Nyt hold i USA

Valget i tirsdags viser, at der skal et nyt hold ind i Det Hvide Hus efter nytår. Torsdagens ledighedstal viste, at der var 221.000 nytilmeldte ledige mod de forventede 222.000.

I denne uge kommer der regnskaber fra Home Depot, Cisco Systems, Walt Disney, Applied Materials, Shopify, Brookfield Corp., Occidental Petroleum, Rocket Corp., Tyson Foods samt Natera.

De danske aktionærer har i denne uge fået noget af en blodtud på grund af den regnskabssæson, som de danske selskaber har leveret.

Mandag var der fokus på de grønne aktier. Vestas og Ørsted steg begge med mere end 2 pct. I Sverige har regeringen stoppet 13 vindprojekter af sikkerhedspolitiske grunde. Dette betyder, at Ørsteds planer om en havvindmøllepark i Skåne med 125 møller bliver aflyst.

Ørsted-aktien handles fortsat i niveauet 400-450. På dagsniveau er der salgssignaler i modellerne, og disse blev etableret i slutningen af oktober for begge modeller. På ugebasis er der divergens mellem kursgrafen og Bollingerkanalen. Kursgrafen på ugebasis holder sig stadig over det lange glidende gennemsnit. Aktien er på kandidatbænken.

Tirsdag blev en hård dag for aktionærerne i Vestas, Ambu og Boozt, der alle tabte mellem 8 og 14 pct. Værst gik det ud over Boozt, som faldt 14,85 pct., hvilket resulterede i et salgssignal i både Bollingerkanalen og kursgrafen. Faldet har trukket Momentum og RSI ned på ugebasis. RSI ligger nu under 50 på ugebasis. Momentum har etableret en topformation, men er endnu ikke brudt gennem det glidende gennemsnit oppefra. Den nærmeste støtte er ved 65.

Københavns Lufthavne leverede ligeledes et kvartalsregnskab, som viste en omsætning på 1,4 mia. kr. mod 1,1 mia. kr. i samme periode i 2023. Resultat før skat blev 564 mio. kr. mod 300 mio. kr. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 4000-4200, hvilket har stået på siden juli. Momentum bevæger sig sidelæns, mens RSI stiger og har ramt 52. Aktien er på kandidatbænken. Jeg ejer aktier i selskabet.

Onsdag reagerede de grønne og transportrelaterede aktier negativt på nyheden om, at Donald Trump igen vandt Det Hvide Hus. På længere sigt virker reaktionen som en overreaktion, da der stadig er langt igen med den grønne omstilling.

Dagens regnskab fra Novo Nordisk overraskede investorerne, og aktien blev sendt op fra morgenstunden, men mistede Momentum i løbet af dagen og endte med en stigning på kun 1 pct. Dagens mest stigende aktie var tidligere Mærsk Drilling, nu Noble, som steg med over 10 pct.

Noble har været i en faldende tendens siden begyndelsen af august, hvor kursen lå på 320. For en uge siden var kursen 220, og nu handles aktien i 240. Afvent udviklingen.
Torsdag steg cBrain med 10 pct. Aktien er fortsat i salg på ugebasis i både Bollingerkanalen og kursgrafen. RSI er gået fra 26 til 33 i den seneste uge, men aktien befinder sig stadig i en faldende tendens.

Blandt de store aktier var der en rebound for A. P. Møller – Mærsk, der onsdag var nede i 10.500, men torsdag lukkede i 11.340. Der er nu etableret et købssignal på både dags- og ugebasis i både kursgrafen og Bollingerkanalen. De tre indikationsmodeller viser en stigende tendens på ugebasis. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

I den kommende uge kommer der regnskaber fra FLSmidth, Royal Unibrew, Scandinavian Tobacco Group og Schouw om tirsdagen. Onsdag præsenterer Jeudan, Lundbeck og Skako deres regnskaber. Torsdag følger ALK-Abello, MT Højgaard Holding og NKT, mens Bavarian Nordic, Matas, Nilfisk Holding og SP Group afslutter ugen med regnskaber fredag.

C25-indekset holder fast i salgssignal på både dags- og ugeniveau. På ugebasis gik Bollingerkanalen i salg ved månedsskiftet september/oktober. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et “Death Cross” i slutningen af oktober. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens på ugebasis, og RSI har ramt 40. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, og MACD er i en faldende tendens og under middelværdien 0.
Nærmeste støtte er ved 1800, og derefter 1750, mens der er modstand i niveauet 1950 og derefter 2000. Afvent udviklingen.

Den danske portefølje har år til dato givet et afkast på 4,1 pct. mod C25-indekset, som har givet et afkast på 2,6 pct.

Den nordiske portefølje har år til dato givet et afkast på -1,9 pct. mod OMX Nordic 40-indekset, som har givet et afkast på 4,5 pct.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.