Nye rekorder på flere markeder

Ja, inflations- og rentespøgelset er blevet brændt i sommermånederne og det der var den helt store frygt er helt væk nu. De første nationalbanker begynder at hæve renten og i vores nærområde er det den norske nationalbank, der forventer at hæve renten i efteråret. Blandt de lande som har hævet renten er Brasilien og Tyrkiet og torsdag var det den tjekkiske nationalbank, som hævede renten. Det giver et alternativ til investorerne.

Mærsk opjusterede tirsdag grundet et meget gunstigt containermarked. Markedet kvitterede dog med et fald på 2 pct., hvilket har medført, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis (men ugen er jo ikke omme endnu, så det kan ændres). Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI har ramt 55. Momentum er ligeledes i en faldende tendens på månedsbasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 16.250 som en støttelinie.
Nærmeste støtteniveau er ved 17.000 og herefter i niveauet 15.500-16.000. Men der er modstand i niveauet 18.000 og herefter i niveauet 19.700-19.800.

cBrain leverede ligeledes en opjustering tirsdag, hvilket fik aktien til at stige med 10 pct. Selskabet forventer nu en vækst i omsætningen på 21-25 pct. mod tidligere 17-23 pct. Teknisk ser aktien fortsat interessant ud og der er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 250 som en støttelinie. Der er ligeledes en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. Momentum på månedsbasis er fortsat i en faldende tendens. Bruge eventuelle tilbagefald til opsamling. Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 490-505.

Novo Nordisk leverer endnu opjustering og det fik aktien til at stige med over 4,7 pct. Bollingerkanalen etablerede et købssignal på ugebasis i midten af april i kursniveauet 430-440 og i dag handles aktien i niveauet 640. Den stigende tendens i aktiekursen har trukket de tre indikationsmodeller op på ugebasis. RSI er over 90. Nærmeste modstandsniveau er ved 695 og herefter i niveauet 725, mens der er støtte i niveauet 580 og herefter i niveauet 540. Brug tilbagefald til at samle op i aktien.

Novozymes holder fast i den stigende tendens. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit er i niveauet 480 på dagsniveauet. På ugebasis blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i slutningen af januar 2021. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af marts og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 440 som en støttelinie.
Den positive tendens trække op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 100, hvilket indikerer, at der er brug for en pause. Nærmeste modstandsniveau er ved 540 og herefter i niveauet 560, mens der er støtte i 470-475 og herefter i niveauet 450. Tager aktien med på kandidatbænken.

ALK-Abelló fik i sidste uge en aftale i hus med kinesiske Grandpharma. Aftalen omfatter salg af adrenalinpen på det kinesiske marked. Aktien ligger i en stigende tendens, men der er divergens mellem de tre indikationer MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 82. MACD er i en faldende tendens og den samme tendens ses i Momentum på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2700 som en støttelinie. Brug tilbagefald til opsamling.

I denne uge kommer der regnskab fra Torm tirsdag. Onsdag er det ALK-Abello, Genmab, ISS, København Lufthavne samt Vestas. Torsdag er det Demant, FLSmidth, H+H, NNIT, Novozymes, Schouw, Solar, Zealand Pharma og Ørsted. Ugen slutter af med SimCorp.

Det danske C25 på ugebasis.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og der er købssignal på både dags- og ugeniveauet. RSI har ramt 95 på ugebasis. Momentum er ligeledes i en stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 1775 som en støttelinie. Momentum på månedsbasis er derimod i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1920-1940 og der er opstået et ”gap” i kursgrafen på dagsniveauet efter det positive Novo regnskab. Nærmeste modstandsniveau er 2040.

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 18,6 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 17,3 pct.

Nordisk portefølje
Ericsson bliver solgt i næste uge. Volvo er sat på salgslisten.

Er der en større korrektion på vej?
Juli måned viste en stor stigning i beskæftigelsen i USA på 943.000 nye job mod forventede 870.000. Den samlede arbejdsløshed faldt til 5,4 pct. fra 5,9 pct. Endvidere steg den gennemsnitlige timeløn med 4 pct.

Regnskaber i den kommende uge: Walt Disney, Airbnb. BioNTech, Nio, DoorDash, eBay, Palantir, Barrick Gold, Sysco Corp., Unity Software samt Tyson Foods.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens, selvom det går langsommere end tidligere på året. Der er stadig en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er 70-75 og Momentum er i en stigende tendens på ugebasis, mens Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 4250 og herefter i niveauet 4150, mens der er modstand i niveauet 4495 og herefter i niveauet 4775.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite holder ligeledes fast i den stigende tendens og selve markedet har bevæget sig vandret i niveauet 14.400-14.600 siden begyndelsen af juli. Der er fortsat købssignal i alle modeller både på dags– og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 14.000 som en støttelinie. MACD bevæger sig vandret, mens både RSI og Momentum har etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 14.200 og herefter i niveauet 13.800, mens der er modstand i niveauet 15.400 og herefter i niveauet 15.800.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Japan fortsatte i en faldende tendens
Det japanske marked har været i en faldende tendens, og det har stået på siden midten af februar og i slutningen af april blev der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og i maj blev der etableret salgssignal i Parabolic i maj. De glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i juni. RSI er under 30.

Det japanske marked i en faldende tendens.

Nærmeste støtteniveau er ved 26.500, som blev testet i december som et modstandsniveau og herefter er der støtte i niveauet 25.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 29.000 og herefter i niveauet 30.000.
Strategi: Japan fortsat i salg.

OMX Stockholm 30 har i år til dato givet et afkast på 27 pct.  Og efter flere år er det svenske marked kommet op i omdrejninger. Der er købssignal på dagsniveauet i alle modeller og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 2360.

Det svenske marked i ny all time high.

På ugebasis er der ligeledes køb i alle modeller og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 81 og MACDs glidende gennemsnit er brudt igennem signalkurven nedefra. I vores sidste analyse før sommerferien så vi et modstandsniveau ved 2395, og det er nu blevet nået og næste modstandsniveau er ved 2425 og herefter i niveauet 2450, mens der er støtte i niveauet 2300 og herefter i niveauet 2250.
Strategi: Ændre til køb på det svenske marked.

Frankfurt DAX 30 kører stadig noget langsomt i forhold til de nordiske markeder. Siden juni har markedet bevæget sig vandret i niveauet 15.400-15.800. På dagniveauet ligger de glidende gennemsnit 8 og 24 side om side. Bollingerkanalen på dagsniveauet har et købssignal, som blev etableret for 7 dage siden.

Det mangler noget fart det tyske marked.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15.250.
Der er fortsat en faldende tendens i i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI holder sig i 60. Momentum har etableret en dobbelt topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 16.000, men har haft svært ved at komme igennem15.800 og næste modstand er ved 16.250, mens der er støtte i niveauet 15.500 og herefter i niveauet 15.200.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er SimCorp og H+H
SimCorp har bevæget sig vandret i niveauet 800-900 siden september. Den vandrette formation har fået signalmodellerne til at skifte signaler flere gang i perioden og de glidende gennemsnit har heller ikke kunne give noget klart signal.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum stiger begge, mens RSI falder. RSI har ramt 53. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens.

Vandret formation i SimCorp.

Nærmeste støtteniveau er ved 740-760 og herefter i niveauet 680-700, mens der er modstand i niveauet 960 og herefter i niveauet 995. Tag SimCorp med på kandidatbænken.   

H+H holder fast i den stigende tendens, som blev etableret i begyndelsen af maj 2020 og kun en enkelt gang er blevet afbrudt af en salgssignal i januar i år i 2 uger. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet juni/juli i 2020. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD bevæger sig vandret, mens RSI er under 60. Momentum på ugebasis er i en stigende tendens.

Set interessant ud.

Momentum på månedsbasis bevæger sig vandret. Nærmeste modstandsniveau er ved 225 og herefter i niveauet 250, mens der er støtte i niveauet 195 og herefter i niveauet 185. Bruger tilbagefald til opsamling. Aktien er med på kandidatbænken.

Der er ikke brug for guld
Guldet bevæger sig vandret og ser ikke særlige interessant ud på det nuværende niveau. Alle indikationsmodeller er alle i tendens både på uge- og månedsbasis.

SEK/DKK: har etableret en mindre bundformation i niveauet 72,6 og er nu handlet op i niveauet 73. Der er etableret et købssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er salgssignal i Bollingerkanalen. Nærmeste modstandsniveau er ved 74 og nærmeste støtteniveau er ved 72,6.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet 1,18-1,19. De tre indikationsmodeller er alle ved at etablere en bundformation på ugebasis, mens Momentum på månedsbasis fortsat er i en faldende tendens.

Metalmarkedet: har en lidt uensartet tendens i øjeblikket, idet kobber og zink bevæger sig vandret så stiger aluminium, bly og nikkel.

Landbrugsmarkedet: er meget uensartet i øjeblikket. Kaffe er faldet tilbage efter en pæn optur, mens der fortsat er en positiv tendens i sukker og bomuld. Kornpriserne er faldet lidt tilbage, og det er kun havre, som ligger højere end prisen i juni.


Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 68-76 siden juni. Men de sidste par dages faldende tendens har fået signalmodellerne til at etablere et salgssignal både på dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger på ugebasis i niveauet 70. Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er etableret en dobbelt top i Momentum på månedsbasis, hvilket indikerer, at en større korrektion kan være på vej i olieprisen. Nærmeste støtteniveau er ved 69 og herefter i niveauet 62-63, mens nærmeste modstandsniveau er ved 76 og herefter i niveauet 78.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.