Kører Schouw udenom?

Kører Schouw uden om en justering? Schouw er Danmarks sidste “rigtige” konglomerat. Engang var der flere konglomerater på den danske børs, men tiden er løbet fra selskaber med meget diversificerede forretningsområder.

Schouw består af seks forskellige forretningsområder:

  • BioMar er en af verdens største producenter af fiskefoder til industriel fiske- og rejeopdræt.
  • GPV producerer elektronik, mekanik, kabelkonfektionering og mekatronik for internationale kunder.
  • HydraSpecma leverer hydrauliske løsninger og komponenter til bl.a. vindmøller, lastbiler, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner.
  • Borg Automotive refabrikerer autoreservedele med hovedvægt på det europæiske marked.
  • Fibertex Personal Care er blandt verdens største producenter af spunmelt-nonwovens til hygiejneindustrien.
  • Fibertex Nonwovens er blandt verdens førende producenter af specialiserede nonwovens.

Teknisk set handles aktien vandret i intervallet 550-600, hvilket har stået på siden maj. På dagsniveauet er der et salgssignal i Bollingerkanalen, som gik i salg for ni dage siden. De glidende gennemsnit på henholdsvis 8 og 24 dage har etableret et Death Cross på dagsniveauet i begyndelsen af oktober.

På ugebasis gik Bollingerkanalen i salg for to uger siden, og den faldende tendens i aktiekursen har brudt de glidende gennemsnit oppefra. Dog er der endnu ikke etableret et Death Cross på ugebasis.

Den faldende tendens i aktiekursen påvirker de tre indikatorer på ugebasis negativt. RSI har ramt niveauet 50, og Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra. Momentum har været faldende siden slutningen af september, hvilket indikerer, at aktiens tidligere stigende tendens er aftagende. MACD viser også en faldende tendens og ligger under middelværdien på 0 på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau findes ved 600 og derefter ved 720, mens der er støtte ved niveauet 540 og senere ved 520. Afvent det kommende regnskab.

I 2023 omsatte Schouw for 37,2 mia. kr. mod 32,6 mia. kr. året før. Overskuddet efter skat landede på 991 mio. kr. mod 993 mio. kr. året før.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.