Overgivelsesfasen

Markedsdeltagerne har erkendt, at der er recession og at arbejdsløsheden kommer til at stige i den kommende tid. Mandag annoncerer Federal Reserve, at de udvider deres QE-program, hvilket betød, at markedet kun faldt med 0,3-3 pct. Tirsdag blev der en kraftig rebound på mellem 8 og 11 pct. i de tre store amerikanske indeks.
Trods viruskrisen så modtager Vestas fortsat ordrer og mandag modtog man en ordre fra Storbritannien på 47 MW. Teknisk er aktien faldet tilbage til niveauet 500, som også var et støtteniveau tilbage i august. Faldet har trukket RSI ned i 30, hvilket indikerer, at aktien er oversolgt. Det giver en interessant opsamlingsmulighed i aktien.

MT Højgaard Holding har tabt 44 pct. på 4 uger. MT Højgaard Holding producerer kun ejendomme i Danmark, så man kan undre sig over det store fald i aktien. Byggeaktiviteterne er fortsat på trods af Covid-19, så man må forvente, at selskabet kan holde fast i sine tidligere udmeldinger. Aktien er faldet ned til støtteniveauet 70, som tilbage i 2019 var niveauet aktien blev handlet i. Faldet har trukket ned i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt 30 på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 50, mens nærmeste modstandsniveau er ved 105.

Den 13/3 analyserede Trends The Drilling Company, hvor aktien blev handlet i niveauet 151 og i dag er kursniveauet 125-130. RSI har ramt 2,5 på ugeniveau, hvilket viser en meget oversolgt aktie. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 200 som en modstandslinie. Tager aktien med på kandidatbænken.

Solar har taget et dyk ned til niveauet 160, som også blev testet tilbage i 2008. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og signalmodellerne er i salg og har været det siden begyndelsen af marts. RSI er under 10, så der er lagt op til rebound-mulighed i den kommende tid.

Svenske Midsona som jeg analyserede i sidste uge har oplevet en øget efterspørgsel på kosttilskud i den seneste tid, da der er rigtigt mange forbrugere, som forsøger at styrke deres immunforsvar. Spørgsmålet er, om Matas har haft samme efterspørgsel? Aktien er gået fra 65 ned til niveauet 40, hvilket er det laveste niveau aktien er handlet i til dato. Indtil slutningen af februar lå aktien i en svagt stigende tendens, men det blev brudt for 3 uger siden. Aktien er oversolgt på ugebasis.

Firstfarms havde en positiv udvikling i perioden marts-august 2019, hvor blandt andet svinepriserne steg. I 2017 var det afgrøder og mælkepriserne, der fik aktiekursen til at stige. Netop nu er alle afgrøder, mælke- samt kødpriser i en faldende tendens. Niveauet omkring 52 har tidligere været et støtteniveau tilbage i juli/august. Nærmeste modstandsniveau er ved 58 og herefter i niveauet 62. Der er etableret bundformationer i de tre indikationsmodeller. RSI er kommet over 25, men MACD er stadig under 0. I denne uge er der regnskab fra Firstfarms, German High Street Properties samt Onxeo om tirsdag. Torsdag er der B&O.

På ugebasis.

C25-indeksen er brudt op over niveauet 1050, hvilket har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet. Konsolidering i niveauet 1000-1050 har fået Momentum til at etablere en bundformation, men der er fortsat er en faldende tendens i både RSI og MACD.
På ugebasis er der fortsat salg i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Nærmeste støtteniveau er ved 1000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1150 og herefter i niveauet 1200.

DK Portefølje
Fastholder porteføljen.

Nordisk portefølje
Fastholder porteføljen.

Amerikansk hjælpepakke
Den amerikanske regering annoncerede en hjælpepakke på 2.000 mia USD, hvilket fik lagt en hånd under markedet i første omgang – vi forventer dog fortsat uro i kommende uger. Onsdagens amerikanske olielagre steg mindre end ventet. Nike kunne torsdag meddele markedet, at man oplevede bedring af salget i Kina.

Udbruddet af coronavirusset i USA afspejler sig tydeligt i sidste uges ledighedstal, hvor antallet af nytilmeldte ledige eksploderede.
I alt 3.283.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det er det højeste niveau, siden statistikken blev indført i 1960’erne.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Micron Technoligy, Viela Bio, H. B. Fuller, PaySign samt Exxagen.

Tæt på nyt signal.

S&P 500 tog en tur ned i niveauet 2200 i sidste uge, men med hjælpepakkerne så har markedet taget en rebound op i niveauet 2400-2500. Trods stigningen så er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har endnu ikke etableret et ”Golden Cross”, men det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. På ugebasis er der stadig salgssignal over hele linien. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens og RSI har ramt niveauet 22. Indekset er i niveauet fra december 2016. Nærmeste støtteniveau er ved 2100 og herefter i niveauet 2000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2500 og herefter i niveauet 2600.

Nasdaq Composite har været en tur under 7000 og handles nu i niveauet 7500 efter hjælpepakken. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7850 som en modstandslinie. Bollingerkanalen på dagsniveauet er fortsat i salg og kursen skal lukke over 7500, før der bliver etableret et købssignal.

Bund i RSI.

På ugebasis er der salg over hele linien, men lidt positive signaler kan ses i RSI og Momentum på ugebasis, idet begge har etableret en bundformation og stiger, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Momentum på månedsbasis er fortsat faldende, hvilket bekræfter, at den langsigtede tendens er presset. Indekset ramte 6700, men tog en rebound og handles nu i niveauet omkring 7400. Nærmeste støtteniveau er ved 6500 og herefter i niveauet 6400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 7700 og herefter i niveauet 7900.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Kraftig rebound i Nikkei
Det japanske marked har taget e pæn rebound de sidste to dage og handles nu niveauet 19.500. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal på dagsniveauet for første gang siden midten af februar. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 30, hvilket indikerer, at markedet er oversolgt på nuværende niveau.

Nyt sigmal i Japan.

Momentum på ugebasis er ligeledes vendt rundt og stiger, mens MACD endnu ikke har fundet en bund. Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.
Strategi: Afvent udviklingen i det japanske indeks.

OMX Stockholm 30 har været en tur i 1300, men er siden handlet op i niveauet 1400. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende ligger i niveauet 1490 som en modstandslinie.

Hold øje med det svenske marked.

På ugebasis har de to indikationsmodeller Momentum og RSI etableret en bundformation i niveauet 20, mens der fortsat er en faldende tendens i MACD. Nærmeste støtteniveau er ved 1300 og herefter i niveauet 1250, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1500 og herefter i niveauet 1550.
Strategi: Afvent udviklingen.

RaySearch Laboratories som producerer udstyr til kræftbekæmpelse er faldet med 50 pct. Selskabet leverer produkter og it-systemer til kræftbehandling. Grundet Coronavirusen har sygehusene fokus på den opgave, hvilket gør, at det kun er de mest nødvendige kræftbehandlinger, der bliver fortsat. Det betyder, at RaySearch vil opleve en nedgang i salget i den nuværende situation, men på sigt vil efterspørgselen øge. Teknisk er der salg i alle modeller både på dags- og ugeniveauet.

På kandidatbænken

Aktien toppede tilbage ved månedsskiftet august/september i niveauet 180 og i dag handles aktien i niveauet 50-60. Bollingerkanalen på dagsniveauet skal igennem 60, før der bliver etableret et købssignal. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI er under 10 på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien er meget oversolgt. Tager aktien med på kandidatbænken.

Frankfurt DAX 30 har været en tur under 8500 i sidste uge, men de mange hjælpepakker har løftet kursen til niveauet 9.500-10.000, og det betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 10.000 som en modstandslinie.

DAX på ugebasis.

På ugebasis er alle modeller i salg som i de amerikanske indeks, mens der er etableret bundformationer i både RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD fortsætter den faldende tendens, hvilket indikerer, at markedet ikke har fundet en stabil bund endnu.
Nærmeste støtteniveau er ved 8500 og herefter i niveauet 8000. Sidst man testede DAX i 8000 var i 2013. Mens nærmeste modstandsniveau er ved 10.400 og herefter i niveauet 11.000.
Strategi: Afvent udviklingen. 

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er DSV Panalpina og Nilfisk Holding.

DSV Panalpina er faldet tilbage med 33 pct. og kursen er nu tilbage på niveauet fra årsskiftet 2018/19. På dagsniveauet er DSV tæt på at gå i køb i Bollingerkanalen, hvis aktien bryder igennem modstandsniveauet 550. Det korte glidende gennemsnit er blev brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 600 som en modstandslinie.

DSV – er interessant på sigt.

På ugebasis er signalmodellerne alle i salg, men den svagt stigende tendens har fået Momentum og RSI til at etablere en bundformation, mens der fortsat er en faldende tendens MACD. RSI er ovre 20 på ugebasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 450 og herefter i niveauet 430, mens nærmeste modstandsniveau er ved 600 og herefter i niveauet 675. Aktien tages med på kandidatbænken.

Nilfisk Holding er faldet med 40 pct. fra januar og til i dag. Aktien er kommet under 100 og har dermed ramt laveste niveau siden noteringen. På dagsniveauet er der salgssignal i alle modellerne.
Kursen skal over 100, før Bollingerkanalen skifter fra salg til køb og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 92 som en modstandslinie.

Kraftigt oversolgt på ugebasis.

På ugebasis er der en fortsat faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 20 og dermed oversolgt. Momentum er ligeledes i en faldende tendens, hvilket viser, at aktien fortsat er presset.
De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i sidste uge og Bollingerkanalen har været i salg siden slutningen af februar. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Rebound i guldet  
Guldet har været presset de sidste to uger, men denne uge har budt på en rebound og er nu tilbage på niveauet 1600. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet, mens der fortsat i salgssignal på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1450 og nærmeste modstandsniveau er ved 1700. Afvent udviklingen.

Hold øje med guldet.

SEK/DKK: holder fast i niveauet omkring 68 kroner for 100 svenske kroner. Der er ikke noget Momentum i den svenske krone.

EUR/USD: store udsving i krydset. For 3 uger siden blev det handlet i niveauet 1,14, mens det i dag er i niveauet 1,09-1,10. Momentum er stigende på månedsbasis, hvilket indikerer, at kursen skal yderligere op i den kommende tid.

Metalmarkedet har oplevet en mindre rebound heriblandt Palladium, men også i kobber ser man en positiv udvikling.

Landbrugsmarkedet oplever en uensartet tendens, idet man fortsat ser en faldende tendens i bomuld, kakao, majs og havre. Omvendt har der været voldsomme stigninger i sojamel, hvede, kaffe samt orangejuice.

Olieprisen på ugebasis.

Brent Spot forsøger at bide sig fast i niveauet omkring 28 doller for en tønde olie. Der er fortsat salgssignal over hele linien både på dags- og ugeniveauet. RSI er under 10, hvilket giver mulighed for en rebound i den kommende tid. Nærmeste støtteniveau er ved 25 og nærmeste modstandsniveau er ved 32-33.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.