Afgørelsens dato nærmer sig

Den afgørende dato for den engelske afstemning rykker nærmere og det giver en smule uro på markedet. De amerikanske aktiemarkeder har klaret sig bedre end de europæiske til dato. Det indikerer, at markedsdeltagerne er utrygge ved vækstudviklingen i Europa.

A. P. Møller-Mærsk-aktien viser styrke grundet den positive udvikling i olieprisen den seneste uge. Mærsk-aktien er brudt igennem niveauet 9000. Der er etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens signalet på ugebasis fortsat holder fast i købet fra begyndelsen af marts.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. MACD er ved at etablere en bundformation. Holder tendensen i olieprisen, vil det hjælpe på kursudviklingen i Mærsk-aktien.

Det gode vejr har sat lidt skub i de danske bryggerier, der er afhængige af lokalmarkedet her i Norden og Baltikum: Royal Unibrew og Harboes Bryggeri.

Royal Unibrew etablerede en topformation, der ligger lavere end den foregående fra månedsskiftet marts/april, hvor kursen var i 313-318. Det har udløst et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Faldet betyder, at MACD-modellen bevæger sig vandret på ugebasis.

Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis. Parabolic er i køb på ugebasis, mens Bollingerkanalen er i salg. Det lange glidende gennemsnit ligger som har støtte ved niveauet 290.

Harboes Bryggeri har taget et hop op tirsdag fra kurs 118 til 122-124. Tilbage i slutningen af november blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Niveauet 125 har tilbage i 2009 0g 2011 været et støtteniveau. Næste modstandsniveau 135-136, som tilbage i tiden har været et støtte/modstandsniveau.

Den positive trend i aktien betyder, at Momentum på månedsniveauet har en stigende tendens, hvilket giver et positivt indtryk af aktien. Harboes Bryggeri ser mest interessant ud på det nuværende niveau.

DONG Energy gik på børsen torsdag morgen med et brag og aktien steg over 9 pct. Frem til år 2020 så er ordrebogen fyldt med opførsel med vindmøller, men herefter er der luft til at tage nye forretninger ind. På den korte bane er aktien interessant, mens man langsigtede skal være forsigtigt.

De største aktier som har mest Momentum i øjeblikket er Genmab, Rockwool samt FLSmidth. Genmab har fremlagt interessant data for blandt andet deres ofatumumab mod sklerose. Aktien har mødt modstand i niveauet 1250 og er faldet lidt tilbage til niveauet 1200. Der er ”gap” i niveauet omkring 1000.

Den kommende uge byder på et regnskab fra TK Development. TK Development test 8,2 i midten af maj måned, men er faldet tilbage til niveauet 7,6. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis, og den samme positiv tendens ses i RSI på ugebasis. Der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 5 uger siden. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktiekursen.

C20-Indekset på ugebasis.
C20-Indekset på ugebasis.

C20-indekset tester modstandsniveauet 1000, men blev afvist og er faldet tilbage til niveauet 989. Faldet betyder, at Bollingerkanalen har etableret et nyt salgssignal på dagsniveauet. Der er fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 960. Der er fortsat en postiv tendens i MACD, mens der er etableret en topformation i Momentum og RSI på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en topformation.

 

DK portefølje
Sælger Torm, da kursen er brudt igennem støtteniveauet. TDC er sat på salgslisten.

Unavngivet

Nordisk portefølje
Har hævet stop-loss på Oriflame. Trelleborg og Swedish Match er sat på salgslisten.

Nordport.

Kan USA holde tempoet?

Det amerikanske marked holder fortsat gang i tempoet. Torsdagens arbejdsløshedstal viser, at det går i den rigtige retning med en faldende tendens.Den kommende uge byder på lidt regnskaber af den lette slags, blandt andet Oracle, Kroger, Rite Aid samt Marvell Technology.

Dow Jones
Dow Jones.

Dow Jones Industrial Average tester igen modstandsniveauet 18.000, som er blevet testet før. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på ugebasis efter tre uger i salg. Det lange glidende gennemsnit har støtteniveau ved 17.200. Momentum på ugebasis arbejder fortsat på at etablere en bundformation, mens RSI arbejder på at etablere en topformation.

S&P 500
S&P 500

S&P 500 holder sig fortsat over 2100 og signalmodellen Bollinger holder sig i køb. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. RSI har etableret en topformation på ugebasis og er i en faldende tendens, mens Momentum har etableret en bundformation og er brudt igennem det glidende gennemsnit på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau 2150 og herefter i niveauet 2200,  mens nærmeste støtteniveau er ved 2050 og herefter i niveauet 2000.

Nasdaq
Nasdaq

Nasdaq Composite er tæt på at bryde igennem faldende tendens, men først ved brud af 5000 er trenden for alvor brudt på langt sigt, mens kvartalsbølgens brud af niveauet 4900 indikerer, at den faldende tendens er brudt. Bollingerkanalen på ugebasis har nu været i køb i tre uger. Nærmeste støtteniveau er ved 4700 og næste modstandsniveau er ved 5100. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Momentum er stigende, mens RSI er i en faldende tendens.
Strategi: Anbefaler køb på niveauet.

 

Kedeligt japansk marked

Det japanske marked bevæger sig fortsat vandret i niveauet omkring 16.000-17.200. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger, mens Momentum falder og MACD bevæger sig vandret på ugebasis. De glidende gennemsnit ligger side om side, hvilket indikerer, at markedet ikke har nogen retning.

Nikkei
Nikkei

Momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens, hvilket giver et negativt billede af det japanske marked.
Strategi: Afvent udviklingen.

S30 på ugebasis.
S30 på ugebasis.

OMX S30 er faldet tilbage de sidste par dage og den positive tendens er blevet aflyst og Bollingerkanalen er igen gået i salg på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat salg i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit har endnu ikke etableret et ”Golden Cross”, som det ellers så ud til i forrige uge. Der er en faldende tendens,  trækker ned i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD bevæger sig vandret. Nærmeste støtteniveau er ved 1320 og nærmeste modstandsniveau er ved 1380 og herefter i niveauet 1420.
Strategi: Hold øje med støtteniveauet.

Millicom Int.
Millicom Int.

Millicom har sat deres afrikanske forretning til salg, og det kan give en hop i aktien, når de får solgt det. Aktien har etableret en stigende tendens, og det har stået på siden bundformation i februar, hvor aktien blev handlet i 340-360. Signalmodellerne har etableret købssignal i begyndelsen af april. Der er en stigende tendens i Momentum, mens MACD bevæger sig vandret på ugebasis. Aktien handles ved modstandsniveauet 500 og næste er ved 530 og herefter i niveauet 580. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Anbefaler køb ved brud af niveauet 500.

DAX på ugebasis
DAX på ugebasis

Frankfurt, Dax 30 fortsætter den vandrette tendens og er her fredag morgen brudt igennem 10.000. Nærmeste støtteniveau er ved 9.800, som blev testet tilbage i maj. Nærmeste modstandsniveau er ved 10.400, som var en top i april. Faldet har ændret signalet på dagsniveauet i Bollingerkanalen til et. På ugebasis bevarer signalmodellerne købssignalet. RSI er faldet tilbage til 50 og Momentum har tabt hastigheden på ugebasis.
Strategi: Ændre til hold.

 

Solar holder fast i konsolideringen

Den svenske byggeindustri melder om en positiv udvikling, hvilket kan give et forbedret indtjening i den nordiske forretning. Det svenske marked havde allerede fra 1. kvartal vist en positiv tendens, som det bliver et stærkt marked for Solar i 2016. Det norske marked er derimod fortsat svagt som følge af udviklingen i olieprisen, som har været med til at bremse den norske økonomi. I forbindelse med 1. kvartals regnskabet kunne Solar melde om en positiv udvikling i Holland og Polen.

Regnskabet fra første kvartal viser en lille stigning i omsætningen og en stigning i omkostningerne. Omsætningen i 1. kvartal var på ,656 mio.?? kr. mod 2.645 mio. kr. i 2015. Resultat før skat blev på 52 mio. kr. for 1. kvartal 2016, mens det endte på 60 mio. kr. i 2015.

Faldet i indtjeningen betyder også, at EBITA margin faldt fra 2,3 til 2,0. Fundamental-modellen indikerer en fair værdi i aktien på 380, hvilket giver et potentiale i aktien på 13 pct.

Solar
Solar

Teknisk har aktien konsolideret sig i niveauet 315-345. På dagsniveauet er der netop etableret købssignal i de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen har etableret et nyt købssignal. På ugebasis er der fortsat et salgssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis er i niveauet 330, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 350 som et modstandsniveau. Bryder kursen igennem 340, anbefales der køb på niveauet.

 

Er vejret med Flügger?

Det danske sommervejr har i maj måned vist sig fra den positive side med høje varmegrader, hvilket kan have lokket mange boliger til at male plankeværket eller sommerhuset. Flügger fremlægger deres regnskab i slutningen af juni. I slutningen af maj måned måtte selskab sige farvel til deres adm. direktør Peter Røpke.

Det seneste kvartalsregnskab viser, at der var vækst i salget i Danmark, Sverige og de øvrige lande som Kina og Polen, mens Norge har haft et fald i omsætningen, hvilket skyldes opbremsningen i den norske økonomi, som også Solar har oplevet. Overgangen til et nyt ERP-system har ramt omsætningen i selskabet, som faldt med omkring 9 pct. I 2013/14 var omsætningen på 355 mio. kr. mod 324 mio. kr. i 2014/15. Resultat før skat for 3. kvartal blev et underskud på 53 mio. kr. mod et underskud på 39 mio. kr. året før.

Forventningerne til 2015/16 er en uændret omsætning og et resultat af den primære drift på 25 mio. kr. +/- 5 mio. kr.

Flügger
Flügger

Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 345-375 og holder dermed fast i købssignalet i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis, hvilket giver et rodet billede af situationen. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Afvent køb.

 

Guld stiger

Guldet har taget et stort hop op efter forrige fredags amerikanske nøgletal skuffede markedsdeltagerne. Guldet er blevet handlet op i niveauet 1270. Støtteniveauet ved 1200 har stået sin prøve i første omgang. Der er fortsat køb i de to signalmodeller i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er modstand i niveauet 1270, hvor prisen er nu.

EUR/USD tog et hop op, da de amerikanske beskæftigelsestal skuffede. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,14. Der er etableret en bundformation i RSI og Momentum på ugebasis.

NOK/DKK bevæger sig fortsat vandret i niveauet 79,5-81. Den vandrette formation i olieprisen gør, at den norske krone bevæger sig vandret.

SEK/DKK har taget et mindre hop op over 80 kr. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens. Der er divergens mellem de to signalmodeller, hvilket indikerer, at der ikke er klar trend i valutakursen.

Zink på ugebasis
Zink på ugebasis

Metalvaremarkedet har overordnet en fortsat faldende tendens, det er kun zink, der har stabiliseret sig og er kommet ud af den faldende tendens.

Sukker på ugebasis.
Sukker på ugebasis.

Landbrugsmarkedet har alle en positiv tendens på ugebasis. Sojaskrå som anvende til dyrefoder er steget med 51,9, mens majs er steget 12 pct. siden årsskiftet. Sukker er steget med 32 pct. Man skal tage et tjek på landbrugsproducenter.

Brent Spot tester fortsat modstandsniveauet omkring kurs 50. MACD har en aftagende hastighed på ugebasis. Momentum har en faldende tendens på ugebasis og på månedsniveauet er der etableret en topformation.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.