Tid til en mindre korrektion?

Det har været en kedelig dansk regnskabssæson frem til nu, hvor flere selskaber har overrasket negativt. Den høje danske krone har været med til at presse eksporten på flere vigtige markeder.

Pandora skuffede markedet med deres kvartalsregnskab og aktien faldt tilbage, men købssignalet er fortsat intakt på ugebasis, idet den nedre støttelinie i niveauet 280 ikke er blevet brudt. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 270 som en støttelinie. Faldet i kursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Aktien er taget med på kandidatbænken og bliver købt ved brud af niveauet 300.

Onsdag var der to nedjusteringer fra to af de helt store danske selskaber. ISS og Netcompany måtte begge justere forventningerne, hvilket fik deres aktie til at falde med 20 pct og 3,5 pct.
ISS havde ellers etableret en bundformation og så ellers teknisk interessant ud, men med faldet er den positive stemning i aktien væk og aktien har ramt bundniveauet fra oktober 2014, hvor aktien blev handlet i niveauet 145-150.

Netcompany er i en stigende tendens frem til onsdag, hvor dagens fald har ændret signalet i Bollingerkanalen fra køb til salg og det lange glidende gennemsnit på ugebasis der har været en støttelinie er blevet brudt. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45. Anbefaler at man afventer udviklingen i ISS og sælger sin Netcompany –aktier, hvis man har erhvervet nogen.

Torsdag var der fokus på Vestas, Schouw og Genmab. Genmabs regnskab overgik analytikernes forventninger, hvilket fik aktien til at stige 1,7 pct. og dermed tester modstandsniveauet 1500. Man skal tilbage til 2017 for at finde aktien i det niveau, men denne gang blev aktien afvist og handlet ned til 800. Bryder kursen igennem 1500, så er nærmeste modstandsniveau ved 1590. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Aktien ser interessant ud (jeg har den selv i min portefølje).
Vestas og Schouw steg begge på et par gode regnskaber og begge selskaber har etableret interessante signaler. Schouw er fortsat interessant på det nuværende niveau.

Danske regnskaber i den kommende uge: Tirsdag er det DFDS, SP Group, Torm og Veloxis. Onsdag er det Ambu, Brdr. Hartmannm, H+H, Jeudan, MT Højgaard Holding samt Royal Unibrew. Torsdag er det Nilfisk, Scandinavian Tobacco Group samt Zealand Pharma. Fredag lukker af med A. P. Møller-Mærsk, Brdr. A&O Johansen samt SimCorp.

Nilfisk har allerede nedjusteret forventningerne og aktien har ramt niveauet 120, som i øjeblikket ser ud til at udgøre bundformationen. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 130 som en modstandslinie og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 160. Ser rebound-mulighed i aktien, så den tages med på kandidatbænken.

C25 indekset stiger.

C25-indekset er brudt ud af den vandrette formation og handles nu i niveauet 1250. Der er etableret et købssignal for 2 uger siden i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit ligger over det lange glidende gennemsnit på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1200 som en støttelinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 68 og MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 1300 og 1325, mens nærmeste støtteniveau er ved 1200 og herefter i niveauet 1150. Markedet ser interessant ud, så hold øje med købssignalerne.

DK Portefølje
To aktier er på salgslisten: Alm. Brand og Bavarian Nordic.


Nordisk portefølje

Hæver målkursen og stop-loss for Trelleborg og SCA B. Hæver målkursen på Schibsted.

Er handelsaftale version 1 klar?

Meget indikerer, at Kina og USA er ved at have en aftale på plads om at ophæve de første restriktioner på landbrugsprodukter fra USA. I sidste uge overraskede arbejdsløshedstallene positivt og antallet af nytilmeldt ledige fra sidste uge var lavere end ventet.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Walmart, Cisco, Nvidia, Applied Materials, Tyson Food, Rockwell Automatic samt Dillard´s.

Dow Jones Industrial holder fast i den stigende tendens og er brudt op igennem modstandsniveauet 27330, som tidligere var en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 26.400 og herefter i niveauet 25.660, mens nærmeste modstandsniveau er ved 28.000 og herefter i niveauet 29.000.

S&P 500 i optrend.

S&P 500 er brudt igennem modstandsniveauet 3000 og er på vej mod næste modstandsniveau ved 3100. Den positive tendens trækker desværre ikke op i alle modeller på ugebasis. Momentum på ugebasis er ikke rigtigt med og har en svagt faldende tendens. Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Der er en positiv tendens i MACD og RSI. RSI har ramt niveauet 80. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2950, men det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 3000.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite har taget et hop op over 8300 og er nu handlet op i niveauet 8400. Bollingerkanalen er fortsat i køb og har været de i 3 uger. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 8100 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 8400, mens nærmeste støtteniveau er ved 8000. Stigningen i indekset har trukket op i de tre indikationsmodeller og det bekræfter, at markedet ser stærkt ud.
Strategi: Køb på det amerikanske indeks.

 

Nikkei over 23.000
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens og næste modstandsniveau er ved 24.000, hvor indekset var oppe i januar og oktober 2018 og etablerede en dobbelt topformation.

På vej mod 24.000.

Indekset fandt støtte i niveauet 19.000 ved årsskiftet og har siden været i en stigende tendens. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller og RSI har ramt niveauet 80. Nærmeste modstandsniveau er ved 26.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 22.000 og herefter i niveauet 21.000.
Strategi: Fastholder køb.

Interessant udvikling i S30.

OMX Stockholm 30 er brudt igennem 1750 og indekset nærmer sig niveauet 1800, mens nærmeste støtteniveau ved 1700. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 1700 som en støttelinie, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 1625 som en støttelinie. RSI har ramt niveauet 78 på ugebasis.
Strategi: Fortsat Køb.

Cavotec ramte støtteniveauet 11, som også var et støtteniveau i 2008 og 2009. Dermed har aktien været i en faldende tendens siden 2014, hvor aktien toppede i 36. Men med den nye hovedaktionær i investeringsselskabet Bure Equity ser aktien interessant ud. Siden test af 9 er aktien blevet handlet op i niveauet 15-16. Der er etableret købssignal for 3 uger siden på ugebasis og Parabolic har etableret købssignal for 2 uger siden.

Nyt signal i Cavotec

De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 20, mens nærmeste støtteniveau er ved 12. Aktien ser interessant ud på niveauet.  

Frankfurt DAX 30 fortsætter den stigende tendens. Indekset er brudt op over 13.000 og indekset nærmer sig niveauet 13.500, som tilbage i efteråret 2017 og vinteren 2018 var et modstandsniveau, som ikke blev brudt. Signalmodellerne har nu været i køb siden midten af september og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af oktober.

Det tyske marked har fået Momentum.

RSI har ramt 90, hvilket indikerer, at markedet har brug for en pause i den stigende tendens og en konsolidering indenfor kort tid. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens, hvilket indikerer, at indekset skal højere på 2-5 måneder.
Strategi: Købssignal i Dax.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er GN Store Nord, NKT og SAS.
GN Store Nord  har genvundet sin Momentum og aktien er handlet op i niveauet 300-310. Stigningen betyder, at der er kommet et købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket bekræfter det positive signal. RSI er over 60, mens MACD fortsat er under 0.

GN Store Nord med nyt signal.

Nærmeste modstandsniveau er ved 340 og er allerede blevet testet 2 gange i henholdsvis september 2018 og april/maj 2019. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket gør, at aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.
På dagsniveauet er der etableret købssignal i både Bollingerkanalen og i de glidende gennemsnit. Aktien er taget med på kandidatbænken.

NKT bevæger sig vandret i niveauet 115-130 i øjeblikket. Det betyder signalmodellen på dagsniveauet svinger mellem køb og salg, indtil aktien finder en trend. De tre indikationsmodeller har etableret topformation, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i oktober.

På kandidatbænken.

Momentum på månedsniveauet er fortsat i en stigende tendens, så langsigtet ser det stadig interessant ud i NKT. Nærmeste modstandsniveau er 168-170, men nærmeste støtteniveau er ved 110-115. Tager aktien med på kandidatbænken og køber aktien, når den bryder 135.

SAS har i dag opjusteret forventningerne til det kommende årsregnskab. Aktien etablerede et købssignal i begyndelsen af oktober, da aktien brød igennem den øvre kanallinie i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det korte glidende gennemsnit er brudt gennem det lange glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver aktien et ”Golden Cross”. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller. MACD er over 0 og RSI er i 68.

SAS på ugebasis.

Den positive tendens har smittet af på Momentum på månedsniveauet, som også stiger og er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste modstandsniveau er ved 14 og herefter i niveauet 16, mens nærmeste støtteniveau er ved 11 og herefter i niveauet 9. Anbefaler køb på niveauet (bemærk jeg  selv ejer aktier i SAS).  

 

Ny styrke i olien
Guldet har tabt pusten og er brudt igennem støtteniveauet ved 1500 og nu handles guldet i niveauet 1460-1480. Faldet har ligeledes udløst et salgssignal på ugebasis. De tre indikationsmodeller har etableret en topformation tilbage i juli/august. Der er ligeledes etableret en topformation i Momentum på månedsniveauet. Markedet har mistet sin interesse for guld.

SEK/DKK: fortsætter den stigende tendes og har ramt niveauet 70,25. Nærmeste modstandsniveau er ved 70,5. Signalmodellen Bollinger har etableret et købssignal. De glidende gennemsnit bliver testet nedefra og kan valutaen holde Momentum, er der ”Golden Cross” i løbet af et par uger.

EUR/USD: Har tabt pusten og valutakrydset er handlet ned i niveauet 1,105. Det har udløst et salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er et købssignal på ugebasis. På dagsniveauet er der etableret en dobbelt top, hvilket er en negativ formation og nærmeste støtteniveau er ved 1,1.

Metalmarkedet:  Er uforandret fra sidste uge med 3 i køb (aluminium, kobber og      zink), 2 råvarer som bevæger sig vandret (bly og tin) og så er der nikkel som falder.

Landbrugsmarkedet: har en stærk udvikling, hvor de fleste afgrøder er i en stigende tendens. Sukker har mistet Momentum og er gået i salg som eneste afgrøde.

Brent Spot er kommet igennem modstandsniveauet 62 og har etableret en stigende tendens på korte basis fra 58 i begyndelsen af oktober. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 55 og MACD har ramt niveauet 0. Signalmodellerne er i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og er ved at etablere et ”Golden Cross”.
Momentum har etableret en bundformation på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 65-65,5, mens nærmeste støtteniveau er ved 60,5 og herefter i niveauet 58,5.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.