Stærke regnskaber

Det danske indeks er presset.

Regnskabssæsonen er for alvor skudt i gang og mange selskaber viser flot fremgang og tykke ordrebøger og på trods af de faldende aktierne. Det indikerer, at markedsdeltagerne fortsat forsvinder ud af aktiemarkedet og vælger at stå med kontanter eller investerer i den stigende amerikanske rente.

Topdanmarks regnskab mandag viser en stærk udvikling i forsikringsforretningen, mens investeringsafkastet blev ramt af svag udvikling på de finansielle markeder. Teknisk ser aktien igen stærk ud efter en konsolidering i niveauet 280-300 siden årets begyndelse. Men nu testes modstandsniveauet ved 300 og bryder kursen igennem det niveau, er næste modstand ved 335. De tre indikationmodeller har alle etableret en bund og stiger, hvilket bekræfter den positive tendens i aktiekursen.

IC Group opjusterer forventningerne, da det er gået hurtigere med at implementere den nye organisationsstruktur, hvilket betyder, at EBIT-margin bliver hævet fra ca. 5 pct. til ca. 6 pct. Det fik aktien til at stige med 5,2 pct. Der er etableret et købssignal på ugebasis i begge signalmodeller og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-4 uger. Der er en positive tendens i de tre indikationsmodeller hvilket bekræfter den ny tendens i aktien.

Novozymes’ regnskab for 1. kvartal var under forventningerne, hvilket fik aktien til at falde tilbage med over 3 pct. Det var tilbagegang i forretningsområderne: Tekniske og farma, landbrug og foder, mens der var fremgang i bioenergi samt fødevare og drikkevareområdet.

Det fastholder aktien i den faldende tendens, og der er salgssignal i flere modeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 320, mens nærmeste støtteniveau er ved 270-280.

Anbefaler at man afventer udviklingen.

Royal Unibrew, der leverede sit regnskab tirsdag aften, viste et stærkt med fremgang i både bund og top. Eneste mørke skyer i regnskabet er de nye restriktioner på alkoholsalg i Letland og Litauen, som har påvirket salget negativt i det område.

Teknisk holder aktien fast i den stigende trendkanal, som har stået på siden december 2016 kun afbrudt af korrektion i januar og februar i år. Signalmodellen er i køb på ugebasis og har kun været i salg i forbindelse med faldet i januar/februar i år. Næste modstandsniveau er ved kurs 500.

Coloplast er ved at etablere noget, der minder om en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 540 og herefter i niveauet 570-580, mens der er støtte ved niveauet 500. Der mangler Momentum, men MACD har etableret en bundformation og er svagt stigende. Bryder kursen igennem 540, ser aktien interessant ud.

Schouw er ved at etablere en kileformation med stigende bund og faldende top. Bryder kursen igennem niveauet 650, så bliver den øvre modstandslinie brudt, mens den nedre støttelinie ligger i niveauet 590. Afvent kvartalsregnskab i den kommende uge.

Tirsdag er der regnskab fra Carlsberg, DSV og RTX. Onsdag går det løs med D/S Norden, FLSmidth, GN Store Nord, Novo Nordisk., Skjern Bank og Spar Nord Bank. Torsdag er det BankNordik, Coloplast og Schouw. Fredag slutter af med ALK-Abelló og Vestas.

 

Det danske indeks er presset.

C25-indekset er faldet tilbage og handles nu under niveauet 1150. Det betyder, at salgssignalet i Bollingerkanalen fortsat er intakt. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 1155 og har afvist kursen. Der er dog fortsat en stigende tendens i både Momentum, MACD og RSI på ugebasis.

Nærmeste støtteniveau er ved 1100, mens der er modstand i niveauet 1190-1200. Det betyder, at man skal afvente med sin danske investering, da den overordnet er i en faldende tendens.

 

DK portefølje
Novo Nordisk og Scandinavian Tobacco er begge på salgslisten.
  Hæver stop-loss på Ørstad. 

 

Nordisk portefølje
Afvent udviklingen. 

 

Hvor stor bliver korrektionen?

Der er blandede tal ud af USA i denne uge, idet forbrugertilliden stiger, mens Richmond Feds falder.

Derudover stiger renterne, hvilket kan få flere til at sælge deres aktie for at gå i aktiverer?? med et mindre afkast, men større sikkerhed så længe inflationen er så lav.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Apple, Alibaba, Pfizer, Mastercard, Merck & Co., DowDuPont, McDonald´s Corp., CVS Health samt Metlife.

Dow Jones Industrial Average holder sig fortsat over 24.000, men er under 24.500, hvilket har været et vigtigt støttepunkt tidligere. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”  på ugebasis. Bollingerkanalen er i salg og kursen skal over 25.250, før modellen går i køb på ugebasis. Momentum på ugebasis har skabt en bundformation, men MACD bevæger sig vandret, hvilket ikke er noget man ser tit i den model. Nærmeste støtteniveau er ved 23.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 25.000 og herefter i niveauet 25.500.

I salg på ugebasis.

S&P 500 er igen faldet tilbage og begge de glidende gennemsnit ligger over kursudviklingen. Det lange glidelde gennemsnit ligger i niveauet 2700 som en modstandslinie. Nærmeste støtteniveau er ved 2600 og herefter i niveauet 2500. Nærmeste modstandsniveau er ved 2700 og herefter i niveauet 2800. Der er en faldende tendens i MACD på ugebasis, mens Momentum holder fast i den stigende tendens. Bollingerkanalen er fortsat i salg og kursen skal over 2800, før der bliver etableret et nyt købssignal. Tendensen er negativ med faldende toppe og bunde, hvilket bekræfter det negative scenarie.

Fortsat køb i Nasdaq.

Nasdaq Composite holder fast i købssigalet fra december 2017. Der er fortsat en negativ udvikling i MACD på ugebasis, mens der er etableret en bundformation i Momentum på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt og er tæt på at etablere et ”Death Cross” på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 6800-6900, mens nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 7300-7400.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Flot trend i Japan
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens og er brudt over 22.000 og handles nu i niveauet mellem 22.000 og 22.500. På dagsniveauet er der købssignaler i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har ligeledes etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af april. Der er etableret bundformation i alle tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60 og MACD er fortsat under 0. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 22.400.

Stærk udvikling i Japan.

Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis og går først i køb ved brud af niveauet22.400 og 22.600 for Parabolic.Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger og den seneste bund ligger over den foregående bund.
Strategi: Køb det japanske marked via investeringsforeninger.

OMX Stockholm 30 har haft en hård uge og er faldet tilbage til niveauet 1560 og testede niveauet som en støttelinie. På ugebasis er Parabolic-modellen gået i køb grundet stigningen i begyndelsen af ugen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet RSI har etableret en topformation, mens der fortsat er en stigende tendens i både MACD og Momentum på ugebasis.

Stockholm er presset.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 1575. Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, og der er etableret en tydelig bund.
Strategi: Hold på de svenske aktier.

Lindab har ligesom andre byggerelaterede haft det kursmæssigt svært de sidste 6-12 måneder. Faldet i aktien har sendt kursen tilbage til niveauet fra 2016. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

Interessant aktie.

På ugebasis skal kursen over 68-69, før der bliver etableret et købssignal. Der er endvidere divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI falder, mens der er en stigende tendens i Momentum og MACD på ugebasis.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 67. Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra og bekræfter den positive tendens i aktien. Den spekulative investor bør samle op på det nuværende niveau.

DAX er presset.

Frankfurt Dax 30 holder sig fortsat over 12.200 og herefter er der støtte i niveauet 11.800. Indekset er fortsat i en faldende tendens med en top, der ligger lavere end den foregående. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.700 som en modstandslinie. Bollingerkanalen er fortsat i salg og har været det siden slutningen af januar, mens der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er fortsat håb om, at rebounden holder.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Stærkt regnskab fra Columbus
Opkøb har styrket omsætningen og overskuddet i Columbus. Det seneste kvartalsregnskab viste en vækst på 50 pct. Det er specielt konsulentydelserne, som har øget omsætningen med mere end 60 pct. Omsætningen landede på 469,3 mio. kr. mod 310 mio. kr. året før. EBIDTA ramte 50,6 mio. kr. mod 28,8 mio. kr.
Columbus forventer en omsætning på 2 mia. kr. i 2018 mod 1,2 mia. kr. i 2017. Der forventes en EBITDA på godt 200 mio. kr. på 146 mio. kr. året før.

Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet omkring 30 kr, pr, aktie

Hold øje med aktien.

Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens og er brudt igennem modstandsniveauet 15 og handles nu i niveauet omkring 15,5. MACD har etableret en bundformation og holder fast i den stigende tendens og er tæt på at være over 0, hvilket bekræfter det bullish scenarie i aktien. Der er en positiv tendens i både RSI og Momentum på ugebasis.

De glidende gennemsnit ligger næsten side om side med det lange glidende gennemsnit som en støttelinie i niveauet 14,8. Nærmeste modstandsniveau ved 17,4, som var en top i januar i år og herefter i niveauet 19, mens der er støtte i niveauet 14,25. Anbefaler køb på niveauet.  

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: GN Store Nord, Zealand Pharma og H&M. 

GN Store Nord holder fast i sin konsolidering, som har stået på siden august. Den vandrette formation har givet svære betingelser for Bollingerkanalen, der er gået fra salg og nu i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit er ligeledes blevet udfordret med et salgsignal i december og nu er der etableret et nyt købssignal i marts.

GN Store ser interessant ud.

Den uensartede tendens har ligeledes udfordret indikationsmodellerne. Der er en faldende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er 215, 225 og herefter i niveauet 240, mens der er støtte i niveauet 200-205. Anbefaler køb ved brud af niveauet 225. Anbebefaler køb ved brud af niveauet 215. (Bemærk jeg ejer selv aktier i selskaber). 

Signalforvirring i Zealand Pharma mellem de forskellige modeller på ugebasis. Zealand Pharma har tabt Momentum siden februar og holder den tendens ved, så bliver der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis i løbet af 2-4 uger. Den nedre støttelinie i Bollingerkanalen er nede i niveauet 91,8. Derimod er de glidende gennemsnit ved at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis.

Pas på Zealand.

MACD-modellen etablerede en topformation i marts. Den samme topformation er blevet etableret i RSI og nu har modellen ramt niveauet 55 på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen i Zealand.

H&M testede niveauet 120 i slutningen af marts og har været i en stigende tendens siden. På dagsniveauet etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” for 8 dage siden.
På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal i denne uge og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 150 som en modstandslinie. Indikationsmodellerne stiger alle på ugebasis og bekræfter den positive tendens i aktien.

Er det bunden?

Den faldende tendens i den langsigtede kanal er ikke blevet brudt endnu og for at der er brud på den kortsigtede kanal skal kursen i 150. Modstandsniveauet ved 140 er blevet brudt og nærmeste modstandsniveau er ved 155, mens nærmeste støtteniveau er ved 135. Den spekulative investor samler op på det nuværende niveau.

 

Skal vi over i guld?

Guldet er faldet tilbage til støtteniveuaet 1320, hvilket indikerer, at investorer ikke søger over i guldet af frygt for udviklingen i aktiemarkedet i øjeblikket. Momentum ligger i en faldende tendens, mens der arbejdes på at etablere en bundformation. Divergens indikerer forvirringen i markedet, også i guldet. Afvent udviklingen. 

Olien stiger.

Brent Spot fortsætter den stigende tendens og har været en tur i 75 men er nu handlet ned til 74. Overordnet er tendenen fortsat stigende. Næste modstandsniveau er ved 77 og herefter i niveauet 79. Mens der er støtte i niveauet 71,5.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.