Kan vi klare mere?

Den nordiske portefølje har år til dato givet et afkast på 4,4 pct. mod OMX Nordic 40 indekset som har givet et afkast på 3,57 pct.

Den danske portefølje har år til dato givet et afkast på 3,1 pct. mod C25 indekset som har givet et afkast på 0,99 pct.

Mandag var det Bavarian Nordic der kom i fokus på en positiv regnskabsnyhed. Bavarian Nordic har haft travlt i 2022, hvilket betyder, at omsætningen er steget og ramte 3.1 mia. kr. mod forventede 3.0 mia. Resultat før skat og finansielle udgifter ramte 329 mio. kr. mod forventede mellem -200 og 0 mio. kr. Teknisk er der etablere etn dobbelt bund i niveauet 200. Den første bund er i oktober og den anden bund er ved årsskiftet december/januar. RSI handles vandret i niveauet 52. Momentum og MACD er stigende og har ramt middelværdien 0. Aktien ser interessant ud på niveauet og er på kandidatbænken. Jeg ejer selv aktier i selskabet.

Tirsdag var det Tivolis tur til at opjustere forventningerne, da sæsonen har været god da de mange turister har lagt vejen forbi Cartstensens gamle have i hjertet af København. Aktien har været i en faldende tendens siden april, hvor aktiekursen toppede i 900. Men havde man købt aktien før corona-udbruddet, så er der fortsat et positivt afkast, da kursen var 700.

Ørsted fik løftet anbefalingen af det amerikanske finanshus Bank of America. Ørsted har etableret en svagt stigende tendens efter bunden i oktober. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen ved månedsskiftet november/december og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerer et Golden Cross i løbet af 1-3 uger. Der er fortsat en stigende tendens i Momentum og MACD fortsætter den stigende tendens og er over 0. Aktien ser interessant ud og er med på kandidatbænken.

Onsdag var FLSmidth aktuel med deres regnskabsciffer fra 2022 der viste en omsætning 21,8 mia. kr. og EBITA-margin er på 4,3 pct. mod forventede 4 pct. Teknisk er aktien i en stigende tendens og har set interessant ud efter aktiekursen brød igennem 220. RSI er over 90, så der er lagt op til en konsolidering i det nuværende niveau. Aktien ser interessant ud.
Torsdag meddelte kapitalfonden Altor, at man havde købt en portion aktier i FLSmidth så de ejer 7,2 pct. af kapitalen.

Jyske Bank var med forventninger for 2023 torsdag morgen. Selskabet forventer nu en indtjening pr. aktie på 55-65 kr. i 2023 mod tidligere udmeldt 56 kr. pr. aktie. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 420. RSI er faldet under 80. Momentum er i en stigende tendens, mens MACD er ved at etablere en topformation. Nærmeste modstandsniveau er 525 og stop-loss er i niveauet 460. Fastholder aktien i porteføljen.

cBrain var med foreløbigt regnskab for regnskabsåret 2022. Omsætningen oplevede en vækst på 22 pct. i omsætning og indtjening før skat ramte 26 pct. Der er salgssignaler i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på ugebasis. RSI er faldet tilbage til 25, og der er ligeledes en faldende tendens i Momentum. Aktien er på kandidatbænken.

Sidepapiret Scandinavian Brake System har solgt alle deres aktiviteter og forventer nu at udbetale et udbytte på 10,6-15,4 kr. pr aktie mod forventede 0-8,6 kr. pr. aktie. Den danske børs har efterhånden en håndfuld selskaber der bare flyder rundt uden de indeholder nogle rigtige aktiviteter, men bare står hen som tomme børsskaller.

I den kommende uge er der regnskab fra Netcompany onsdag. Torsdag er det Novozymes, Tryg og RTX. Den svenske og amerikanske regnskabssæson skydes for alvor i gang i denne uge.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens. Der er købssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit.
De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens på ugebasis. RSI er under 70. De glidende gennemsnit i Momentum-modellen er blevet brudt oppefra. MACD har ligeledes etableret en topformation på ugebasis
Indekset tester fortsat modstandsniveauet 1750 og næste modstandsniveau er ved 1800, mens der er støtte i niveauet 1650 og herefter i niveauet 1550.

 

DK Portefølje
cBrain og UIE er på salgslisten. 

Nordisk portefølje
Yara er på salgslisten. 

Blandede tal fra USA
Antallet af nytilmeldte ledige ramte 190.000 mod forventede 214.000. Boligbyggeriet overraskede positivt. Påbegyndt boligbyggeri steg til 1.382.000 mod forventede 1.358.000, mens antallet af byggetilladelser blev 1.330.000 mod forventede 1.351.000.

Den kommende uges regnskaber: Microsoft, Visa, Johnson & Johnson, Tesla, Mastercard, Chevron, Danaher Corp., Abbott Laboratories, Verizon Com., NextEra Energy, Comcast Corp,. Texan Instruments samt Raytheon Technologies.

S&P 500 har etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit på 24 dage ligger som en støttelinie 3880.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side. Der er en faldende tendens i RSI, der har ramt 42. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket viser, at hastigheden er gået ud af indekset. MACD har ligeledes etableret en topformation.
Nærmest støtteniveau er ved 3.800 og herefter i niveauet 3.700, mens der er modstand i niveauet 4.100 og herefter i niveauet 4.200.

Nasdaq Composite er ligeledes i salg både på dags- og ugeniveauet og det er både i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis.
RSI har ramt 40 på ugebasis. Momentum er stigende og det samme er MACD som også er over 0.
Støtteniveauet 10.600 er blevet testede i den uge. Næste støtteniveau er ved 10.300 og herefter i niveauet 9.000. Nærmest modstandsniveau er ved 11.500 og herefter i niveauet 12.500.
Strategi: Det amerikanske marked er i salg.

Det japanske marked konsoliderer sig
Det japanske marked bevæger sig vandret i niveauet 26.000-27.000. Der er salgssignal i alle modeller på både dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 30 og MACD er under middelværdi 0.

Nærmeste støtteniveau er ved 25.500 og herefter 24.000, mens der er modstand i 28.500 og herefter i niveauet 29.000.
Strategi: Reducerer på japanske aktier.

Hang Sang har ramt modstandsniveauet 22.000 og bliver det brudt, skal markedet op i 23.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 20.000. RSI er over 80, hvilket indikerer, at markedet har brug for en konsolidering.
Strategi: Fastholder køb.

OMX Stockholm 30 handles fortsat i niveauet omkring 2200 som også var niveauet i sidste uge. Der er købssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit på dags- og ugeniveauet ligger under kursudviklingen, hvilket viser at indekset er i en stigende tendens. RSI toppede i december og har siden været i en faldende tendens. Momentum bevæger sig vandret, mens MACD er stigende.


Nærmeste modstandsniveau er ved 2300, mens der er støtte i niveauet 2050 og herefter i niveauet 1900.
Strategi: Køb på det svenske marked.

Loomis holder fast i den stigende tendens som har stået på siden sommeren 2022. Aktien har været oppe og teste modstandsniveauet 320 to gange, men er blevet afvist begge gange. Første gang var i slutningen af oktober og anden gang var i december. Nu er kursen på vej op imod 320 igen og spørgsmålet er, om niveauet bliver brudt denne gang, for det vil være et købssignal.
På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 18 dage siden og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 5 dage siden.

På ugebasis er der netop etableret købssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit 8 og 24 uger etablerede allerede i juli købssignal med et Golden Cross.
Der er i øjeblikket divergens mellem de tre indikationsmodeller. RSI er stigende og har ramt 55. Momentum er ved at etablere en bundformation på ugebasis. MACD er stigende og over 0.
Aktien ser interessant ud.

Frankfurt DAX er brudt igennem modstandsniveauet 15.000, men Momentum har toppet ved månedsskiftet, så det indikerer pause i den stigende tendens. RSI toppede i december over 90 og nu er modellen under 70. MACD bevæger sig vandret i niveauet over middelværdien 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 15.500 og herefter i niveauet 16.000, mens der er støtte i niveauet 14.000 og herefter i niveauet 13.500.

Tirsdag var der ZEW tal som gik fra -23,3 i november til +16,9 i december. De tyske inflationstal faldt till 8,6 pct. fra 9,6 pct.
Strategi: Køb på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er ALK-Abelló og Skako.
ALK-Abelló har været i en faldende tendens gennem det meste af 2022. Aktien etablerede en rigtig Bull trap i september, hvor man troede, at kursen skulle op, men da kursen ikke lukkede over 145- 150, faldt kursen tilbage og har fundet en bundformation ved årsskiftet i niveauet 93-95. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et salgssignal torsdag, da markedet faldt tilbage. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 97 som en støttelinie.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 116 som en modstandslinie.
Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 35. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.
Nærmeste modstandsniveau er ved 115 som var en trippel bund og herefter er det i niveauet 130, mens der er støtte i niveauet 95 og herefter i niveauet 80. Aktien er med på kandidatbænken.

Skako er en mindre produktionsvirksomhed med områderne beton, mineraler, materiel samt genbrug. Det sidste ben er interessant, for der en stor efterspørgsel på genbrugssystemer.
Skako-aktien er steget kraftigt fra oktober og så frem til i dag, hvor kursen er gået fra 48 til 70. Der er købssignal i alle modeller både på dags- og ugebasis.

Der er en stigende tendens har trukket RSI op over 80 og MACD er over 0. Bruge tilbagefald til at samle op i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 80 og herefter i 90. Nærmeste støtteniveau er ved 60 og herefter i niveauet 50. Aktien er med på kandidatbænken. 

Pause til guldet
Guldet er handlet op i niveauet 1900-1950. RSI har etableret en topformation i januar og er nu faldet tilbage til 85. Momentum er fortsat i en stigende tendens, mens hastigheden er aftagende i MACD. Nærmeste støtteniveau er ved 1840.

SEK/DKK: holder fast i støtteniveauet omkring 66-67. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 30.

EUR/USD: holder fast i den stigende tendens. RSI har etableret en topformation, hvilket indikerer, at den stigende tendens skal have en pause.

Metalmarkedet: De fleste industrimetaller har taget en hop op i ugen der er gået. Det er kun bly og nikkel der er faldet, mens tin, zink, kobber og aluminium stiger.

Landbrugsmarkedet: Ugen har budt på en uensartet tendens i flere landbrugsprodukter. Kaffe og gummi er steget, mens raps- og solsikkeolien er faldet. I USA er tømmerpriserne steget kraftigt den seneste uge (+23 pct.), mens det på årsbasis er faldet med 65 pct.

Brent holder fast i den svagt stigende tendens. Onsdagens lagertal fra USA viste stigende lagre samt at produktionen er øget voldsomt. Forventer en stigende tendens i olieprisen grundet genåbningen af Kina. Nærmeste modstandsniveau er ved 95 og herefter i 100, mens der er støtte i niveauet 80.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.