Var det korrektion?

Efter en kedelig mandag viste resten af ugen sig fra den positive side og flere aktier har rettet sig. Vi nærmer os også kvartalsregnskaberne, hvilket kan vise, hvor slemt det står til med komponentmangel.

Mandag måtte man give lidt tilbage til markedet, idet der var store fald over hele linien. Men tirsdag rettede markedet sig og der var blandt andet fokus på NKT. NKT var blevet valgt til den foretrukne leverandør til et stort kabelprojekt på USAs østkyst.
Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 280-320 siden slutningen af juni. På dagsniveauet har tirsdagens stigning fået genetableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. På ugebasis er der fortsat et salgssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit ikke er blevet brudt oppefra endnu. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er faldende, mens RSI og Momentum stiger. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger.
Nærmeste modstandsniveau er ved 330-335 og herefter i niveauet 360, mens der er støtte i niveauet 275 og herefter i niveauet 245-250. Fastholder aktien i porteføljen.

Onsdag opjusterede Trifork Holding og steg med 7,4 pct. Selskabet oplever en positiv udvikling i driften, hvilket gør, at man opjusterer forventningerne til årets resultat. Trifork-aktien blev børsnoteret i slutningen af maj og satte sig til niveauet 175 og er siden handlet op i niveauet 210- 215, hvor aktien igen er handlet op igen efter en korrektion i midten af september.

Netcompany har på dagsniveauet etableret et salgssignal i Bollingerkanalen for 11 dage siden og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i midten af september.
På ugebasis holder købssignalet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 750. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI har ramt 65. I modsat retning går Momentum, der på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 910 og herefter i niveauet 925. Nærmeste støtteniveau er ved 770 og herefter i niveauet 740. Aktien ser interessant ud på niveauet.

De mest oversolgte aktier på det danske marked blandt de lidt større aktier er: Columbus, Carlsberg B og Torm.
Columbus toppede i marts-april i niveauet 15 og tog et kraftigt dyk ved månedsskiftet april/maj fra 15,5 til 9,5. De 9.5 var et støtteniveau i maj. Der er salgssignal på både dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit på 28 uger ligger i niveauet 11 som en modstandslinie. MACD er under 0 og RSI er i 21. Momentum på månedsbasis har været i en faldende tendens siden april. Nærmeste modstandsniveau er ved 10,6-10,8 og herefter i niveauet 12, mens der er støtte i niveauet 9,5 og herefter i niveauet 8,5. Tager aktien med på kandidatbænken.

I denne uge kommer der ikke regnskaber fra danske selskaber, men fra en række svenske selskaber. Torsdag er det H&M og Nobina. Fredag er det Skistar, som er dagens svenske analyse.

C25-indekset er fortsat i en faldende tendens og på dagsniveauet var forrige top i begyndelsen af september og første top var på niveauet i slutningen af august. Stigningen i denne uge har fået Bollinngerkanalen til at gå i køb igen på dagsniveauet. Bollingerkanalen holder fast i sit købssignal på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1890 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er i en faldende tendens, mens Momentum og RSI er i en stigende tendens. Momentum stiger på månedsbasis. Afvent udviklingen.

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato 16,9 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 17,5 pct. Har solgt Schouw. cBrain og Rockwool er på salgalisten.

Nordisk portefølje
Duni er solgt i den nordiske portefølje.

Hjælper regnskabssæsonen?
Torsdagens amerikanske nøgletal viste en stigning i antallet af nytilmeldt ledige til 351.000 mod forventede 320.000.
Regnskaber i den kommende uge: Micron Technology, Cintas Corp., Paychex, McCormick & Copmany. CarMax og Jefferies Financial Group.

S&P 500 er fortsat i salg på dagsniveauet, men ”gappet” der opstod i forbindelse med faldet i indekset i denne uge er lukket igen. Der er salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ”Death Cross” i midten af september.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 4310. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI og Momentum har etableret en bundformation, mens MACD fortsætter den faldende tendens.
Momentum på månedsbasis fortsætter sit arbejde på at etablerere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 4600 og herefter i niveauet 4650, mens der er støtte i niveauet 4400 og ved 4350.

Nasdaq Composite har også lukket ”gappet”, som opstod i forbindelse med faldet mandag. Bollingerkanalen er fortsat i salg og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” på dagsniveauet for 5 dage siden.
På ugebasis er købssignalerne fortsat intakte. Det lange glidende gennemsnit på 28 uger ligger i niveauet 14.500 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. MACD falder, mens RSI og Momentum stiger. RSI har ramt 67.
Det indikerer, at markedet har svært ved at finde en retning.
Nærmeste modstandsniveau er stadig 15.400 og herefter i niveauet 15.700, mens der er støtte i niveauet 15.000 og i niveauet 14.200.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Nikkei tester 30.500
Det japanske indeks er faldet tilbage efter et par helligdage i begyndelsen af ugen og dermed blev indekset ikke så hårdt ramt af mandagens fald. Der er en række åben ”gaps” i dagsgrafen over under det nuværende kursniveau. Det lange glidende gennemsnit ligger stadig på dagsniveauet i niveauet 29.400, mens Bollingerkanalen er gået i salg for 2 dage siden. På ugebasis er der fortsat købssignal i alle modellerne, og de glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” i denne uge, hvis tendensen holder.

Overordnet er der en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 63 og MACD er over 0. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 30.500 og herefter i niveauet 32.000, mens der er støtte i niveauet 27.500-28.000 og i niveauet 26.500-27.000.
Strategi: Hold på Japan.   

OMX Stockholm 30 etablerede et salgssignal i midten af september på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i midten af september. Der er ”gaps” i grafen både over og under det nuværende kursniveau. På ugebasis der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic-modellen fortsat er i køb og det glidende gennemsnit i modellen er i niveauet 2250. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2300 som en støttelinie.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI er faldende, mens Momentum er stigende på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 2425 og herefter i niveauet 2450. Nærmeste støtteniveau er fortsat ved 2300, som dog har været brudt i ugens løb og næste modstandsniveau er ved 2250.
Strategi: Afvent udviklingen.

Skistar er meget mere end en vinterforretning. De seneste par år har mange skisportssteder udvidet forretningen med helårsaktiviteter som klatring, mountainbike- og vandringsruter og rafting.
Aktien er allerede steget med 67 pct. i år.

På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og holder den stigende tendens, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-3 dage. På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i februar og det lange glidende gennemsnit blev testet i marts som støtteniveau og holdt. I dag ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 150 som en støttelinie. RSI har bevæget sig vandret i niveauet omkring 90 siden juni. Momentum har etableret en topformation på månedsbasis.
Der er et ”gap” i niveauet 164,2-172,2. Nærmeste støtteniveau er ved 160 og herefter i niveauet 152-154. Nærmeste modstandsniveau er ved 195 og herefter i niveauet 225. Aktien er på kandidatbænken. 

Frankfurt DAX har oplevet en pæn rebound i ugen, der er gået og det har efterladt grafen med et ”gap” i niveauet 15508,42-15598,65 og så er der et ”gap” i niveauet 15755,30-15826,86 Der er ”gap” over og under den nuværende kursudvikling. Der er salgssignal i Bollingerkanlaen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i begyndelsen af september.

På ugebasis er der salg i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt af den faldende tendens i indekset. Parabolic-modellen er gået i salg for første gang siden november. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD er i en faldende tendens, mens RSI og Momentum har etableret en bund og stiger efter et par måneder i en faldende tendens. Momentum på månedsbasis har ligeledes etableret en bundformation og stiger.
Nærmeste modstandsniveau er 16.000 og herefter i niveauet 16.250, mens der er støtte i niveauet 15.500 og ved niveauet 15.250.
Strategi: Hold på det tyske marked.

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Matas og Skako
Er svenskerne vilde med Matas. I forrige uge havde Placera.se en artikel og analyse om Matas og deres turn-around. I weekenden 18.-19. september havde de et indlæg på deres Youtube kanal om Matas igen.

Matas-aktien blev endvidere ikke rigtig ramt af ugens korrektion, der var, idet aktien handles vandret i niveauet 125-132. Der er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” torsdag. På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og i Parabolic-modellen i marts.  De glidende genenmsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af juni og blev testet i marts, men bestod og er fortsat i den stigende trend.
Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 110 som en støttelinie.

De tre indikationsmodeller stiger. RSI er tæt på 90 og MACD er over 0, mens Momentum bevæger sig vandret. Den positive tendens ses ligeledes i Momentum på månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 145 og herefter i niveauet 160, mens nærmeste støtteniveau er ved 115 og herefter i niveauet 105. Der er et mindre ”gap” i niveauet 112,3-115,70. Aktien ser interessant ud på niveauet (jeg ejer selv aktier i Matas).

 

Skako er ofte en glemt aktie på det danske marked og selskabet har haft svært ved at sætte voldsom vækst i toplinien. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 55-60 siden maj og har de sidste par uger forsøgt at bryde igennem 60 og etablerer købssignal både på dags- og ugeniveauet. På dagsniveauet holder det stadig, mens det igen er blevet til at salgssignal.
De glidende gennemsnit har også etableret et salgssignal på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum og RSI falder, mens MACD stiger, men er under 0. RSI er under 50. Momentum på månedsbasis bevæger sig vandret.

Nærmeste støtteniveau er ved 56 og herefter i niveauet 50, mens der er modstand i niveauet 65-66 og herefter i niveauet 74. Tager aktien med på kandidatbænken.

 

Skal olieprisen op?
Guldet er fortsat i salg på både dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 3 uger siden. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Så afvent opkøb af guld.

SEK/DKK: den svenske krone fortsætter med at bliver styrket og har nu ramt niveauet 73,4 og holder fast i købssignalet på dagsniveauet. MACD har ramt 0 og er i en stigende tendens, og den samme tendens ser man i RSI, som har ramt 64. Nærmeste modstandsniveau er ved 74.

EUR/USD: er fortsat i salg og er faldet yderligere i ugen, der er gået. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI stiger, mens Momentum falder. Der er etableret en bundformation i Momentum på månedsbasis, og det kan indikere en trendvending.

Metalmarkedet: Der er et uensartet marked for industrimetallerne. Aluminium, zink og tin bevæger sig vandret, mens bly, kobber og nikkel har sat sig.

Landbrugsmarkedet: Flere landbrugsprodukter konsoliderer sig i de nuværende niveauer. Det gælder både kaffe, sukker, bomuld og kakao. Der er en faldende tendens i sojabønneprodukterne både olie, mel og bønner, mens havreprisen fortsætter den stigende tendens. Hvede og majs bevæger sig vandret i det nuværende kursniveau.

Brent Spot stiger igen og tester nu modstandsniveauet 76 dollar for en tønde Nordsø olie. De stigende energipriser skaber et øget behov for brændsel til opvarmning og el-produktion. Den stigende tendens har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har ramt 0 og RSI er kommet over 55 og Momentum på månedsbasis har etableret en bund


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.