Tilbagefald giver opsamlingsmulighed

Væksten er dog i den beskedene ende i top og bund. Bruttoavancen faldt tilbage fra 50,7 pct. til 50,5 pct., mens EBITDA-margin er gået fra 34,0 pct. til 34,2 pct.

Det er forretningsområdet Natural Colors, som oplevede et fald i omsætningen, mens der har været en positiv tendens i Cultures & Enzymes Division samt Health & Nutrition Division.

Chr. Hansen har tidligere meddelt, at de vil satse på Fjernøsten og det ses i regnskabet, idet regionen kan fremvise en organisk vækst på 17 pct. for første halvår, men der var et mindre fald for det amerikanske kontinent på 5 pct. mens Europa viste en fremgang på 8 pct.

Teknisk ser aktien interessant ud, hvis støtteniveauet omkring 230 kan holde, for så er den seneste bund højere end den foregående.

Den positive udvikling i juli har påvirket RSI [1] positivt, der har etableret en bundformation og stiger fra 32 til 38. RSI [1] er fortsat oversolgt på ugebasis. Den positive tendens i aktiekursen har også trukket op i Momentum på ugebasis, mens MACD [2]-modellen fortsat er i en faldende tendens på ugebasis.

Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i  køb på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet med støtte i niveauet 228.

Der er et positivt Momentum på både uge -og månedsnvieauet.

Bryder aktiekursen igennem 238, anbefaler jeg, at man samler op i aktien på niveauet.