Kan kursopgangen holde?

De nordiske børser er kommet godt igennem Covid-19 udbruddet. Specielt det danske C20 er kun faldet med 6 pct. siden årets start, Mens det nordiske N40 er faldet med 12,4 pct. det amerikanske indeks for små selskaber Russell 2000 er stadig nede med 26 pct. siden årsskiftet.  cBrain har oplevet store udsving de sidste par måneder. Aktien begyndte at svinge, inden vi gik i viruschok i Danmark. Aktien toppede allerede i begyndelsen af februar i niveauet 115 og i marts ramte kursen 51. Siden er kursen handlet op i niveauet omkring 80. Vores fundamental-model viser en fair værdi for aktien på 99 kr. pr aktie mod dagens kurs på 82,5. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Mens der har været lukket på restauranter, biografer, teatre osv så har der været gang i byggeprojekterne i de fleste små privat hjem. Der har givet et øget salg i byggemarkederne og i farvehandlerne rundt om i landet. På det danske marked er der en farveproducent tilbage: Flügger. Tilbage i 1997 havde vi 2 børsnoterede producenter: Flügger og Hygæa og via Monberg & Thorsen kunne man blive ejer af S.Dyrup.
Flügger-kursen var en tur i niveauet 240-250 i midten af marts, men er nu handlet op i niveauet 280-290. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic samtidig med at de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45, så den ser positiv ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 310 og herefter i niveauet 325-330, mens nærmeste støtteniveau er ved 265 og i niveauet 240-250.

Genmab kunne tirsdag meddele, at deres partner Johnson & Johnson havde øget salget med 50 pct. Genmab-aktien tabte pusten i marts og skulle en tur ned i niveauet 1100 for at finde en bund og siden er aktien klaret op til niveauet 1500. Det betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af marts. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum stiger, mens RSI er faldet tilbage i niveauet 40. Aktien ser fortsat interessant ud.

Chr. Hansen leverede et regnskab, der viste, at selskabet ikke er blevet ramt af Covid-19 i første omgang. Selskabet meddelte også, at deres fabrikker kører som normalt. Aktien har etableret købssignal på dags- og ugeniveauet. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Regnskaber i den kommende uge: Tryg kommer tirsdag. Onsdag er det cBrain og torsdag er det Tivoli. Fredag slutter af med Topdanmark.

C25 på ugebasis.

C25-indeksen holder fast i den stigende tendens efter bundformationen i marts i niveauet 1000 og nu handles indekset 1150-1200. Købssignalerne fra marts er stadig intakte på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit, hvor dog det korte glidende gennemsnit er blevet brudt af den stigende tendens i indekset, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1225 som en modstandslinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI har tabt pusten og er faldet tilbage til 35, mens der fortsat er en stigende tendens. Momentum og MACD har etableret en bund. Momentum på månedsniveauet er stigende efter etableringen af en bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 1100 og herefter i niveauet 1000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1250 og herefter i niveauet 1300.

 

DK Portefølje
Afkastet i Trendsporteføljen fra år til dato uden udbytter -2,9 pct. mod C25 indekset der år til dato har givet et afkast op -4,5 pct.

Nordisk portefølje
Tager Ericsson med i porteføljen.

 

Hvor kommer optrenden fra?
Torsdagens amerikanske nøgletal viser, at der var 5.2 mio. nytilmeldt ledige mod forventede 5.5 mio. Det samlede ledighedstal har ramt 11,98 mio. mod forventede 13,26 mio. Det påbegyndte boligbyggeri faldt mere end ventet, hvilket viser, at der er en vis tilbageholdenhed i det amerikanske marked hos forbrugerne. Erhvervslivets aktivitetsindeks Philadelphia ramte det laveste niveau siden 1980.
Det amerikanske indeks ligger fredag formiddag til en stor stigning efter præsidenten gav sit bud på en åbning af USA.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Amazon, Visa Inc., Procter & Gamble, Intel, Verizon Com., AT&T, Coca-Cola, Netflix, Eli Lilly, Paypal Holding, Tesla og Philip Morris.

S&P 500 er fortsat nede med 13 pct. siden årsskiftet, men indekset har rettet sig fra 2250 til niveauet 2800. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af april på dagsniveauet, mens Bollingerkanalen etablerede et købssignal i slutningen af marts.

S&P 500 på ugebasis.

På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3050 som en modstandslinie. Der er etableret bundformation i MACD, Momentum og RSI. RSI er stadig under 40, hvilket indikerer, at indekset er nede i det oversolgte niveau.

Nasdaq Composite har fulgt udviklingen som de mange andre internationale indeks. Indekset bundede i 7000 og nu handles indekset i niveauet 8500. Der er etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen i slutningen af marts og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” ved månedsskiftet marts/april.

Nasdaq nærme sig det lange glidende gennemsnit.

Der er salgssignal i signalmodellerne på ugebasis, mens det korte glidende gennemsnit er blevet brudt af den stigende tendens på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 8700 som en modstandslinie.
RSI er kommet op i 38, mens MACD er et godt stykke under 0. Trods den positive tendens i markedet så er ikke alle modeller kommet med, hvilket indikerer, at man skal være lidt på vagt. Det er gået rigtigt godt for selskaber, der sælger underholdning på nettet, bestillinger via nettet og møder på nettet. Nærmeste støtteniveau er ved 8000 og herefter i niveauet 7500, mens der er modstand i niveauet 9000 og 9500.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Nikkei stiger igen
Det japanske marked har haft en positiv tendens de sidste tre uger, men er ikke kommet igennem modstandsniveauet 20.000. På dagsniveauet er der etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af april. På ugebasis er indekset fortsat presset, men RSI er kravlet op i niveauet 32-38.

Det japanske indeks.

Momentum har etableret en bundformation og stiger svagt, men er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste støtteniveau er ved 17.000 og herefter i niveauet 16.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 20.000 og herefter i niveauet 21.000.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og er kommet over 1500. Bollingerkanalen er i køb på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 11 dage siden. Den amerikanske præsident gaver natten mellem torsdag og fredag sit bud på en åbning af USA, hvilket er med til at trække de europæiske markeder op. Det betyder, at der nu er 3 ”gaps” i dagsgrafen for det svenske marked. Det er alt for mange og de to nærmeste skal lukkes, hvilket en korrektion på 5 pct. vil klare. Omvendt er det første ”gap” opad lukket med den stigning.

Gaps både under og over det nuværende niveau.

På ugebasis er der en stigende tendens, men der er ikke kommet nogen købssignaler i signalmodellerne endnu. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700 som en modstandslinie. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. RSI er fortsat nede i det oversolgte niveau på ugebasis og MACD er under 0. Nærmeste støtteniveau er ved 1440 og herefter i niveauet 1380, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1580 og herefter i niveauet 1620.
Strategi: Afvent udviklingen.

Ericsson henter fortsat ordrer ind på G5, i denne uge har det blandt andet været fra Storbritannien. Aktien toppede tilbage i maj 2019 i niveauet 96, og siden har aktien været i en faldende tendens og i marts ramte aktien niveauet 60-62, men siden er aktien handlet op i niveauet 84-86. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen i midten af marts og de glidende gennemsnit etablerede ligeledes et ”Golden Cross” i slutningen af marts.

Tager Ericsson med i portefølje

På ugebasis har den stigende tendens i aktien betyder, at de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er endnu ikke etableret et ”Golden Cross” og der er etableret købssignal i de to signalmodeller Bollingerkanalen og Parabolic. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI er over 50, mens MACD stadig er under 0. Momentum stiger også på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 95 og herefter i niveauet 105, mens der er støtte i niveauet 76-78 og herefter i niveauet 70. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 har været stigende de foregående 3 uger, og man har i denne uge haft lidt svært ved at holde fast i den positive trend. Det betyder, at det korte glidende gennemsnit på dagsniveauet bliver testet som støtteniveau ved kurs 10.300, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 9.600.

Dat tyske indeks på ugebasis.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.400 som en modstandslinie. Der er ”gap” i niveauet 11032,29-11447,20. Nærmeste modstandsniveau er ved 11.000 og herefter i niveauet 11.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 9.500 og herefter 9.000.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er ISS samt Netcompanys.
ISS-aktien har været i en faldende tendens siden maj 2017, hvor aktien blev handlet i niveauet 280 og i marts ramte aktien niveauet 65. På dagsniveauet har Bollingerkanalen skiftet mellem købs- og salgssignal siden midten af marts og den nedre kanallinie ligger i niveauet 91,88.
På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt af den stigende kursgraf, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 140 som en modstandslinie.
Bollingerkanalen er i salg og den øvre modstandslinie ligger i niveauet 132, så der er et stykke op till at der bliver etableret købssignal på ugebasis.

Køb når aktien falder og sælg når den stiger. Det blevet en rigtigt gambler aktie.

De to indikationsmodeller på ugebasis har etableret en bundformation. RSI har ramt 19,6, så aktien er fortsat meget oversolgt.
Meget indikerer, at fremtiden byder på mere rengøring, så der bør være en spændende fremtid for ISS. Køb aktien en dag den falder.

Netcompanys holder fast i den stigende tendens efter aktien testede niveauet 220-240 i slutningen af marts. I dag handles aktien i niveauet 340. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret købssignal i slutningen af marts og samtidig etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”. På ugebasis er der ligeledes etableret et købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Omvendt har de glidende gennemsnit etableret et ”Death Cross” i denne uge. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation, men stigningen i aktien er muligvis gået for hurtigt, hvilket kan presse aktiekursen de kommende uger.

Ser interessant ud.

Nærmeste modstandsniveau er ved 360 og herefter i niveauet 395, mens nærmeste støtteniveau er ved 295 og herefter i niveauet 260. Aktien ser interessant ud på niveauet, og man mener potentialet er større i NNIT (bemærk jeg ejer den selv) og cBrain eller SimCorp.

 

Omvendt skulder-hoved-skulder-formation i guldet
Guldet har etableret noget, der kunne minde om en omvendt skulder-hoved-skulder-formation. Det indikerer, at prisen kan komme op og ramme 1840 i løbet af en måneds tid eller to. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er køb på guldet og det vil smitte af på guldmineselskaberne i den kommende tid.

SEK/DKK: Den svenske krone har en svagt stigende tendens og nu ligger kursen i 0,68-0,69. Der er en svagt stigende tendens i indikationsmodellerne, hvilket giver et positivt billede af den svenske krone.

EUR/USD: Euro stiger lidt igen overfor den amerikanske dollar. Momentum på månedsniveauet er stigende, hvilket indikerer, at niveauet 1,1 kan blive testet i næste uge.

Metalmarkedet: Det er lidt blandet på metalmarkedet, idet kobber er svagt stigende, mens tin og bly bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Den overordnede tendens er fortsat en svagt faldende tendens i flere afgrøder. Imod trenden går ris, havre og kaffe. Orangejuice holder fast i niveau 105-110, der er lavere end toppen fra 120, men meget højere end før Covid-19 krisen, hvor prisen var i niveauet 90-95.

Er det bunden?

Brent Spot bevæger sig vandret 25-35 og signalerne skifter mellem købs- og salg på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugeniveau, hvilket giver et godt billede af et forvirret markede. MACD er ved at etablere en bundformation på ugebasis, mens både Momentum og RSI havde indledt en stigende tendens, men har mistet lidt styrke de sidste par dage og derfor peger begge modeller nedaf. Nærmeste støtteniveau er ved 24, mens nærmeste modstandsniveau er ved 35. Der er et stort ”gap” i niveauet 37,43-45,16, som skal lukkes over tid. Der er meget få ”gaps” i oliegrafen og de tidligere er altid blevet lukket.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.