller er i en positiv tendens grundet den stærke udvikling i aktiekursen.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite holder ligeledes fast i den stigende tendens. I ugen der er gået har indekset ligeledes taget en korrektion, men trenden er ikke ændret. Signalmodellen Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie i niveauet 6600, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6500. Nærmeste modstandsniveau er ved 6900 og herefter i niveauet 7200. Der er en faldende tendens i indikationsmodellerne, så man skal holde øje med situationen, for den svage situation i indekset indikerer at hastigheden er aftagende.
Strategi: Hold på amerikanske aktier.

 

Japan står stille

Det japanske indeks konsoliderer sig i niveauet 22.000-23.000 og de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI har alle etableret en topformation på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 22.000 og herefter i niveauet 21.500.

Det japanske indeks.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet omkring 21.000 som en støttelinie. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, så hold øje med stop-loss ved 22.000.
Strategi: Hold på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 ser ud til at have fundet en bund i niveauet 1600 og holder dagens udvikling bliver der etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1620 på dagsniveauet og det brud af det vil være positivt.

Stockholm på ugebasis.

På ugebasis skal kursen over 1660, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 1610 som en støttelinie, og det skal helst holde, for ellers er næste støtteniveau ved 1520-1540, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1680 og herefter i niveauet 1720.
Strategi: Hold på de svenske aktier.

På det danske marked er der ikke nogen børsnoterede supermarkedskæder, men i Sverige er der to: ICA Gruppen og Axfood. Axfood ser mest interessant ud efter aktie fandt en bund i niveauet 135-145. I midten af oktober etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”. Signalmodellerne er i køb og har været det siden september. Aktien tester modstandsniveauet ved 160, som tilbage i 2015 og 2016 blev testet men ikke brudt. Den positive tendens, der har været i aktiekursen trækker op i de 3 indikationsmodeller på ugebasis.

På kandidatbænken.

Bryder kursen igennem modstandsniveauet, så er nærmeste modstand ved 170 og herefter i niveauet 185. Anbefaler køb på niveauet, se Axfood som en af de ”sikre” investeringer, da vi alle skal have mad på bordet.

Holder DAX skansen?

Frankfurt Dax 30 holder fast i niveauet omkring 13.000 som et støtteniveau. Fredagens positive stemning betød, at Bollingerkanalen på dagsniveauet etablerede et købssignal. Signalmodellerne på ugebasis er i køb og har været det siden september. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet Momentum har etableret en bund og RSI bevæger sig vandret, mens MACD falder. Momentum på månedsniveauet har etableret en bund.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Bang & Olufsen: Vigtigt regnskab i vente

Bang & Olufsen-aktien er steget med over 75 pct. i år, og nu er afgørelsens tid kommet. Den 11. januar er B&O klar med deres halvårsregnskab.

Det seneste regnskab for første kvartal viser en omsætningsfremgang på 15 pct. Det var B&O Play, som trak med en stigning i omsætningen på 17 pct., mens Bang og Olufsen måtte nøjes med 13 pct. EBIT endte på -65 mio. kr. mod -89 mio. kr. året før. Det bedre omsætning har givet en indtjeningsmargin på 39,9 pct. mod 33,4 pct. året før.

Omsætningen fordelt geografisk: Europa har fortsat det største marked, men en samlet omsætning på 419 mio. kr., mens Nordamerika udgør 20 mio. kr. I Fjernøsten er det Kina, Hong Kong og Taiwan, som står for 56 mio. kr., mens resten af verden omsætter 103 mio. kr.

Det kinesiske marked har derfor en større betydning end det nordamerikanske, og kan B&O fastholde den tendens, ser det positivt ud for selskabet, da kineserne fortsat er interesserede i produkter, som kommer fra Europa. Derudover er udviklingen af nye produkter vigtig, så man holder fast i kunderne.

Fundamental-modellen indikerer en fair pris på 184-187 mod dagens kurs på 141-143. Det giver et potentiale på 30 pct.

Stærk tendens men kan den holde?

Teknisk har B&O været i en stigende tendens frem til oktober, hvor aktien er begyndt at bevæge sig vandret i niveauet 135-145. Der er etableret en topformation i oktober i MACD, Momentum og RSI. Signalmodellerne har været i køb siden sommeren 2016, og dengang var aktiekursen i niveauet 68-72. Det nærmest støtteniveau er ved 135 mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 130. Momentum på månedsniveauet bevæger sig vandret. Det bliver en hold-anbefaling frem til regnskabet i januar.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Chr. Hansen, Genmab og Tryg.

Er toppen fundet?

Chr. Hansen holder fast i den positive tendens, selvom Momentum er gået lidt ud af aktien. De tre indikationsmodeller har etableret en topformation på ugebasis. MACD etablerede i slutningen af september, og den samme tendens ses i Momentum og RSI. Signalmodellerne Parabolic og Bollingerkanalen har deres nedre støttelinie i niveauet 520 og 540. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis har sin støtte i niveauet 530. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at man skal holde øje med støtteniveauerne. Den samme situation ses i Novozymes, så derfor er stop-loss hævet. Afvent udviklingen i Chr. Hansen.

Holder støtteniveauet ved de 1200?

Teknisk er Genmab under pres og aktien holder fast i niveauet omkring 1200. Nærmeste støtteniveau er ved 1000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1450. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum har etableret en dobbelt bund på ugebasis, mens RSI og MACD fortsætter den faldende tendens. Signalmodellen har været i salg siden midten af oktober. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis. Momentum er i en faldende tendens på månedsbasis, hvilket indikerer, at man skal være afventende med køb af aktien.

Positive udvikling i Tryg

Tryg holder fast i den stigende tendens, som blev indledt i begyndelsen af maj. Bollingerkanalen etablerede et købssignal i maj, og det samme er tilfældet for Parabolic. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 145. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder, mens Momentum og RSI stiger. RSI er under det overkøbte niveau ved 78 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet holder fast i den positive tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 170 og stop-loss er ved de 145 og herefter i niveauet 140. Afvent udviklingen. 

 

Guldet taber Momentum

Guldet er i denne uge faldet igennem støtteniveauet ved 1270 og er handlet ned i niveauet 1250. Næste støttepunkt er ved 1210. Der er etableret et ”Death Cross” på ugebasis, hvis signalet holder.

EUR/USD fortsætter den faldende tendens og nærmeste støtteniveau er ved 1,155. De glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal i slutningen af oktober og det holder fortsat.

SEK/DKK holder fast i støtteniveauet 74,5 og de fleste indikationsmodeller har etableret en bundformation dog med undtagelse af MACD, som ofte reagerer lidt langsomt. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 76.

Metalvaremarkedet viser overordnet en negativ tendens i aluminium, kobber, nikkel samt zink. Tin bevæger sig vandret, mens der fortsat er en stigende tendens i bly.

Landbrugsmarkedet er ramt af store lagre i flere afgrøder, hvilket presser prisen. Sukker har tabt Momentum i denne uge og fortsætter nu i den faldende tendens. Det er kun bomuld, som for alvor skiller sig ud med en opadgående tendens på ugebasis.

Guldet har etablerer et nyt signal i guldet.

Brent Spot er faldet tilbage og holder fast i støtteniveauet ved 62.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.