All time high igen igen

Det danske marked fortsætter bare i samme spor og det er op. Torsdag aften kom der opjustering fra Novo Nordisk og GN Store Nord. Den samme tendens ses på flere andre områder bl. a. Boozt og Zalando.

Nilfisk meddelte mandag, at man nu forventer en organisk vækst på -12 pct. til -14 pct. og forventningerne til EBITDA-marginen er på 10,5-11,5 pct. sammenlignet med prognosen på 12-13 pct. i februar.
Meddelelsen fik aktien til at stige med 15,76 pct. og aktien lukkede i 87,4. Stigningen har fået de tre indikationsmodeller til at stige på ugebasis. RSI er kommet over 50, mens MACD fortsat er under 0.
Stigningen betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt af den stigende tendens nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 90 som en modstandslinie. Momentum er stigende på månedsbasis og nærmeste modstandsniveau er ved 110, som var en bund i oktober 2019 og en  top i juni 2020. Herefter er næste modstandsniveau ved 135, mens der er støtte i niveauet 70 og herefter i niveauet 65. Aktien ser interessant ud.

En anden aktie som har fået vind i sejlene er ISS, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne tror på aktien og det ser ud til, at bunden holder i det nuværende niveau omkring 80, som også var tilfældet i marts. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og der etableres et ”Golden Cross”. På ugebasis der er fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 100. De tre indikationsmodeller på ugebasis har alle etableret en bundformation og stiger. RSI er fortsat under 50 og MACD er under 0. Momentum på månedsniveauet har etableret en dobbeltbund og stiger. Langsigtet skal ISS vel tilbage i 160. For den spekulative investor.

Der er fortsat fokus på BioPorto efter deres meddelelse om en hurtig coronatest. Teknisk er aktiekursen faldet tilbage til støtteniveauet 3,5. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet trods tilbagefaldet. RSI har ramt 75. Nærmeste modstandsniveau er ved 4,5 og herefter i niveauet 5,0, mens der er støtte i niveauet 3,0 og herefter i niveauet 2,5.

Flügger opjusterede igen og denne gang bliver forventningerne frem til 2023/24 også hævet, da man nu forventer en omsætning på mere end 2,5 mia. kr. til den tid. Købet af den polske malingsproducent Unicell har været med til at løfte omsætningen.
Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden bunden i marts, hvor aktien blev handlet ved kurs 240-250. Idag handles aktien i niveauet 410-430. Man skal tilbage til 2014 for at finde aktien i den kurs. Flügger var i all time high i niveauet 2006/2007, hvor aktien blev i niveauet 700-750.

I denne uge kommer der ikke regnskab fra nogen danske selskaber. Men en række svenske selskaber kommer med kvartalsregnskab. Torsdag er det Atrium Ljungberg, Castellum og Kinnevik samt TF Bank og Vitec Software Group. Fredag slutter af med Getinge og Sandvik. I uge 42 er der endnu flere svenske selskaber og Novozymes kommer onsdag, mens Skjern Bank er aktuel torsdag.

C25 fortsætter den stigende tendens.

C25-indekset har ramt niveauet 1544 og holder dermed fast i den stigende tendens i indekset, som har været i gang siden slutningen af marts. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1400 som en støttelinie. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 1450.
Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis, idet førstnævnte er faldende, mens sidstnævnte er i stigende tendens. RSI har ramt 78 på ugebasis.

DK Portefølje
Trends holder ferie i næste uge og er tilbage den 23/10. Afkastet i den danske portefølje år til dato er 23,7 pct., mod C25-indekset som i år til dato har givet et afkast på 24,4 pct.
Hæver målkursen og stop-loss på Rockwool, Schouw og Ørsted. Hæver stop-loss på NKT Holding.

Nordisk portefølje

Stærk udvikling i USA
Torsdagens nytilmeldte ledige var noget højere end forventet. Det kan ses i tallene, at man mangler at få gang i underholdningsindustrien og restauranterne.
Amerikanske regnskaber i denne uge: Johnson & Johnson, UnitedHealth Group, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, BlackRock samt Goldman Sachs og Walgreens Boots Alliance.

Der er en positiv tendens på dagsniv.

S&P 500 holder fast i den nye positive tendens i indekset og købssignalerne fra slutningen af oktober holder stadig og det er blevet bekræftet af et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger og har ramt 65 mod 60 i sidste uge. MACD er ved at etablere en bundformation. Momentum på månedsbasis holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 3550 og herefter i niveauet 3600, mens der er støtte i niveauet 3300 og herefter i niveauet 3200.

Nasdaq Composite  har ligesom S&P 500 en stigende tendens på dagsniveauet. Der blev etableret et købssignal i slutningen af september og de glidende gennemsnit i oktober etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet.

Positiv udvikling i Nasdaq.

Der er købssignaler i alle signalmodellerne på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 10.300 som en støttelinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 60-70. Momentum på månedsbasis stiger igen. Nærmeste modstandsniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 12.500, mens der er støtte i niveauet 11.000 og herefter i niveauet 10.500. Der er et åbent ”gap” i niveauet 10939,55-11120,79.

Strategi: Spekulativt køb på de amerikanske indeks.

 

Nikkei holder fast i den stigende tendens
Det japanske marked holder fast i den stigende tendens og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.500 som en støttelinie og den nedre kanallinie for Bollingerkanalen ligger ved kurs 22.900. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Momentum bevæger sig vandret, mens RSI stiger og har ramt niveauet 78.

På vej mod 24.000.

Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens der er støtte i niveauet 23.000 og herefter i niveauet 22.500.
Strategi: Invester i det japanske marked via investeringsforeninger – det ser fortsat interessant ud.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og indekset er tæt på at bryde igennem 1850. Købssignalerne fortsætter i alle signalmodellerne og der er en positiv tendens i alle tre indikationsmodeller. RSI har ramt niveauet 75. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsbasis.

Stærk udvikling i det S30.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1900, som var topppunktet ved månedsskiftet februar/marts og herefter er næste modstandsniveau ved 1975, mens der er støtte i niveauet 1760 og herefter i niveauet 1660-1680.
Strategi: Den svenske regnskabssæson starter i næste uge og de første opjusteringer er tikket ind.

Nordic Waterproofing Holding har efter 2½ måneds konsolidering brudt modstandsniveauet 125. Aktien stiger, da kollegaen på vinduesområdet Inwido har opjusteret fredag morgen. Det har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet og på ugebasis holder købssignalet fra begyndelsen af maj.

Interessant udvikling.

De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og stiger. RSI har ramt 65. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 110 som en støttelinie.
Nærmeste modstandsniveau er ved 150 og herefter i niveauet 175, mens der er støtte i niveauet 115 og herefter i niveauet 95-100. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 er brudt igennem 13.000 og den faldende tendens er blevet brudt, hvilket har givet et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. De glidende gennemsnit er tæt på et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, mens der fortsat er købssignal i Parabolic-modellen.

DAX med “gap” på ugebasis.

Der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum begge er faldende, mens RSI er i en stigende tendens. RSI er kommet over 60, hvilket er positivt. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.600 og herefter i niveauet 14.000, mens der er støtte i niveauet er ved 12.400 og herefter i niveauet 11.900.
Strategi: Markedet ser interessant ud og man kan tage en position via investeringsforeninger, så man følger indekset.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De to aktier er Ambu og SimCorp
Ambu kunne i denne uge meddele, at man er kommet med i en af de amerikanske indkøbsforeninger til hospitalerne, hvilket har lagt en hånd under aktien. Kursmæssigt fandt aktien en bund i midten af september i niveauet 160-165 og siden er aktien steget og handles nu i niveauet 190-200. Bollingerkanalen er i køb og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af september.

Hold øje med aktien.

På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 206 som et modstandsniveau.
De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. RSI er gået fra 15 til 39. Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 160 og 140, mens der er modstand ved niveauet 215 og herefter i niveauet 240.

Sidst vi analyserede SimCorp var den 11/8 og der tog vi aktien på kandidatbænken. Siden er aktien gået fra  738,5 til den nuværende kurs på 811,5.
På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet bliver testet som en støttelinie.
På ugebasis holder købssignalerne i både Bollingerkanalen og Parabolic. Den nedre kanallinie er i niveauet 770 og det lange glidende gennemsnit er i niveauet 740.
De tre indikationsmodeller er i en stigende tendens og RSI er over 70. Momentum på månedsbasis er stigende, hvilket giver et positivt billede af situationen i aktien.

November og december plejer at være rigtigt ordre måneder.

Nærmeste modstandsniveau er ved 875 og herefter i niveauet 895, mens der er støtte i niveauet 800 og herefter i niveauet 760. SimCorp får ofte mange ordrer sidst på året , og det kan give en opjustering. Hold øje med aktien.

Olien har tabt pusten
Guldet holder fortsat fast i den stigende tendens, mens den overordnede tendens fortsat er faldende. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens der på ugebasis er salg i modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1850 som en støttelinie.

Guldet på ugebasis.

SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens efter bunden i september og Bollingerkanalen er gået i køb på dagsniveauet, mens der er salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder, mens Momentum og RSI stiger.

EUR/USD: har en faldende tendens og der er fortsat salg i de fleste modeller på ugebasis, mens der er etableret købssignal på dagsniveauet. Momentum stiger på månedsbasis, hvilket indikerer, at der er en styrke i euroen.

Metalmarkedet: Industrimetallerne oplever en uensartet tendens. Bly er faldet tilbage, mens de øvrige industrimetaller bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Der er igen divergens mellem flere landbrugsvarer på ugebasis. Kakao har været i en faldende tendens, mens der er en fortsat opadgående tendens i bomuld og sukker. Der er en positiv tendens i de fleste afgrøder.

Olieprisen stiger igen.

Brent Spot har rettet sig og er handlet op i niveauet 43,2-43,4. Bollingerkanalen på dagsniveauet er i køb, mens modellen er i salg på ugebasis. De tre indikationsmodeller er alle ved at etablere en bundformation og der er en stigende tendens i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 44 og herefter i niveauet 46.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.