Var det korrektion?

Der er meget på den makro-økonomiske agenda i øjeblikket: Valget i Storbritannien og handelsaftalen mellem USA og Kina. Derudover taler flere markedsdeltagere om, at den store opgang i de store amerikanske selskaber skyldes deres opkøbsprogrammer, som har lagt en hånd under markedet.

Onsdag var der gang i NKT og aktien steg over 5 pct. og kom over kurs 150. I analyse fra 8/11 var anbefalingen køb ved brud af niveauet 135. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af oktober og den stigende tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 168-170 og herefter i niveauet 200, mens nærmeste støtteniveau er ved  130 og herefter i niveauet 115. Anbefaler køb på niveauet og aktien tages med i porteføljen.

Mere medvind til SAS, da Ryanair lukker sin forretning på den svenske lufthavn Skavsta. Man lukker forretningen på Skavsta grundet manglende levering af Boeing fly. SAS-aktien har været i en stærk stigende tendens siden slutningen af oktober, hvor aktien blev handlet i niveauet 9,3-9,5 mod det nuværende niveau omkring 14. Torsdagens regnskab fra SAS skuffede markedsdeltagerne, hvilket sendte aktien ned med over 15 pct. og dermed testes støtteniveauet ved kurs 12 igen. Faldet i SAS betyder, at ”gappet” fra november i niveauet 12,73-12,83 bliver lukket. Der står stadig et ”gap” åbent i niveauet 9.38-9,48. Faldet i kursen har fået RSI ned under 70 og MACD har etableret en topformation.. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Bank-aktier til porteføljen er en mulighed, idet flere har etableret en bundformation og er i en stigende tendens. Den nye indtjeningsmulighed med negative renter på de kunder som har en for stor kontantbeholdning på bogen er en ny guldgrube for bankerne. De banker der er mest interessante er de mellemstore og dem udenfor forskellige sager. Det er blandt andet Spar Nord, Sparekassen Sjælland-Fyn samt Sydbank.

Den meget positive udvikling i aktiemarkederne kan gør det ekstra interessant for forsikringsselskaberne.
Danske regnskaber i den kommende uge er der ikke mange af, men den 11/12 er det Agat Ejendomme og RIAS og tirsdag er det Harboes Bryggeri.

Agat Ejendomme er ved at forvandlet sig fra et development-selskab til et rigtigt ejendomsselskab. Aktien er fuldstændig ødelagt. Tilbage i 2007 blev aktien handlet i 90 og i dag er kursen i niveauet 3,2. Niveauet 3,0 blev testet i august og nu bliver det testet igen. Det kunne blive til en dobbelt bund, men indikationsmodellerne er alle faldende, så man skal afvente regnskabet. Det danske marked kunne godt bruge en ”rigtig” ejendomsaktie mere, da vi har meget få på den danske børs.

Harboes Bryggeri har tidligere været ude og nedjustere forventningerne. Aktien handles i det laveste niveau siden 2002, og det er ikke lykkedes ledelsen at vækste koncernen, da man har sovet i timen. Aktien er fortsat uinteressant på det nuværende niveau.

C25 på ugebasis stiger igen.

C25-indekset har bevæget sig vandret i niveauet 1200-1220, men torsdagens positive stemning trækker indekset op i niveauet 1121 og holder dermed de tre indikationsmodeller fast i den stigende tendens. RSI er i niveauet 74 og MACD er over 0. Momentum på månedsniveauet har svært ved at følge med.

DK Portefølje
Tager NKT med i porteføljen.

Nordisk portefølje

Fornyet Momentum i USA

Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede, idet varige goder skuffede marginalt, da man havde forventet en fremgang på 0,6 og det blev 0,5. Fabriksordrer blev på 0,3 og handelsbalancen blev et underskud på 47,2 mia. dollars.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Adobe, Costco Wholesale, Broadcom Inc., AutoZone, Vail Resorts samt Casey´s General Stores.

Ø-formation i S&P 500.

S&P 500 kæmper stadig med niveauet omkring 3100, men der mangler Momentum på ugebasis for at komme videre. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3000 som en støttelinie og det samme gør Bollingerkanalen nedre kanallinie. RSI har bidt sig fast i niveauet 80, mens Momentum peger nedaf på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er 3200 og herefter i niveauet 3250, mens nærmeste støtteniveau er ved  3100 og herefter i niveauet 3000.

Nasdaq stiger igen.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens og indekset holder sig over 8500. Grafisk ligger stablen fra i går som en ø med et ”gap” før og efter den handelsdag. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, da der er en faldende tendens i Momentum, mens RSI er i en stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 8200 og det gør Bollingerkanalens nedre kanallinie også. Det nærmeste modstandsniveau er ved 8600 og herefter i niveauet 8700, mens nærmeste støtteniveau er ved 8500 og herefter i niveauet 8300.
Strategi: Hold på det amerikanske indeks.

 

Japan står stille
Det japanske marked har bevæget vandret de sidste 5 uger og ”gappet” for 5 uger siden er lukket med faldet i ugen inden december og denne uges bund ligger højere end i slutningen af november. Der er divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis. RSI er i 75 på ugebasis.

Japan holder niveauet

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.000 som en støttelinie og Bollingerkanalens nedre støttelinie er ved niveauet 22200. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 22.000 og herefter i niveauet 21.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30 har tabt pusten de sidste 2 uger og handles nu i niveauet 1700-1725. Faldet gav salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra samtidig med at der blev etableret et ”Death Cross”. De tre indikationsmodeller er alle faldet tilbage og det samme er Momentum på månedsniveauet.

Positiv udvikling i Sverige.

Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 1650 og signalmodellerne er begge i køb. Nærmeste modstandsniveau er 1790 og herefter i niveauet 1825, mens der er støtte i niveauet 1650 og herefter i niveauet 1600.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Nordic Waterproofing Holding holder fast i den stigende tendens, der er etableret siden september. Den positive udvikling i aktien betyder ligeledes, at der er to ”gaps” i den stigende tendens og ser man længere tilbage i tid, er der flere åbne ”gaps”, hvilket giver muligheden for et tilbagefald  i aktien.

Positiv udvikling i Nordic Waterproofing Holding.

Momentum på månedsbasis har det svært med at holde den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 95 og herefter i niveauet 90. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens og RSI har ramt 80. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Frankfurt DAX 30 har været en tur i niveauet 13.000. På dagsniveauet har tilbagefaldet i indekset givet et salgssignal, da de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er købssignalerne fortsat intakte. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.500, mens Bollingerkanalens nedre støttelinie ligger i niveauet 12.600. De tre indikationsmodeller har alle en faldende tendens. RSI har ramt 70. Momentum på månedsbasis er ligeledes faldet tilbage og brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen.

DAX med nyt Momentum.

Nærmeste modstandsniveau er ved 13.500 og herefter i niveauet 14.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.500 og herefter i niveauet 12.000.
Strategi: Hold på DAX.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er ALK-Abello og Parken Sport & Entertainment.
ALK-Abello konsoliderer sig i niveauet 1600-1750 og har etableret en flag formationsmæssigt. På dagsniveauet er der divergens mellem Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet er blevet brudt, mens der fortsat er købssignal i Bollingerkanalen.

Afvent udviklingen i ALK-Abello.

På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1500 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens RSI og Momentum falder.
Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit trods tilbagefaldet. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Parken Sport & Entertainment bevæger sig vandret i niveauet omkring kurs 100. Der har været et tydeligt mønster de sidste par år. Aktien startede med pæne stigninger op til fodboldsæsonstarten i august.

Parken på kandidatbænken.

Så taber den Momentum i løbet af september og oktober, hvilket får aktiekursen til at falde tilbage og konsoliderer sig. I 2018 var det i niveauet 75 og i 2017 var det i niveauet 70.

Stærk RSI i Parken.

Alle de tre indikationsmodeller har etableret en bundformation. RSI har passeret 40 og MACD er stadig under 0 og signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis, men med lukkekursen over 102 så ændres det signal til køb. Der er ”gap” i niveauet 103-104,5 og i niveauet 112-118,5 samt 150-160 fra 2009. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Parken kan dog overraske i den kommende tid med 3 hjemmekampe i forbindelse med EM i sommer og hvis FCK vinder gruppespillet i Europa League, kan der være en opjustering på vej.  Aktien er på kandidatbænken. 

 

Stærk udvikling i den svenske krone
Guldet har taget et lille hop op i niveauet 1480 efter at have bevæget sig vandret i niveauet 1460 siden midten af november. Der er fortsat salgssignal på ugebasis, mens der er etableret købssignal på dagsniveauet. Der er en positiv tendens i to af de tre indikationsmodeller, som vi ser på. MACD har endnu ikke etableret en bundformation, men det har Momentum og RSI.

Hold øje med guldet

Momentum på månedsniveauet har etableret en svagt stigende tendens og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 1520 og herefter i niveauet 1540. Nærmeste støtteniveau er ved 1460 og herefter i niveauet 1420.

SEK/DKK: test modstandsniveauet 71, som blev testet tilbage i juli og næste modstandsniveau er ved 71,6-71,8. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” og den stigende tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

EUR/USD: bevæger sig fortsat vandret i niveauet mellem 1,10 og 1,12. Der er købsignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Momentum er i en stigende tendens på månedsbasis.

Metalmarkedet: der er ikke meget fremdrift i markedet. Der er en faldende tendens i bly, nikkel og zink, mens aluminium, kobber samt tin bevæger sig vandret

Landbrugsmarkedet: afgrøderne holder overordnet fast i den stigende tendens. Majsprisen er faldet tilbage og det samme er sojamel.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens og nærmer sig et modstandsniveau ved 66. RSI er ved 55 og i en stigende tendens og det samme ses i både MACD og Momentum. Der er divergens mellem Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis, idet førstnævnte er i køb og sidstnævnte er i salg. Ser en konsolidering i olieprisen på det nuværende niveau.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.