Grækenland spøger igen

Scandic med en positiv trend.

Der er igen problemer i Grækenland, og i Italien er redningen af Monte dei Paschi di Siena ikke i hus endnu. De amerikanske nøgletal har svigtet lidt i denne uge, men markederne har ikke reageret negativt på udviklingen.

Jyske Bank leverede et stærkt resultat, men markedsdeltagerne brugte det gode resultat til at tage gevinsten hjem. Aktien blev afvist i niveauet 380 og nu handles den i 360-365. Tilbagefaldet i aktiekursen har sendt de tre indikationsmodeller. Man bør afvente køb af de store pengeinstitutter, da de allerede er steget pænt.

De små banker, som har leveret regnskab i denne uge, har vist en stabil udvikling, selv Østjydsk Bank kunne fremvise et regnskab med overskud for første gang siden finanskrisen. Men det er et amputeret Østjydsk Bank med et filialnet på 3 afdelinger og 2 automatudtag i det østjyske.

I den kommende uge er der regnskab fra Danske Andelskassers Bank, der siden børsintroduktionen i 2011 har haft nogle svære år. Aktien testede niveauet 2,5 kr. i august måned og i dag handles aktien i 5 kr.

Torsdagens regnskaber blev godt modtaget på børsen: William Demant steg med 6,2 pct. og ISS med 2,3 pct. William Demant har en positiv tendens i aktien og har haft det siden begyndelsen af december, hvor kursen var i 115-120 og i dag handles aktien i 135. Der er netop etableret et ”Golden Cross” på ugebasis og der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsbasis. Næste modstandsniveau er ved 160.

ISS har genfundet styrken efter et pænt fald i november. Nærmeste modstandsniveau er ved 270-275. Der er etableret en dobbelt bund på i Momentum på månedsniveauet, hvilket giver en indikation af, at aktien skal yderligere op og med en øget hastighed og kan sende aktien op i niveauet 310.

NKT Holding leverer et regnskab, der viste vækst i Nilfisk-forretningen og kabelforretningen viste ligeledes en bedre udvikling end hvad markedet havde forventet.

Teknisk testede aktien modstandsniveauet 560, men blev afvist og aktiekursen er faldet tilbage til 520. Faldet trækker ned i både RSI, Momentum og MACD. RSI var oppe i 100 på ugebasis i sidste uge, men tilbagefaldet i aktiekursen har trukket RSI ned til 75. Afvent udviklingen i aktien.

Den positive tendens har ramt flere dele af shipping-industrien. Blandt de danske aktier med højest Momentum i øjeblikket er Torm og D/S Norden. Tørlastindekset er igen begyndt at stige, hvilket kan give yderligere stigninger i D/S Norden aktien i den kommende tid. RSI er nu over 90, hvilket indikerer, at der er brug for en pause i den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 125 og herefter i niveauet 115. Afvent udviklingen og regnskabet den 1. marts.

Der kommer regnskaber mandag fra BankNordik, Danske Andelskassers Bank, Tirsdag er det Grønlandsbanken og Nets. Onsdag er Alm. Brand. Københavns Lufthavne, Lollands Bank og Sydbank. Torsdag er det IC Group og Santa Fe Group.

Santa Fe Group bevæger sig vandret i niveauet 57-58 siden midten af januar. Den vandrette formation har trukket op i indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne Bollinger og Kurskanalen er begge i salg. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Markedet venter på nogle nyheder fra selskabet, og det bliver interessant at se, om de kommer i regnskabet i næste uge. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

C20 på ugebasis

C20-indekset fortsætter den stigende tendens og har ramt niveauet 920. Den positive tendens fortsætter i markedet og har trukket RSI op over 80 på ugebasis. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af januar. Nærmeste modstandsniveau er ved 940 og herefter i niveauet 980. Nærmeste støtteniveau er ved 890 og herefter i niveauet 880.

 

DK Portefølje
NNIT og SAS er sat på salgslisten mens kursmålet og stop-loss hæves for Schouw. 

 

Nordisk portefølje

 

 

Renteforhøjelse på vej?
Det nøgletal var lidt svagt, idet Chicago FED-indekset faldt tilbage med 0,05 og antallet af nytilmeldt ledige overraskede negativt og landede på 244.000 mod forventede 240.000

Denne uges regnskaber er blandt andet Costco Wholesale, Bank of Nova Scotia, Lowe´s, Target, Southern Copper Corp., Ross Stores samt Sempra Energy.

Costco er brudt over 170, som to gange tidligere har været et modstandsniveau. I forrige uge brød kursen igennem og nu handles aktien i 175. RSI har ramt niveauet 80, hvilket indikerer, at man skal afvente regnskabet for yderligere stigninger.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Averages fortsætter den positive tendens og er kommet et stykke over 20.500 og indekset holder fast i den positive hastighed. RSI har ramt niveauet 86 og er nu oppe i det overkøbte niveau. Trods den stigende tendens i indekset så er Momentum faldet tilbage på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb og har været det siden november. Nærmeste modstandsniveau er ved 21.000.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 er brudt igennem modstandsniveauet 2350 og fortsætter den stigende tendens. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 2300 på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2225 som en støttelinie. Der er en positiv tendens i både Momentum og RSI. Næste modstandsniveau er ved 2400, og nærmeste støtteniveau er ved 2275. Bollingerkanalen for S&P 500 har nu været i køb siden midten af november og Bollingerkanalen har sit nedre kanalbånd i niveauet 2250.

Er det en omvendt hoved og skuldre formation? Og er der mere tilbage?

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens, som man har set i de to gamle indeks. Stigningen har været så kraftig, at der er opstået ”gaps” i indekset på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 5900, mens nærmeste støtteniveau er ved 5500. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 5400, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 5650.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Ingen forandring

Det japanske indeks bevæger sig fortsat vandret i niveauet 19.000-19.500. Den vandrette tendens har fået indikationsmodellerne til at falde tilbage på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er endnu ikke blevet ramt af tilbagefaldet.

Det står helt stille.

Brud af niveauet 19.500 kan sende det japanske op til niveauet 20.000 og herefter i niveauet 20.500, som var en top i juni/juli 2015. Signalmodellerne er alle i køb og har været det siden midten af oktober.
Strategi: Hold på de japanske markeder.

OMX Stockholm 30 holder fortsat fast i den stigende tendens, som blev etableret tilbage i sommeren 2016. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt niveauet 70 på ugebasis, så der er fortsat mere at give af.

Det stiger i Stockholm.

Bollingerkanalen har sin nedre trendlinie i niveauet 1500 og det lange glidende gennemsnit har også støtteniveau ved 1500. Nærmeste modstandsniveau er ved 1650 og blev sidst testet i juni/juli 2015.

De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive i aktiekursen. Nærmeste støtteniveau er ved 1560, som var en top tilbage i december og herefter er der støtte ved 1510.
Strategi: HOLD på svenske aktier.

Scandic med en positiv trend.

Scandic Hotels har etableret nyt købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og bryder kursen igennem niveauet 80-82, er der lagt op til en test af niveauet 95. Der er en positiv tendens i både RSI, Momentum og MACD på ugebasis. Parabolic har været i køb siden april 2015 og Bollingerkanalen har været i køb siden slutningen af januar. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 76,5. Aktien tages med på kandidatbænken.

12.000 er magisk.

Frankfurt Dax 30 har testet 12.000, men indekset kunne ikke bryde igennem i første omgang. Stigningen har trukket RSI op i niveauet 80, hvilket indikerer, at man bør tage en pause i den stigende tendens og at det i første omgang bliver svært at bryde modstandsniveauet. På dagsniveauet er der støtte 11.700, og dermed vil man også lukke nogle ”gaps” i grafen. Bryder kursen igennem modstandsniveauet 12.000, så er nærmeste modstandsniveau 12.300. Momemtum på ugebasis stiger igen og har etableret en bundformation, mens Momentum  på månedsniveau fortsætter den stigende tendens og indekserer et stærkt indeks.
Strategi: Holder på tyske aktier.

 

Hvad med Sanistål?

Indenfor handel og services har vi tre børsnoterede danske selskaber: Solar, Brdr. A&O Johansen samt Sanistål. Sidstnævnte leverer VVS-artikler, stålplader, metaller, værktøj, maskiner samt andre tekniske produkter engros.

I midten af juli opjusterer Sanistål forventningerne med 20 mio. kr. til resultat af den primære drift på 110 mio. kr. mod tidligere 90 mio. kr. Fundamental-modellen indikerer en fair pris pr. aktie på 110 kr., hvilket giver et potentiale i aktien på 27 pct.

Sanistål har opjusteret sine forventninger 2 gange i 2016. Opjustering kommer på grund af salget af deres aktier i Brdr. A&O Johansen og deres tyske selskab HEPA Wälzlager til Zitec Gruppe.

Sanistål holder fortsat sin eksponering i Tyskland via Max Schön, som har hovedkontor i Lübeck. I Østeuropa dækker Sanistål Letland, Litauen og Polen med hovedkontor i Riga og i alt 13 butikker/afdelinger i de tre lande.

I Danmark har man to centrallagre (Taulov og Billund) samt hovedkontor i Aalborg samt 47 butikker og afdelinger fordelt over hele landet.

Koncernen er delt op i to forretningssegmenter: Byggeri og Industri. Byggeri-divisionen har haft øget fokus på lønsomheden i den danske division og med indførelsen af just-in-time med time til time-levering har man holdt fast i kunderne på det danske marked.

I Østeuropa har der været en afmatning i nye byggeprojekter som følge af udskydelse af store EU-støttede projekter og manglende finansiering fra blandt andet Rusland. Sanistål forventer derfor en svag udvikling i forretningen.

Industri-forretningen har oplevet hård konkurrence på det danske marked, mens det tyske marked har oplevet samme efterspørgsel som året før. Sanistål vil derfor fokusere på lønsomheden i industriforretningen. Den positive udvikling på stålmarkedet vil også smitte af på forretningen.

Sanistål på ugebasis.

Teknisk har aktien etableret et købssignal i midten af december efter 1½ måned med salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 90 som en støttelinie, som også var den gamle top i september. De tre indikationsmodeller har etableret en topformation og falder tilbage. RSI har ramt niveauet 70. Momentum har etableret en topformation på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 105, som var et modstandsniveau i august 2009 og herefter ved niveauet 120. Afvent udviklingen.  

 

Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 aktier er: Alm. Brand, Schouw og Lundbeck.

Alm. Brand er regnskabsaktuel i den kommende uge og aktien begyndt at stige i slutningen af januar, hvor kursen var i 53-54 og i dag handles aktien i 59-60. Den positive tendens i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er køb i signalmodellerne på ugebasis.

Det korte glidende gennemsnit ligge i niveauet 55, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 53. Nærmeste modstandsniveau er 68-69, og det var en bund tilbage i 2005 og 2008.

Alm. Brand. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes begyndt at stige, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Aktien er med på kandidatbænken.   

Schouw fortsætter den stigende tendens på ugebasis og aktien har ramt niveauet 576. RSI har ramt niveauet 90. I slutningen af august etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”. Signalmodellerne har også været i køb siden august.

Schouw på ugebasis.

Momentum har etableret en topformation på ugebasis, men har etableret en bundformation og der er fortsat en positiv tendens i MACD. Momentum på månedsniveauet ser ligeledes positiv ud. Fibonacci indikerer næste modstandsniveau ved 630. Beholder aktien i porteføljen. 

Lundbeck har etableret et nyt købssignal på dagsniveauet efter 10 dage i salg. Stigningen betyder ligeledes, at modstandsniveauet 300-305 bliver testet igen. Første gang det blev testet var i begyndelsen af januar og siden i begyndelsen af februar. Brydes modstandsniveauet, så er næste modstand ved 340. Nærmeste støtteniveau er ved 285.

Lundbeck. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

På ugebasis er aktien i køb i Bollingerkanalen, og det har den været i 2½ måned. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på ugebasis. Momentum arbejder på at etablere en bundformation på ugebasis. Den samme tendens ses i RSI, mens MACD på ugebasis fortsætter den faldende tendens. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en bundformation og stiger. Den seneste bundformation ligger over den foregående. Aktien er taget med på kandidatbænken.

 

Holder råvarestigningen?

Guldet holder fast i den stigende og har testet niveauet 1260. Den stigende tendens har trukket RSI op i 86. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage, men er fortsat over den tidligere bundformation. Guldet ser interessant ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 1290.

EUR/USD blev afvist i niveauet og handles nu i niveauet 1,06. Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage og har etableret en topformation i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1,04.

NOK/DKK testede niveauet 84,5, men blev afvist og handles nu i niveauet 84,25. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Næste modstandsniveau er ved 86.

SEK/DKK testede niveauet 78,5, men blev afvist og nu handles den svenske krone i niveauet 78. Nærmeste støtteniveau er ved 77,7.

Metalvaremarkedet holder fortsat fast i sidste uges positive tendens. Tin faldt tilbage, mens det står stille i bly og zink, mens der er en positiv tendens i aluminium, kobber samt nikkel.

På landbrugsmarkedet har kaffe og kakao en kedelig udvikling, mens sukker, hvede og palmeolie stiger. Majs og bomuld bevæger sig vandret.

Olien på ugebasis,

Brent Spot fortsætter den vandrette formation. Der ligger fortsat rigtig mange lange positioner i oliemarkedet, så et lille tilbagefald i prisen kan udløse en overreaktion ned mod kurs 50.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.