Regnskabssæson er startet

Den nordiske portefølje har år til dato givet et afkast på 5,3 pct. mod OMX Nordic 40-indekset som har givet et afkast på 3,5 pct.

Den danske portefølje har år til dato givet et afkast på 2,5 pct. mod C25-indekset som har givet et afkast på 1,5 pct.

Mandag meddelte Lundbeck, at man havde fået en forlomme af de amerikanske sundhedsmyndigheder på lægemidlet Brexpiprazol. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 26-28 og det har stået på siden midten af november. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 6 dage siden. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et Golden Cross. På ugebasis er der salg i Bollingerkanalen og der er ligeledes et salgssignal i de glidende gennemsnit. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller. RSI er i 50 og Momentum er faldende. Aktien er med på kandidatbænken. (Jeg ejer aktier i Lundbeck).

Tirsdag var en rød dag. Flere Fed-medlemmer udtalte sig mandag om at renten skal op i USA og det skal op på 5 pct. Blandt de aktier som faldt mest var Rockwool, Novo Nordisk og Netcompany. Rockwool etablerede købssignal i Bollingerkanalen i slutningen af oktober og de glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross i midten af december. Momentums stigende tendens er aftaget, mens RSI bevæger sig vandret i niveauet 70. Den tidligere top fra november i niveauet 1700 skulle gerne være et støtteniveau. Bliver niveauet 1700 ikke brudt, giver det en god opsamlingsmulighed. Fastholder aktien i porteføljen.

FLSmidth fortsætter den stigende tendens og er brudt igennem 220 som vi skrev om. Det var et modstandsniveau i dagene omkring den 7 december. RSI er over 90, så der er lagt op til en pause i den stigende tendens. Sandvik er med regnskab den 20/1, så det kan give en strømpil på tendensen i branchen. Aktien tester i øjeblikket 280 og sidst aktien var i det niveau var i juni 2021. Næste modstandsniveau er ved 300, mens der er støtte i niveauet 260. Brug tilbagefald til opsamling.

Onsdag var der opjustering fra Jyske Bank, mens B&O nedjusterede sine forventninger. Begge aktier steg med henholdsvis 3,5 pct for Jyske Bank og 11,2 pct. for B&O.
Blandt de mest stigende aktier onsdag var Huscompagniet som steg med 12,1 pct. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt, mens det lange glidende gennemsnit som ligger i niveauet bliver testet som en modstandslinie. Den positive tendens i aktiekursen de seneste 3 uger trækker op i Momentum, MACD og RSI. RSI er tæt på 60, mens MACD fortsat er under 0. Mon ikke vi skal have etableret en bund mere, før aktien er rigtig interessant. Aktien er på kandidatbænken.

Endvidere kunne cBrain meddele, at de har indgået en aftale med Udlændingestyrelsen. Det viser, at der er et fortsat potentiale i Danmark for at udbygge brugen af cBrain-produkter. Teknisk er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit, da de ligger side om side. RSI har etableret en bund i niveauet 50. MACD er fortsat over 0. Momentum er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 190 og herefter i niveauet 225, mens der er støtte i niveauet 155 og herefter i niveauet 140.

Torsdag var der fortsat fokus på B&O som steg med 11,22 pct. efter Danske Bank hævede anbefalingen og kursmålet til køb og nyt kursmål 15 kr. mod dagens kurs på 11,40. Teknisk er det en lækkerbisken, da den har etableret en dobbelt bund i niveauet 8. Første bund var i oktober og anden bund var i sidste uge. Bollingerkanalen har etableret købssignal i denne uge og RSI har ramt 65.

I den kommende uge er der ikke regnskab fra danske selskaber. Fra det svenske er der EQT onsdag  og VNV Global torsdag. Fredag er det Avanza Bank, Ericsson, Investor samt Sandvik.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og der er købssignal både på dags- og ugeniveauet. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI er faldet tilbage til 75. MACD er over 0, men i en faldende tendens. Den samme tendens ser man også i Momentum på ugebasis.
Indekset tester fortsat modstandsniveauet 1750 og næste modstandsniveau er ved 1800, mens der er støtte i niveauet 1650 og herefter i niveauet 1550.

DK Portefølje
Hæver stop-loss på Jyske Bank. 

Nordisk portefølje
Lakseprisen fortsætter den stigende tendens og er nu oppe på 89,67 pr kilo, hvilket er 33 pct. højere end ved samme tid. Ser fortsat et interessant potentiale i lakse-aktier og vi foretrækker Grieg Seafood.

Positive tal fra USA
Inflationen er faldende og antallet af nytilmeldte ledige er fortsat under det forventede så det er et fortsat stærkt arbejdsmarked i USA. Dagens inflationstal betyder at den amerikanske centralbankchef ser rentestigninger på 25 basispoint i fremtiden.

Den kommende uges regnskaber: Procter & Gamble, The Charles Schwab, Morgan Stanley, Netflix, Goldman Sachs, Schlumberger, PPG Industries, State Street samt United Airlines Holdings.

S&P 500 har oplevet en positiv tendens de seneste par dage, hvilket har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et Golden Cross torsdag.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 4000, før signalet skifter. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger holder fast i deres købssignal, og det havde været rart, hvis en øget omsætning havde underbygget signalet.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum har etableret en topformation, mens MACD er kommet over 0.
Nærmest støtteniveau er ved 3.800 og herefter i niveauet 3.700, mens der er modstand i niveauet 4.100 og herefter i niveauet 4.200.

Nasdaq Composite har på dagsniveauet etableret købssignal i Bollingerkanalen for 4 dage siden. De glidende gennemsnit på dagsniveauet er tæt på at etablere et Golden Cross.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 11.200, før der bliver etableret et købssignal. Kursen er brudt igennem det korte glidende gennemsnit nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.250 som en modstandslinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger og har ramt niveauet 58. MACD er stadig under 0 og Momentum har etableret en topformation.
Støtteniveauet 10.600 er blevet testede i den uge. Næste støtteniveau er ved 10.300 og herefter i niveauet 9.000. Nærmest modstandsniveau er ved 11.500 og herefter i niveauet 12.500.
Strategi: Det amerikanske marked er fortsat i salg.

Holder støtteniveauet i Japan?
Støtteniveauet omkring de 26.000 ser ud til ikke at blive brudt. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etablerede et købssignal efter 15 dage i salg. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra mens det lange glidende gennemsnit på 24 dage ligge i niveauet 26.800.

På ugebasis er der fortsat på dagsniveauet og kursen skal over 28.000 før signalerne skifter til køb. Der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 40 og MACD er under 0. Momentum er ligeledes i en faldende tendens.
Nærmeste støtteniveau er ved 25.500 og herefter 24.000, mens der er modstand i 28.500 og herefter i niveauet 29.000.
Strategi: Reducerer på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og er år til dato steget med XX pct. Der er købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etablerede et nyt Golden Cross.

På ugebasis holder købssignalerne ligeledes ved i flere modeller. Der er etableret et gap i niveauet 2137,54-2160,59 som på sigt skal lukkes igen, men hvornår ved man ikke. Den stigende tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 75 og MACD er over 0. Momentum har ligeledes etableret en stigende tendens. Modstandsniveau 2150 er blevet brudt og nu handles indekset i niveauet 2200 og næste modstandsniveau er ved 2300, mens der er støtte i niveauet 2050 og herefter i niveauet 1900.
Strategi: Køb på det svenske marked.

Electrolux nedjusterer forventningerne torsdag eftermiddag, mens faldet var forholdsvis begrænset og formationsmæssigt er der etableret en omvendt skulder-hoved-skulder formation.

Omvendt skulder – hoved – skulder formation

Trods nedjusteringen så er købssignalerne intakte på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. RSI har ramt 90 på ugebasis. Momentum bevæger sig vandret, mens MACD fortsætter den stigende tendens. Holder formationen, skal Electrolux tilbage i 200, og aktien tages derfor med i porteføljen.

Frankfurt DAX fortsætter den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 15.000. Der er købssignal på både dags- og ugeniveauet. Den positive udvikling i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 78 og MACD er over 0. Momentum har etableret en bund og stiger på ny.

Nærmeste modstandsniveau er ved 15.500 og herefter i niveauet 16.000, mens der er støtte i niveauet 14.000 og herefter i niveauet 13.500.
Strategi: Køb på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Ambu og Chr. Hansen.
Ambu er brudt igennem modstandsniveauet 100 som første gang blev testet i november og herefter i december for at bryde igennem i januar.
På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen siden slutningen af december. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et Death Cross for 3 dage siden.
På ugebasis er der købssignal i flere modeller. Bollingerkanalen etablerede sit købssignal i midten af oktober. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede deres købssignal i midten af november med et Golden Cross.

Den stigende tendens har trukket RSI op i 63. MACD er over middelværdien 0 på ugebasis. Momentum holder fast i den stigende tendens. Bliver modstandsniveauet 110 brudt, er næste modstandsniveau ved 120 og herefter i niveauet 130, mens der er støtte i niveauet 95 og herefter i niveauet 86. Aktien ser fortsat interessant ud og jeg ejer aktier i Ambu via Millionærklubbens portefølje.

Chr. Hansen har siden købstilbuddet fra Novozymes oplevet en faldende tendens i aktiekursen. Aktien ramte 600 i december og handles nu i niveauet 512,4. På dagsniveauet er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage ligger side om side. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede i december et Golden Cross.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er stigende og har ramt 75, mens MACD er over middelværdien 0 og med en aftagende hastighed. Momentum har etableret en topformation og er svagt faldende.
Bruger fald under 500 til opsamling og sælger når aktien når over 550.

Guldet fortsætter op
Guldet fortsætter den stigende tendens og er nu handlet over 1880. Bliver modstandsniveauet brudt, er næste modstand ved 1900. RSI har ramt 90, hvilket indikerer, at der er brug for en pause i den stigende tendens.

SEK/DKK: handles fortsat nede i niveauet 66-67 og de tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. Den lave svenske krone giver fordele til den danske forbruger for at tage over broen og handle.

EUR/USD: Der er en stigende tendens og er tæt på at ramme 1,08. RSI er over 90, så det indikerer, at der er brug for en pause i den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1,06.

Metalmarkedet: Der er en uensartet udvikling i industrimetallerne. Aluminium, kobber og zink stiger kraftigt, mens bly og nikkel er faldet tilbage.

Landbrugsmarkedet: Der er fortsat en faldende tendens i de fleste landbrugsprodukter i ugen der er gået. Største stigning er set i sojabønner, mens de største fald er set i kaffe, mælk, palmeolie samt raps- og solsikkeolie.

Brent kryber langsomt op og handles nu i niveauet 80 igen. Der er dog fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på ugebasis. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI har ramt 35 og MACD er under middelværdien 0. Forventer en øget efterspørgsel i forbindelse med Kinas genåbning. Har man ikke aktier i olie, gas eller serviceindustrien her til har man en mulighed for opsamling her. Vores bud er Noble som er i porteføljen.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.