Tid til udbyttefest

Den kommende tid er det generalforsamlingstid og det er = med udbytte i flere selskaber. I år er udbytterne skyhøje i flere selskaber og ofte retter selskaberne sig kursmæssigt efter udbetalingen.

DSV har hævet bud på Panalpina, og det bliver interessant at se, om det bliver til et OK denne gang fra alpelandet. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 520-540. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens.

William Demant skuffede markedsdeltagerne tirsdag morgen med deres årsregnskab, som ikke rammer indenfor skiven. Det fik aktien til at falde med over 8 pct. og dermed har aktien etableret et salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Faldet tester de glidende gennemsnit på ugebasis, hvilket gør, at aktien ser lidt presset ud. Faldet i aktiekursen har også presset to af de tre indikaiotnsmodeller. Momentum på månedsniveauet er ligeledes blevet ramt. Anbefaler at man afventer udviklingen.

SimCorp leverer onsdag et stærkt resultat med fremgang i bund og top. Ordrebogen ser stærk ud og samtidig hæves udbyttet. SimCorp-aktien faldet meget fra toppen i september og frem til november, hvor kursen ramte 390-400, men siden har aktien rettet sig og nu handles aktien i 580-600. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis efter denne uges stigning. Signalmodellerne har været i køb i 5-7 uger og stigningen har trukket de tre indikationsmodeller op, således at RSI har ramt 80. Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket styrker forventningerne om, at niveauet 600 igen er indenfor rækkevidde.

Aktien ligger fortsat i en stigende tendens. Anbefaler at man bruger tilbagefaldet til at samle op.

Genmab var regnskabsaktuel onsdag aften. Selskabet viste et EBIT på 3 mia. kr., hvilket var niveauet markedsdeltagerne havde forventet. For 2019 forventer selskabet en omsætning på 3 mia. dollar. Regnskabet gav en positiv reaktion i aktiekursen og nærmeste modstandsniveau er ved 1100, som blev testet i januar. Der er en positiv tendens i alle tre indikationsmodeller og RSI er i 55, mens MACD er ved 0.

Momentum på månedsniveauet har stigende bund og top. Den faldende tendens er blevet brudt af den stigende tendens i kursen, og der er etablerer nyt købssignal i Bollingerkanalen.Anbefaler køb på aktien. Bemærk at jeg ejer selv aktier i Genmab.

GN Store Nord fandt en bund i slutningen af november i niveauet 230 og i dag handles aktien i niveauet 290. På dagsniveauet har aktien etableret et salgssignal og de glidende gennemsnit er blevet brudt. På ugebasis har de glidende gennemsnit netop etableret et ”Golden Cross” og signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb på ugebasis. Der er divergens mellem Momentum på uge- og månedsbasis, idet førstnævnte er i en konsolideringsfase, så den er faldende på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 330-340, mens nærmeste støtteniveau er ved 260-270. Anbefaler at man afventer kursudviklingen.

Regnskaber i den kommende uge. Tirsdag er det Brdr. Hartmann, Jeudan, Jyske Bank, Per Aarleff Holding og Ringkjøbing Landbobank. Onsdag er det GN Store Nord, Sydbank, TCM Group samt Veloxis Pharma. Torsdag er det BankNordik, NKT og cBrain. Fredag slutter af med Migatronic, Nilfisk Holding, Orphazyme og Santa Fe Group.

Fortsat fremgang i C25,

C25-indekset fortsætter den stigende tendens og er tæt på at ramme niveauet 1100. Der er en positiv tendens i alle indikationsmodeller på ugebasis og signalmodellerne er alle i køb. De glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” på ugebasis i denne uge.

Momentum på månedsniveauet har etableret et W, som bekræfter den positive tendens i indekset. Nærmeste modstandsniveau er ved 1100 og herefter i niveauet 1160, mens nærmeste støtteniveau er ved 1040 og herefter i niveauet 990-1000.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.