Inflationen og renten er på vej op, hvilket har været med til at presse markederne. Nationalbanker verden over vil hjælpe de finansielle markeder med at holde styr på tendensen, så den ikke stikker helt af. Endvidere er der pres på produktionen, da samfundet har været lukket ned. Der mangler nu komponenter blandt andet chips til biler og det er det helt store problem.
Ugen er startet godt for de danske sundhedsaktier med stigninger til Genmab, Zealand Pharma og Novo Nordisk. Trods mandagens stigning så er Zealand Pharma fortsat i en faldende tendens og det har stået på siden oktober, hvor aktien toppede i 270 og i dag handles aktien i niveauet 190-195. Sætter aktien på kandidatbænken.
Der er stadig fart over transport-aktierne på den danske børs: DSV Panalpina 14,8 pct og DFDS 21,8 pct. DSV Panalpina har etableret et købssignal for 6 dage siden efter 2 dage i salg og de glidende gennemsnit holder fast i den positive tendens, der opstod i begyndelsen af februar. På ugebasis er der ligeledes en positiv tendens. RSI er over 70. Momentum på månedsbasis bevæger sig vandret. Nærmeste modstandsniveau er ved 1250, og der er ikke så meget hastighed i kursudviklingen, så afvent udviklingen.
DFDS holder fast i den stigende tendens for 4. uge i træk og det er efter 3½ måned, hvor DFDS-aktien har bevæget sig vandret i niveauet 270-290 og i denne uge er aktien handlet i niveauet 330- 340. Den positive tendens trækker op i MACD, Momentum og RSI. RSI har ramt 80. Niveauet 340 har tidligere været et modstandsniveau tilbage i sommeren 2017. Der er lagt op til en konsolidering i niveauet 340-350.
Onsdag var FirstFarms med regnskabsopdatering på, at man indfrier forventningerne og genoptager udbyttebetaling, hvilket fik aktien til at stige med 11,3 pct. Teknisk har aktien konsolideret sig i niveauet 60-65, hvilket har givet skiftende signaler i Bollingerkanalen og betydet, at de glidende gennemsnit ligger side om side på dagsniveauet. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er brudt igennem 0 og RSI tester 60 på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 70 og herefter i niveauet 80. Tilbage i 2008 blev aktien handlet i 170-190.
Bavarian Nordic var en af de få aktier, som havde en positiv udvikling onsdag. Der er købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens der fortsat er salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og kursen skal over 239, før det bliver ændret. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er faldende, mens der er etableret en bund i RSI og i niveauet 55-58 niveauet. Den samme bund ses i Momentum både på uge- og månedsniveauet.
2020 blev et fantastisk år for Flügger, der opjusterede flere gange, da mange private brugte nedlukningen til at renovere og det løftede salget af maling. Derudover købte mange et fritidshus, hvilket også krævede en kærlig hånd. Flügger-aktien er gået fra 300 i juni til 780-800 i februar. Derudover købte Flügger aktiemajoriteten af den østeuropæiske malingkoncern Eskaro Group i november, hvilket var med til at trække aktien op. Afvent regnskabet i den kommende uge.
I denne uge er der regnskab fra EAC Invest, NTR Holding og Prima Office om mandagen. Onsdag er der Nordic Shipholding. Torsdag er Agat Ejendomme, Firstfarms, Flügger Group og NewCap Holding.
C25-indekset har på dagsniveauet etableret et købssignal og den seneste top er i niveauet 1657,61 mod forrige 1643,25 og den seneste bund var i 1533,93 og indekset handles i niveauet 1610. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit testes som en støttelinie i niveauet 1610. I sidste uge var kursudviklingen under det glidende gennemsnit og i dag er den over. Momentum er faldende og RSI er fortsat under 45. Fortsat afvent udviklingen på det danske marked.
DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er -1,0 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på -4,1 pct.
Nordisk portefølje
Der er pres på it-aktierne
Torsdagens nøgletal var lidt skuffende. Antallet af nytilmeldte ledige skuffede, da markedsdeltagerne havde forventet 700.000 nye ledige, men det var 770.000. Omvendt ramte erhvervslivet aktivitetsindeks fra Philadelphia 51,8 mod forventer 23,3.
Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Adobe Inc., Colgate-Palmolive, General Mills, Darden Restaurants, GameStop, KB Home samt Worthington Industries.
S&P 500 holder fast i købssignalet på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3700 som en støttelinie. Trods den stigende tendens i aktiekursen så er der en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60, men MACD er stadig over 0. Momentum er faldende på månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 4100 og herefter i niveauet 4200, mens der er støtte i niveauet 3850.
Nasdaq Composite der er divergens mellem signalmodellerne på dags- og ugeniveauet, idet Bollingerkanalen er i køb på dagsniveauet og salg på ugebasis. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI har ramt 50.
Nærmeste støtteniveau er ved 12.600 og herefter i niveauet 11.800-11.900, mens er modstand i niveauet 14.000 og herefter 14.600.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.
Nikkei tester igen 30.000
Det japanske marked har genfundet melodien og tester igen niveauet 30.000. Stigningen betyder, at der igen er købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i denne uge.
På ugebasis er der fortsat købsignal i alle modeller og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 27.000 som en støttelinie. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en sivende tendens, mens RSI bevæger sig vandret og har ramt 66. Momentum på ugebasis er i en stigende tendens, men har endnu ikke overgået den sidste top. Nærmeste modstandsniveau er ved 33.000 og der er støtte i niveauet 29.000.
Strategi: Holder fast i mine japanske investeringsbeviser.
OMX Stockholm 30 holder fast i den positive udvikling og har ramt niveauet 2181. Det er igen aktier som Evolution Gaming, Leovegas og Betsson, der har trukket op i ugen, der er gået, mens Fingerprint er faldt tilbage i ugen, der er gået.
Den stigende tendens holder fast i den positive tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1950 som en støttelinie. Modstandsniveauet ved 2175 er blevet brudt og næste er ved 2250, mens der er støtte i niveauet 2100 og herefter i niveauet 2050.
Strategi: Hold på det svenske marked.
Den svenske pandemi-general Anders Tegnell sagde i sidste uge, at han tror ikke, at svenskerne kan rejse ud før sidst på sommeren. Det betyder, at de svenske familier skal holde hovedparten af deres ferie hjemme i Sverige. Det kan give øget vækst i campingvogne, sommerhuse samt hoteller og forlystelsesparkerne rundt om i nabolandet. Det skyldes, at vaccinering af den svenske befolkning først er tilendebragt i slutningen af august, måske begyndelsen af september, hvis der kommer flere forsinkelser fra leverandørerne.
Kabe Group er derfor en interessant aktie at holde øje med. Endvidere har Kabe Group købt det engelske selskab Coachman i februar og med købet kan man opnå salgs- og indkøbssynergier.
Teknisk er aktien steget kraftigt i slutningen af februar og ind i marts, hvor aktiekursen er gået fra 155-160 til 205. RSI har ramt 86, og der er en stigende tendens i alle indikationsmodellerne på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 215 og herefter i niveauet 230, mens nærmeste støtteniveau er ved 195 og herefter i niveauet 180. Brug tilbagefald til opsamling.
Frankfurt DAX 30 holder fast i den stigende tendens og indekset er kommet over 14.600 og dermed har det tyske indeks givet et afkast op over 7,7 pct. i år. På dags- og ugeniveauet er der køb i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af marts. Der er en positiv tendens i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. På ugebasis der er købssignal i flere modeller, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.500 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 15.000 og herefter i niveauet 15.500, mens der er støtte i niveauet 13.600-13.800 og herefter i niveauet 13.200-13.400.
Strategi: Hold på det tyske marked.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Novo Nordisk og D/S Norden
Novo Nordisk har etableret en svagt stigende tendens siden bundformation i marts i niveauet, men har svært ved at bryde igennem modstandsniveauet 460, der er blevet testet flere gange i løbet af 2020.
Den svage udvikling i Novo Nordisk-kursen har betydet at Bollingerkanalen har skiftet mellem køb og salg flere gange igennem 2020 og i begyndelsen af 2021. Den samme tendens ses på ugebasis, der siden begyndelsen af 2020 har været i salg 4 gange og køb 4 gange.
Det korte glidende gennemsnit ligger over det lange glidende gennemsnit, hvilket giver et positivt billede af situationen i øjeblikket.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder, mens Momentum er ved at etablere en bundformation på ugebasis. RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 57.
Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver et positivt signal for den langsigtede tendens i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 510 og herefter i niveauet 535, mens der er støtte i niveauet 420 og herefter i niveauet 395. Aktien ser interessant ud på niveauet.
D/S Norden tester modstandsniveauet 134, som også blev testet i begyndelsen af marts. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” for 4 dage siden og Bollingerkanalen har været i køb i 5 dage. På ugebasis har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” i slutningen af maj. Det lange glidende gennemsnit blev kortvarigt brudt ved månedsskiftet oktober/november, men kom igen. Bollingerkanalen er ligeledes i køb.
Den stigende tendens i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI er over 60 og MACD er over 0.
Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er 145-150 og herefter i niveauet 160, mens der er støtte i niveauet 125 og herefter i niveauet 115. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Søgang i olieprisen
Guldet fandt en bund i niveauet 1700 og er nu handlet op i niveauet 1740. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1750 som en modstandslinie. Bollingerkanalen har etableret et købssignal på dagsniveauet.
SEK/DKK: bevæger sig vandret i niveauet 73-73,6. Nærmeste modstandsniveau er ved 74,2, mens der støtte i niveauet 73.
EUR/USD: Der er fortsat en sivende tendens i krydset. Krydset handles vandret i niveauet 1,185- 1,20. Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 30. Der er ligeledes en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet.
Metalmarkedet: Industrimetallerne bevæger sig vandret, og det er kun bly, der fortsætter den faldende tendens.
Landbrugsmarkedet: Der er en fortsat positiv udvikling i kaffe, bomuld og tømmer, mens kakao bevæger sig vandret. Der er en fortsat stigende tendens i de fleste kornafgrøder, og det er kun hvede, som bevæger sig vandret i niveauet 630-680.
Brent Spot tog et stort dyk torsdag fra niveauet 68 til 62, men fredag blev kursen handlet op i 64. På dagsniveauet betyder tilbagefaldet, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 53 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 70 og herefter i niveauet 73-73,5, mens der er støtte i niveauet 62.