Ny all time high

Det danske marked fortsætter den stigende tendens og har etableret ny all time high. De danske aktier, som er steget mest i den seneste måned er Topdanmark, Vestas og Novozymes.

Positive nyheder fra schweiziske Sonova på høreapparatsfronten. Det fik danske GN Store Nord og Demant til at stige med mellem 4 og 10 pct. Størst var stigningen for Demant, der længe har været i en faldende tendens. Demant-aktien toppede i 2018 i august i niveauet 315 og dag handles aktien i niveauet 200. Stigningen i aktien har fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på ugebasis. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation. En mulighed for en opsamling.

Coloplast fremlagde ny strategi tirsdags, hvilket fik aktien til at stige med over 3 pct. Det betyder, at modellerne etablerede et købssignal på dagsniveauet både i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit, som har etableret et ”Golden Cross”. De sidste par dages stigning betyder, at der er etableret en bund i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er fortsat en faldende tendens i Momentum på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 920 og herefter i niveauet 870, mens der er modstand i niveauet 1080 og herefter i niveauet 1140. Aktien ser interessant ud på niveauet efter 4 måneder med en faldende tendens.

Regnskaber i den kommende uge: Torsdag kommer der regnskab Chr. Hansen og fredag er det Tryg.

Chr. Hansen kunne i weekenden meddele, at de har solgt deres farveforretning til den svenske kapitalfond EQT som giver 800 mio. euro for afdelingen. Aktiekursmæssigt har aktien konsolideret sig i niveauet 680-730. Faldet i aktiekursen betyder, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen for 5 uger siden. Der er en faldende tendens i aktiekursen, og det betyder, at der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er 650 og herefter i niveauet 600, mens der er modstand i niveauet 720 og herefter i niveauet 795. Tag aktien med på kandidatbænken.

Positive aktiemarkeder har givet et godt afkast til Tryg og samtidig har vi haft en meget mild skybrudsæson, så antallet af udbetaling til skader er noget mindre end andre år. Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet185-200 siden slutningen af juni. Det betyder, at signalmodellen Bollingerkanalen har skiftet signal flere gange i løbet af sommeren. På ugebasis har der været køb i aktien i Bollingerkanalen siden midten af september, mens Parabolic har været i køb siden slutningen af maj.  De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af juli.  De tre indikationsmodeller på ugebasis er i en stigende tendens. RSI er tæt på 60 og signalkurven er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket er et positivt signal. Momentum er stigende på månedsniveauet, hvilket giver et positivt billede af aktien (bemærk jeg ejer selv aktier i Tryg.)

Ny all time high i det danske indeks.

C25-indekset er fortsat op i ny all time high og er nu over 1500. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis og kursudviklingen i markedet. Momentum er fortsat i faldende tendens, men er ved at etablere en bundformation, mens RSI har etableret en bundformation og modellen er gået fra 60 til 70. Det lange glidende på 24 uger ligger i niveauet 1400 som en støttelinie.
De er støtte i niveauet 1380 og herefter i niveauet 1440, mens der er modstand i niveauet 1525 og herefter i niveauet 1575.

 

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 19,5 pct., mod C25-indekset som i år til dato har givet et afkast på 21,7 pct.

Nordisk portefølje
Qliro group har i september på en ekstraordinær generalforsamling godkendt at skille selskabet ad i tre selvstændige børsnoteringer. Således at man ejer aktier i CDON, som bliver noteret på First North i Stockholm, nye aktier i selskabet Qliro som bliver den elektroniske betalingstjeneste samt tøjfirmaet Nelly, som skifter navn fra Qliro Group til Nelly Group.

Præsidenten med corona
Fredag morgen kunne Det Hvide Hus meddele, at præsidenten har corona. Markedet har taget det ”roligt” og ser ud til at åbne med et fald på 1,5-3 pct. Fredag er der fokus på beskæftigelsen uden for landbruget i USA som blev på 661.000 mod forventede 800.000.
Amerikanske regnskaber i denne uge: Paychex, Domino´s Pizza, RPM International, Lamb Weston Holdings samt Levi Strauss & Co.

Ny signal i S&P 500.

S&P 500 har igen fundet lidt Momentum og handles nu i niveauet 3400, og der er etableret købssignal i Bollingerkanalen. Stigningen fra mandag til fredag har dog efterladt grafen med et mindre ”gap” i niveauet 3306,88-3332,91. På ugebasis er der fortsat købssignal i alle modeller.
Men der er fortsat en faldende tendens i Momentum på ugebasis, mens modellen på månedsbasis er stigende. RSI holder sig over 60.

Stærk udvikling i Nasdaq.

Nasdaq Composite har ligeledes etableret et købssignal på dagsniveauet og der er ”gap” fra fredag til mandag i niveauet 10939,55-11019,14. Der er fortsat købssignal i både Bollingerkanalen, Parabolic og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet maj og juni.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 65.
Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket indikerer, at der fortsat er et interessant potentiale i indekset.
Strategi: Ændre til hold.

 

Nikkei holder fast i den stigende tendens
Det japanske marked holder fast i den stigende tendens. Der er købssignal i flere modeller på ugebasis, mens der på dagsniveauet er etableret et salgssignal i blandt andet Bollingerkanalen.

Modstandslinie.

Trods en stigende tendens i indekset så er der en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bollingerkanalens nedre kanallinie ligger i niveauet 22.500 og bliver niveauet brudt, så bliver der etableret et salgssignal.
Strategi: Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

OMX Stockholm 30 holder fortsat fast i den stigende tendens, men det går langsomt op, hvilket kan ses i de tre indikationsmodeller, hvor der har været en faldende tendens siden juni. RSI er nu oppe i 64 mod 54 i sidste uge. Der er nu etableret en dobbelt bund i RSI, og det bliver spændende at se, om det kan give mere fart på markedet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1700 som en støttelinie.
Strategi: Afvent udviklingen.

Positive tendens i det svensk marked.

Elos Medtech er på kandidatbænken og nærmeste modstandsniveau er på 1860-1880 og herefter i niveauet 1925, mens der er støtte i niveauet 1700 og herefter ved 1660.

En til kandidatbænken.

Selskabet blev hårdt ramt ved corona-udbruddet. Aktiekursen gik fra 110 til 60. Aktien har etableret en dobbelt bund med en test af niveauet 66 i marts og maj og siden har aktien haft en svagt stigende trend og testede niveauet 100, hvorfra aktien er faldet tilbage til niveauet 85-92.
Faldet i aktiekursen betyder, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” for 8 dage siden.
Der er fortsat købssignal i signalmodellerne på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 76 som en støttelinie.
Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI under 70. Momentum på månedsbasis har etableret en dobbelt bund og stiger.
Nærmeste modstandsniveau er ved 100 og herefter i niveauet 125, mens der er støtte i niveauet 82 og herefter i niveauet 76.

Frankfurt DAX 30 bevæger sig vandret i niveauet 12.500-13.500. Der er etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit fastholder det ”Death Cross”, der blev etableret for 8 dage siden.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 12.200. Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsbasis, hvilket giver et fortsat positivt langsigtet billede af det tyske indeks.

Det tyske indeks på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 13.600 og herefter i niveauet 14.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 11.500.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De to aktier er Netcompany og Ørsted
I vores analyse fra den 28/8 anbefalede vi at samle op ved tilbagefald i NetCompany, som der kom et mindre af i begyndelsen af september, efter niveauet 560 blev testet. Siden midten af september, hvor der blev etableret et købssignal på dagsniveauet. Der blev ligeledes etableret et ”Golden Cross” i midten af september.
Men overordnet har aktiekursen bevæget sig vandret, hvilket har fået de tre indikationsmodeller til at bevæge sig vandret.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen, som blev etableret i april. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af maj .

Rolige opgang.

Den vandrette formation har fået Momentum til at etablere en topformation, hvilket indikerer, at hastigheden er på vej ud af aktien. Nærmeste støtteniveau er ved 510 og herefter i niveauet 480, men der er modstand i niveauet 560 og herefter i niveauet 625. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Ørsted har etableret et købssignal for 8 dage siden i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 5 dage siden. Den positive tendens kan også ses i Bollingerkanalen på ugebasis der netop er gået i køb efter 4 uger i salg. Den vandrette formation i aktien har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis, hvor der nu er etableret en bund. RSI har ramt 58. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 820 som en støttelinie.

Køb Ørsted på niveauet.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien.
Aktien er brudt over den tidligere topformation fra slutningen af juni, som var 920 og næste modstandsniveau er ved 995 og herefter i niveauet 1100, mens der er støtte i niveauet 860-880 og herefter i niveauet 780. Anbefaler køb på niveauet efter brud af modstandsniveauet 920.

Olien har tabt pusten
Guldet har igen fået lidt hastighed, hvilket betyder, at Bollingerkanalen er gået i køb på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet bliver testet som en modstandslinie. Trods en lidt bedre udvikling i kursen for guld de sidste par dage så kan de ikke ses i indikationsmodeller på ugebasis endnu. RSI har ramt 50. Momentum på månedsniveauet har etableret bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 1950 og herefter i niveauet 2000, mens der er støtte i niveauet 1850 og herefter i niveauet 1800.

Nyt signal i guldet.

SEK/DKK: Har igen fundet farten og er handlet op i niveauet 71, men er fortsat i salg på både dags- og ugeniveauet. Momentum og RSI har etableret en bundformation og stiger, mens MACD stadig er i en faldende tendens.

EUR/USD: har ligeledes rettet sig, men der er fortsat salgssignal på både dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller. Det lange glidende gennemsnit er i niveauet 1,14. som en støttelinie. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens, hvilket er positivt og indikerer yderligere stigninger på 2-4 måneders sigt.

Metalmarkedet: Er i en konsolideringsfase for de fleste industrimetaller. Det er kun zink, der falder. Landbrugsmarkedet: Der er en uensartet tendens i priserne på landbrugsvare. Kakao og kaffe er faldet tilbage, mens sukker og orangejuice stiger. Den samme positive tendens ses i havre, hvede og majs samt soja.

Salgssignal i olien.

Brent Spot er faldet under 40 dollar og der er etableret salgssignal på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra af faldet i kursgraften. Faldet i olieprisen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis, men Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens – er det en bulltrap? Det vil kursudviklingen de kommende måneder kunne fortælle.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.