Karusselen kører stadig

C25 på ugebasis.

Markedet fortsætter den stigende tendens. Håb om en forestående vaccine gør, at markedsdeltagerne fortsat har appetit på aktierne. Guldet mister omvendt Momentum i øjeblikket, hvilket kan være en udløber af håbet om en kommende vaccine.
Tirsdagens Vestas-regnskab viste, at omkostningerne til fragt er steget og samtidig har man måtte hensætte til ekstraordinære garantihensættelser. Teknisk ser aktien stærk ud og RSI har ramt 80 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og har været det siden begyndelsen af april. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Onsdag var en stor regnskabsdag: ISS skuffede, mens DFDS overraskede. Det betød, at ISS faldt og DFDS steg. DFDS er brudt over 235, som tidligere var en topformation tilbage i juni og et støtteniveau i oktober og marts. På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen efter to uger i salg. Parabolic-modellen har været i køb siden juni. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 55. Nærmeste modstandsniveau 295 og stop-loss er ved 195. Aktien ser interessant ud på niveauet (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

Torsdag var en tung regnskabsdag på det danske marked. Men de fleste skuffede og aktiekursen faldt tilbage både i Carlsberg og H. Lundbeck.

NKT fik endnu en højspændingsordre, hvilket er med til at fylde ordrebøgerne op. Teknisk er aktien i en stigende tendens og aktien nærmer sig modstandsniveau 210-220, som blev testet i foråret 2015 og efteråret 2016. De tre indikationsmodeller holder fast i den stigende tendens og RSI har ramt 85. Momentum på månedsniveauet har en svagt sivende tendens, hvilket indikerer at den stigende tendens kan miste lidt fart. Aktien ser fortsat interessant ud på niveauet.

Pandora holder fast i den stigende tendens og der er igen etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. På dagsniveauet blev der etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af april og siden har det lange glidende gennemsnit været en støttelinie. På ugebasis har der været købssignal i flere modeller siden maj, mens de tre indikationsmodeller er faldet tilbage efter en topformation i juni og juli. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens dog med aftagende hastighed. Nærmeste modstandsniveau er ved 500 og herefter i niveauet 550, mens nærmeste støtteniveau er ved 400 og herefter i niveauet 350. Den spekulative investor tager en position før regnskabet.

Regnskaber i den kommende uge: Mandag er der regnskab fra Demant, Torm og UIE, Tirsdag er det Coloplast, Jeudan, Jyske Bank, Pandora og TCM Group. Onsdag er det A. P. Møller-Mærsk, Hartmann, Columbus, D/S Norden, GN Store Nord, MT Højgaard Holding, NKT, Netcompany. Torsdag er det Alm. Brand, Gabriel Holding, Matas, Nordic Transport Group, Nilfisk Holding, North Media samt Rockwool.

C25 på ugebasis.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og indekset har ramt niveauet 1472. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. Der er dog en bedring i RSI, som fortsat holder sig over 75. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 1360. Nærmeste støtteniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1340, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1480 og herefter 1525.

 

DK Portefølje
Har hævet mål og stop-kursen på DFDS. Afkastet i den danske portefølje år til dato er 15.7 pct., mod C25-indekset som i år til dato har givet et afkast på 17,0 pct.

Nordisk portefølje
Har hævet målkursen og stop-loss på Kabe Group og stop-loss er hævet i Sectra og Volvo.

Rebound i IT-aktierne
Efter et par dage med fald så har IT-aktierne taget revanche og er handlet op onsdag og torsdag. Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at antallet af nytilmeldt ledige er lavere end hvad markedsdeltagerne havde ventet. Det blev på 963.000 mod forventede 1,1 mio.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Alibaba, Walmart, Home Depot, Nvidia, JD.com, Estee Lauder, Target, Deere & Co.,

S&P 500 er brudt over 3300, og der er købssignal på dagsniveauet i samtlige modeller. Trods den stigende tendens er der en sivende tendens i RSI på ugebasis. Men Momentum stiger og MACD bevæger sig vandret. Momentum på månedsbasis holder fast i den stigende tendens, hvilket indikerer, at markedet kan komme højere op. Nærmeste modstandsniveau er ved 3385 og herefter i niveauet 3445, mens der er støtte i niveauet 3200.

Nasdaq Composite kæmper med 11.000 som modstandsniveau. De tre indikationsmodeller er alle i en sivende tendens og Momentum på månedsbasis har etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 10.400 og herefter i niveauet 10.000. Signalmodellerne er alle i køb på ugebasis, men går kursen under 10.000 så udløser det et salgssignal i blandt andet Bollingerkanalen.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Momentum tilbage i Japan
Det japanske indeks har haft en positiv uge og nu er det japanske indeks kommet over 23.000. Den stigende tendens betyder, at der er etableret købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

Nyt købssignal i Japan.

Det bliver interessant at se, om markedet kan holde fast i den positive tendens i de kommende uger. På ugebasis er der ligeledes etablerede et købssignal i Bollingerkanalen. Der er en positiv udvikling i RSI, som er ved at etablere en bund i niveauet 55, mens Momentum fortsat er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og nærmeste støtteniveau er ved 22.000.
Strategi: Spekulativt køb.

 

Det svensk marked.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og der er etableret købssignal i Bollingerkanalen efter 12 dage med salg. De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der købssignal i alle modeller. Der er dog divergens mellem de tre indikationsmodeller. RSI er faldende og har ramt 55-56, mens MACD er ved at etablere en bundformation og der er en stigende tendens i Momentum. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket indikerer, at der er en begyndende stigende tendens i indekset. Nærmeste modstandsniveau er ved 1825 og herefter i niveauet 1860-1880, mens der er støtte i niveauet ved 1660 og herefter i niveauet 1800.
Strategi: Afvent udviklingen.

DAX på ugebasis.

Frankfurt DAX 30:Tirsdag var det tyske markedet i fuldt firspring, da ZEW-indekset overraskede. Markedsdeltagerne havde forventet et fald fra 59,3 til 55,8 men i stedet steg det til 71,5.
Dax bevæger sig vandret i niveauet 12.500-13.000, men tester nu modstandsniveauet ved 13.000 for tredje gang siden juni. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens og har været det siden juni. RSI er under 60 og nærmer sig 50.
Bollingerkanalen er i køb på ugebasis og har været det siden begyndelsen af maj. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 12262. Nærmeste støtteniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 11.500, mens der er modstand i niveauet 13.500 og herefter i niveauet 13.800.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er Matas, Rockwool samt cBrain.
Aktiekursen på Matas nærmer sig modstandsniveauet 74-75, som flere gange har været et modstandsniveau, hvor det ikke er lykkedes at bryde niveauet. De tre indikationsmodeller har tabt pusten den seneste måned. RSI har ramt 78 på ugebasis. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation, hvilket indikerer, at man skal afvente det kommende regnskab.

Er modstanden brudt.

Signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic er begge i køb på ugebasis og har været det siden slutningen af maj. Kursudviklingen i Matas betyder, at det lange glidende er nede i niveauet 54-55 og det virker noget langt væk som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 74-75 og herefter i niveauet 87-90, mens nærmeste støtteniveau er ved 64 og herefter i niveauet 58. Afvent regnskabet.  

Rockwool-aktien ligger i en stigende trendkanal og har været i den siden april. Der er købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og i de glidende gennemsnit. På ugebasis er der ligeledes købssignal i de fleste modeller. Men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller. RSI er faldende og har ramt niveauet 71, mens Momentum igen stiger. MACD bevæger sig vandret.

Stadig en interessant aktie.

Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens, hvilket giver et positivt billede af situationen. Nærmeste modstandsniveau er ved 2400 og herefter i niveauet 2550, mens der er støtte i niveauet 2050-2100 og herefter i niveauet 1850-1900. Aktien ser interessant ud på niveauet. 

cBrain-aktien er steget kraftigt siden slutningen af juli, hvor aktien er gået fra 90 til 134. Stigningen betyder, at der igen er købssignal i aktien på dagsniveauet. På ugebasis er der ligeledes etableret et købssignal efter to uger i salg i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit blev kortvarigt testet i forbindelse med corona-udbruddet, men aktiekursen rettede sig hurtigt.

Grafen siger alt.

Den kraftige stigning trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 90 og MACD er over 0. Momentum er ligeledes vendt rundt og stiger. Nærmeste modstandsniveau er 165 og herefter i 190, mens der er støtte i niveauet 120 og 110. Anbefaler køb på tilbagefald.

Hvor skal Guldet hen?  
Guldet er faldet tilbage til støtteniveauet 1900. Faldet betyder at Bollingerkanalen er gået i salg og har nu været i salg i 3 dage. Faldet betyder at de glidende gennemsnit er blevet brudt og fortsætter kursen den faldende tendens bliver der etablerede et ”Death Cross” på dagsniveauet. Hold øje med guldet.

Er nedturen startede?

SEK/DKK: stiger igen og test niveauet 72,5. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etablerede en topformation og det samme har RSI som er faldet tilbage til 58. Momentum på ugebasis er stigende. Nærmest modstandsniveau er ved 73 mens der er støtte ved niveauet 72.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet 1,17-1,19. Den vandrette formation betyder, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 1,175. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Momentum på ugebasis stiger stadig, mens RSI har etableret en topformation på ugebasis.

Metalmarkedet: Der er en stigende tendens i alle industrimetaller med undtagelse af kobber, som bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: På korn-området ser man stigning i majs og ellers bevæger de andre sorter sig vandret. Der er stigende priser i sojaolie, -bønner og -mel. Tømmerpriserne er all time high.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens, men de går ikke stærkt og alle tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 40 og herefter i niveauet 35, mens nærmeste modstandsniveau er ved 48-50. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en topformation.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.