Markederne er pressede

De stigende corona-tal i Europa og USA er med til at sænke forventningerne. Omvendt kan man se, at på den sydlige halvkugle har de styr på det, da sommeren og de mange udendørsaktiviteter er med til at sænke smittespredning.

H+H kunne senest torsdag meddele, at man opjusterer forventningerne til 2020. Det britiske marked har genrejst efter corona-nedlukning og samtidig har H+H haft en stram omkostningsstyring. Teknisk har aktien været faldende de sidste par dage og der etableredes salgssignal både på dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 32. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens. Hold øje med aktien.

Vestas toppede i 1150 i oktober, men siden er aktiekursen faldet til 1000 med den positive meddelelse om, at Mitsubishi Heavy Industries byttede sin andel i MHI Vestas Offshore Wind til aktier i Vestas i stedet. Det fik aktien til at stige med 7,6 pct. og den er tæt på at bryde igennem modstandsniveauet 1100. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende er blevet brudt af det korte glidende gennemsnit oppefra og der er etableret et ”Death Cross”. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens de ??

Genmab har etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen for 8 dage siden. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 4 dage siden. Der er en faldende tendens, der trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40 og MACD har ramt 0. Momentum på månedsbasis er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket tænder en advarselslampe om yderligere fald i aktien. Nærmeste støtteniveau er ved 2100 og herefter i niveauet 1900, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2400 og herefter i niveauet 2600. Aktien tages med på kandidatbænken.

I denne uge kommer er der en række regnskaber fra danske selskaber. Tirsdag er det Coloplast, FLSmidth, Jyske Bank, Lundbeck, Pandora, Parken Sport & Entertainment. Onsdag er det Alm. Brand, D/S Norden, Danske Bank, Genmab, Solar og Vestas. Torsdag er det Matas, North Media, Scandinavian Tobacco Group, Schouw & Co. samt cBrain. Fredag slutter ugen af ned Netcompany Group.

Det danske marked på ugebasis.

C25-indekset holder fortsat fast i købssignalet på ugebasis i Bollingerkanalen og Parabolic- modellen. De tre indikationsmodeller bevæger sig i hver sin retning. MACD er faldende og har været det siden slutningen af juli, og den samme tendens har RSI, mens Momentum fortsætter den stigende tendens efter en bundformation i begyndelsen af september. Momentum på månedsbasis er ligeledes stigende. Afvent valget.

DK Portefølje
Hæver Målkursen og Stop-loss for Novozymes og hæver stop-loss i Ørsted. 

Nordisk portefølje
Tager gevinsten i Trelleborg.

Nervøst marked
Det amerikanske marked har etableret en faldende tendens og markedsdeltagerne er ”bange” for efterspillet omkring valget. Privatforbruget overrasker positivt i september, mens kerneinflationen for USA var mindre i september.
Amerikanske regnskaber i denne uge: Alibaba, PayPal, Qaulcomm, Estee Lauder, Mondelez, Zoetis Inc., samt CVS Health og MercadoLibre.

S&P 500 fortsætter den faldende tendens og der er nu etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, hvilket er første gang siden midten af maj. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3275 som en støttelinie, der er blevet testet i denne uge.

Det amerikanske marked med salgssignal.

De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI er under 50, mens MACD fortsat er over 0. Den faldende tendens kan endnu ikke ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 3450 og herefter i niveauet 3550. Nærmeste støtteniveau er ved 3200 og herefter i niveauet 3100-3150.

Dagens fald giver et salgssignal.

Nasdaq Composite har etableret salgssignal på dagsniveauet. Med korrektionerne i går i  eftermarkedet oven på de store tech-regnskaber, der kom torsdag aften bliver der højst sandsynligt  også etableret et salgssignal på ugebasis. Den faldende tendens i aktiekursen har sendt de tre indikationdmodeller i en faldende tendens. RSI er under 50. Momentum stiger igen på månedsbasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 10.500, mens nærmeste modstandsniveau er 11.500 og herefter i niveauet 11.900.
Strategi: Afvent udviklingen.  

 

Styrket yen sender Nikkei ned
Det japanske indeks er blevet presset af den styrkede yen. Der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.

Japan er også gået i rødt.

Fredagens fald i det japanske marked har fået Bollingerkanalen til at etablere et ”salgssignal” på ugebasis for første gang siden midten af august. Der er en sivende tendens i de tre indikationsmodeller og RSI har ramt 52 på ugebasis.
Momentum på månedsbasis er stigende og har været det siden slutningen juli. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens der er støtte i niveauet ved det nuværende niveau 23.000 og herefter i niveauet 22.500.
Strategi: Investerer i det japanske marked via investeringsforeninger – det ser fortsat interessant ud.

 

Det svenske indeks på ugebasis.

OMX Stockholm 30 har fulgt de øvrige markeder ned, hvilket betyder, at aktien er gået i salg både på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på dagsniveauet og på ugebasis. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. MACD er fortsat over 0 og RSI er under 50. Momentum bevæger sig vandret. Nærmeste modstandsniveau er ved 1820 og herefter den gamle top fra februar i niveauet 1900, mens der er støtte i niveauet 1700-1720 og herefter i niveauet 1660.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Dobbelt bund i Momentum for Sinch.

Sinch er med regnskab i den kommende uge. Aktien har været i en stigende tendens siden september 2019 og trods corona-udbruddet så har Bollingerkanalen fastholdt sit købssignal i hele perioden. Den stigende tendens har dog været aftagende, hvilket man kan se i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50. Momentum har etableret en dobbelt bund på ugebasis. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens. Aktien er steget 185,7 pct. i år. Aktien tages med på kandidatbænken.

 

Støtte og modstandslinie.

Frankfurt DAX 30 er nu i salg i de fleste modeller på både dags- og ugeniveauet, hvilket giver et negativt billede af det hele på det nuværende niveau. RSI er under 40 og MACD er under 0.
De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Death Cross” i løbet af 2-3 uger.
Faldet i denne uge har givet en række huller i grafen og nu ligger markedet ved støtteniveauet 11.600 og så er der støtte i niveauet 11.000, mens der er modstand i niveauet 12.400 og herefter i niveauet 12.800.
Strategi: Afvent udviklingen.  

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Coloplast og Pandora  
Coloplast er i en faldende men ser ud til at have fundet en bund i niveauet 965-975. På dagsniveauet er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på dagsniveauet er ligeledes i salg.
På ugebasis er der ligeledes salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen, hvilket har  stået på siden midt i august. De glidende gennemsnit etablerer et ”Death Cross” i midten af september.

Hold øje med aktien.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er faldende og det samme er RSI, mens Momentum er i en stigende tendens. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 900-920, som var en top i februar og herefter i niveauet 820-840. Nærmeste modstandsniveau er ved 1020-1040. Aktien er med på kandidatbænken.

Pandora har etableret et salgssignal for 7 dage siden i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis holder aktien fast i købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 425 som en støttelinie.

Fortsat købssignal i Pandora.

De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens. RSI er fortsat over 60, mens Momentum er brudt under de tidligere bunde.
Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og er endnu ikke blevet ramt af tilbagefaldet.
De sidste par dages fald betyder, at ”gappet” er blevet lukket i kursgrafen på dagsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 450-460 og herefter i niveauet 410-420, mens der er modstand i niveauet 560-580 og herefter i niveauet 660-680. Aktien er med på kandidatbænker.

Guldet stiger ikke – vi er slet ikke bange
Guldet falder i pris, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne ikke er nervøse nok. Holder tendensen, bliver der etableret et ”Death Cross” i løbet af 2-3 uger.

Hvad med guldet ??

SEK/DKK: er faldet tilbage til 71,5 – tid til julehandel i det svenske – nå nej, det kan vi ikke i øjeblikket pga. corona. Det giver en konkurrencefordel for de svenske virksomheder.

EUR/USD: Svagere euro i takt med øget smittetryk i Europa.

Metalmarkedet: Der er en uensartet tendens i markedet for industrimetallerne. Kobber og zink holder sig, mens bly falde tilbage.

Landbrugsmarkedet: Kakao tabte pusten i ugen der er gået og er igen faldet tilbage. Den samme tendens ses i sukkeret. Der er fortsat en stigende tendens blandt afgrøderne majs, havre, hvede og sojabønner.

Olieprisen falder.

Brent Spot er faldet under 40 dollar og har fredag ramt niveauet 38. Faldet i olieprisen har sendt RSI under 40 og MACD er under 0. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og nærmeste støtteniveau er ved 35 og herefter i niveauet 32, mens der er modstandsniveau i niveauet 45 og herefter i niveauet 48.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.